Leasingham, Clare Valley - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Nieuwe wereld (/forum-29.html) +--- Forum: Australië/Nieuw zeeland (/forum-55.html) +--- Discussie: Leasingham, Clare Valley (/thread-1129.html) |
Leasingham, Clare Valley - doc - 30-04-2011 11:35 PM Riesling 2009 Bin 7 Expressieve neus van grassen en een flinke snuif pétrole. Wat vreemd eigenlijk, niks meer maar ook niks minder, in de mond duidelijk herkenbare Riesling accenten, sappig, aangezuurd ? Korte afdronk. Alles ineens en dan gedaan. Mooi als aperitief maar de terroir eigenschappen van een Franse Riesling mis ik erg. Al bij al was de fles redelijk rap uit- na een namiddag groene vingers in de tuin- op een zonovergoten terras. RE: Leasingham, Clare Valley - Roeland V - 30-04-2011 11:50 PM van waar komt die Doc ? Clare Valley mag je wel natuurlijk niet vergelijken met Frankrijk hé; de rieslings van Clare (en ook die van Eden Valley) zijn vaak strakker dan die van Europa. En meestal hebben de riesling van Clare en/of Eden zelfs minimum 5 jaar veroudering nodig om te ontwikkelen. Heb daar al fantastische dingen mee meegemaakt. Dan gaat dat 'metaalachtige strakke' plaatsruimen voor geparfumeerde body. Heel intrigerend! Heb twee flessen liggen van de allerbeste Australische riesling : GROSSET. Ken je die ? Kan makkelijk 15 jaar verouderen.(maar heb geen van mijn 2 flessen al durven opendoen want nog veel te jong...) opendoen want nog veel te jong...) RE: Leasingham, Clare Valley - doc - 30-04-2011 11:58 PM Komt gewoon van Colruyt, Roeland. Goedkoop zelfs. Jouw beschrijving als zijnde "strak" klopt gewoon. RE: Leasingham, Clare Valley - nco - 02-05-2011 10:16 AM Heb die Leasingham recent ook gedronken en vond die toch zeker te pruimen, zeker voor zijn prijs RE: Leasingham, Clare Valley - Olivier - 27-05-2013 10:47 PM Vanavond ook de riesling gedronken, 2009. Ik vond de neus niet heel expressief, verraadt alleszins de smaak niet. In de mond valt de petrol onmiddellijkop. Het is niet overheersend, maar je merkt het wel. Dit verdwijnt wel na een tijdje open. Veel zuren. Normaal hou ik wel van dit soort vinnige zuren, maar hier stoort het karakter van de zuren mij een beetje. Heel veel groene appel. Ik vroeg me ook af of dit aangezuurd is? Het doet me zelfs een beetje aan cider denken... maar al bij al niet slecht voor zijn prijs. Heel vol van smaak, waarschijnlijk beter bij eten om de zuren wat te temperen. |