wijnliefhebbers
Valsardo, Ribera del Duero - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Spanje/Portugal (/forum-15.html)
+--- Forum: Ribera, Rioja, Priorat (/forum-20.html)
+--- Discussie: Valsardo, Ribera del Duero (/thread-2143.html)


Valsardo, Ribera del Duero - Somers - 03-10-2012 01:51 PM

Valsardo Reserva 2001

Gisteren de Valsardo Reserva 2001 gedronken. Een 100% tempranillo, 24 maanden gerijpt op barriques. Volgens hun website zonder enige toevoeging van additieven (natuurlijke wijn dus?):

Because of the correct balance of the grapes in the plants (acidity degree/sugar) the philosophy of valsardo concerning the wines is the following: Contain no additives, are not clarified, are not passed through a cold system, are not filtered

Maar alle mambojambo daar gelaten: wat een wijn! Mooi licht kersenrode kleur met al een iet of wat oranje randje.
En een voortdurend evoluerende neus: zwart fruit, pruimen, lichte kruidigheid, grafiet, sigarenkistje, chocola, gerookt vlees, ... Heerlijke tertiaire toetsen met toch voldoende fruit en frisheid in de neus.
En dan drink je daarvan... Zijdezacht, rondeur, fraicheur, elegantie, finesse, ingehouden kracht, ... Pfieuwwwwww.... en een blijvend golvende afdronk die na een nachtje slapen stilletjesaan begint weg te gaan (hoewel, nu ik het hier zo beschrijf, begin ik het terug te proeven Slurp )

Een topper en een van de beste rode wijnen die ik dit jaar al dronk!
Om toch nog eens punten te geven: 95 voor de elegantie en finesse (92 bij den Bob zie ik nu ook)

Enkele jaren geleden gekocht bij Chai et Bar op Tour en Taxis in Bxl maar weet niet of ze hem nu nog in't gamma hebben
http://www.valsardo.com


RE: Valsardo, Ribera del Duero - vinejo - 03-10-2012 07:55 PM

(03-10-2012 01:51 PM)Somers schreef:  Valsardo Reserva 2001

Gisteren de Valsardo Reserva 2001 gedronken. Een 100% tempranillo, 24 maanden gerijpt op barriques. Volgens hun website zonder enige toevoeging van additieven (natuurlijke wijn dus?):

Because of the correct balance of the grapes in the plants (acidity degree/sugar) the philosophy of valsardo concerning the wines is the following: Contain no additives, are not clarified, are not passed through a cold system, are not filtered

Maar alle mambojambo daar gelaten: wat een wijn! Mooi licht kersenrode kleur met al een iet of wat oranje randje.
En een voortdurend evoluerende neus: zwart fruit, pruimen, lichte kruidigheid, grafiet, sigarenkistje, chocola, gerookt vlees, ... Heerlijke tertiaire toetsen met toch voldoende fruit en frisheid in de neus.
En dan drink je daarvan... Zijdezacht, rondeur, fraicheur, elegantie, finesse, ingehouden kracht, ... Pfieuwwwwww.... en een blijvend golvende afdronk die na een nachtje slapen stilletjesaan begint weg te gaan (hoewel, nu ik het hier zo beschrijf, begin ik het terug te proeven Slurp )

Een topper en een van de beste rode wijnen die ik dit jaar al dronk!
Om toch nog eens punten te geven: 95 voor de elegantie en finesse (92 bij den Bob zie ik nu ook)

Enkele jaren geleden gekocht bij Chai et Bar op Tour en Taxis in Bxl maar weet niet of ze hem nu nog in't gamma hebben
http://www.valsardo.com

Mambojambo, fingerlickin' tasting note!! Wink