wijnliefhebbers
Mas Champart, St.-Chinian - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Languedoc/Roussillon (/forum-10.html)
+--- Discussie: Mas Champart, St.-Chinian (/thread-1641.html)


Mas Champart, St.-Chinian - doc - 01-02-2012 08:59 PM

Clos de la Simonette 2006

Na wat karaf vanaf nu toch te drinken. Begint eindelijk tot z'n recht te komen.
Minerale neus, zwarte bessen en donkerrood fruit, kruidigheid en wat peper. Gulle mond van zwart fruit, wat zoethout, koffie, mokka. Mooi frisse zuren, zachte tannines en kruidige finale. Nog behoorlijk bewaarpotentieel.


RE: Mas Champart, St.-Chinian - gertt - 01-02-2012 10:50 PM

Ga in mei een weekje naar Saint Chinian. Is het de moeite om daar langs te gaan ? (of andere adressen ?)


RE: Mas Champart, St.-Chinian - doc - 01-02-2012 10:57 PM

(01-02-2012 10:50 PM)gertt schreef:  Ga in mei een weekje naar Saint Chinian. Is het de moeite om daar langs te gaan ? (of andere adressen ?)

Heb die vigneronne eens ontmoet bij Mos, heel sympathieke madame, beslist de moeite om 's langs te gaan denk ik, misschien is er iemand van het forum er al geweest ? Mooi en volledig gamma trouwens, rosé, blanc en drie rode. Clos is de topcuvée, vooral Mourvèdre 70% met Grenache.

http://www.saint-chinian.pro/Mas-Champart,fr,8,35.cfm


RE: Mas Champart, St.-Chinian - WineShare - 11-03-2012 05:33 PM

Mee eens. Md. Champart is nog een echte ambachtsvrouw met een enorme liefde voor het vak. Ze verstaat nog het begrip "tijd" als factor met invloed op de kwaliteit. Bv.: 2 winters zwaartekracht = klaringsproces.


RE: Mas Champart, St.-Chinian - WineShare - 25-05-2012 09:24 AM

Voor diegenen die Madame Champart willen ontmoeten, het zuiden te ver is en toevallig (of niet) in... Parijs is: ze doet een degustatie en voorstelling van de nieuwe oogst in Brasserie Printemps - Coupole du Printemps, Boulevard Haussmann in Parijs op 18 juni.


RE: Mas Champart, St.-Chinian - doc - 07-10-2013 11:52 PM

Clos de la Simonette 2007

De wijn begint een beetje in z'n DW te komen mits wat karaftijd. Rijp zwart bosfruit, kruidnagel, gedroogde specerijen... Stevige mondvulling en goed evenwicht. Ik denk dat de wijn nog enkele jaren extra nodig heeft om tot volle wasdom te komen.


RE: Mas Champart, St.-Chinian - vinejo - 08-10-2013 12:51 PM

(07-10-2013 11:52 PM)doc schreef:  Clos de la Simonette 2007

De wijn begint een beetje in z'n DW te komen mits wat karaftijd. Rijp zwart bosfruit, kruidnagel, gedroogde specerijen... Stevige mondvulling en goed evenwicht. Ik denk dat de wijn nog enkele jaren extra nodig heeft om tot volle wasdom te komen.

Toch efkens moeten nadenken, DW = Dagelijks Werk?
Drinking window dus Wink


RE: Mas Champart, St.-Chinian - doc - 08-10-2013 01:15 PM

(08-10-2013 12:51 PM)vinejo schreef:  
(07-10-2013 11:52 PM)doc schreef:  Clos de la Simonette 2007

De wijn begint een beetje in z'n DW te komen mits wat karaftijd. Rijp zwart bosfruit, kruidnagel, gedroogde specerijen... Stevige mondvulling en goed evenwicht. Ik denk dat de wijn nog enkele jaren extra nodig heeft om tot volle wasdom te komen.

Toch efkens moeten nadenken, DW = Dagelijks Werk?
Drinking window dus Wink

Volgende keer zal ik wat minder tot nadenken aanzetten ...Wink


RE: Mas Champart, St.-Chinian - Marc - 24-06-2014 10:49 PM

Mas Champart Pays d'Oc 2009:
70% Cabernet Franc, 30% Syrah
Ondoorschijnende somberrode kleur met lichtere kersrode rand, nog geen evolutie.
Bosbessen, gegrilde paprika, rokerig, cassis, aards.
Ronde aanzet met behoorlijk wat fijne bitters, zachte alcohol, fijne tannines, turf, rood en zwart fruit (blauwe bes..) en afdronk waarin de tannines een hoofdrol spelen. Aan tafel is dit meer dan behoorlijk mooi bij een mooi stukje vlees.


RE: Mas Champart, St.-Chinian - Kris - 16-04-2015 09:54 PM

Clos de la Simonette 09. Tot nu toe de beste Simonette voor mij.
Perfect evenwicht, fris en verder alles wat een toplanguedoc moet hebben. Champart rules !


RE: Mas Champart, St.-Chinian - Kris - 28-02-2016 03:00 PM

Clos de la Simonette 2008. Schrale wijn, muf, nat karton en meer van dat. Weet niet goed wat er van te denken...foute fles of al stevig op zijn retour. Nog iemand dezelfde ervaring? Hoe was 2008 in Languedoc?


RE: Mas Champart, St.-Chinian - Innesto - 29-02-2016 05:53 PM

(28-02-2016 03:00 PM)Kris schreef:  Clos de la Simonette 2008. Schrale wijn, muf, nat karton en meer van dat. Weet niet goed wat er van te denken...foute fles of al stevig op zijn retour. Nog iemand dezelfde ervaring? Hoe was 2008 in Languedoc?

Ik weet dat het kort door de bocht is en waarschijnlijk nergens op slaat... maar ik heb nog maar héél zelden een "lekkere" Languedoc gedronken die al wat jaren op de teller had.

Nogmaals, ik heb geen ervaring met dit domein, zelfs niet zo heel veel met de regio.


RE: Mas Champart, St.-Chinian - Olivier - 29-02-2016 06:23 PM

2008 zou inderdaad een minder jaar zijn volgens de goeroes. Maar als ik muf en nat karton lees, zou ik eerder aan een fout in de wijn denken?


RE: Mas Champart, St.-Chinian - FRANCISPICCART - 29-02-2016 06:50 PM

(28-02-2016 03:00 PM)Kris schreef:  Clos de la Simonette 2008. Schrale wijn, muf, nat karton en meer van dat. Weet niet goed wat er van te denken...foute fles of al stevig op zijn retour. Nog iemand dezelfde ervaring? Hoe was 2008 in Languedoc?

Volgens mij niets met de jaargang te maken. Gewoon foute fles en meer dan waarschijnlijk ligt de fout bij de kurk. Mas Champart is een goed domein en de Clos de la Simonette, hun topwijn, wordt hoofdzakelijk van Mourvèdre gemaakt (dus goed bewaarpotentieel). Bewaart wel niet zo lang als Bandol maar 8 à 10 jaar moet deze wijn aankunnen.


RE: Mas Champart, St.-Chinian - Franzo - 29-02-2016 07:12 PM

Zowel Saint-Chinian als Faugères hadden in 2008 af te rekenen met hagel, dus de beste jaargang is het sowieso niet. Ik dronk die Simonette 2008 al twee keer, 2007 en 2009 scoorden echter stukken beter. Maar het zal toch wel foute fles zijn vermoed ik.
En er zijn heus wel Languedocwijnen die goed ouderen, zulke uitspraken lijken me weinig genuanceerd...zeker als ze niet onderbouwd zijn door enige ervaring met de regio.


RE: Mas Champart, St.-Chinian - Kris - 29-02-2016 08:18 PM

thank you !
Venne, hebt gij dat ook niet liggen? Misschien de proef eens op de som nemen?


RE: Mas Champart, St.-Chinian - Venne - 02-03-2016 07:49 PM

Ik heb dat inderdaad nog liggen, ook nog 06 en 07
Dan moeten we dat eens opendoen hé.

Ik lees hierboven nog geen lekkere Languedoc op leeftijd gedronken? Tja, ik wel hoor :-)


RE: Mas Champart, St.-Chinian - vinejo - 03-03-2016 12:03 AM

(02-03-2016 07:49 PM)Venne schreef:  Ik heb dat inderdaad nog liggen, ook nog 06 en 07
Dan moeten we dat eens opendoen hé.

Ik lees hierboven nog geen lekkere Languedoc op leeftijd gedronken? Tja, ik wel hoor :-)

Ja, maar heb toch t gevoel dat sommigen ginder nog aan t zoeken zijn naar de juiste verhoudingen - houtlagering versmelt soms minder mooi vind ik. Heb er al goede gedronken maar ook een aantal miskleunen.


RE: Mas Champart, St.-Chinian - don quichotte - 03-03-2016 11:53 AM

(03-03-2016 12:03 AM)vinejo schreef:  
(02-03-2016 07:49 PM)Venne schreef:  Ik heb dat inderdaad nog liggen, ook nog 06 en 07
Dan moeten we dat eens opendoen hé.

Ik lees hierboven nog geen lekkere Languedoc op leeftijd gedronken? Tja, ik wel hoor :-)

Ja, maar heb toch t gevoel dat sommigen ginder nog aan t zoeken zijn naar de juiste verhoudingen - houtlagering versmelt soms minder mooi vind ik. Heb er al goede gedronken maar ook een aantal miskleunen.

Dronk gisteren avond de Languedoc Mas Des Dames "La Diva" 2009.
Heeft nu nog voldoende reserve om het vijf jaar uit te houden maar is nu reeds mooi te genieten.
Deze avond de rest van de fles. ( plus eerst aperitieven op de Colruyt degustatie Klassewijnen in Herverlee-Brabanthal)


RE: Mas Champart, St.-Chinian - FRANCISPICCART - 30-10-2016 09:52 PM

Clos de la Simonette 2012 - Mas Champart - Saint-Chinian

65% mourvèdre, 20% grenache en 15% carignan
Drie dagen geleden opengetrokken omdat ik niet kon wachten om deze wijn eens te proeven. Was toen hard, astringent en kon op dat ogenblik niet bekoren. Dus kurk er terug op en weer de wijnfrigo in.
Vandaag opnieuw geproefd en nu al veel toegankelijker. Oogt natuurlijk heel donker en geconcentreerd. Geen evolutie merkbaar.
De neus is krachtig en kruidig met wat laurier en wat kruidnagel. Verder veel donker fruit zoals bramen en zwarte bessen. Volgt wat truffel, drop, leder, tabak en kreupelhout.
In de smaak komt hij nog wat hoekig over omdat de wijn veel te jong is. Het potentieel is echter voorhanden. Even afblijven nog is echter de boodschap en dat had ik feitelijk moeten weten toen ik hem opentrok.