wijnliefhebbers
Damien Laureau - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Loire (/forum-7.html)
+--- Discussie: Damien Laureau (/thread-1631.html)


Damien Laureau - Venne - 29-01-2012 12:11 AM

Bel Ouvrage 2005
Damien is toch wel ne krak in de Savennières regio.
Bij openen was dit vrij bizar... oxidatief... is hij erover? Waar is dat chenin fruit?
Dat heeft deze Ouvrage dus niet.... wel enorme mineraliteit. Ge moet hem wel een dagske geven, gisteren dacht ik hem weg te kieperen... Maar dan moet het al echt slecht zijn ten huize Venne. Saus kan er ook van gemaakt worden:-)
Van deze pé wil ik meer drinken!


RE: Damien Laureau - doc - 29-01-2012 12:22 AM

Bio, Venne ? Zag het niet duidelijk op de site ...


RE: Damien Laureau - Venne - 29-01-2012 12:31 AM

? werkt organisch maar weet niet of hij echt ver gaat in de kelder.
Zal het morgenvroeg weten te zeggen:-)


RE: Damien Laureau - doc - 29-01-2012 12:40 AM

(29-01-2012 12:31 AM)Venne schreef:  ? werkt organisch maar weet niet of hij echt ver gaat in de kelder.
Zal het morgenvroeg weten te zeggen:-)

't Is goed, slaap er nog 's over. Enkel , heb de ervaring dat een bio best een nachtje blijft slapen en 's anderendaags precies z'n evenwicht gevonden heeft, of is dat blablabla ?


RE: Damien Laureau - Venne - 29-01-2012 12:54 AM

kan wel kloppen ja, toch bij de "hogere" cuvées. Volatiel en réductief... dan kan je best wat wachten... maar mij stoort dat niet direct.


RE: Damien Laureau - vinejo - 29-01-2012 02:43 AM

(29-01-2012 12:54 AM)Venne schreef:  kan wel kloppen ja, toch bij de "hogere" cuvées. Volatiel en réductief... dan kan je best wat wachten... maar mij stoort dat niet direct.

Mij wel Wink
wat mij ook stoort zijn die artikels in de Morgen van die jonge sommelier die volledig in de houdgreep zit van de bio-loby..


RE: Damien Laureau - Venne - 29-01-2012 04:18 PM

stoort mijn niet na wat wachten eh...
wie is die sommelier? Lees geen gazet, krijg al info genoeg:-)
Deze morgen wel zéér fris... heb ik niet als ik conventionele wijnen drink:-) maar daar laat ik ze ook niet voor hoor!!:-)


RE: Damien Laureau - PvdW - 11-02-2012 01:56 AM

Heb die Damien in april 2010 bezocht in zijn stulpje in Savennières, een moeilijk te vinden hangar met achteraan een koud, aftands en ongezellig bureautje. Jonge en vriendelijke jongen, zeer gepassioneerd, maar hij had het (toen) financieel erg moeilijk om de eindjes aan mekaar te knopen. Er was iets met een oogst die naar de vaantjes was, maar ik weet er het fijne niet meer van. Ik vind spijtig genoeg voor 't moment mijn notities niet meer van het geprek dat we hadden. Hij werkt "zo biologisch mogelijk", maar is zeker geen fanaticus. Ik weet nog dat hij zei dat hij na de malo liefst geen sulfiet meer gebruikt, maar dat dit toch soms nodig is. Idem dito voor de mise en bouteille. Ik weet ook nog dat ik zeer veel sympathie had voor de jongen, maar dat zijn prijzen niet haalbaar waren voor mijn wijnhandeltje (Roche aux moines 30 euro particuliere prijs, savennières rond de 25 euro...). Maar ik weet ook nog dat zijn wijnen zeer veel indruk op me maakten. Ik heb er trouwens nog enkele uit 2007 in de kelder van toen, waar ik voorlopig nog even afblijf (of beter niet?)


RE: Damien Laureau - frank - 11-02-2012 01:47 PM

De 2007 is nog perfect. Ik heb in september een wijnpluk gedaan bij Damien heel sympathieke man, heb er gratis mogen logeren). Zijn bureau is inderdaad niet echt gezellig maar hij bouwt binnenkort een nieuwe stek (en zijn 6 kinderen) maar dit terzijde.
Ik heb er nog een 1998 gedronken die nog perfect was. Zijn Bel Ouvrage 2009 is top, weliswaar duur maar dat is de (bio)prijs zeker, en zogoed als uitverkocht. Toch heeft hij het financieel wel zwaar, vrij lage rendementen en de oogst moet al meevallen. 2011 was bv. niet geslaagd, te warm voorjaar en te natte zomer. Niet elke wijnboer in Savennierres is Nicolas Jolie.


RE: Damien Laureau - doc - 05-09-2012 09:55 PM

Les Genêts 2007

Domein hernam blijkbaar in 1999. Sinds 2009 biologische wijnbouw.
Leuk om lezen dat frank daar nog de pluk meedeed in dat jaar...waar is frank trouwens ?

Zuivere neus, goudgeel kleurtje. Gekonfijt geel fruit, kweepeer, ananas, wat acacia-honing en minerale toetsen. Vol, vettig, rijp geel fruit en nog fijne, knisperige zuurtjes in de staart met een heel klein bittertje. Wel wat warmte. Complexe Savennières met goeie fraîcheur. Op dronk.

Eén enkel flesje dat ik kocht in een kleinere wijnwinkel, lag daar wschl al een hele tijd in de rekken in de meest onwaarschijnlijke temperaturen, deze biowijn kan daar blijkbaar nogal goed tegen.


RE: Damien Laureau - Filip Ragolle - 06-09-2012 08:25 AM

(05-09-2012 09:55 PM)doc schreef:  Les Genêts 2007

Domein hernam blijkbaar in 1999. Sinds 2009 biologische wijnbouw.
Leuk om lezen dat frank daar nog de pluk meedeed in dat jaar...waar is frank trouwens ?

Zuivere neus, goudgeel kleurtje. Gekonfijt geel fruit, kweepeer, ananas, wat acacia-honing en minerale toetsen. Vol, vettig, rijp geel fruit en nog fijne, knisperige zuurtjes in de staart met een heel klein bittertje. Wel wat warmte. Complexe Savennières met goeie fraîcheur. Op dronk.

Eén enkel flesje dat ik kocht in een kleinere wijnwinkel, lag daar wschl al een hele tijd in de rekken in de meest onwaarschijnlijke temperaturen, deze biowijn kan daar blijkbaar nogal goed tegen.

Ik heb dinsdag toevallig de 2008 hiervan gedronken in een wijnbar.
Niets genoteerd.
Vond ik lekker.
Ik herinner mij inderdaad rijp geel fruit en vettigheid, volheid.


RE: Damien Laureau - vinejo - 09-11-2013 10:24 PM

Le bel ouvrage 2011

Blind in het glas gekregen, ik herkende iets maar wist niet wat. Kon de druif niet thuis brengen. Nochtans herkende ik iets.... Achteraf wist ik het: een biodynamische wijn. Totaal geen chenin- gevoel. Zeer minerale neus, rijpe appel, na een tijdje zelfs wat marsepein. Verrassend in de mond, veel fruit, zacht en soepel. Weinig structuur maar zeer smakelijk. In de afdronk perzik.
88


RE: Damien Laureau - frank - 10-11-2013 10:10 PM

tijdje geleden dat ik de wijn nog geproefd, en nog iets gepost heb trouwensSleepy heb er nog een aantal rijpen in de kelder herinner mij toch iets bitters in de afdronk