wijnliefhebbers
Bucci, Marche - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Italië (/forum-13.html)
+--- Forum: Toscane, midden-Italië (/forum-17.html)
+--- Discussie: Bucci, Marche (/thread-1810.html)


Bucci, Marche - koen - 10-04-2012 10:18 AM

De basiscuvee nog eens getest Bucci 2008, Verdicchio CJC superiore. De wijn is mooi geevolueerd tov vorig jaar. Wit fruit, agrumes, mineraliteit. De aanzet is mooi rond, sappig en rijp mondgevoel, mooie balans, in de afdronk een lichte zilte toets. Van genoten 90.


RE: Bucci, Marche - koen - 12-07-2012 02:18 PM

Gisteren nog eentje gekraakt en jawel lekker zulle, TN stemt overeen met de vorige, in de afdronk zat er nu wat meer anijs


RE: Bucci, Marche - Innesto - 13-07-2014 05:30 PM

Villa Bucci - Verdicchio Castelli di Jesi 2012

Strakke en mineralige neus, eerder discreet. In de mond fris en krokant, wit fruit, heel mineralig en opvallende "citrusbitters", zelfs iets wat naar tonic neigt... Lekker en verfrissend glas wijn maar meer vooralsnog ook niet.

Misschien wat jong en/of iets te koud geschonken? Gezien de naam en faam van dit "culthuis" iets te hoge verwachtingen? Afgaande op de bevindingen hierboven ga ik mijn resterend flesje wat kelderrust gunnen alvorens een definitief verdict te vellen voor deze Verdicchio.

Gekocht bij Licata: 15,95 euro


RE: Bucci, Marche - 33S - 14-07-2014 09:34 AM

Ook al gedronken en zeker niet slecht, maar je betaalt vooral de naam hier (plus de royale winstmarge van Licata).

Voor de prijs van de instapwijn van Bucci koop je de topwijn (riserva) van een ander domein. Ik denk hier bv. aan de San Paolo van Pievalta of Stefano Antonucci (Santa Barbara), beide schitterende wijnen die jong al lekker zijn, maar ongetwijfeld ook mooi kunnen ouderen.


RE: Bucci, Marche - koen - 14-07-2014 03:05 PM

Collega bracht me onlangs een fleske uit Luxemburg mee aan 11,5€. Bij Xtrawine te koop aan 11€.

Waar heb je die andere domeinen gekocht?


RE: Bucci, Marche - 33S - 14-07-2014 03:16 PM

Beide zijn momenteel te verkrijgen op xtrawine, allebei rond de 11 euro (excl. verzending). Stefano Antonucci is nu al wel 2012, ik dronk 2011.

Ik betaalde de Pievalta San Paolo 2010 nog 12€40 en hij heeft nog hoger gestaan ook, al is hij vaak niet beschikbaar.

Is wel een nadeel bij xtrawine dat de stock en de prijzen sterk variëren. De promo's zijn de laatste maanden ook niet zo schitterend als voorheen.

Ik zou eigenlijk moeten bijbestellen, maar zit in mijn kelder eerder met een tekort aan rood dan aan wit.


RE: Bucci, Marche - koen - 14-07-2014 03:26 PM

thanks


RE: Bucci, Marche - don quichotte - 14-07-2014 10:58 PM

(14-07-2014 09:34 AM)33S schreef:  Ook al gedronken en zeker niet slecht, maar je betaalt vooral de naam hier (plus de royale winstmarge van Licata).

Voor de prijs van de instapwijn van Bucci koop je de topwijn (riserva) van een ander domein. Ik denk hier bv. aan de San Paolo van Pievalta of Stefano Antonucci (Santa Barbara), beide schitterende wijnen die jong al lekker zijn, maar ongetwijfeld ook mooi kunnen ouderen.

Ik dronk de Verdicchio Riserva "Stefano Antonucci" Santa Barbara 2011. Inderdaad een prachtwijn. Gekocht bij Calmewine aan een goeie 11 Euro.Nu is de 2012 te koop.
Kan deze ouderen 33S ?

Kocht er onlangs ook de Fiano di Avellino Pietracupa 2012 aan 13.90 Euro een witte wijn om je vingers van af te likken.( Slurp Slurp )
Tel wel 2 Euro per fles bij voor verzending.
Ik weet niet dat de Fiano bij ons verkrijgbaar is.


RE: Bucci, Marche - 33S - 15-07-2014 08:22 AM

Een goeie Verdicchio Riserva zou toch 5-10 jaar moeten aankunnen.

Is blijkbaar ook te koop bij Stappato aan 19,5 euro ... En daar staat ook dat hij prachtig kan ouderen Smile


RE: Bucci, Marche - koen - 15-07-2014 10:04 AM

(14-07-2014 10:58 PM)don quichotte schreef:  
(14-07-2014 09:34 AM)33S schreef:  Ook al gedronken en zeker niet slecht, maar je betaalt vooral de naam hier (plus de royale winstmarge van Licata).

Voor de prijs van de instapwijn van Bucci koop je de topwijn (riserva) van een ander domein. Ik denk hier bv. aan de San Paolo van Pievalta of Stefano Antonucci (Santa Barbara), beide schitterende wijnen die jong al lekker zijn, maar ongetwijfeld ook mooi kunnen ouderen.

Ik dronk de Verdicchio Riserva "Stefano Antonucci" Santa Barbara 2011. Inderdaad een prachtwijn. Gekocht bij Calmewine aan een goeie 11 Euro.Nu is de 2012 te koop.
Kan deze ouderen 33S ?

Kocht er onlangs ook de Fiano di Avellino Pietracupa 2012 aan 13.90 Euro een witte wijn om je vingers van af te likken.( Slurp Slurp )
Tel wel 2 Euro per fles bij voor verzending.
Ik weet niet dat de Fiano bij ons verkrijgbaar is.

Die Pietracupa dronk ik ook, inderdaad schitterend. BTW staat nu aan 12,9€


RE: Bucci, Marche - 33S - 15-07-2014 12:51 PM

Die heb ik ook liggen, maar laat ik zeker nog even liggen. Is blijkbaar uitverkocht nu, en ze hebben de 2013 al.

Vandaag toevallig nog het volgende gelezen over Fiano van Jancis Robinson:

I am recommending in particular the two current vintages, 2012 and 2013. They are very different. The 2013 is already extremely approachable and charming whereas the 2012 is unusually concentrated and magnificent and will probably reward keeping for at least another couple of years.

http://www.jancisrobinson.com/articles/a20140710.html


RE: Bucci, Marche - don quichotte - 15-07-2014 03:21 PM

(15-07-2014 12:51 PM)33S schreef:  Die heb ik ook liggen, maar laat ik zeker nog even liggen. Is blijkbaar uitverkocht nu, en ze hebben de 2013 al.

Vandaag toevallig nog het volgende gelezen over Fiano van Jancis Robinson:

I am recommending in particular the two current vintages, 2012 and 2013. They are very different. The 2013 is already extremely approachable and charming whereas the 2012 is unusually concentrated and magnificent and will probably reward keeping for at least another couple of years.

http://www.jancisrobinson.com/articles/a20140710.html

Wijn op basis van Fiano di Avellino is een wijn die ik sterk kan appreciëren en er zijn heel wat domeinen in Campania die deze druif weten te transformeren in een heerlijke wijn.
De wijnen die ik ervan dronk vond ik wel niet bestemd voor een lang verblijf in de kelder. Deze wijnen hebben volgens mij een veel te delicaat, fragiel boeket en smaak die met de jaren er niet op vooruit gaan met gevolg verlies aan fraîcheur.

Spijtig genoeg ( of misschien goed) zijn veel van deze domeinen op de Belgische markt maar beperkt beschikbaar. (Mastroberardino is te koop bij D.Grandry 15,80€ en Young Charly 14,46 €)
De jaargang 2012 kocht ik ook maar betaalde er 12.40 Euro voor.(+ transport)


RE: Bucci, Marche - don quichotte - 16-07-2014 12:18 AM

(15-07-2014 08:22 AM)33S schreef:  Een goeie Verdicchio Riserva zou toch 5-10 jaar moeten aankunnen.

Is blijkbaar ook te koop bij Stappato aan 19,5 euro ... En daar staat ook dat hij prachtig kan ouderen Smile

Heb daar nog nooit een fles wijn gekocht sinds de handelaar in de Mechelse straat en dan in de Dietse straat een zaak had.
Starte zijn eerste zaak in de Leopold Vanderkelenstraat waar ik mijn eerste fleske GAJA aankocht. Nadien kon hij fluiten.


RE: Bucci, Marche - Innesto - 14-04-2015 06:09 PM

(13-07-2014 05:30 PM)Innesto schreef:  Villa Bucci - Verdicchio Castelli di Jesi 2012

Strakke en mineralige neus, eerder discreet. In de mond fris en krokant, wit fruit, heel mineralig en opvallende "citrusbitters", zelfs iets wat naar tonic neigt... Lekker en verfrissend glas wijn maar meer vooralsnog ook niet.

Misschien wat jong en/of iets te koud geschonken? Gezien de naam en faam van dit "culthuis" iets te hoge verwachtingen? Afgaande op de bevindingen hierboven ga ik mijn resterend flesje wat kelderrust gunnen alvorens een definitief verdict te vellen voor deze Verdicchio.

Gekocht bij Licata: 15,95 euro

Deze Verdicchio Castelli di Jesi 2012 is er zeker niet op vooruit gegaan... Niet slecht maar ook niet geweldig en vooral te duur. Je betaalt naar mijn gevoel de naam en faam van het huis en de Riserva die echt wel van heel ander niveau is.


RE: Bucci, Marche - Hugel - 22-03-2023 10:11 PM

De riserva 2016 geproefd. Van 50 naar 25 euro de fles in Delhaize.

Teleurstellend. Fruit wordt gemaskeerd door het hout. Wat oxidatief karakter, maar waar relatief weinig materie tegenover staat en voor mij dus eerder een dooddoener is dan dat het een meerwaarde is…

Er is betere bourgogne aan 25 euro te vinden…