Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mas de Libian
04-11-2012, 11:09 PM
Bericht: #61
RE: Mas de Libian
(04-11-2012 09:52 PM)vinejo schreef:  
(04-11-2012 07:24 PM)Marc schreef:  Khayyam 2007 in het glas. Staat al een paar dagen open.
Ik blijf er problemen mee hebben. Concentratie volop, maar blijft tegenwringen in de mond.
Wat animaal in de neus, met nog wat donker fruit op de achtergrond. Ook wat fumé.
Veel materie in de mond, maar om één of andere reden wat hoekig en stug.
Ik laat mijn laatste flesje nog minstens een jaartje liggen. Of twee.

Begrijp dat heel goed; Dat stugge is herkenbaar bij zowat alle 2007 s van dit huis vind ik.
Droogtestresswatte?
11-12-2012, 06:08 PM
Bericht: #62
RE: Mas de Libian
Bout d'Zan 2009 over 3 dagen. Veel materie maar het fruit wordt op dit moment weggedrukt door een stevige bitter. Wel jammer, vond hem vorig jaar lekkerder. Mindere fase of mindere fleswatte
22-05-2013, 10:36 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-05-2013 om 10:38 PM door doc.)
Bericht: #63
RE: Mas de Libian
Bout d'Zan 2008

Na de interessante Carignan-discussie van vandaag, kreeg ik goesting in een "fris" zuiders wijntje maar bon, ééntje zonder Carignan is het dan maar geworden...;-)

Onmiddellijk na openen een beetje stinkerig neusje. Verdwijnt snel. Verder blijft de wijn opnieuw verrassen qua friste, levendige zuurtjes, heel puur en mooi minerale toetsen. Vooral rode kersjes en zwarte bramen, zwarte olijven, rokerig, kruidig en heel wat pit in de finale,... knabbelt lekker weg en is best boeiend.
Deze fles heeft zeker nog enkele jaren bewaarpotentieel, maar kan al gedronken worden mits wat karaf. Ik heb er te weinig van, dju !

Buvez du vin et vivez joyeux !
19-08-2013, 12:26 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-08-2013 om 12:29 PM door koen.)
Bericht: #64
RE: Mas de libian Bout d'Zan 2009
(23-06-2012 01:51 PM)vinejo schreef:  Khayyam 2006 in t glas, eergisteren (!) geopend. Na openen was de wijn namelijk zeer stug, droogtrekkende tannine die me stoorde.
Gisteren nog eens slokje, beter maar nog niet in orde voor mij.
Nu dus.
Zwart fruit in de neus (eerder blauwe bes dan cassis). Na opschudden die mooie fijnkorrelige minerale toetsen die ik soms ook aan cacao durf linken maar meestal benoem met grafiet. Oh, dat ruikt goed.
In de mond eerst sap en structuur, dan droogtrekking maar minder storend dan eerder.
Ik denk dat dit (zeer) goed komt maar dat de bezitters van gelijkaardige flessen nog een jaar of twee geduld moeten oefenen.

De 2006 dus na een stevig jaartje, stevig zwart fruit, chocola, bacon, wat zoethout. In de mond doet ie nog zeer jong aan, veel sappig fruit, stevige textuur, tannines verweven en niks droogtrekkend. Njammie 90

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
19-08-2013, 02:29 PM
Bericht: #65
RE: Mas de libian Bout d'Zan 2009
(19-08-2013 12:26 PM)koen schreef:  
(23-06-2012 01:51 PM)vinejo schreef:  Khayyam 2006 in t glas, eergisteren (!) geopend. Na openen was de wijn namelijk zeer stug, droogtrekkende tannine die me stoorde.
Gisteren nog eens slokje, beter maar nog niet in orde voor mij.
Nu dus.
Zwart fruit in de neus (eerder blauwe bes dan cassis). Na opschudden die mooie fijnkorrelige minerale toetsen die ik soms ook aan cacao durf linken maar meestal benoem met grafiet. Oh, dat ruikt goed.
In de mond eerst sap en structuur, dan droogtrekking maar minder storend dan eerder.
Ik denk dat dit (zeer) goed komt maar dat de bezitters van gelijkaardige flessen nog een jaar of twee geduld moeten oefenen.

De 2006 dus na een stevig jaartje, stevig zwart fruit, chocola, bacon, wat zoethout. In de mond doet ie nog zeer jong aan, veel sappig fruit, stevige textuur, tannines verweven en niks droogtrekkend. Njammie 90

thank you, ik doe binnenkort ook eentje open
75 % grenache blijkbaar, met 15 syrah en 10 Mvdre

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
30-09-2014, 01:22 PM
Bericht: #66
RE: Mas de libian Bout d'Zan 2009
(19-08-2013 12:26 PM)koen schreef:  
(23-06-2012 01:51 PM)vinejo schreef:  Khayyam 2006 in t glas, eergisteren (!) geopend. Na openen was de wijn namelijk zeer stug, droogtrekkende tannine die me stoorde.
Gisteren nog eens slokje, beter maar nog niet in orde voor mij.
Nu dus.
Zwart fruit in de neus (eerder blauwe bes dan cassis). Na opschudden die mooie fijnkorrelige minerale toetsen die ik soms ook aan cacao durf linken maar meestal benoem met grafiet. Oh, dat ruikt goed.
In de mond eerst sap en structuur, dan droogtrekking maar minder storend dan eerder.
Ik denk dat dit (zeer) goed komt maar dat de bezitters van gelijkaardige flessen nog een jaar of twee geduld moeten oefenen.

De 2006 dus na een stevig jaartje, stevig zwart fruit, chocola, bacon, wat zoethout. In de mond doet ie nog zeer jong aan, veel sappig fruit, stevige textuur, tannines verweven en niks droogtrekkend. Njammie 90

Nog eens de 2006 opengetrokken, dit is genieten en kan eigenlijk niks toevoegen aan mijn vorige TN

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
01-10-2014, 09:55 PM
Bericht: #67
RE: Mas de Libian
Afgelopen weekend de Khayyam 2010 in het glas... Na enkele uren karaf was deze al zeer te genieten, wat heet: zeer lekker. Zeker niet stug of te strenge en droogtrekkende tannines. Had wel het gevoel dat er meer inzat dan er nu uitkwam.
16-11-2014, 03:16 PM
Bericht: #68
RE: Mas de Libian
Khayyam 2010

Waarom dit nu niet al opentrekken? Ik weet het echt niet? Oké, heeft nog minstens enkele jaren bewaarpotentieel... maar na enkele uren karaf gewoon SUPER! Power, kruidigheid, fruit... en dat allemaal voor een zachte prijs. TOP!
20-01-2015, 12:12 AM
Bericht: #69
RE: Mas de Libian
Vanavond de 2012 Bout de Zan gedronken.
Miskijk u niet net na openen.
Deze wijn heeft O2 nodig!
Dan is hij ronduit schitterend. Complexe neus, sappig en gestructureerd, knappe afdronk... Overstijgt ruim zijn herkomst.
89+

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
20-01-2015, 09:49 PM
Bericht: #70
RE: Mas de Libian
Citaat:Overstijgt ruim zijn herkomst.

in welke zin? prijsgewijs?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
21-01-2015, 12:01 AM
Bericht: #71
RE: Mas de Libian
(20-01-2015 09:49 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Overstijgt ruim zijn herkomst.

in welke zin? prijsgewijs?

Neenee, is een "gewone" Cotes du Rhone maar kan makkelijk naast sommige "crus" staan voor mij. Kost amper 8 euro (maar wel uitverkocht bij Vinikus)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
22-01-2015, 10:30 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-01-2015 om 05:17 PM door Innesto.)
Bericht: #72
RE: Mas de Libian
(21-01-2015 12:01 AM)vinejo schreef:  
(20-01-2015 09:49 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Overstijgt ruim zijn herkomst.

in welke zin? prijsgewijs?

Neenee, is een "gewone" Cotes du Rhone maar kan makkelijk naast sommige "crus" staan voor mij. Kost amper 8 euro (maar wel uitverkocht bij Vinikus)

Inderdaad Vinejo, wijnmaker en wijnhandelaar bewijzen hier dat er toch wel degelijk iets heel moois in een fles en het winkelrek kan raken zonder dat het stukken van mensen kost...
25-04-2015, 11:53 AM
Bericht: #73
RE: Mas de Libian
Vin de Pétanque 2014
Vin de soif mei avek bokoe de structure! Kou meime korsé MVD :-)
Schitterende wijn voor int zonneke en de BBQ , salades , pwosson et pâtes.
Ik ga straks naar Vinikus en dan is de stock op :-)

Wine is sunlight , held together by water !
25-04-2015, 01:35 PM
Bericht: #74
RE: Mas de Libian
(25-04-2015 11:53 AM)Venne schreef:  Vin de Pétanque 2014
Vin de soif mei avek bokoe de structure! Kou meime korsé MVD :-)
Schitterende wijn voor int zonneke en de BBQ , salades , pwosson et pâtes.
Ik ga straks naar Vinikus en dan is de stock op :-)

Veel beter dan pastis Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
06-01-2016, 10:24 PM
Bericht: #75
RE: Mas de Libian
Khazan 2013 in het glas

Hoe lekker is dees, mannekes !!!!!!!! Recht uit de kelder, pop and pour.
Heeft inderdaad een paar minuten nodig, maar dan: cassis, violetjes, kruiden, zoethout. Dit is een zuivere, frisse wijn, maar geen vin de soif meer want mooie structuur, heel fijn mondgevoel en zo'n fris-prikkelende afdronk. Love it !

Dit koop ik bij én ik ga hun andere cuvées ook proberen.
07-01-2016, 12:04 AM
Bericht: #76
RE: Mas de Libian
(06-01-2016 10:24 PM)Dave schreef:  Khazan 2013 in het glas

Hoe lekker is dees, mannekes !!!!!!!! Recht uit de kelder, pop and pour.
Heeft inderdaad een paar minuten nodig, maar dan: cassis, violetjes, kruiden, zoethout. Dit is een zuivere, frisse wijn, maar geen vin de soif meer want mooie structuur, heel fijn mondgevoel en zo'n fris-prikkelende afdronk. Love it !

Dit koop ik bij én ik ga hun andere cuvées ook proberen.

I know, kan t ook opzoeken hoor, geen zin echter, is dit vooral syrah?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-01-2016, 11:34 AM
Bericht: #77
RE: Mas de Libian
(07-01-2016 12:04 AM)vinejo schreef:  
(06-01-2016 10:24 PM)Dave schreef:  Khazan 2013 in het glas

Hoe lekker is dees, mannekes !!!!!!!! Recht uit de kelder, pop and pour.
Heeft inderdaad een paar minuten nodig, maar dan: cassis, violetjes, kruiden, zoethout. Dit is een zuivere, frisse wijn, maar geen vin de soif meer want mooie structuur, heel fijn mondgevoel en zo'n fris-prikkelende afdronk. Love it !

Dit koop ik bij én ik ga hun andere cuvées ook proberen.

I know, kan t ook opzoeken hoor, geen zin echter, is dit vooral syrah?

GSM volgens de site van Vinikus. Maar dat is die cuvée die ze éénmalig gemaakt hebben toen dat accident daar gebeurd is in hun kelder met dat lekkend vat.
07-01-2016, 11:56 AM
Bericht: #78
RE: Mas de Libian
(07-01-2016 11:34 AM)Dave schreef:  
(07-01-2016 12:04 AM)vinejo schreef:  
(06-01-2016 10:24 PM)Dave schreef:  Khazan 2013 in het glas

Hoe lekker is dees, mannekes !!!!!!!! Recht uit de kelder, pop and pour.
Heeft inderdaad een paar minuten nodig, maar dan: cassis, violetjes, kruiden, zoethout. Dit is een zuivere, frisse wijn, maar geen vin de soif meer want mooie structuur, heel fijn mondgevoel en zo'n fris-prikkelende afdronk. Love it !

Dit koop ik bij én ik ga hun andere cuvées ook proberen.

I know, kan t ook opzoeken hoor, geen zin echter, is dit vooral syrah?

GSM volgens de site van Vinikus. Maar dat is die cuvée die ze éénmalig gemaakt hebben toen dat accident daar gebeurd is in hun kelder met dat lekkend vat.

Aha, just, herinner me dat triest voorval- maar blijkbaar is er wel een goede wijn uit voortgekomen ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
08-01-2016, 01:19 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-01-2016 om 01:32 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #79
RE: Mas de Libian
(07-01-2016 11:34 AM)Dave schreef:  
(07-01-2016 12:04 AM)vinejo schreef:  
(06-01-2016 10:24 PM)Dave schreef:  Khazan 2013 in het glas

Hoe lekker is dees, mannekes !!!!!!!! Recht uit de kelder, pop and pour.
Heeft inderdaad een paar minuten nodig, maar dan: cassis, violetjes, kruiden, zoethout. Dit is een zuivere, frisse wijn, maar geen vin de soif meer want mooie structuur, heel fijn mondgevoel en zo'n fris-prikkelende afdronk. Love it !

Dit koop ik bij én ik ga hun andere cuvées ook proberen.

I know, kan t ook opzoeken hoor, geen zin echter, is dit vooral syrah?

GSM volgens de site van Vinikus. Maar dat is die cuvée die ze éénmalig gemaakt hebben toen dat accident daar gebeurd is in hun kelder met dat lekkend vat.

Kruising tussen Khayyam en Bout d'Zan

Volgens Vinikus is deze Khazan echter 65% syrah (20 grenache en 15 mourvedre) (atypisch voor het huis, rendement grenache in '13 super laag).

PS de constructiefout in de kelder was jaargang 2011 (jaja, de tijd gaat snel) - toen maakten ze 'cuvee Libian' (met een hoger aandeel grenache dan de Khazan) ipv Khayyam en bout d'Zan - deze is nog te vinden bij Leirovins

http://www.leirovins.be/NL/Wijnhuizen/ma...ian_bio-64
08-01-2016, 04:47 PM
Bericht: #80
RE: Mas de Libian
(08-01-2016 01:19 PM)Vinogan(s) schreef:  
(07-01-2016 11:34 AM)Dave schreef:  
(07-01-2016 12:04 AM)vinejo schreef:  
(06-01-2016 10:24 PM)Dave schreef:  Khazan 2013 in het glas

Hoe lekker is dees, mannekes !!!!!!!! Recht uit de kelder, pop and pour.
Heeft inderdaad een paar minuten nodig, maar dan: cassis, violetjes, kruiden, zoethout. Dit is een zuivere, frisse wijn, maar geen vin de soif meer want mooie structuur, heel fijn mondgevoel en zo'n fris-prikkelende afdronk. Love it !

Dit koop ik bij én ik ga hun andere cuvées ook proberen.

I know, kan t ook opzoeken hoor, geen zin echter, is dit vooral syrah?

GSM volgens de site van Vinikus. Maar dat is die cuvée die ze éénmalig gemaakt hebben toen dat accident daar gebeurd is in hun kelder met dat lekkend vat.

Kruising tussen Khayyam en Bout d'Zan

Volgens Vinikus is deze Khazan echter 65% syrah (20 grenache en 15 mourvedre) (atypisch voor het huis, rendement grenache in '13 super laag).

PS de constructiefout in de kelder was jaargang 2011 (jaja, de tijd gaat snel) - toen maakten ze 'cuvee Libian' (met een hoger aandeel grenache dan de Khazan) ipv Khayyam en bout d'Zan - deze is nog te vinden bij Leirovins

http://www.leirovins.be/NL/Wijnhuizen/ma...ian_bio-64

Oei, my mistake ! Anyway: zeer lekker !
08-01-2016, 04:55 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-01-2016 om 04:56 PM door Innesto.)
Bericht: #81
RE: Mas de Libian
(08-01-2016 04:47 PM)Dave schreef:  
(08-01-2016 01:19 PM)Vinogan(s) schreef:  
(07-01-2016 11:34 AM)Dave schreef:  
(07-01-2016 12:04 AM)vinejo schreef:  
(06-01-2016 10:24 PM)Dave schreef:  Khazan 2013 in het glas

Hoe lekker is dees, mannekes !!!!!!!! Recht uit de kelder, pop and pour.
Heeft inderdaad een paar minuten nodig, maar dan: cassis, violetjes, kruiden, zoethout. Dit is een zuivere, frisse wijn, maar geen vin de soif meer want mooie structuur, heel fijn mondgevoel en zo'n fris-prikkelende afdronk. Love it !

Dit koop ik bij én ik ga hun andere cuvées ook proberen.

I know, kan t ook opzoeken hoor, geen zin echter, is dit vooral syrah?

GSM volgens de site van Vinikus. Maar dat is die cuvée die ze éénmalig gemaakt hebben toen dat accident daar gebeurd is in hun kelder met dat lekkend vat.

Kruising tussen Khayyam en Bout d'Zan

Volgens Vinikus is deze Khazan echter 65% syrah (20 grenache en 15 mourvedre) (atypisch voor het huis, rendement grenache in '13 super laag).

PS de constructiefout in de kelder was jaargang 2011 (jaja, de tijd gaat snel) - toen maakten ze 'cuvee Libian' (met een hoger aandeel grenache dan de Khazan) ipv Khayyam en bout d'Zan - deze is nog te vinden bij Leirovins

http://www.leirovins.be/NL/Wijnhuizen/ma...ian_bio-64

Oei, my mistake ! Anyway: zeer lekker !

Als ik goed geïnformeerd ben werd er in 2013 geen Khayyam en Bout d'Zan gebotteld maar deze "speciale" Khazan, met een groter aandeel Syrah. Reden hiervoor was dat 2013 een moeilijk jaar voor was voor de Grenache en de opbrengsten voor die druif uitzonderlijk laag waren. Vermits de wijnen van Mas de Libian normaliter meer Grenache gedomineerd zijn koos men dus dat jaar voor deze Khazan met een groter aandeel Syrah.
09-05-2016, 09:15 PM
Bericht: #82
RE: Mas de Libian
Calades 2006, restje van zaterdag.
Donker kleur, zwoele Chateauneufneus met rijpe zwarte kers, leder, chocolade, bessenjam, grafiet.
Sappig en vol, behoorlijk lang, droog naar t einde toe. Koel drinken of de alcohol stoort.
Minder mijn type wijn these days maar smaakt me wel vandaag.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
20-11-2016, 09:40 AM
Bericht: #83
RE: Mas de Libian
La Calade 2009. Geen erf in de neus maar leer en oosterse kruiden. Zwoel en matige concentratie, mag inderdaad wat koeler geschonken worden. Boerse Chateau9 en dat is een compliment !
28-12-2016, 02:35 PM
Bericht: #84
RE: Mas de Libian
Eergisteren vin de petanque 2015 gedronken. Heb hiervan 1 fles blind gekocht obv berichten hier op het forum. Nu dus heel vroeg open gedaan om te zien of het me ligt en ik er nog van wil bijkopen. Bij het open een sterke zweetvoet geur... Gisteren dan wat laten open staan en toen was de geur verdwenen. Daarom dacht ik aan reductie. Of is deze geur normaal voor deze wijn?
28-12-2016, 10:11 PM
Bericht: #85
RE: Mas de Libian
(28-12-2016 02:35 PM)bartv schreef:  Eergisteren vin de petanque 2015 gedronken. Heb hiervan 1 fles blind gekocht obv berichten hier op het forum. Nu dus heel vroeg open gedaan om te zien of het me ligt en ik er nog van wil bijkopen. Bij het open een sterke zweetvoet geur... Gisteren dan wat laten open staan en toen was de geur verdwenen. Daarom dacht ik aan reductie. Of is deze geur normaal voor deze wijn?

Direct na openen kunnen deze wijnen idd zeer reductieve aroma s vertonen. Verdwijnt meestal met open staan. Sowieso drink je een wijn van een authentieke wijnbouwsters die geen compromissen sluit en geen truukjes gebruikt. Altijd extra genieten ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
20-12-2017, 10:48 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-12-2017 om 10:52 PM door don quichotte.)
Bericht: #86
RE: Mas de Libian
(11-12-2012 06:08 PM)Kris schreef:  Bout d'Zan 2009 over 3 dagen. Veel materie maar het fruit wordt op dit moment weggedrukt door een stevige bitter. Wel jammer, vond hem vorig jaar lekkerder. Mindere fase of mindere fleswatte

Bout d'Zan 2009

Wat ik ook moge gezegd en geschreven hebben over deze wijn.
Nu, in aanzet en smaak alle ijlheid en daarna een opstoot van zuur en bittere tannines.
Lichtelijk geoxideerd.
Echt een onevenwichtige wijn: gebuisd.

Heb nog 3 flessen liggen van deze 2009.
Zware overschatting van mijn kant bij aankoop van deze wijn.Sad

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)


Ga naar locatie: