Gamay Sans Tralala 2010 la Garrelière - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html) +--- Forum: Loire (/forum-7.html) +--- Discussie: Gamay Sans Tralala 2010 la Garrelière (/thread-2011.html) |
Gamay Sans Tralala 2010 la Garrelière - de populist - 28-07-2012 01:35 PM SCHAT, BRENG JE EEN GAMAY SANS TRALALA MEE? Dat was de SMS die ik mijn vrouw zond toen ze onderweg was naar de Bioplanet om bioproducten (wat anders?). Gamay Sans Tralala is een fantastische biodynamische wijn gebrouwen door François and Pascale Plouzeau, maar niet iedereen kent hem. Ook mijn vrouw niet. Gamay sans tralala is voor haar hetzelfde als biefstuk zonder tralala, geen twaalf maanden gerijpte steak van het Wagyurund dus. Zij vragen dus aan de winkelbediende waar de Gamay in de wijnrekken kon staan, een simpele gamay liefst van al. Tot haar verbazing vond ze net wat ze aan het zoeken was: de Gamay Sans Tralala 2010. En toen wist ze precies wat ik bedoelde. Ze moest lachen. Ik ben dus de Gamay Sans Tralala aan het proeven, een wijn uit de Touraine. Ik schrijf alleen maar over ongemeen lekkere wijnen dus ik vind hem ongemeen lekker, wat dacht je? Hij heeft iets ondefinieerbaars in de neus, het doet aan iets aards, iets animaals denken. Veel peper, bakken sappig fruit. Gamay is een topdruif, ik dacht dat ik het nooit uit mijn mond zou krijgen. Voila, het is eruit. Verfijning, edele wijn, complexiteit, mijn voeten, geef mij maar elke dag dit! RE: Gamay Sans Tralala 2010 la Garrelière - Venne - 28-07-2012 03:37 PM jawadde , hebben ze die bij de Bioplanet? Sappig doordrinkwijntje en de fles heeft een groot gat in de bodem!:-) RE: Gamay Sans Tralala 2010 la Garrelière - Dave - 23-01-2016 04:59 PM Gamay Sans Tralala 2011 Ik kan alleen maar beamen wat hier boven staat: een halve fles leeg op minder dan een uur (op een zaterdagnamiddag: goed bezig). Ik heb de fles in de kelder gezet om ze niet binnen handbereik te hebben en erger te voorkomen ;-) Dat "ondefinieerbare" in de neus , waar de populist het over heeft durf ik gerust "mest" te noemen. Maar dan zo meer dat vleugje mest dat je ruikt tijdens een lentewandeling, tussen al die andere heerlijke geuren. Dat stinkt niet echt en als het stinkt, dan stinkt het goed ;-). Daarnaast ruik ik ook verse framboos en wat kruiden, iets mineraal misschien... In de mond is dit één en al fris en krokant fruit, maar toch met voldoende materie, structuur en vooral fraicheur (die tinteling van de smaakpappilen als je de wijn nog een laatste keer laat in je mond walst en dan doorslikt) waardoor je alweel naar de fles grijpt vooraleer die laatste slok goed en wel door je keelgat is. Enfin, dit vind ik dus een heel lekkere fles ! Als "gokje" gekocht in de wijnsolden van Vive Le Vin aan 5 euro. Ik had dus beter twee kartons meegepakt. Weet iemand of dit nog verkrijgbaar is bij Bioplanet ? En zo ja aan welke prijs ? |