wijnliefhebbers
Domaine Pierre Bise, Anjou - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Loire (/forum-7.html)
+--- Discussie: Domaine Pierre Bise, Anjou (/thread-1759.html)


Domaine Pierre Bise, Anjou - doc - 16-03-2012 11:02 PM

Le Haut de la Garde, 2007

Tja ik kan hier alleen maar heel enthousiast over zijn. Wat een wijn.

Goudgeel. Aroma's van rijpe peren, het woord "calvadossie" viel hier zelfs, mineraal, rijp geel fruit, rozijntjes, acaciabloesems.

Heel zacht mondgevoel, "moelleux" zonder de connotatie zoet te zijn. Eigenlijk meer een filmende sensatie, rondeur, rijp, geel fruit, amandel, beetje caramel zelfs. Heel mooie lengte, complex, rijk en vol. Alles wat een uitmuntende Chenin Blanc moet hebben, pure terroirwijn. Maar mocht voor mij toch een puntje meer zuren hebben.
Ik vroeg me eigenlijk af of deze Chenin malo had gezien, ik las dat de gisting tot 1 jaar lang kan duren. Far out !
Loire-liefhebbers, haal dit in uw kelder aub !

[Afbeelding: pierre-bise-le-haut_293.jpg]


RE: Domaine Pierre Bise, Anjou - carl - 16-03-2012 11:41 PM

Ergens in België gekocht?


RE: Domaine Pierre Bise, Anjou - doc - 16-03-2012 11:52 PM

(16-03-2012 11:41 PM)carl schreef:  Ergens in België gekocht?

Ja hoor, "ergens onder de dakpannen", cryptisch ...de wijnzolder, ben eigenlijk wel benieuwd naar de 08 cheers


RE: Domaine Pierre Bise, Anjou - PvdW - 06-05-2012 09:47 PM

Ik weet dat Claude Papin zijn savennières bijna altijd de volledige malo geeft. Van de Anjou weet ik het niet. Zal het eens navragen, want ik moet bestellen.
De 2008 (inmiddels hier uitverkocht) had iets meer zuur en was wat minder vet en rijp dan de 2007.


RE: Domaine Pierre Bise, Anjou - Tienne - 03-09-2012 11:12 AM

Savenièrres Roche aux Moines 2006

Ik schrok bij het schenken van de diepgele kleur.
Licht oxidatief waardoor aanvankelijk in de zoektocht naar, het woord Jura viel.
In de mond een volle aanzet, intens maar niet overblown.

Het sterke proefpanel ging uiteindelijk voor chenin blanc en schatte de wijn iets ouder in thumbsup


RE: Domaine Pierre Bise, Anjou - doc - 23-09-2012 04:16 PM

Clos le Grand Beaupréau 09

Ik had vermoed iets alcoholisch te krijgen zonder veel fraîcheur, vet en rond met gestoofde peren. Man, niks van !
Dit is een mooie Savennières met een heerlijk parfum van honing, acacia, wat rozijntjes. Rijpe gele perzik, ananas, zolderappeltjes, jep, en verkwikkende zuurtjes. Mooi om nu al te drinken maar kan gerust nog wat slapen in de kelder. Toch 14.5% alc., niks van te merken. Papin maakt mooie produkten ! Gekocht op de Wijnzolder.


RE: Domaine Pierre Bise, Anjou - vinejo - 23-09-2012 06:38 PM

(23-09-2012 04:16 PM)doc schreef:  Clos le Grand Beaupréau 09
zolderappeltjes

Wijnzolderappeltjes! Cool


RE: Domaine Pierre Bise, Anjou - koen - 20-12-2012 12:00 PM

Savennières Clos de Coulaine 2009, duidelijk uit een rijp jaar en de link naar jura kan ik best begrijpen: geel fruit, rijpe gele appels, wat peer, exotisch toetsje, het begin van honing, mineraal. In de mond vol en zacht, verweven zuren die voldoende fraicheur geven (hetgeen niet van de coulée de serrant 2009 met zijn 15°+ gezegd kon worden), breed middenpalet en een aangename afdronk (maar ik mis hier wel het typische bittertje).


RE: Domaine Pierre Bise, Anjou - vinejo - 20-12-2012 01:27 PM

(20-12-2012 12:00 PM)koen schreef:  Savennières Clos de Coulaine 2009, duidelijk uit een rijp jaar en de link naar jura kan ik best begrijpen: geel fruit, rijpe gele appels, wat peer, exotisch toetsje, het begin van honing, mineraal. In de mond vol en zacht, verweven zuren die voldoende fraicheur geven (hetgeen niet van de coulée de serrant 2009 met zijn 15°+ gezegd kon worden), breed middenpalet en een aangename afdronk (maar ik mis hier wel het typische bittertje).

Dronk gisteren toevallig de Anjou Blanc, die had dat bittertje (gelukkig) wel. Héél mooie wijn, zéér betaalbaar ook (10 euro).


RE: Domaine Pierre Bise, Anjou - Kupers - 22-08-2016 09:33 PM

Gisteren sneuvelde mijn laatste fles Clos le Grand Beaupreau 2012 (de rest is helaas voor een deel tegen de grond gegaan). Deze clos wordt door drie wijnboeren bewerkt, Vincent Ogereau, Yves Guegniard (la Bergerie) en Claude Papin (domein Pierre Bise). Het zou zeer fascinerend zijn om de drie eens naast elkaar te proeven maar helaas, voorlopig blijft het bij deze, toch wel zeer goede wijn.

Aroma's van witte perzik, honing en iets van amandel. Zacht in de mond maar toch gedragen door een heel mooie, vinnige, aciditeit. Dit is heel puur gemaakt, elegant, strak in stijl. Jonger duurde het toch even voordat deze wijn iets toonde, pas na enkele dagen kreeg je meer dan de zuren, een wijn die geduld beloont!


RE: Domaine Pierre Bise, Anjou - Corto - 01-03-2021 09:14 AM

2010 Coteaux du Layon-Beaulieu Les Rouannières

Al een zeer verrassend donkere kleur. Hierop afgaand zou men hem al enkele 10-tallen jaren ouder schatten. Redelijk hoog in de zuren. Zeker geen suikerwater.

Lekkere wijn, maar nogal beperkt.

Ik vind dat de zoete wijnen van bv. Château de Fesles toch veel meer te bieden hebben.


RE: Domaine Pierre Bise, Anjou - Kupers - 26-03-2021 03:40 PM

(01-03-2021 09:14 AM)Corto schreef:  2010 Coteaux du Layon-Beaulieu Les Rouannières

Al een zeer verrassend donkere kleur. Hierop afgaand zou men hem al enkele 10-tallen jaren ouder schatten. Redelijk hoog in de zuren. Zeker geen suikerwater.

Lekkere wijn, maar nogal beperkt.

Ik vind dat de zoete wijnen van bv. Château de Fesles toch veel meer te bieden hebben.

ik vind het zeer moeilijk om echt topwijnen in de Coteaux du Layon te vinden, ze komen mij altijd net iets te licht over, zeker als je ze naast Chaume zet, waar je weliswaar meer voor betaald, maar wel veel meer voor terug krijgt...


RE: Domaine Pierre Bise, Anjou - UC - 31-03-2023 08:53 AM

Hele tijd hier niet geweest vanwege allemaal privegedoe, maar heb wel hier en daar wat wijn op.

Onder andere Clos de Grand Beaupreau 2014. Was toch even genieten. Geur kwam je tegemoet gesneld uit het glas. Honing, groene, peer, kweepeer, gevolgd door wat meer gember, gedroogde abrikoos en marsepein. Misschien zelfs een hint van iets nootsachtigs.