Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tips in Brussel
10-05-2019, 08:53 PM
Bericht: #1
Tips in Brussel
wat zijn volgens jullie de beste wijnadressen in Brussel? Zowel bars als restaurants.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
10-05-2019, 11:10 PM
Bericht: #2
RE: Tips in Brussel
Wijnbar Rubis: A. Demeurlaan, 34 te 1060 St-Gillis en bijhorend resto Tandem aan de overkant (nr 41). In de hipsterbuurt.
Pierre Val is de sympathieke eigenaar/sommelier van beide.
11-05-2019, 07:03 AM
Bericht: #3
RE: Tips in Brussel
Zomaar wat dingen die in me opkomen:

Wijnbar Titulus in Elsene, vlakbij Matonge: leuke wijnkaart, lekkere hapjes. https://www.titulus.be

In drieluik Café des Spores (alle gerechten met paddenstoelen), la Buvette (aanrader) en Hopla Geiss (flammenkuchen) in Sint-Gillis hebben ze ook fijne wijnkaarten, zeker voor liefhebbers van biologische, biodynamische en natuurwijnen.

Rond het ‘chiquere’ Chatelain in Elsene zitten veel goeie restaurants met interessante wijnkaarten. De Koreaan Maru vind ik erg goed. Even verderop zit Japanner Kamo, heel goed maar ook heel duur.

San, restaurants van de kok van l’Aire du Temps in Eghezee, is ook super. Eentje zit in de Vlaamsesteenweg, eentje aan de Zavel. Ik las dat de sous-chef van San nu ook op zichzelf begon in Elsene, volgens Vanspauwen met interessante wijnkaart tussen 30 en 50 euro per fles.
11-05-2019, 02:56 PM
Bericht: #4
RE: Tips in Brussel
Strofilia op de Varkensmarkt: Griekse ouzery met een Griekse wijnkaart om u tegen te zeggen. Echt het ontdekken waard!
11-05-2019, 03:23 PM
Bericht: #5
RE: Tips in Brussel
Bedankt voor de tips! Als er nog zijn, laat maar komen Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
12-05-2019, 04:22 PM
Bericht: #6
RE: Tips in Brussel
Wijnbar OenoTK in Elsene, achter de Drievuldigheidskerk. Toffe locatie en interessante en betaalbare wijnen.
12-05-2019, 05:45 PM
Bericht: #7
RE: Tips in Brussel
(12-05-2019 04:22 PM)Jean schreef:  Wijnbar OenoTK in Elsene, achter de Drievuldigheidskerk. Toffe locatie en interessante en betaalbare wijnen.

Die naam ben ik ook al tegengekomen, merci! Jammer dat je hun aanbod niet ziet op de site.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
12-05-2019, 09:17 PM
Bericht: #8
RE: Tips in Brussel
Tarzan in Elsene voor de liefhebbers van natuurwijnen...
12-05-2019, 10:15 PM
Bericht: #9
RE: Tips in Brussel
(12-05-2019 09:17 PM)FRA schreef:  Tarzan in Elsene voor de liefhebbers van natuurwijnen...

Bedankt! Ze zijn serieus goed bedeeld qua wijnbars/restaurants in die côté heb ik de indruk...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
12-05-2019, 11:49 PM
Bericht: #10
RE: Tips in Brussel
Je hebt daar ook nog: http://www.winery.be. (Brugmann)
Ook in de Dansaertwijk een vestiging.

Op het einde van de Louizalaan (E.Demotlaan): etiquette.
Wel groot en druk.
13-05-2019, 09:43 AM
Bericht: #11
RE: Tips in Brussel
(12-05-2019 11:49 PM)FRA schreef:  Je hebt daar ook nog: http://www.winery.be. (Brugmann)
Ook in de Dansaertwijk een vestiging.

Op het einde van de Louizalaan (E.Demotlaan): etiquette.
Wel groot en druk.

Etiquette werd ook aanbevolen door La Revue des Vins de France in hun laatste nummer. Met dezelfde opmerking overigens dat het daar wel zeer lawaaierig is.

Iemand ervaring met Le Wine Bar du Sablon in de Hoogstraat? Meer restaurant dan wine bar heb ik wel de indruk.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
14-05-2019, 11:11 AM
Bericht: #12
RE: Tips in Brussel
Download de Raisin app !

Wine is sunlight , held together by water !
14-05-2019, 12:11 PM
Bericht: #13
RE: Tips in Brussel
(13-05-2019 09:43 AM)Olivier schreef:  Iemand ervaring met Le Wine Bar du Sablon in de Hoogstraat? Meer restaurant dan wine bar heb ik wel de indruk.

Is dat niet ondergebracht in een soort kelder? Ik ben daar een jaar of vijf geleden eens geweest, denk ik. Fijn decor in ieder geval. Herinner me nog dat ze er lang gerijpte Iberische ham hadden, voor de rest is het te lang geleden.

Wine in the City in Jette schijnt ook erg leuk te zijn volgens vrienden, maar ben er zelf nooit geraakt. https://wineinthecity.be/nl/

En voor liefhebbers van Sardijnse wijnen: vlakbij Jourdan (Europese buurt) zit Antas, een restaurant met erg betaalbare en veel verschillende soorten vermentino en cannonau. Ze hebben vlakbij ook een winkel met wijnen, kazen, enzovoort.
14-05-2019, 02:07 PM
Bericht: #14
RE: Tips in Brussel
Citaat:Is dat niet ondergebracht in een soort kelder? Ik ben daar een jaar of vijf geleden eens geweest, denk ik. Fijn decor in ieder geval. Herinner me nog dat ze er lang gerijpte Iberische ham hadden, voor de rest is het te lang geleden.

ze zitten in de Hoogstraat. Heb niet de indruk dat er iets is in de kelder.

Bedankt voor de tips, 3* !

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
14-05-2019, 04:04 PM
Bericht: #15
RE: Tips in Brussel
(14-05-2019 02:07 PM)Olivier schreef:  ze zitten in de Hoogstraat. Heb niet de indruk dat er iets is in de kelder.

Ah, klopt, ik had het over Les Caves du Sablon: https://www.cavesdusablon.be/
In de Wine Bar du Sablon ben ik nooit geweest. Al die restaurants in Brussel ook!
14-05-2019, 08:31 PM
Bericht: #16
RE: Tips in Brussel
(14-05-2019 04:04 PM)troisetoiles schreef:  
(14-05-2019 02:07 PM)Olivier schreef:  ze zitten in de Hoogstraat. Heb niet de indruk dat er iets is in de kelder.

Ah, klopt, ik had het over Les Caves du Sablon: https://www.cavesdusablon.be/
In de Wine Bar du Sablon ben ik nooit geweest. Al die restaurants in Brussel ook!

Ik werk daar vlak bij dus ben er al wel eens gepasseerd, maar nooit binnen gegaan.
Er zijn nog een paar wijnbars in het centrum, maar hebben de slechte gewoonte om 's middags gesloten te zijn Rolleyes
14-05-2019, 09:36 PM
Bericht: #17
RE: Tips in Brussel
Citaat:Ik werk daar vlak bij dus ben er al wel eens gepasseerd, maar nooit binnen gegaan.
Er zijn nog een paar wijnbars in het centrum, maar hebben de slechte gewoonte om 's middags gesloten te zijn

Allez, dan werken wij vlak bij mekaar! Als je eens zin hebt in een wijnlunch, ik bedoel werklunch, laat maar weten he.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
15-05-2019, 10:55 AM
Bericht: #18
RE: Tips in Brussel
(14-05-2019 09:36 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Ik werk daar vlak bij dus ben er al wel eens gepasseerd, maar nooit binnen gegaan.
Er zijn nog een paar wijnbars in het centrum, maar hebben de slechte gewoonte om 's middags gesloten te zijn

Allez, dan werken wij vlak bij mekaar! Als je eens zin hebt in een wijnlunch, ik bedoel werklunch, laat maar weten he.

Ah serieus? Dat moeten we dan eens doen, ja. Momenteel zijn mijn middagpauzes vaak bezet maar dat zou in juni moeten beteren, dus ik stuur je binnenkort een persoonlijk bericht.
15-05-2019, 02:23 PM
Bericht: #19
RE: Tips in Brussel
(15-05-2019 10:55 AM)Dave schreef:  
(14-05-2019 09:36 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Ik werk daar vlak bij dus ben er al wel eens gepasseerd, maar nooit binnen gegaan.
Er zijn nog een paar wijnbars in het centrum, maar hebben de slechte gewoonte om 's middags gesloten te zijn

Allez, dan werken wij vlak bij mekaar! Als je eens zin hebt in een wijnlunch, ik bedoel werklunch, laat maar weten he.

Ah serieus? Dat moeten we dan eens doen, ja. Momenteel zijn mijn middagpauzes vaak bezet maar dat zou in juni moeten beteren, dus ik stuur je binnenkort een persoonlijk bericht.

Super!

Heb deze middag al eens Titulus bezocht. Echt leuke plek. Ik kreeg een gamay uit de Cahors in het glas watte En echt wat je wil van zo'n gamay, eenvoudig maar poeplekker! Blij dat ik dit ontdekt heb. Bedankt, 3* , voor deze tip.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
15-05-2019, 03:22 PM
Bericht: #20
RE: Tips in Brussel
(15-05-2019 02:23 PM)Olivier schreef:  
(15-05-2019 10:55 AM)Dave schreef:  
(14-05-2019 09:36 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Ik werk daar vlak bij dus ben er al wel eens gepasseerd, maar nooit binnen gegaan.
Er zijn nog een paar wijnbars in het centrum, maar hebben de slechte gewoonte om 's middags gesloten te zijn

Allez, dan werken wij vlak bij mekaar! Als je eens zin hebt in een wijnlunch, ik bedoel werklunch, laat maar weten he.

Ah serieus? Dat moeten we dan eens doen, ja. Momenteel zijn mijn middagpauzes vaak bezet maar dat zou in juni moeten beteren, dus ik stuur je binnenkort een persoonlijk bericht.

Super!

Heb deze middag al eens Titulus bezocht. Echt leuke plek. Ik kreeg een gamay uit de Cahors in het glas watte En echt wat je wil van zo'n gamay, eenvoudig maar poeplekker! Blij dat ik dit ontdekt heb. Bedankt, 3* , voor deze tip.

Sounds good !
22-05-2019, 08:39 PM
Bericht: #21
RE: Tips in Brussel
Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-05-2019, 10:32 PM
Bericht: #22
RE: Tips in Brussel
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Net eens gezien op hun webstek.
Serieuze namen die ze daar op hun kaart hebben.
Betaalbaar?
23-05-2019, 08:08 AM
Bericht: #23
RE: Tips in Brussel
(22-05-2019 10:32 PM)Smaakatleet schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Net eens gezien op hun webstek.
Serieuze namen die ze daar op hun kaart hebben.
Betaalbaar?

Eigenlijk wel, geloof dat ik een 7€ betaald heb voor een glas? En de lunch, voor- en hoofdgerecht, aan 17€.
Het glaasje was wel relatief klein. Ze halen meer dan 6 glazen uit een fles.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-05-2019, 08:46 AM
Bericht: #24
RE: Tips in Brussel
(23-05-2019 08:08 AM)Olivier schreef:  
(22-05-2019 10:32 PM)Smaakatleet schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Net eens gezien op hun webstek.
Serieuze namen die ze daar op hun kaart hebben.
Betaalbaar?

Eigenlijk wel, geloof dat ik een 7€ betaald heb voor een glas? En de lunch, voor- en hoofdgerecht, aan 17€.
Het glaasje was wel relatief klein. Ze halen meer dan 6 glazen uit een fles.

Zeker niet duur.
Is geen fles van 7 euro ook.
29-05-2019, 09:48 AM
Bericht: #25
RE: Tips in Brussel
GIsteren in Les Brigittines gegeten. Volgens LRVF één van dè wijnrestaurants in Brussel. De wijnkaart is er inderdaad uitgebreid (zeer Frans wel), maar er is zo goed als geen keuze per glas. Als je niet voor de menu met aangepaste wijnen gaat, is dat toch wel zeer jammer.
Er wordt echter ook gewerkt met lokale bieren, en heb er een zeer lekker Gueuze bij de garnaalkroket gekregen en dat was eigenlijk een perfecte combinatie.
Qua eten vind ik Les Brigittines echt een aanrader. De traditionele gerechten zijn perfect uitgevoerd, de garnaalkroketten en de vol-au-vent moeten zowat de beste zijn die ik al gegeten heb. En de meer avontuurlijke gerechten, zoals de kabeljauw gemarineerd in zeewier en met moriljes en saus van jurawijn, vond ik een fantastische combinatie.
Zeer gemoedelijke, vriendelijke bediening, en de chef komt met iedereen babbelen. De setting is overigens zeer mooi met een art-nouveau interieur.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
29-05-2019, 02:05 PM
Bericht: #26
RE: Tips in Brussel
Inderdaad één van de beste Brasseries in Brussel, maar wel niet goedkoop.
Heeft veel Elzaswijnen op de kaart staan.
Dit is mijn favoriete voorgerecht:
Ventrèche de porc basque snackée, tartare de thon, citron vert et gingembre.
29-05-2019, 02:28 PM
Bericht: #27
RE: Tips in Brussel
(29-05-2019 02:05 PM)FRA schreef:  Inderdaad één van de beste Brasseries in Brussel, maar wel niet goedkoop.
Heeft veel Elzaswijnen op de kaart staan.
Dit is mijn favoriete voorgerecht:
Ventrèche de porc basque snackée, tartare de thon, citron vert et gingembre.

ah, nog een liefhebber van buikspek Smile Ik ga sowieso nog eens moeten teruggaan want ook het dessert van gekonfijte aubergine zou ik heel graag eens proberen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
03-07-2019, 03:01 PM
Bericht: #28
RE: Tips in Brussel
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Tafeltje gereserveerd voor dit weekend, zeer benieuwd!
03-07-2019, 03:56 PM
Bericht: #29
RE: Tips in Brussel
(03-07-2019 03:01 PM)troisetoiles schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Tafeltje gereserveerd voor dit weekend, zeer benieuwd!

Aha, ik ook! Smile

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
07-07-2019, 01:11 PM
Bericht: #30
RE: Tips in Brussel
(03-07-2019 03:56 PM)Olivier schreef:  
(03-07-2019 03:01 PM)troisetoiles schreef:  
(22-05-2019 08:39 PM)Olivier schreef:  Deze middag in Certo gegeten, een klein Italiaans restaurantje in Elsene. Zeer eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes. Voelt authentiek Italiaans aan. Zowel qua keuken als de Italianen die er fel onder elkaar discussiëren Rolleyes

De wijnen zijn uitsluitend natuurwijnen. Ik dronk er de Gravot van La Grapperie. Zie TN in de desbetreffende topic.

Tafeltje gereserveerd voor dit weekend, zeer benieuwd!

Aha, ik ook! Smile

Inderdaad een heel leuke plek Olivier!

Als voorgerecht had ik een millefeuille met tomaat, aubergine en burrata, samen met enkele erg lekkere stukken brood. Daarna had ik de pasta cacio e pepe, waarbij ik de tip kreeg om hem snel te eten, voor de kaas gestold is. En als nagerecht nog een affogato (ijs met espresso erbij).

Het eten was eenvoudig, gemaakt van uitstekende en verse ingrediënten. Bediening was hartelijk maar ook to the point - viel bij ons wel in de smaak.

Als aperitief dronk ik een glas witte, droge en minerale natuurwijn uit Sicilië, bij het hoofdgerecht een rode, lichte natuurwijn, eveneens uit Sicilië. Domeinen heb ik niet genoteerd, maar allebei erg goed. De sommelier kwam me trouwens bekend voor, ik denk dat hij hiervoor bij het - ook uitstekende - Koreaanse restaurant Maru werkte.

Overzicht van de domeinen op de wijnkaart alhier: https://www.certo.me/


Ga naar locatie: