Jaboulet - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html) +--- Forum: Rhone (/forum-4.html) +--- Discussie: Jaboulet (/thread-1319.html) |
Jaboulet - vinejo - 28-08-2011 05:12 PM Hermitage La Chapelle 2004 Rood en zwart fruit, grafiet, peper, anijs (venkel), munt,... De wijn verfrist de mond, hij is bijna dorstlessend maar tegelijk zo heerlijk fijn en complex dat je hem weigert uit te spuwen of in te slikken. Nog puurdere wijn dan de Cote Rotie (Les Jumelles - kokosmelk en ultiem zacht en evenwichtig in de mond) die we ernaast dronken. Oogstjaar 2004 is geen top in de Rhone, deze wijn was dit wel. 95/100 (19 08 ) RE: Jaboulet - shiraz - 04-02-2015 08:57 PM Jaboulet Crozes Hermitage Thalabert 2009 Donkere kleur, zwart fruit, lichte rookgeur. Minerale wijn, grafiet, voldoende zuren, kruidnagel, zoethout,bramen, pruimen.Nu al heel lekker maar kan nog wel enkele jaartjes mee. RP = 95 Te koop bij http://www.topwijnen.be RE: Jaboulet - FRANCISPICCART - 10-05-2016 05:09 PM Condrieu 2012 "Les Cassines" Paul Jaboulet Aîné Ik ben zelf geen Viognierliefhebber. Dat heeft te maken met de vele erzats Condrieuwijnen die ik regelmatig voorgeschoteld krijg en die heel dikwijls plomp zijn en alcoholrijk, en een gebrek aan zuren en finesse hebben. Wanneer men me echter voorstelt om als aperitief een Top Condrieuke soldaat te maken, dan doe ik daar niet moeilijk over. De kleur is mooi geel met groene accenten. De neus is dadelijk verbluffend. Heel floraal met jasmijn en lindebloesems. Dadelijk ook die licht geroosterde toetsen van het mooi geïntegreerde en doordacht gebruikte hout. De smaken zijn complex en fris. Hier wel een subtiel zuurtje met exotische tinten van litchi en ananas en aangevuld met wat mineraliteit. De afdronk blijft lang nazinderen op de tong. Dit is natuurlijk van het betere werk. Ook wel met een prijskaartje dat refereert naar dat betere werk. RE: Jaboulet - vinejo - 10-05-2016 10:22 PM (10-05-2016 05:09 PM)FRANCISPICCART schreef: Condrieu 2012 "Les Cassines" Paul Jaboulet Aîné Heb hetzelfde met viognier. Maar als ie goed is, dan kan ie top zijn Villard bvb, dat was dan nog de vdp (maar moest toch ook al 20 euro kosten) RE: Jaboulet - Mathijs81 - 05-01-2017 10:48 PM 1995 Paul Jaboulet Aîné Cornas Deze kwam als voorlaatste op tafel, nog een afzakkertje voor het slapengaan. + Neus - schuchter rood fruit ( rode bes, aalbes ) + Smaak - flink wat ijzertoetsen en nog hint van rood fruit + Afdronk - zeer licht, beetje koud en doorzichtig Ik vermoed jammer genoeg iets te fris geschonken, maar het verbeterde niet op de avond. [attachment=2341] Mathijs RE: Jaboulet - AB78 - 20-02-2017 09:00 PM Op de proeftafel : Domaine de Saint-Pierre, Paul Jaboulet Aîné - Cornas 100 % syrah. ( 2010 ) Het oog zegt een violetachtige (inkt) kleur en in de neus complexe aroma's van braambessen, blauwe bosbessen, natte stenen en nieuw leder, ( geen versloten schoenen dus ;-) ) In de mond : fijne en elegant maar niet te robuust, toch een zekere kracht en mooie tannines.. mooie afdronk. RE: Jaboulet - Fre - 20-02-2017 10:25 PM (20-02-2017 09:00 PM)AB78 schreef: Op de proeftafel : Domaine de Saint-Pierre, Paul Jaboulet Aîné - Cornas Jaboulet heeft soms de neiging om nogal wat 'opzichtig' met hout te gaan spelen (ondanks het feit dat hij in staat is om mooie wijnen te maken). Ik leid uit je note af dat dit hier toch minder het geval is (correct me if I'm wrong). Positief dus... RE: Jaboulet - jr02 - 26-06-2022 08:37 PM Het instapmodelletje van Paul Jaboulet Aîné "Paul Jaboulet Parallèle 45" 2019 De eerste snuif besje en kersjes, het walsen zwiert er de zuiderse kruiden thijm en rozemarijn bij. Nog iets te stug en droogtrekkend in de mond maar voor een instappertje zeker niet te onderschatten. Te jong. Vraagt om een stevig stuk vlees... die ontbreekt op de foto |