wijnliefhebbers
Clos Mogador, Priorat - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Spanje/Portugal (/forum-15.html)
+--- Forum: Ribera, Rioja, Priorat (/forum-20.html)
+--- Discussie: Clos Mogador, Priorat (/thread-1951.html)


Clos Mogador, Priorat - doc - 25-06-2012 11:10 AM

2003

De kleur gaf nog een zeer jeugdige indruk. Nog paarsviolet en weinig evolutie aan de rand. Niets deed de leeftijd vermoeden.
Rijp rood fruit, kruidig, rokerig, munt, gedroogde pruimen, kaneel. Ook hier indruk van nog jonge wijn. Krachtig, vol, aangename structuur en opvallend fris ! Heel mooie wijn. thank you J. !


RE: Clos Mogador, Priorat - Mt - 25-06-2012 11:58 AM

Hebben jullie die gekarafeerd?


RE: Clos Mogador, Priorat - doc - 25-06-2012 12:03 PM

(25-06-2012 11:58 AM)Matten schreef:  Hebben jullie die gekarafeerd?

De gulle schenker karaffeert blijkbaar nooit, deze dus ook niet, ook niet na aandringen Sad
De fles stond wel al een 5-6 tal uur ontkurkt, viel eigenlijk zeer goed mee.


RE: Clos Mogador, Priorat - carl - 25-06-2012 12:45 PM

2003

Deze wijn komt heel Italiaans over. Mooi op dronk maar ook deze heeft nog potentieel.
Hout, rood fruit, frisheid, kruidigheid (kaneel), zeer compleet plaatje. 92+


RE: Clos Mogador, Priorat - Mt - 25-06-2012 02:55 PM

(25-06-2012 12:03 PM)dr_magooo schreef:  
(25-06-2012 11:58 AM)Matten schreef:  Hebben jullie die gekarafeerd?

De gulle schenker karaffeert blijkbaar nooit, deze dus ook niet, ook niet na aandringen Sad
De fles stond wel al een 5-6 tal uur ontkurkt, viel eigenlijk zeer goed mee.

Hmmm grote (zeker jonge) wijnen karaferen, is een must (moet ik natuurlijk niet vertellen). Wat belet de gulle schenker? Die ene Mogador die ik ooit proefde, (met Tienne en Vinejo) - een 2005? - hebben we enkele uren in de karaf laten openbloeien. Wat een verschil!


RE: Clos Mogador, Priorat - doc - 25-06-2012 03:01 PM

(25-06-2012 02:55 PM)Matten schreef:  
(25-06-2012 12:03 PM)dr_magooo schreef:  
(25-06-2012 11:58 AM)Matten schreef:  Hebben jullie die gekarafeerd?

De gulle schenker karaffeert blijkbaar nooit, deze dus ook niet, ook niet na aandringen Sad
De fles stond wel al een 5-6 tal uur ontkurkt, viel eigenlijk zeer goed mee.

Hmmm grote (zeker jonge) wijnen karaferen, is een must (moet ik natuurlijk niet vertellen). Wat belet de gulle schenker? Die ene Mogador die ik ooit proefde, (met Tienne en Vinejo) - een 2005? - hebben we enkele uren in de karaf laten openbloeien. Wat een verschil!

Volgende keer zal ik de druk nog wat meer opvoeren om te karafferen, al onze rode wijnen zagen karaf, behalve de Figeac en de GPL...


RE: Clos Mogador, Priorat - vinejo - 25-06-2012 03:02 PM

(25-06-2012 02:55 PM)Matten schreef:  
(25-06-2012 12:03 PM)dr_magooo schreef:  
(25-06-2012 11:58 AM)Matten schreef:  Hebben jullie die gekarafeerd?

De gulle schenker karaffeert blijkbaar nooit, deze dus ook niet, ook niet na aandringen Sad
De fles stond wel al een 5-6 tal uur ontkurkt, viel eigenlijk zeer goed mee.

Hmmm grote (zeker jonge) wijnen karaferen, is een must (moet ik natuurlijk niet vertellen). Wat belet de gulle schenker? Die ene Mogador die ik ooit proefde, (met Tienne en Vinejo) - een 2005? - hebben we enkele uren in de karaf laten openbloeien. Wat een verschil!

Hier na te lezen:

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/tag/clos%20mogador%202006%20priorat

(was 2006)


RE: Clos Mogador, Priorat - doc - 25-06-2012 03:09 PM

Heel mooi verslag !

Eigenlijk moet je van zo'n wijn een ganse avond kunnen genieten en tijd maken, ergens tussenin een degustatie geplaatst, ontloop je toch wat de impact van het vermogen !
Of je moet er mee afronden als laatste fles maar dan moet je op voorhand de flessen kennen natuurlijk.


RE: Clos Mogador, Priorat - doc - 26-06-2012 12:06 AM

(25-06-2012 11:10 AM)dr_magooo schreef:  2003

De kleur gaf nog een zeer jeugdige indruk. Nog paarsviolet en weinig evolutie aan de rand. Niets deed de leeftijd vermoeden.
Rijp rood fruit, kruidig, rokerig, munt, gedroogde pruimen, kaneel. Ook hier indruk van nog jonge wijn. Krachtig, vol, aangename structuur en opvallend fris ! Heel mooie wijn. thank you J. !

volle dag 2:

Zoethout, gedroogde pruimen, pepermunt en wat teer en nagellak. Peperkoek in de mond, zacht en lang, verweven geheel.


RE: Clos Mogador, Priorat - Venne - 29-06-2012 11:48 PM

dus kan deze wijn wat jaren gebruiken (+15j min) en niet in een degustatie steken:-)
Ik heb het geluk gehad om Mr Barbier te spreken en hij vertrouwde me toe dat ze gerust 30 jaar mee kunnen.... spijtig genoeg geen bewijsmateriaal in de kelder:-)


RE: Clos Mogador, Priorat - doc - 29-06-2012 11:53 PM

(29-06-2012 11:48 PM)Venne schreef:  dus kan deze wijn wat jaren gebruiken (+15j min) en niet in een degustatie steken:-)
Ik heb het geluk gehad om Mr Barbier te spreken en hij vertrouwde me toe dat ze gerust 30 jaar mee kunnen.... spijtig genoeg geen bewijsmateriaal in de kelder:-)

Kan in een degustatie maar kan wel enkele uren karaf gebruiken. 30 jaar vind ik toch wel wat lang zu...


RE: Clos Mogador, Priorat - carl - 29-06-2012 11:54 PM

(29-06-2012 11:53 PM)dr_magooo schreef:  
(29-06-2012 11:48 PM)Venne schreef:  dus kan deze wijn wat jaren gebruiken (+15j min) en niet in een degustatie steken:-)
Ik heb het geluk gehad om Mr Barbier te spreken en hij vertrouwde me toe dat ze gerust 30 jaar mee kunnen.... spijtig genoeg geen bewijsmateriaal in de kelder:-)

Kan in een degustatie maar kan wel enkele uren karaf gebruiken. 30 jaar vind ik toch wel wat lang zu...

Zeker omat hij nu al zoooo goed was.


RE: Clos Mogador, Priorat - Venne - 30-06-2012 12:21 AM

maar wel bewijsmateriaal in het glas gehad:-)
gaat voor mij toch richting top BDX op leeftijd.


RE: Clos Mogador, Priorat - fleer - 16-07-2015 11:20 PM

Als er mensen zijn die ooit wel eens een Clos Mogador willen kopen, wel dan is nu het moment aangebroken, den 2012 heeft 98 Parker gekregen en die score is van 2005 geleden.

Groetjes van de facteur.


RE: Clos Mogador, Priorat - rik - 17-07-2015 06:25 PM

ik was aan het overwegen om de 2008 aan te kopen, iemand ervaring me dit jaartal? prijs is 44 euro, een faire prijs dacht ik


RE: Clos Mogador, Priorat - fleer - 17-07-2015 11:10 PM

Geen ervaring mee ... inderdaad een faire prijs!

Grts


RE: Clos Mogador, Priorat - fleer - 14-01-2017 09:30 PM

Clos Mogador 2010; na 3 uur decanteren zijn de zuren nog steeds te prominent, ik ga 2 jaar wachten voor mijn volgende fles. 92++

Grtz


RE: Clos Mogador, Priorat - vinejo - 14-01-2017 11:47 PM

(14-01-2017 09:30 PM)fleer schreef:  Clos Mogador 2010; na 3 uur decanteren zijn de zuren nog steeds te prominent, ik ga 2 jaar wachten voor mijn volgende fles. 92++

Grtz

Maar aan je punten te zien toch nu al zeer van genoten Wink


RE: Clos Mogador, Priorat - fleer - 15-01-2017 05:26 PM

Op dag 2 ongeveer hetzelfde, geen overdreven alcohol (voor Priorat maatstaven) ... eentje waar je op zit te smakken.

Grtz.


RE: Clos Mogador, Priorat - fleer - 05-01-2018 08:55 PM

Clos Mogador 'Solertia' Vinyes de Manyetes, Priorat 2008;

Rode oortjes, alcohol toets, storende zuurtjes, smaakvol 90p
Ik zie dat hem momenteel rond de 30€ kost, daar vindt je wel iets beter voor.

Grtz


RE: Clos Mogador, Priorat - fleer - 03-10-2018 11:18 PM

Clos Mogador 2016 vanaf 63€ aan de prijs te zien hebben ze waarschijnlijk de weg naar China gevonden!
Manyetes 2016 vanaf 62€ ... prijsverschil met Mogador is verdwenen.

Grtz


RE: Clos Mogador, Priorat - TheWineVet - 04-10-2018 11:08 AM

(03-10-2018 11:18 PM)fleer schreef:  Clos Mogador 2016 vanaf 63€ aan de prijs te zien hebben ze waarschijnlijk de weg naar China gevonden!
Manyetes 2016 vanaf 62€ ... prijsverschil met Mogador is verdwenen.

Grtz
Vinden ze die weg niet allemaal? Triestig...


RE: Clos Mogador, Priorat - fleer - 29-04-2019 09:35 AM

Clos Mogador 'Solertia' Vinyes de Manyetes 2008

Deze heeft zich op een hoger niveau gezet, vol, aards, complex, op zijn kunnen, goed dat ik dit nog even heb laten liggen. 91p


RE: Clos Mogador, Priorat - fleer - 06-05-2019 08:01 PM

Clos Mogador 'Manyetes' Vi de Vila Gratallops, Priorat 2009

De Manyetes, een stapje hoger dan de Solertia van vorige week denk je dan maar het mocht niet zijn, de Manyetes zijn ontwikkeling staat t.o.v. de Solertia 2008 jaren achter.
Manyetes 2009 is nog veel te jong met storende zuren! 91+

Grtz


RE: Clos Mogador, Priorat - fleer - 12-12-2019 06:27 PM

Dit trok vandaag mijn aandacht op Twitter ... The '14 Mogador was a real surprise. 15% Syrah and 10% Cab fleshed out the normal Priorat acid bomb into more of a Super Tuscan - really nice drinking now.

Het is maar hoe je het benaderd, wijn heeft veel invalshoeken!


RE: Clos Mogador, Priorat - wvd - 13-12-2019 05:48 PM

(12-12-2019 06:27 PM)fleer schreef:  Dit trok vandaag mijn aandacht op Twitter ... The '14 Mogador was a real surprise. 15% Syrah and 10% Cab fleshed out the normal Priorat acid bomb into more of a Super Tuscan - really nice drinking now.

Het is maar hoe je het benaderd, wijn heeft veel invalshoeken!

Inderdaad lichtjes verbazend. Super Tuscans, dat waren toch die 100% Sangiovese wijnen? En zover ik weet heeft die druif ook wel een enigszins zuur imago.Huh


RE: Clos Mogador, Priorat - WilD - 13-12-2019 07:58 PM

Super tuscans zijn net GEEN 100% sangiovese wijnen. Zij worden veelal aangevuld met de BDX blend druiven.


RE: Clos Mogador, Priorat - fleer - 13-12-2019 10:55 PM

(13-12-2019 07:58 PM)WilD schreef:  Super tuscans zijn net GEEN 100% sangiovese wijnen. Zij worden veelal aangevuld met de BDX blend druiven.

Inderdaad WilD Wink - wvd heeft een fout drankje op denk ik Confused


RE: Clos Mogador, Priorat - Thomas - 14-12-2019 12:39 PM

Hoeft niet zo te zijn. Supertuscan is geen wettelijk vastgelegde appellatie. Als je de IGT’s in het topgamma als werkbare definitie neemt, dan zijn er heel wat supertuscans met 100% sangiovese. Denk maar aan Le Pergole Torte, Flaccianello...
Die wijnen zitten ook theoretisch buiten de top van de appellatiestructuur, maar ze verschillen natuurlijk stilistisch van de Solaia’s, Caberlots en Sassicaia’s. En die laatste zijn intussen al zelf een DOC geworden...


RE: Clos Mogador, Priorat - wvd - 14-12-2019 04:04 PM

(14-12-2019 12:39 PM)Thomas schreef:  Hoeft niet zo te zijn. Supertuscan is geen wettelijk vastgelegde appellatie. Als je de IGT’s in het topgamma als werkbare definitie neemt, dan zijn er heel wat supertuscans met 100% sangiovese. Denk maar aan Le Pergole Torte, Flaccianello...
Die wijnen zitten ook theoretisch buiten de top van de appellatiestructuur, maar ze verschillen natuurlijk stilistisch van de Solaia’s, Caberlots en Sassicaia’s. En die laatste zijn intussen al zelf een DOC geworden...

Ter herinnering: de eerste "super Tuscan" was Tignanello in 1971, 100% Sangioves op barrique, de eerste Toscaanse wijn op barrique. De meeste wijnen van dit type waren een antwoord op de toenmalige verplichting in Chianti om een percentage witte druiven in de blend te doen. Enkele voorbeelden: Flaccianello, Coltassala, Pergole Torte, Avvoltore, Anfitteatro, Sangioveto,... quasi alle 100% Sangiovese.
Bij mijn weten was de eerste Cabernet wijn uit CC de Sammarco van Rampolla in 1980, toen nog ongeveer de helft Sangiovese trouwens, later steeds meer Cabernet en sinds 2003 zit er ook Merlot in.
Sassicaia is Bolgheri, Masseto ook.

Niks fout drankje gelukkig, vorige dagen integendeel heel wat wat moois geproefd (gedronken): witte en rode uit Libanon, Barbera del Monferrato, Rioja die we alle misschien binnenkort kunnen aanbieden!


RE: Clos Mogador, Priorat - Vinogan(s) - 15-12-2019 11:17 AM

Weer veel klokken maar weinig klepels hier

- Tignanello is nooit 100% sangiovese geweest - zie bv https://www.wine-searcher.com/m/2016/07/10-things-every-wine-lover-should-know-about-tignanello punt 6

- Sammarco was ook niet de 1e in zijn "soort", dat was Solaia in 1978; zie de uitleg over Solaia bij bv https://en.m.wikipedia.org/wiki/Antinori

Dank aan Thomas voor de pertinente tussenkomst


RE: Clos Mogador, Priorat - Smaakatleet - 15-12-2019 11:32 AM

(14-12-2019 04:04 PM)wvd schreef:  
(14-12-2019 12:39 PM)Thomas schreef:  Hoeft niet zo te zijn. Supertuscan is geen wettelijk vastgelegde appellatie. Als je de IGT’s in het topgamma als werkbare definitie neemt, dan zijn er heel wat supertuscans met 100% sangiovese. Denk maar aan Le Pergole Torte, Flaccianello...
Die wijnen zitten ook theoretisch buiten de top van de appellatiestructuur, maar ze verschillen natuurlijk stilistisch van de Solaia’s, Caberlots en Sassicaia’s. En die laatste zijn intussen al zelf een DOC geworden...

Ter herinnering: de eerste "super Tuscan" was Tignanello in 1971, 100% Sangioves op barrique, de eerste Toscaanse wijn op barrique. De meeste wijnen van dit type waren een antwoord op de toenmalige verplichting in Chianti om een percentage witte druiven in de blend te doen. Enkele voorbeelden: Flaccianello, Coltassala, Pergole Torte, Avvoltore, Anfitteatro, Sangioveto,... quasi alle 100% Sangiovese.
Bij mijn weten was de eerste Cabernet wijn uit CC de Sammarco van Rampolla in 1980, toen nog ongeveer de helft Sangiovese trouwens, later steeds meer Cabernet en sinds 2003 zit er ook Merlot in.
Sassicaia is Bolgheri, Masseto ook.

Niks fout drankje gelukkig, vorige dagen integendeel heel wat wat moois geproefd (gedronken): witte en rode uit Libanon, Barbera del Monferrato, Rioja die we alle misschien binnenkort kunnen aanbieden!
Toch opvallend hoe jij de geschiedenis herschrijft.
En zo worden toevallig weer de wijnen die jij aanbiedt in een aantrekkelijker jasje voorgesteld.
Black Friday is al even voorbij hoor Werner.
Je reclame wordt wel subtieler.


RE: Clos Mogador, Priorat - wvd - 15-12-2019 12:46 PM

@Vinogans: in dat vermeldde artikel staat: "However, it was not until 1975, that Cabernet Sauvignon was incorporated into Tignanello."
Ik vond de 1971 toen in 1979 een mooie wijn, dacht toen ook helemaal Sangiovese. Maar je hebt een punt, ik had niet "100% Sangiovese" maar eerder "van voornamelijk Sangiovese" moeten schrijven, dat was inderdaad correcter geweest. Van Solaia was indertijd geen sprake hier te lande en ook in de boekskes van toen amper iets het vermelden waard. Alceo di Napoli was in de jaren zeventig een vooruitziend man die ipv zijn druiven te verkopen aan Antinori, wat toen zowat iedereen deed, besloot ze zelf gaan te verwerken. Hij zocht contact met Giacomo Tachis, ook een ziener. Hun eerste wijn was een Chianti Classico 1975, die ik gedronken heb in 1980. Samen besloten ze Cabernet aan te planten en vanaf 1980 kwam Sammarco op de markt, genoemd naar Alceo's oudste zoon Marco die helicopterpiloot was en in de buurt van Bergamo verongelukte bij het plaatsen van hoogspanning in de buurt.

@smaakatleet: sorry voor bovenstaande reclamespot. Ik verkoop (helaas...) geen Pergole Torte, Tignanello, Avvoltore, Sassicaia, Solaia, Masseto,Coltassala, Caberlot,... Sorry dat ik even iets vermeld dat ik (en vele anderen) verkopen, zeer subtiel inderdaad.

Enfin, mijn opmerkingen worden hier duidelijk niet geapprecieerd, ik zal er dus uiteindelijk ook maar mee stoppen.


RE: Clos Mogador, Priorat - redacteur - 15-12-2019 01:05 PM

(15-12-2019 12:46 PM)wvd schreef:  Enfin, mijn opmerkingen worden hier duidelijk niet geapprecieerd, ik zal er dus uiteindelijk ook maar mee stoppen.

Dat zou ik, en ik vermoed velen met mij, heel jammer vinden.

Ik snap ook de hysterie niet rond het feit dat een wijnhandelaar eens (niet altijd, en in dit geval dus ook allesbehalve alle aangehaalde wijnen) een eigen wijn als voorbeeld neemt.
Als we het hier enkel over de wijnen die we niet drinken (en verkopen in Werner's geval) zouden mogen hebben, dan zou het hier een stuk minder interessant worden.

Hier doet me (om op een vrolijke noot te eindigen) hieraan denken:


Ik drink geen Sassicaia, maar mocht ik Sassicaia drinken dan zou ik het een dunne, vegetale wijn vinden.


RE: Clos Mogador, Priorat - Vinogan(s) - 15-12-2019 04:28 PM

(15-12-2019 12:46 PM)wvd schreef:  @Smaakatleet:
@Vinogans: in dat vermeldde artikel staat: "However, it was not until 1975, that Cabernet Sauvignon was incorporated into Tignanello."
Ik vond de 1971 toen in 1979 een mooie wijn, dacht toen ook helemaal Sangiovese. Maar je hebt een punt, ik had niet "100% Sangiovese" maar eerder "van voornamelijk Sangiovese" moeten schrijven, dat was inderdaad correcter geweest. Van Solaia was indertijd geen sprake hier te lande en ook in de boekskes van toen amper iets het vermelden waard. Alceo di Napoli was in de jaren zeventig een vooruitziend man die ipv zijn druiven te verkopen aan Antinori, wat toen zowat iedereen deed, besloot ze zelf gaan te verwerken. Hij zocht contact met Giacomo Tachis, ook een ziener. Hun eerste wijn was een Chianti Classico 1975, die ik gedronken heb in 1980. Samen besloten ze Cabernet aan te planten en vanaf 1980 kwam Sammarco op de markt, genoemd naar Alceo's oudste zoon Marco die helicopterpiloot was en in de buurt van Bergamo verongelukte bij het plaatsen van hoogspanning in de buurt.

@smaakatleet: sorry voor bovenstaande reclamespot. Ik verkoop (helaas...) geen Pergole Torte, Tignanello, Avvoltore, Sassicaia, Solaia, Masseto,Coltassala, Caberlot,... Sorry dat ik even iets vermeld dat ik (en vele anderen) verkopen, zeer subtiel inderdaad.

Enfin, mijn opmerkingen worden hier duidelijk niet geapprecieerd, ik zal er dus uiteindelijk ook maar mee stoppen.

Ben je nu echt op je p*k getrapt omdat er correcte informatie wordt gegeven?

Waw


RE: Clos Mogador, Priorat - wvd - 16-12-2019 11:45 AM

(15-12-2019 04:28 PM)Vinogan(s) schreef:  Ben je nu echt op je p*k getrapt omdat er correcte informatie wordt gegeven?

Waw

Zeer zeker niet, hoe meer correcte info hoe beter zou ik zeggen en jij komt toch wel regelmatig met nuttige feiten.
Wat ik wel stik beu ben is het geleuter dat ik hier enkel zou zijn om publiciteit spuien. Die kritiek komt dan dikwijls van heren die verder droevig weinig interessants te vertellen hebben. Trouwens, de reden waarom ik weinig tn's post is net om teveel pub te vermijden.
Maar goed, als reactie zal ik me straks eens goed laten gaan... Cool


RE: Clos Mogador, Priorat - Smaakatleet - 16-12-2019 06:26 PM

(16-12-2019 11:45 AM)wvd schreef:  
(15-12-2019 04:28 PM)Vinogan(s) schreef:  Ben je nu echt op je p*k getrapt omdat er correcte informatie wordt gegeven?

Waw
Die kritiek komt dan dikwijls van heren die verder droevig weinig interessants te vertellen hebben.

Noem eens een kat een kat.
Over wie heb je het nu feitelijk.

Wel wil ik toegeven bitter weinig te kennen van wijn.
Het enige wat wel lukt is uitmaken wat lekker is en wat niet.


RE: Clos Mogador, Priorat - Fre - 16-12-2019 06:41 PM

(16-12-2019 06:26 PM)Smaakatleet schreef:  Het enige wat wel lukt is uitmaken wat lekker is en wat niet.

En meer hoeft dat niet te zijn. Op den duur begin je toch het smaakprofiel van de leden te kennen. Alleen al een oordeel geven, kan input geven voor andere forumleden om nieuwe zaken uit te proberen. Wat voor mij toch één van de essentiële redenen is om naar een wijnforum te surfen


RE: Clos Mogador, Priorat - Smaakatleet - 16-12-2019 07:07 PM

Ja nieuwe ontdekkingen die zo gevestigde waarden kunnen worden.
Of eenmalige experimenten.
Jij zit nog goed in de Bourgogne zeker?
Boeit me ook wel.
Maar denk dat je voor die regio mss het best gediend bent met daar te kopen.
Als je binnen geraakt uiteraard.
Ken je enkele goede importeurs met focus Bourgogne?

Francis en Olivier hun finesse stijl ligt me ook zeer zeker.
Of de Duitsers die Jo me leerde kennen.
En nog zoveel meer...


RE: Clos Mogador, Priorat - Fre - 16-12-2019 11:10 PM

(16-12-2019 07:07 PM)Smaakatleet schreef:  Ja nieuwe ontdekkingen die zo gevestigde waarden kunnen worden.
Of eenmalige experimenten.
Jij zit nog goed in de Bourgogne zeker?
Boeit me ook wel.
Maar denk dat je voor die regio mss het best gediend bent met daar te kopen.
Als je binnen geraakt uiteraard.
Ken je enkele goede importeurs met focus Bourgogne?

Francis en Olivier hun finesse stijl ligt me ook zeer zeker.
Of de Duitsers die Jo me leerde kennen.
En nog zoveel meer...

Inderdaad. Ik sta open voor alles maar voorlopig met een grote focus op Bourgogne. Met de streek heb ik zoiets van 'nu of nooit' gezien de zotte prijsstijgingen zich maar blijven verder zetten. Het meeste haal ik ter plaatse of op beurzen. Lille, Seclin of iets in Arras (specifiek voor Bourgogne & Jura). Voor de rest haal ik ook voor bij Grandsbourgognes.com. Vaak doen zij acties waardoor het ietsje aantrekkelijker wordt. Verder ook een mooi aanbod bij lespassionnesduvin.com. In België zijn er veel goeie invoerders. Het is soms wat zoeken want de een heeft een beter aanbod maar is misschien iets duurder dan de ander. Ik kocht al Bourgognes bij Goorden, Maison des vins, Tout est vin, Chemin des vignes, Lansac, Dercor, Pyvo, Vitisvin, Esprit des vins, Topwijnen, Boutelegier,... En Cave de la Crosse (Fr) natuurlijk Smile
(16-12-2019 07:07 PM)Smaakatleet schreef:  Ja nieuwe ontdekkingen die zo gevestigde waarden kunnen worden.
Of eenmalige experimenten.
Jij zit nog goed in de Bourgogne zeker?
Boeit me ook wel.
Maar denk dat je voor die regio mss het best gediend bent met daar te kopen.
Als je binnen geraakt uiteraard.
Ken je enkele goede importeurs met focus Bourgogne?

Francis en Olivier hun finesse stijl ligt me ook zeer zeker.
Of de Duitsers die Jo me leerde kennen.
En nog zoveel meer...

Inderdaad. Ik sta open voor alles maar voorlopig met een grote focus op Bourgogne. Met de streek heb ik zoiets van 'nu of nooit' gezien de zotte prijsstijgingen zich maar blijven verder zetten. Het meeste haal ik ter plaatse of op beurzen. Lille, Seclin of iets minder gekend dan bij ons in Arras (specifiek voor Bourgogne & Jura). Voor de rest haal ik ook voor bij Grandsbourgognes.com. Vaak doen zij acties waardoor het ietsje aantrekkelijker wordt. Verder ook een mooi aanbod bij lespassionnesduvin.com. In België zijn er veel goeie invoerders. Het is soms wat zoeken want de een heeft een beter aanbod maar is misschien iets duurder dan de ander. Ik kocht al Bourgognes bij Goorden, Maison des vins, Tout est vin, Chemin des vignes, Lansac, Dercor, Pyvo, Vitisvin, Esprit des vins, Topwijnen, Boutelegier,... En Cave de la Crosse (Fr) natuurlijk Smile, al vind ik die laatste interessanter voor Noordelijke Rhone


RE: Clos Mogador, Priorat - TheWineVet - 17-12-2019 12:22 AM

(16-12-2019 11:45 AM)wvd schreef:  
(15-12-2019 04:28 PM)Vinogan(s) schreef:  Ben je nu echt op je p*k getrapt omdat er correcte informatie wordt gegeven?

Waw
Trouwens, de reden waarom ik weinig tn's post is net om teveel pub te vermijden.
Bij mij idem dito... Het is soms een slappe koord en als je er dan even af valt shoot shoot shoot
Wat ik in bovenstaande eigenlijk totaal niet vond. Of de info nu lichtjes foutief was of volledig correct, een Flaccianello hoort hier nu eenmaal tussen. Ik post momenteel meer en meer op Instagram (ik word blijkbaar modern) en daar vind je van alle soorten TN's tussen, lang niet alleen wijnen van jeweetwel, maar ook rechtstreekse invoer, Rrrhone, Leuvin, Divino, Purowijnen, Young Charlie, Collishop, Jos Beeres, Alhambra, La Nebbia, Boutelegier, .... Dat zou hier hetzelfde zijn, maar als dat niet kan, dan weze het zo (lig er ook niet (meer) van wakker, regels zijn regels). Af en toe filter ik mijn "lege flessen" nog eens en plaats ik hier iets. Maar lang niet altijd meer, kwestie van niet het risico te lopen vervolgd te worden...
Want eerlijk gezegd, Steven, zo verfijnd als een mooie Puligny is je reactie hierboven niet echt...


RE: Clos Mogador, Priorat - wvd - 17-12-2019 11:12 AM

(17-12-2019 12:22 AM)TheWineVet schreef:  
(16-12-2019 11:45 AM)wvd schreef:  
(15-12-2019 04:28 PM)Vinogan(s) schreef:  Ben je nu echt op je p*k getrapt omdat er correcte informatie wordt gegeven?

Waw
Trouwens, de reden waarom ik weinig tn's post is net om teveel pub te vermijden.
Bij mij idem dito... Het is soms een slappe koord en als je er dan even af valt shoot shoot shoot
Wat ik in bovenstaande eigenlijk totaal niet vond. Of de info nu lichtjes foutief was of volledig correct, een Flaccianello hoort hier nu eenmaal tussen. Ik post momenteel meer en meer op Instagram (ik word blijkbaar modern) en daar vind je van alle soorten TN's tussen, lang niet alleen wijnen van jeweetwel, maar ook rechtstreekse invoer, Rrrhone, Leuvin, Divino, Purowijnen, Young Charlie, Collishop, Jos Beeres, Alhambra, La Nebbia, Boutelegier, .... Dat zou hier hetzelfde zijn, maar als dat niet kan, dan weze het zo (lig er ook niet (meer) van wakker, regels zijn regels). Af en toe filter ik mijn "lege flessen" nog eens en plaats ik hier iets. Maar lang niet altijd meer, kwestie van niet het risico te lopen vervolgd te worden...
Want eerlijk gezegd, Steven, zo verfijnd als een mooie Puligny is je reactie hierboven niet echt...

thank you


RE: Clos Mogador, Priorat - Vinogan(s) - 17-12-2019 12:39 PM

(17-12-2019 12:22 AM)TheWineVet schreef:  
(16-12-2019 11:45 AM)wvd schreef:  
(15-12-2019 04:28 PM)Vinogan(s) schreef:  Ben je nu echt op je p*k getrapt omdat er correcte informatie wordt gegeven?

Waw
Trouwens, de reden waarom ik weinig tn's post is net om teveel pub te vermijden.
Bij mij idem dito... Het is soms een slappe koord en als je er dan even af valt shoot shoot shoot
Wat ik in bovenstaande eigenlijk totaal niet vond. Of de info nu lichtjes foutief was of volledig correct, een Flaccianello hoort hier nu eenmaal tussen. Ik post momenteel meer en meer op Instagram (ik word blijkbaar modern) en daar vind je van alle soorten TN's tussen, lang niet alleen wijnen van jeweetwel, maar ook rechtstreekse invoer, Rrrhone, Leuvin, Divino, Purowijnen, Young Charlie, Collishop, Jos Beeres, Alhambra, La Nebbia, Boutelegier, .... Dat zou hier hetzelfde zijn, maar als dat niet kan, dan weze het zo (lig er ook niet (meer) van wakker, regels zijn regels). Af en toe filter ik mijn "lege flessen" nog eens en plaats ik hier iets. Maar lang niet altijd meer, kwestie van niet het risico te lopen vervolgd te worden...
Want eerlijk gezegd, Steven, zo verfijnd als een mooie Puligny is je reactie hierboven niet echt...

De ene leeft nu eenmaal op veel grotere voet dan de andere, dat zal altijd zo zijn.

Thomas had de situatie hier gelukkig al grotendeels rechtgetrokken, en daar maakte ik ook allusie op. En wie over het onderwerp een goeie tekst (in de taal van Shapespearre) wil lezen, hier geplaatst in tempore non suspecto, rept zich naar hier http://www.vinejo.freebb.be/thread-2403.html?highlight=demise

Ik denk dat je je ook van doelwit vergist: ik heb immers niets over reclame gezegd hoor, lees het maar na

Ik vond het eerlijk gezegd wel grappig dat wvd na de goeie uitleg van Thomas het nodig vond om toch nog het laatste woord te hebben, maar dan komt aandraven met 2 weetjes die niet kloppen, vandaar mijn reactie

De zin in het rood begrijp ik niet. Ten eerste zég ik helemaal niets over Flaccianello (wat is dat toch met die leesvaardigheid hier?), en ten tweede begrijp ik niet wat je hiermee aan wil: "lichtjes" foutieve informatie maakt niet uit? Niemand is immers alwetend, zeker ik niet, en als je iets kan bijleren is dat toch alleen maar goed?


RE: Clos Mogador, Priorat - wvd - 17-12-2019 02:00 PM

(17-12-2019 12:39 PM)Vinogan(s) schreef:  Ik vond het eerlijk gezegd wel grappig dat wvd na de goeie uitleg van Thomas het nodig vond om toch nog het laatste woord te hebben, maar dan komt aandraven met 2 weetjes die niet kloppen, vandaar mijn reactie

Welke weetjes kloppen niet beste vriend?
En sorry, mijn enorme ego laat me nu eenmaal niet toe om niet het laatste woord te hebben. Cool


RE: Clos Mogador, Priorat - Vinogan(s) - 17-12-2019 03:14 PM

(15-12-2019 11:17 AM)Vinogan(s) schreef:  Weer veel klokken maar weinig klepels hier

- Tignanello is nooit 100% sangiovese geweest - zie bv https://www.wine-searcher.com/m/2016/07/10-things-every-wine-lover-should-know-about-tignanello punt 6

- Sammarco was ook niet de 1e in zijn "soort", dat was Solaia in 1978; zie de uitleg over Solaia bij bv https://en.m.wikipedia.org/wiki/Antinori

Dank aan Thomas voor de pertinente tussenkomst

wijn En we staan terug aan start... applaus


RE: Clos Mogador, Priorat - TheWineVet - 17-12-2019 04:18 PM

(17-12-2019 12:39 PM)Vinogan(s) schreef:  De ene leeft nu eenmaal op veel grotere voet dan de andere, dat zal altijd zo zijn.

Thomas had de situatie hier gelukkig al grotendeels rechtgetrokken, en daar maakte ik ook allusie op. En wie over het onderwerp een goeie tekst (in de taal van Shapespearre) wil lezen, hier geplaatst in tempore non suspecto, rept zich naar hier http://www.vinejo.freebb.be/thread-2403.html?highlight=demise

Ik denk dat je je ook van doelwit vergist: ik heb immers niets over reclame gezegd hoor, lees het maar na

Ik vond het eerlijk gezegd wel grappig dat wvd na de goeie uitleg van Thomas het nodig vond om toch nog het laatste woord te hebben, maar dan komt aandraven met 2 weetjes die niet kloppen, vandaar mijn reactie

De zin in het rood begrijp ik niet. Ten eerste zég ik helemaal niets over Flaccianello (wat is dat toch met die leesvaardigheid hier?), en ten tweede begrijp ik niet wat je hiermee aan wil: "lichtjes" foutieve informatie maakt niet uit? Niemand is immers alwetend, zeker ik niet, en als je iets kan bijleren is dat toch alleen maar goed?
Ik had het dan ook niet heel de tijd over jou, hoor. Alleen als ik ga jagen heb ik een doelwit, niet tijdens discussies of meningsverschillen. Alles is begonnen met Greg die vond dat er wat sluikreclame tussenzat. Misschien inderdaad over de Spanjaarden en Libanezen, hoewel ik eerder vermoed dat het om te lachen (misschien ook een beetje teasen…) was, eerder dan om een massaverkoop van deze wijnen te provoceren.
De reden van de Flaccianello was omdat, evenals de Sammarco, ik weet dat deze wel worden aangeboden door Leuvin. Maar in dit geval vond ik deze namen, en dan ook de Sammarco die WVD zelf aanhaalde, eerder relevant voor de discussie over Super Tuscans, dan een hint naar zijn wijnhandel.
Ik heb trouwens geprobeerd om dat sterretje in dat ene woord te vervangen door een klinker uit het alfabet en vermoed dat het niet de a, e, o of de u was. En op die manier geeft men toch een bepaalde negatieve connotatie aan een discussie, waar ik nu eenmaal niet achtersta.
En over de allereerste wijn van de Tenuta Tignanello:

https://books.google.be/books?id=rLM-twQQmSUC&pg=PT542&lpg=PT542&dq=tignanello+first+vintage+100+sangiovese&source=bl&ots=bSY5iyFQGY&sig=ACfU3U1ScYRkGwSXlngRRTS3nCXZ7uf2Jw&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwjDs_aC6LzmAhVJyaQKHajcBkoQ6AEwAnoECAkQAQ#v=onepage&q=tignanello%20first%20vintage%20100%20sangiovese&f=false

https://books.google.be/books?id=A_RWDwAAQBAJ&pg=PT456&lpg=PT456&dq=tignanello+first+vintage+100+sangiovese&source=bl&ots=_5IF1mt0Ol&sig=ACfU3U0aw8q90LXRrLRl7Zenuq6XUe5-7w&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwjDs_aC6LzmAhVJyaQKHajcBkoQ6AEwAHoECAgQAQ#v=onepage&q=tignanello%20first%20vintage%20100%20sangiovese&f=false

In 1970 Tignanello was first vinified as a single vineyard wine but only in 1971 did Tignanello made its revolutionary move of adding Cabernet Sauvignon to the Sangiovese and ageing the wine in new barriques meaning that the wine no longer confirmed to the regulations of the Chianti Classic appellation.


RE: Clos Mogador, Priorat - wvd - 17-12-2019 04:21 PM

Tiens, had ik hier al niet op gereageerd?
Ik gaf al toe (straf hé...?) dat ik beter "van vooral Sangiovese" had geschreven, maar dat ging er over dat Super Tuscans vooral over Cabernet zou gaan en dat wou ik tegenspreken. Al deze artikels zijn recent geschreven door mensen die er toen dikwijls niet bij waren en daar vanuit het huidige standpunt naar kijken, wat inderdaad niet overeenkomt met hoe het toen opgevat werd. Het waren "Vino da Tavola", de term Supertuscan komt pas later van onze vriend RP. Tignanello is begonnen als een zoektocht naar een modernere wijn in de Chianti Classico. Daar lag namelijk het probleem van de verplichte toevoeging van witte druiven en een (te) lange vatrijping. Deze wijnen waren daar een reactie op. Met Sangiovese en soms wat andere druiven waaronder Cabernet (en Merlot) iets te produceren wat beter lag in de internationale markt dan de weliswaar soms mooie, elegante Chiant's, die met hun lichtere kleur en hogere zuren minder goed lagen in de internationale markt.
Sassicaia is een heel ander verhaal dat je zeker wel ergens terug vindt op het web. Als ik me goed herinner (te lui om te verifiëren) is dat daar bijna toevallig aangeplant om iets te hebben om met de familie te drinken. De eerste die ik daarvan proefde was 1984 en ik vond die jong eigenlijk beter dan de 1985. Nu wellicht niet meer...
Ook Tignanello heb ik wat gevolgd tot begin jaren 80 en er waren er nog andere waar ik al lang niet meer van hoor of lees. Als ik eens tijd en goesting heb ga ik eens op zoek.
Toen RP half jaren 80 wat bekender werd (opgelet: er was nog geen internet hé...), is de beweging naar straffere extractie en 100% nieuwe eik pas ingezet.
Ik was toen ook een stukje jonger en als zovelen werd ik ook wat meegesleept in die rage (heeft wel niet lang geduurd). Ik herinner me nog mijn eerste slokje Vigna l'Apparita op mijn eerste Vinexpo. Moet 1990 of 1991 geweest zijn en ik vond dat toen een ongelooflijk mooie wijn, volstrekt onspuwbaar en beter dan alles wat ik toen al uit Bordeaux geproefd had.


RE: Clos Mogador, Priorat - fleer - 23-03-2020 04:56 PM

Een week quarantine - Clos Mogador Vi de Finca, Priorat 2010 - Vol body, vanille, rijk, krachtig, nog heel wat tannines, 3u decanteren, wordt nog beter 92+


RE: Clos Mogador, Priorat - Vinoco - 23-03-2020 05:13 PM

(23-03-2020 04:56 PM)fleer schreef:  Een week quarantine - Clos Mogador Vi de Finca, Priorat 2010 - Vol body, vanille, rijk, krachtig, nog heel wat tannines, 3u decanteren, wordt nog beter 92+

Salut! cheers


RE: Clos Mogador, Priorat - Vmk - 23-03-2020 07:08 PM

(23-03-2020 04:56 PM)fleer schreef:  Een week quarantine - Clos Mogador Vi de Finca, Priorat 2010 - Vol body, vanille, rijk, krachtig, nog heel wat tannines, 3u decanteren, wordt nog beter 92+
Klinkt goed.
Ik heb de 2015 liggen, maar die zal waarschijnlijk nog wel wat jaartjes dicht moeten blijven.