Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Champagne Guillette-Brest ( Monthelon )
17-02-2019, 06:26 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-02-2019 om 06:27 PM door Mathijs81.)
Bericht: #1
Champagne Guillette-Brest ( Monthelon )
Champagne Guillette-Brest Brut ( village Monthelon )

Een fles die ik recent cadeau had gekregen van een leverancier, dus toch maar even proeven.
Online zeer weinig te vinden over dit domein, op het etiket staat ook niet al te veel informatie.

Maar toch eens benieuwd hoe deze cadeau zou smaken en kijk ... het verdient een eigen draadje.

- Kleur = strogeel tot goudgeel, een hint geel koper
- Bubbel = stevige, medium, consistente bubbel
- Neus = gesloten,miniem, toch een hint van gestoofde appel, wat agrum en ananas
- Mond = zacht, romig, rijp, licht parelend in de mond, lichte toets van citrus en agrum
- Afdronk = een beetje mix van zoete en zure appel ( meer zoet dan zuur ), karamel, crème brûlée, beetje gist ook nog, droog.

Al bij al, lijkt me eerder een maaltijd champagne te zijn dan een aperitief. Blend = niet geweten.
Niettemin een leuke verrassing, geen hoogvlieger, maar het smaakt meer dan voldoende en dat is soms meer dan genoeg !

Mathijs
   

When in doubt ... drink Pomerol !
18-02-2019, 07:00 PM
Bericht: #2
RE: Champagne Guillette-Brest ( Monthelon )
(17-02-2019 06:26 PM)Mathijs81 schreef:  Champagne Guillette-Brest Brut ( village Monthelon )

Een fles die ik recent cadeau had gekregen van een leverancier, dus toch maar even proeven.
Online zeer weinig te vinden over dit domein, op het etiket staat ook niet al te veel informatie.

Maar toch eens benieuwd hoe deze cadeau zou smaken en kijk ... het verdient een eigen draadje.

- Kleur = strogeel tot goudgeel, een hint geel koper
- Bubbel = stevige, medium, consistente bubbel
- Neus = gesloten,miniem, toch een hint van gestoofde appel, wat agrum en ananas
- Mond = zacht, romig, rijp, licht parelend in de mond, lichte toets van citrus en agrum
- Afdronk = een beetje mix van zoete en zure appel ( meer zoet dan zuur ), karamel, crème brûlée, beetje gist ook nog, droog.

Al bij al, lijkt me eerder een maaltijd champagne te zijn dan een aperitief. Blend = niet geweten.
Niettemin een leuke verrassing, geen hoogvlieger, maar het smaakt meer dan voldoende en dat is soms meer dan genoeg !

Mathijs

Guillette-Brest zit in het circuit van een vast aantal champagneproducenten die regelmatig verscheidene beurzen aandoen in België zoals bv. Oostende en einde maart Borgloon. Vooral gekend bij alle champagnecapsule verzamelaars omdat ze met de regelmaat van een klok nieuwe capsules uitbrengen.


Ga naar locatie: