De Bartoli, Marsala, Sicilië - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Italië (/forum-13.html) +--- Forum: Zuid-Italië (/forum-18.html) +--- Discussie: De Bartoli, Marsala, Sicilië (/thread-1690.html) |
De Bartoli, Marsala, Sicilië - koen - 27-02-2012 05:08 PM Sole e Vento 2010 Geen Marsala maar een droge witte van Grillo en Zibibbo (Muscat d'Alexandrie). Het eerste wat opvalt is de floraliteit, zeer geparfumeerde zoete nectar (zoals sommige jasmijn kan ruiken), agrumes, licht mineraal. De wijn heeft een interessante fraicheur, mooie textuur en gaat perfect bij de carpaccio van langoustines. 90 RE: De Bartoli, Marsala, Sicilië - Roeland V - 27-02-2012 08:56 PM Heu, een droge witte wijn , geurend naar "zoete nectar" ?! Now I'm a bit puzzled I must say. RE: De Bartoli, Marsala, Sicilië - koen - 28-02-2012 12:39 AM Toch wel, jasmijngeur heeft een zoete (zoals veel bloemen) soms bijna bedwelmende component maar in de mond blijft de wijn droog ... typisch muscat toch (wist wel niet dat de zibibbo eigenlijk muscat is) ... maar hier wel heel uitgesproken Een producent waar ik toevallig vorige week over gelezen had en dan een paar dagen later op restaurant op de wijnkaart vond ('t Gebaar in A'pen) RE: De Bartoli, Marsala, Sicilië - Roeland V - 28-02-2012 10:03 PM Ah ja, zo, nu snap ik wat je bedoelt. Grillo is P/K vaak een goei druif, ten minste de laatste tien jaar of zo. Daarvoor beheerste men die nt goed en had men altijd banale platte wijn. RE: De Bartoli, Marsala, Sicilië - koen - 29-02-2012 11:02 AM Indeed, ook al gelezen dat de Grillo een goeie struktuur heeft maar vaak frisheid mist. Grillo is toch een van de basisdruiven in de Marsala hé? ... net opgezocht "Marsala is produced using the Grillo, Inzolia, and Catarratto white grape varietals". Maar dat had Roeland zeker al gestudeerd |