wijnliefhebbers
Didier Dagueneau - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Loire (/forum-7.html)
+--- Discussie: Didier Dagueneau (/thread-1847.html)


Didier Dagueneau - doc - 22-04-2012 07:30 PM

Silex 2003

Rokerig, groene appeltjes, kruisbes, mineraliteit van kalk, gebrand rubber. Peer, exotisch fruit. Jo merkte op dat het qua stijl wat naar stijl Boulay ging, uiteraard t niet met die uitgesproken complexiteit van deze Silex maar toch... er is een punt en een compliment voor Boulay.
Elegant, vol fruit, fijne zuurtjes, zeer complex.
Laat ons kort zijn, dit was een immense ervaring. Deze 2003 loste alle hooggespannen verwachtingen in.
Blind werd er oa gedacht aan een grote Pessac-Léognan.
@Matten: hoe was hij op dag 2 ?


RE: Didier Dagueneau - Mt - 22-04-2012 07:42 PM

Mijn lief vond hem schitterend Wink. Voor mij makkelijk een van de beste sauvignons die ik ooit dronk.


RE: Didier Dagueneau - vincent - 22-04-2012 08:22 PM

ik volg hierin...,mijn vader die graag pouilly fumé drinkt zou dit beter aanschaffen, dan zit ik daar alle dagen


RE: Didier Dagueneau - Bert - 22-04-2012 08:27 PM

Eén van de beste witjes die ik ooit mocht drinken tot op heden
Complex en vol zijn hier idd de key-words


RE: Didier Dagueneau - vinejo - 22-04-2012 11:23 PM

Dronk 2 keer eerder Dageneau, deze zat op het niveau van de Pur Sang 2005 die Vinama me ooit uitschonk ( zie hier http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/archive/2010/08/18/hartverscheurende-wijn-van-duizelingwekkende-genialiteit.html
Dezelfde stijl als de Boulay maar nog veel complexer, fijner, dieper...


RE: Didier Dagueneau - shiraz - 30-07-2013 08:35 PM

Vandaag in het ISPC zien staan Didier Dagueneau Jurancon "Les Jardins de Babylon" 500 ML 2006 , onder afslag, rond de 55€.
Is dit zijn geld waard?[/i]
Ik weet wel niet meer of het de droge of de zoete versie was


RE: Didier Dagueneau - vinejo - 30-07-2013 11:34 PM

(30-07-2013 08:35 PM)shiraz schreef:  Vandaag in het ISPC zien staan Didier Dagueneau Jurancon "Les Jardins de Babylon" 500 ML 2006 , onder afslag, rond de 55€.
Is dit zijn geld waard?[/i]
Ik weet wel niet meer of het de droge of de zoete versie was

Ik wist zelfs niet dat hij in de Jurancon wijn maakte... watte
Nu, 55 euro voor 50 cl, dat is 82,5 € voor een hele fles.
Kan me moeilijk voorstellen dat dit zijn geld waard kan zijn ;-)


RE: Didier Dagueneau - carl - 31-07-2013 12:02 AM

(30-07-2013 11:34 PM)vinejo schreef:  
(30-07-2013 08:35 PM)shiraz schreef:  Vandaag in het ISPC zien staan Didier Dagueneau Jurancon "Les Jardins de Babylon" 500 ML 2006 , onder afslag, rond de 55€.
Is dit zijn geld waard?[/i]
Ik weet wel niet meer of het de droge of de zoete versie was

Ik wist zelfs niet dat hij in de Jurancon wijn maakte... watte
Nu, 55 euro voor 50 cl, dat is 82,5 € voor een hele fles.
Kan me moeilijk voorstellen dat dit zijn geld waard kan zijn ;-)

Ik denk dat zijn Jardins de Babylon (zoete versie) normaal rond de 75 € moet kosten voor 50 cl. In die optiek kan je dit dus wel een koopje noemen.


RE: Didier Dagueneau - vinejo - 31-07-2013 12:15 AM

(31-07-2013 12:02 AM)carl schreef:  
(30-07-2013 11:34 PM)vinejo schreef:  
(30-07-2013 08:35 PM)shiraz schreef:  Vandaag in het ISPC zien staan Didier Dagueneau Jurancon "Les Jardins de Babylon" 500 ML 2006 , onder afslag, rond de 55€.
Is dit zijn geld waard?[/i]
Ik weet wel niet meer of het de droge of de zoete versie was

Ik wist zelfs niet dat hij in de Jurancon wijn maakte... watte
Nu, 55 euro voor 50 cl, dat is 82,5 € voor een hele fles.
Kan me moeilijk voorstellen dat dit zijn geld waard kan zijn ;-)

Ik denk dat zijn Jardins de Babylon (zoete versie) normaal rond de 75 € moet kosten voor 50 cl. In die optiek kan je dit dus wel een koopje noemen.

Ja, maar in die optiek kan je Lafite Rotshild 2009 aan 500 euro ook een koopje noemen hé.. Wink De vraag is echter of ie zijn geld waard is... nono


RE: Didier Dagueneau - shiraz - 31-07-2013 07:30 AM

thank you
Ik zal mijn zuur verdiende centjes beter aan een andere fles(sen) besteden


RE: Didier Dagueneau - doc - 31-07-2013 12:08 PM

(31-07-2013 07:30 AM)shiraz schreef:  thank you
Ik zal mijn zuur verdiende centjes beter aan een andere fles(sen) besteden

Zou ik ook doen ! Vind ik persoonlijk ook veel te duur. Was vroeger nog te koop bij Mostade, ik zocht de prijzen even op maar ik zie dat ze ze niet meer in doen precies. Misschien kun je de prijzen nog vinden in oude catalogi op hun website...


RE: Didier Dagueneau - Mathijs81 - 15-10-2016 02:10 PM

Silex 2008 ( tasting 14/10/16 )

Neus - enorm funky neusje, asperges, beetje gasgeur, volle vette roomboter
Smaak - mooi zacht, overrijp fruit, lichte petrol, terroir, beetje zeste
Afdronk - gekonfijt fruit, mooie mineraliteit

Mathijs


RE: Didier Dagueneau - Fre - 15-10-2016 02:44 PM

(15-10-2016 02:10 PM)Mathijs81 schreef:  Silex 2008 ( tasting 14/10/16 )

Neus - enorm funky neusje, asperges, beetje gasgeur, volle vette roomboter
Smaak - mooi zacht, overrijp fruit, lichte petrol, terroir, beetje zeste
Afdronk - gekonfijt fruit, mooie mineraliteit

Mathijs

Serieuze tasting precies. Op basis van je note kan ik niet echt opmaken of je hier wild enthousiast over was. Deze knaap kost tegenwoordig al snel 80 EUR/fles trouwens.


RE: Didier Dagueneau - Mr Coone - 25-09-2017 04:19 PM

Dit weekend de Silex 2014 in het glas gehad, en ik vrees dat ik een kindermoord begaan ben Sad
Wijn was enorm strak en zuur.
Niets in vergelijking met de 2008 die ik eerder dit jaar heb mogen proeven.

Dan 's anderendaags een Alphonse Mellot Les Romains 2013 geproefd, en deze was eigenlijk ook tamelijk hoog in zuren. Al had deze al meer aroma's dan de Silex.

Ik dacht dat ik mijn Sancerres en Pouilly Fumé's op jonge leeftijd moest drinken, zoals geschreven in mijn wijn voor dummies-boek? Huh


RE: Didier Dagueneau - FRANCISPICCART - 25-09-2017 06:34 PM

(25-09-2017 04:19 PM)Mr Coone schreef:  Dit weekend de Silex 2014 in het glas gehad, en ik vrees dat ik een kindermoord begaan ben Sad
Wijn was enorm strak en zuur.
Niets in vergelijking met de 2008 die ik eerder dit jaar heb mogen proeven.

Dan 's anderendaags een Alphonse Mellot Les Romains 2013 geproefd, en deze was eigenlijk ook tamelijk hoog in zuren. Al had deze al meer aroma's dan de Silex.

Ik dacht dat ik mijn Sancerres en Pouilly Fumé's op jonge leeftijd moest drinken, zoals geschreven in mijn wijn voor dummies-boek? Huh

Ik hoef niet lang na te denken maar de Cuvée Silex van Dagueneau is voor mij veruit het beste wat ik al ooit in Sauvignon Blanc geproefd heb. Ik proef dat wel jammer genoeg niet zo dikwijls omwille van het prijskaartje. De laatste die ik dronk in de wijnclub was zeker wel 10 jaar oud maar was gewoon onberispelijk goed, neen, fenomenaal goed. Ik denk dat goede jaargangen van de Silex gemakkelijk 20 jaar en méér aankunnen.


RE: Didier Dagueneau - Mr Coone - 25-09-2017 07:25 PM

(25-09-2017 06:34 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(25-09-2017 04:19 PM)Mr Coone schreef:  Dit weekend de Silex 2014 in het glas gehad, en ik vrees dat ik een kindermoord begaan ben Sad
Wijn was enorm strak en zuur.
Niets in vergelijking met de 2008 die ik eerder dit jaar heb mogen proeven.

Dan 's anderendaags een Alphonse Mellot Les Romains 2013 geproefd, en deze was eigenlijk ook tamelijk hoog in zuren. Al had deze al meer aroma's dan de Silex.

Ik dacht dat ik mijn Sancerres en Pouilly Fumé's op jonge leeftijd moest drinken, zoals geschreven in mijn wijn voor dummies-boek? Huh

Ik hoef niet lang na te denken maar de Cuvée Silex van Dagueneau is voor mij veruit het beste wat ik al ooit in Sauvignon Blanc geproefd heb. Ik proef dat wel jammer genoeg niet zo dikwijls omwille van het prijskaartje. De laatste die ik dronk in de wijnclub was zeker wel 10 jaar oud maar was gewoon onberispelijk goed, neen, fenomenaal goed. Ik denk dat goede jaargangen van de Silex gemakkelijk 20 jaar en méér aankunnen.

Na wat opzoekwerk heb ik inderdaad gezien dat de wijn het best tussen 2020 en 2040 gedronken wordt. Dit is balen banghead
Die Silex 2008 die Mathijs hier beschreef was gewoon fenomenaal. Daarom wat 2014 gekocht, maar niet kunnen wachten. En zeker niet toen ik las dat Pouilly Fumé en Sancerre best jong gedronken worden.


RE: Didier Dagueneau - TheWineVet - 25-09-2017 09:24 PM

(25-09-2017 07:25 PM)Mr Coone schreef:  
(25-09-2017 06:34 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(25-09-2017 04:19 PM)Mr Coone schreef:  Dit weekend de Silex 2014 in het glas gehad, en ik vrees dat ik een kindermoord begaan ben Sad
Wijn was enorm strak en zuur.
Niets in vergelijking met de 2008 die ik eerder dit jaar heb mogen proeven.

Dan 's anderendaags een Alphonse Mellot Les Romains 2013 geproefd, en deze was eigenlijk ook tamelijk hoog in zuren. Al had deze al meer aroma's dan de Silex.

Ik dacht dat ik mijn Sancerres en Pouilly Fumé's op jonge leeftijd moest drinken, zoals geschreven in mijn wijn voor dummies-boek? Huh

Ik hoef niet lang na te denken maar de Cuvée Silex van Dagueneau is voor mij veruit het beste wat ik al ooit in Sauvignon Blanc geproefd heb. Ik proef dat wel jammer genoeg niet zo dikwijls omwille van het prijskaartje. De laatste die ik dronk in de wijnclub was zeker wel 10 jaar oud maar was gewoon onberispelijk goed, neen, fenomenaal goed. Ik denk dat goede jaargangen van de Silex gemakkelijk 20 jaar en méér aankunnen.

Na wat opzoekwerk heb ik inderdaad gezien dat de wijn het best tussen 2020 en 2040 gedronken wordt. Dit is balen banghead
Die Silex 2008 die Mathijs hier beschreef was gewoon fenomenaal. Daarom wat 2014 gekocht, maar niet kunnen wachten. En zeker niet toen ik las dat Pouilly Fumé en Sancerre best jong gedronken worden.
Ik drink ze graag een jaar of 10 oud... dan zijn ze veel beter versmolten. en de goei kunnen dat makkelijk aan, zonder aan fraicheur in te boeten.


RE: Didier Dagueneau - Mr Coone - 25-09-2017 10:29 PM

(25-09-2017 09:24 PM)TheWineVet schreef:  Ik drink ze graag een jaar of 10 oud... dan zijn ze veel beter versmolten. en de goei kunnen dat makkelijk aan, zonder aan fraicheur in te boeten.

Is dat een algemene tip voor Pouilly Fumé en Sancerre, of enkel voor de betere cuvées?
Zo ja, dan pas ik al mijn drinking windows voor mijn Loires aan.

Ik vind het echt ongelofelijk grote zonde om een wijn buiten z'n drinking window te drinken.
En al zeker als die fles een leuk prijskaartje heeft...


RE: Didier Dagueneau - TheWineVet - 11-10-2017 10:05 AM

(25-09-2017 10:29 PM)Mr Coone schreef:  
(25-09-2017 09:24 PM)TheWineVet schreef:  Ik drink ze graag een jaar of 10 oud... dan zijn ze veel beter versmolten. en de goei kunnen dat makkelijk aan, zonder aan fraicheur in te boeten.

Is dat een algemene tip voor Pouilly Fumé en Sancerre, of enkel voor de betere cuvées?
Zo ja, dan pas ik al mijn drinking windows voor mijn Loires aan.

Ik vind het echt ongelofelijk grote zonde om een wijn buiten z'n drinking window te drinken.
En al zeker als die fles een leuk prijskaartje heeft...
Voor de betere cuvées zeker, maar 6-8 jaar zou ik ze minstens laten liggen vooraleer ze te openen en er ééntje te proberen.


RE: Didier Dagueneau - Mr Coone - 11-10-2017 11:38 PM

(11-10-2017 10:05 AM)TheWineVet schreef:  
(25-09-2017 10:29 PM)Mr Coone schreef:  
(25-09-2017 09:24 PM)TheWineVet schreef:  Ik drink ze graag een jaar of 10 oud... dan zijn ze veel beter versmolten. en de goei kunnen dat makkelijk aan, zonder aan fraicheur in te boeten.

Is dat een algemene tip voor Pouilly Fumé en Sancerre, of enkel voor de betere cuvées?
Zo ja, dan pas ik al mijn drinking windows voor mijn Loires aan.

Ik vind het echt ongelofelijk grote zonde om een wijn buiten z'n drinking window te drinken.
En al zeker als die fles een leuk prijskaartje heeft...
Voor de betere cuvées zeker, maar 6-8 jaar zou ik ze minstens laten liggen vooraleer ze te openen en er ééntje te proberen.

Goed genoteerd. Thanks for the tip! Smile


RE: Didier Dagueneau - don quichotte - 12-10-2017 12:10 AM

(11-10-2017 10:05 AM)TheWineVet schreef:  
(25-09-2017 10:29 PM)Mr Coone schreef:  
(25-09-2017 09:24 PM)TheWineVet schreef:  Ik drink ze graag een jaar of 10 oud... dan zijn ze veel beter versmolten. en de goei kunnen dat makkelijk aan, zonder aan fraicheur in te boeten.

Is dat een algemene tip voor Pouilly Fumé en Sancerre, of enkel voor de betere cuvées?
Zo ja, dan pas ik al mijn drinking windows voor mijn Loires aan.

Ik vind het echt ongelofelijk grote zonde om een wijn buiten z'n drinking window te drinken.
En al zeker als die fles een leuk prijskaartje heeft...
Voor de betere cuvées zeker, maar 6-8 jaar zou ik ze minstens laten liggen vooraleer ze te openen en er ééntje te proberen.

@TheWineVet,

Wat zijn volgens jou (de) betere cuvées voor Pouilly Fumé en Sancerre?
Heb van beide streken van verschillende domeinen wijn liggen maar probeer deze allen binnen een tijdspanne van +/- 5 jaar te drinken.
Hierin slaag ik wel niet altijd.Sad


RE: Didier Dagueneau - TheWineVet - 12-10-2017 08:36 AM

(12-10-2017 12:10 AM)don quichotte schreef:  
(11-10-2017 10:05 AM)TheWineVet schreef:  
(25-09-2017 10:29 PM)Mr Coone schreef:  
(25-09-2017 09:24 PM)TheWineVet schreef:  Ik drink ze graag een jaar of 10 oud... dan zijn ze veel beter versmolten. en de goei kunnen dat makkelijk aan, zonder aan fraicheur in te boeten.

Is dat een algemene tip voor Pouilly Fumé en Sancerre, of enkel voor de betere cuvées?
Zo ja, dan pas ik al mijn drinking windows voor mijn Loires aan.

Ik vind het echt ongelofelijk grote zonde om een wijn buiten z'n drinking window te drinken.
En al zeker als die fles een leuk prijskaartje heeft...
Voor de betere cuvées zeker, maar 6-8 jaar zou ik ze minstens laten liggen vooraleer ze te openen en er ééntje te proberen.

@TheWineVet,

Wat zijn volgens jou (de) betere cuvées voor Pouilly Fumé en Sancerre?
Heb van beide streken van verschillende domeinen wijn liggen maar probeer deze allen binnen een tijdspanne van +/- 5 jaar te drinken.
Hierin slaag ik wel niet altijd.Sad
Wat in m'n hoofd direct naar voren opkomt zijn de Sancerre Cuvée d'Antan en La Chapelle des Augustins, samen met de betere Pouilly's van Bourgeois. Deze heb ik allemaal al +8 jaar gedronken, tot +10j. Laat staan deze van Dageneau (die ik wel nog niet heb gedronken, maar me kan voorstellen dat die nog een stuk meer potentieel hebben)


RE: Didier Dagueneau - Thierry Debaisieux - 13-08-2019 12:36 PM

Gisteravond, een Blanc Fumé de Pouilly 2013 van Didier Dagueneau,
met een zeer mooie neus van citrusvruchten. Citroen en mandarijn domineren en gaan gepaard met florale nuances,
terwijl de geconcentreerde mond een prachtig volume biedt. De zuurtegraad met citrusaroma's geeft hem veel charme door een mooie frisheid te brengen,
deze heerlijke wijn geeft een gevoel van evenwicht, maar we vonden de afdronk minder lang dan bij vorige proeverijen.


RE: Didier Dagueneau - Mathijs81 - 13-08-2019 11:10 PM

Silex 2014

Gedronken op 12/08/2019, destijds groepsaankoop met aantal forumleden, 80 € aankoop.

Uitgenodigd bij Koenraad om daar mijn pre-verjaardag te vieren, en dan neem ik natuurlijk een leuke (witte) wijn mee !

- Voorbereiding : uit wijnkast (12°C) en in karaf gegooid voor een uurtje
- Kleur : geen notities, ik herinner me de opmerking "een gezond plasje"
- Neus : asperges, was / zeste van citroen, vanille, wat steenfruit, zeer grassig
- Mond : iets te kort ( te jong en meer tijd in karaf nodig ), mooie zuren, vettig, romig
- Afdronk : zeer mooie lengte, bleef wel een tijd hangen, karamel, licht mineraal, mooi zo

Een zeer mooie (cult)wijn, ik vermoed dat mettertijd ook de mond nog volledig gaat open komen, zal dan subliem zijn !

Mathijs


RE: Didier Dagueneau - Thierry Debaisieux - 14-08-2019 08:26 AM

Mathijs,
ik heb vorig jaar een Silex 2014 gedronken, ik herinner me een imposante en zeer jonge wijn, ik denk dat het nog 10 jaar te gaan is.


RE: Didier Dagueneau - Vinoco - 07-06-2020 02:13 PM

Dagueneau Silex 2010: Lid van de absolute top 3 van Sancerre (althans voor mij dan toch), crispy neus, zeer mineraal, limoen, gelukkig niets van het buxus en/of kattenpis, ragfijn. Veel minder body dan ik gewend ben bij Dagueneau maar wat een prachtige grote wijn. De sommelier vroeg of zijn 2 leerling sommeliers ook een klein beetje mochten proeven. Uiteraard een kwart in de fles achter gelaten voor de brigade. Volgens mijn tafelgenoten een geweldige match bij de langoustine. 96/100


RE: Didier Dagueneau - vinejo - 07-06-2020 02:45 PM

(07-06-2020 02:13 PM)Vinoco schreef:  Dagueneau Silex 2010: Lid van de absolute top 3 van Sancerre (althans voor mij dan toch), crispy neus, zeer mineraal, limoen, gelukkig niets van het buxus en/of kattenpis, ragfijn. Veel minder body dan ik gewend ben bij Dagueneau maar wat een prachtige grote wijn. De sommelier vroeg of zijn 2 leerling sommeliers ook een klein beetje mochten proeven. Uiteraard een kwart in de fles achter gelaten voor de brigade. Volgens mijn tafelgenoten een geweldige match bij de langoustine. 96/100

Dronk hiervan de Pur Sang in 2010.
Ten tijde van de hoogdagen van de blog
https://wijnliefhebbers.wordpress.com/2010/08/18/hartverscheurende-wijn-van-duizelingwekkende-genialiteit/
Gaf m 94


RE: Didier Dagueneau - Smaakatleet - 13-06-2020 07:09 AM

Hier een flesje Silex liggen denk 15 of 16.
Dus nog enkele jaren geduldig afwachten.

Als sommelier vind ik het wel niet ok dat je wijn gaat vragen aan je klanten.
Als klant biedt je het aan of het niks.


RE: Didier Dagueneau - Vinoco - 13-06-2020 09:30 AM

(13-06-2020 07:09 AM)Smaakatleet schreef:  Hier een flesje Silex liggen denk 15 of 16.
Dus nog enkele jaren geduldig afwachten.

Als sommelier vind ik het wel niet ok dat je wijn gaat vragen aan je klanten.
Als klant biedt je het aan of het niks.

Absoluut geen probleem in deze situatie. Ik ken de sommelier erg goed en had hem al gezegd dat ie vooral van alle wijnen moest proeven en in alle flessen een vijfde deel moest laten voor de brigade. Dus dat hij het vroeg was eigenlijk een extra beleefdheid.


RE: Didier Dagueneau - Smaakatleet - 13-06-2020 09:39 AM

Kleine nuance me dunkt.

Hier trouwens ook de gewoonte als we ergens gaan en ik neem eigen flessen mee.
Of neem iets ''exclusief'' van op de kaart dan drinkt de sommelier gezellig een glas mee.

Wijn is gemaakt om uit te drinken en liefst samen.Heart


RE: Didier Dagueneau - Vinoco - 13-06-2020 09:45 AM

(13-06-2020 09:39 AM)Smaakatleet schreef:  Wijn is gemaakt om uit te drinken en liefst samen.Heart

Amen! Smile


RE: Didier Dagueneau - shiraz - 25-09-2020 01:54 PM

Weet iemand waarom er sinds jaargang 2017 de vermelding op de fles Pouilly-Fumé vervangen is door vin de France bij de Pur Sang en Silex
Het is nog steeds 100% sauvignon


RE: Didier Dagueneau - vinejo - 25-09-2020 02:10 PM

(25-09-2020 01:54 PM)shiraz schreef:  Weet iemand waarom er sinds jaargang 2017 de vermelding op de fles Pouilly-Fumé vervangen is door vin de France bij de Pur Sang en Silex
Het is nog steeds 100% sauvignon

https://tellementsoif.tv/actualites/journal-sem-24-juin-coup-de-gueule-de-la-semaine

Blijkbaar geweigerd in aop na de proefsessie. Men spreekt zelfs over azijnsteek

https://www.lejdc.fr/saint-andelain-58150/actualites/recale-pour-l-appellation-pouilly-fume-le-vigneron-louis-benjamin-dagueneau-ne-veut-pas-retenter-sa-chance_13609707/

Cotat zou hetzelfde zijn tegengekomen in aop Sancerre maar na herproeving toch aanvaard.


RE: Didier Dagueneau - shiraz - 25-09-2020 02:19 PM

Is het omdat de kwaliteit onvoldoende is of is het omdat het smaakprofiel teveel afwijkt van de appelatie?


RE: Didier Dagueneau - vinejo - 25-09-2020 02:22 PM

(25-09-2020 02:19 PM)shiraz schreef:  Is het omdat de kwaliteit onvoldoende is of is het omdat het smaakprofiel teveel afwijkt van de appelatie?

Blijkbaar zou men azijn hebben opgemerkt in het aroma.
Maar de tests vd aop worden gedaan door professionals, waaronder ook wijnbouwers van de streek.
Gezien Dageneau redelijk herkenbaar is zou het ook wel een daad van jaloezie kunnen zijn.

Anderzijds, de zoon die het heeft overgenomen, krijgt wel degelijk redelijk wat kritiek.


RE: Didier Dagueneau - shiraz - 25-09-2020 02:32 PM

de prijzen zijn wel nog steeds dezelfde Sad


RE: Didier Dagueneau - wvd - 25-09-2020 03:14 PM

(25-09-2020 02:22 PM)vinejo schreef:  Blijkbaar zou men azijn hebben opgemerkt in het aroma.

Zo ken ik er nog....
Vele (rode) wijnen die heel lang op vat lagen durfden daar toch wel een beetje last van te hebben, ook (héél) grote namen. Als je van dat type houdt moet je dat er nu eenmaal bijnemen hé.


RE: Didier Dagueneau - Mathijs81 - 14-11-2021 08:58 PM

Silex 2014

Alternatief voor een geoxideerde Pape Clement Blanc. Gedronken over twee dagen.

- Neus : overduidelijk grassig, beetje balsamico, licht buxus, asperges, licht boterig.
- Mond : fris, wit steenfruit, mineraal, grassig, flink wat zuren
- Afdronk : groene appel, droog, mineraliteit, schelp van oester, zeer ziltig

Mooi gelaagde wijn, wel moeilijk om dit "casual" te drinken - dit lijkt me een "werkwijntje" te zijn.

Mathijs