Tenuta San Guido - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Italië (/forum-13.html) +--- Forum: Toscane, midden-Italië (/forum-17.html) +--- Discussie: Tenuta San Guido (/thread-2426.html) |
Guidalberto 2007 - Pat Leoville - 27-05-2010 08:44 PM Opnieuw een wijntje geopend (drink ik niet wat teveel?). Deze keer de Guidelberto 2007. Heeft een zeer mooie donkere kleur. Geur, zwart fruit met mineraliteit (ijzer). Na walsen, zwart fruit, dierlijk. In de mond, zwart fruit, peper, mokka met mooie zuren en als deze verdwenen zijn komen de nog wat ruwe tannines. 91/100, maar denk met de tijd dat de score nog wat hoger wordt. Nog een beetje jong maar zoals Roeland V al zei erg lekker RE: Guidalberto 2007 - vinejo - 27-05-2010 10:21 PM Normaal zegt men: drink niet véél maar beter. Jij combineert blijkbaar beide kwaliteiten... Dit gezegd zijnde, de 2006 gaf ik net even veel punten. Herkende ook die mooie mineraliteit. Schitterende wijn. RE: Guidalberto 2007 - gisteren 2005 - Vinogan(s) - 07-05-2012 09:38 AM Gisteren een fles van de 2005 Guidalberto geopend (zoals gezegd, feestje...) Aangezien dit de laatste fles was, zal de TN iets minder gedetailleerd zijn vrees ik. Fles geopend en dadelijk beginnen drinken Zeer diepe kleur, weinig tot geen evolutie. Neus: zwart fruit en wat aarde. Van smaak zeer elegant en een echte streling voor de tong. Denk dat deze ver op zijn toppunt zit. Voor mij in alle geval geslaagd met vlag en wimpel, 91 voor mij en de beste fles van gisteren (maar daar had ik al een zwaar vermoeden over). Vinogan(s) RE: Guidalberto 2007 - Vinogan(s) - 10-09-2012 10:07 AM Zaterdag opnieuw fles Guidalberto 2005 gedronken. In 1 woord: TOP. Dit was de fles van de avond en blies de andere (CC Castello di Ama 05 en brunello Col d'Orcia 05) gewoon van tafel (en het gezelschap van zijn stoel). Is natuurlijk merlot/CS blend en heeft niets (meer) te maken met sangiovese. Robijnrood, donker fruit en wat aarde/teer. Zeer sappig en fruitig, tannines versmolten. Zeer lekker - deze fles was op +- 35 minuten leeg (bij hoofdgerecht), dat zegt alles. Zit nu echt op piek en onvoorstelbaar wat een enthousiasme en vreugde deze fles nu uitstraalt. Je wordt gewoon blij als je'm drinkt/proeft. Voor mij 92. Vinogan(s) RE: Guidalberto 2007 - vinejo - 10-09-2012 07:56 PM (10-09-2012 10:07 AM)Vinogan(s) schreef: Zaterdag opnieuw fles Guidalberto 2005 gedronken. Slechts één keer gedronken (danku Stevendr) en toen ook zéér onder de indruk... Moet dit dringend nog eens bijkopen... ondertussen nogal duur vermoed ik... RE: Guidalberto 2007 - Bert - 10-09-2012 08:49 PM (10-09-2012 07:56 PM)vinejo schreef: Slechts één keer gedronken De 2005 dan bedoel je? RE: Guidalberto 2007 - vinejo - 10-09-2012 09:15 PM (10-09-2012 08:49 PM)Bert schreef:(10-09-2012 07:56 PM)vinejo schreef: Slechts één keer gedronken Eh, nu het zegt, twee keer gedronken dus... Even straf onder de indruk toen! - ondanks zware concurrentie... (die andere was 2004 denk ik ) edit: 2006 dus - net even naar boven gescrold.. RE: Guidalberto 2007 - Bert - 10-09-2012 09:19 PM en deze dan? http://www.vinejo.freebb.be/thread-1900.html RE: Guidalberto 2007 - vinejo - 10-09-2012 09:20 PM (10-09-2012 09:19 PM)Bert schreef: en deze dan? ah, t was die die ik bedoelde! 2008 dus RE: Guidalberto 2007 - Vinogan(s) - 13-09-2012 09:08 AM Prijs zit al 5 jaar stabiel op 35 € bij Licata. Maar in primeur gaat er 15% af... RE: Guidalberto 2007 - Bert - 13-09-2012 09:01 PM (10-09-2012 09:20 PM)vinejo schreef: Uw kwafure veranderd, Jo? RE: Guidalberto 2007 - vinejo - 13-09-2012 11:20 PM (13-09-2012 09:08 AM)Vinogan(s) schreef: Prijs zit al 5 jaar stabiel op 35 € bij Licata. Maar in primeur gaat er 15% af... Valt eigenlijk nog mee, nog nét betaalbaar... @Bert: Ja, en een lip-o-suctie RE: Guidalberto 2007 - Franzo - 22-11-2012 10:10 PM Gisteren de 2006 gedronken. Eerste halfuur nogal gesloten, daarna kwam hij mooi open met in de neus veel zwart fruit, gedoseerd hout en iets exotisch (sandelhout?). In de mond heel fris fruit, aards en nog stevige tannines in de afdronk. Die tannines gingen later wel liggen, maar toen kwam er meer zuur opzetten. Binnen 4 jaar absoluut top (denk ik). Prachtige wijn. Tenuta San Guido - kearn - 25-02-2013 09:55 PM Allen, wou wat meer info over een wijn. Wil me wat meer beginnen verdiepen in de wijnen. Het gaat over het volgende. De naam van de wijn is, Guidalberto. Deze naam vind ik nergens terug in de wijngids. Ben gaan zoeken onder Tenuta, deze verwijst dan door naar San Guido, deze stuurt je dan op zijn beurt door naar Sassicaia. Wat is de juiste manier om een wijn te gaan opzoeken? Zoek je op de naam, streek, ... Wat vinden jullie van de Guidalberto 2011? Weet niet of ik deze vraag op de juiste plaats heb gesteld? Alvast bedankt voor jullie hulp!! RE: Tenuta San Guido - carl - 25-02-2013 10:08 PM Beste Kearn, Je kan moeilijk verwachten dat elke wijn in de wijngids vermeld zal staan. Guidalberto is dan misschien wel één van de bekendere 2e wijnen van Italië maar er is daar zo'n grote variëteit aan topwijnen dat ze deze dan toch niet vermelden. Internet is op dat moment een handige tool. RE: Tenuta San Guido - doc - 25-02-2013 11:06 PM Guidalberto: http://www.vinejo.freebb.be/thread-413.html?highlight=Guidalberto Als je Guidalberto invoert in de search applicatie van vinejo's wijnblog kom je heel wat informatie tegen... http://www.google.com/cse?cx=partner-pub-3525831245890445%3A2b0ms3vd1fs&ie=ISO-8859-1&q=guidalberto&sa=Zoeken#gsc.tab=0&gsc.q=guidalberto&gsc.page=1 Veel plezier ! RE: Tenuta San Guido - koen - 26-02-2013 12:20 AM "de wijngids" ken ik niet, maar als guidalberto er niet in staat mag je hem ver weggooien. RE: Tenuta San Guido - Vinogan(s) - 26-02-2013 10:18 AM (26-02-2013 12:20 AM)koen schreef: "de wijngids" ken ik niet, maar als guidalberto er niet in staat mag je hem ver weggooien. RE: Tenuta San Guido - Vinogan(s) - 25-03-2013 10:54 AM Zaterdag voorlaatste fles '05 in het glas. Zelfde ervaring als mijn opmerkingen van 9/10/2012 hier. RE: Tenuta San Guido - El Nicho - 11-01-2015 09:25 PM Difese 2009 IGT Toscana Cabernet Sauvignon (70%) / Sangiovese (30%) 14% alcohol Gekocht bij Semprevino, Mechelen (15,75 Euro) Twee uur karaf voor consumptie. Heel herkenbare "Bordeaux" neus, de Cabernet overheerst, rood fruit, aalbessen, sigarenkistje, witte peper, kruidnagel, eucalyptus In de mond countert de sangiovese de Cabernet mooi, frisse aanzet, voldoende rood fruit, kruidig middenpallet met mooi versmolten tannines, hout in balans & zuurtjes prima in de afdronk. Heel sappige wijn, quasi perfect op dronk. Het overgebleven restje smaakte de volgende dag een pak dieper, meer maturiteit & aardse tonen, het fris-fruitige was weg, de sangiovese verdrongen. Tot hiertoe nooit echt een groot liefhebber geweest van het kleintje van San Guido, maar deze 2009 (nu) is de beste die ik van deze wijn dronk, vooral op dag 1 dan. Score : 88 RE: Tenuta San Guido - Jef - 25-02-2015 05:29 PM In het weekend Sassiscaia 2009 mogen proeven.Al zeer drinkbaar.Zeer veel rood fruit,een beetje taninnes en een geweldige afdronk.De beste Italiaanse wijn die ik al gedronken heb.Ik ben een liefhebber van Franse wijnen,doch deze fles was vlug leeg. RE: Tenuta San Guido - Vinogan(s) - 15-06-2015 09:46 AM Gisteren flesje Guidalberto 2007 geopend voor vaderdag. Nog steeds mooie donkere kleur, eigenlijk geen evolutie. Neus op het zwart fruit en wat mineraliteit en 'touche animale'. In de mond, zwart fruit, peper, lichtjes tabak. Mooie zuren voor de frisheid. tannines nog aanwezig maar niet storend. Is wat zwoeler en rijper dan andere jaargangen die ik dronk heb ik de indruk (door het warme jaar?), maar zeker niet slechter. De elegantie van TSG blijft herkenbaar. Bij het mooie weer wel oppassen met de temperatuur. Werd ie te warm in het glas, dan ging uiteraard het evenwicht verloren. Vinogan(s) RE: Tenuta San Guido - Vinogan(s) - 26-07-2015 11:13 AM Dit weekend de 05 - uit magnum! Is de 1 e maal dat ik een "eigen" magnum open. Ik kan nu wel snappen waarom mensen zeggen dat magnum eigenlijk het ideale formaat is om te bewaren. Terwijl mijn laatste gewone fles 05 anderhalf jaar geleden wat tekenen van vermoeidheid begon te vertonen, was dit hier helemaal niet het geval. Meer nog, ik had de indruk dat de wijn uit magnum complexer en fijner was dan het gewone formaat ooit geweest was. Dronk deze naast een 07 uit gewone fles en was z'n gelijke - 07 wel wat rijper en zwoeler. RE: Tenuta San Guido - vinejo - 26-07-2015 01:05 PM (26-07-2015 11:13 AM)Vinogan(s) schreef: Dit weekend de 05 - uit magnum! Ik heb nog altijd een sterk vermoeden (dat hier en daar al informeel bevestigd werd) dat men veelal de beste cuves in de magnums en groter doet... RE: Tenuta San Guido - FRANCISPICCART - 26-07-2015 05:10 PM (26-07-2015 01:05 PM)vinejo schreef: Ik heb nog altijd een sterk vermoeden (dat hier en daar al informeel bevestigd werd) dat men veelal de beste cuves in de magnums en groter doet... Daar had ik nog niet van gehoord. Wel al gehoord dat er Chateaux (vooral uit Bordeaux) zijn die de mindere cuvées selecteren voor de verkoop in warenhuizen en de betere voor de wijnhandelaars. RE: Tenuta San Guido - Vinogan(s) - 09-10-2015 09:45 AM Difese 2012 Heel duidelijk cabernet sauvignon (blend is 70 cs en 30 sangiovese), potloodslijpsel, wat sigarenkistje en rood en zwart fruit. De sangiovese is niet echt merkbaar - behalve in het feit dat de body en de kleur wat lichter is dan je zou verwachten. Geen merkbare tannines, voor de rest zuren goed in balans. Ik vind geen echt merkbare houtinvloed. Fris genoeg (ook wat sangiovese invloed?). Dit is OK en op dronk, maar wel niet waw. Goeie, gewone dagelijkse BDX geïnspireerde wijn. Maar hier ga ik geen gekke toeren voor doen om dit in huis te halen. Zit zeer duidelijk een (ferme) trap onder hun "2e" wijn, Guidalberto. Vanavond de rest van de fles (dus niet leeggeraakt en bij mij is dat eigenlijk geen goed teken ;-) ). Was wel pop'n'pour, dus misschien wat weinig lucht/tijd gehad om te ontwikkelen - maar ik betwijfel dat eerlijk gezegd :-), want gedronken over een tijdsspanne van 4-5 uur. Ga dit 86 geven, wat p/k nog te doen is (+- 12,5 € betaald in promo bij Licata). Op CT doet ie het wat beter: 87-88. Vinogan(s) RE: Tenuta San Guido - Vinogan(s) - 12-10-2015 10:15 AM Moet zeggen dat hij op dag 2 toch wat harmonieuzer voor de dag kwam (alles wat meer geïntegreerd en versmolten tot 1 geheel). Upgrade naar 87. Guidalberto 2007 Tenuta San Guido - Vinogan(s) - 05-12-2015 12:25 AM Vandaag flesje hiervan gekraakt. Bij openen (stond nog redelijk fris) overheersten ijzer, bloed en grafiet - cabernet dominantie dus. Naarmate hij langer openstond kwam het fruit er meer door en werd hij zachter en nog wat ronder (merlot element). Een bepaald ogenblik kwam er precies een licht vegetaal element naar boven, hetgeen me verbaasde aangezien er geen franc in deze fles zit en we het hier toch over 2007, hetgeen een warm jaar was in toscane. Tannines volledig geïntegreerd. Nu, bij de laatste glazen is dit echter toch terug verdwenen en overheerst het drinkplezier en de elegante klasse waar het domein voor gekend is. Zeer mooi! Denk dat dit nog een 4tal jaar meekan, maar niet meer substantieel verbetert. Ziezo, forum gereanimeerd ;-) RE: Guidalberto 2007 Tenuta San Guido - Olivier - 05-12-2015 07:00 PM (05-12-2015 12:25 AM)Vinogan(s) schreef: Vandaag flesje hiervan gekraakt. Mbt dat vegetale vond ik een interessante bevinding in een artikel : volatiles other than pyrazines are likely to affect sensory perception of “vegetal”, including fruity compounds (masking) and sulfur-containing compounds (enhancement). Therefore, even if we optimize viticultural practices to achieve low pyrazine levels, the resulting wines may still be perceived as “vegetal” http://wineserver.ucdavis.edu/pdf/attachment/137%20defining%20vegetal%20aroma.pdf RE: Guidalberto 2007 Tenuta San Guido - Innesto - 05-12-2015 09:26 PM (05-12-2015 12:25 AM)Vinogan(s) schreef: Vandaag flesje hiervan gekraakt. Guidalberto... is en blijft toch één van mijn favorieten. Dat sommige mensen er het predicaat "tweede wijn van Sassicaia" blijven opplakken is mijns inziens allesbehalve terecht en onjuist. RE: Guidalberto 2007 Tenuta San Guido - Vinogan(s) - 07-12-2015 10:36 AM (05-12-2015 09:26 PM)Innesto schreef:(05-12-2015 12:25 AM)Vinogan(s) schreef: Vandaag flesje hiervan gekraakt. Is volgens mij ook onjuist, alleen al omwille van het (grote) verschil in samenstelling (al dan niet merlot, al dan niet cab franc). RE: Tenuta San Guido - Smaakatleet - 20-10-2017 05:38 PM Guidalberto 2009 Geen notities gemaakt maar was wel heel lekker! RE: Tenuta San Guido - Corto - 30-11-2020 09:28 AM De laatste post in deze topic dateert blijkbaar van meer dan drie jaar geleden. Guidalberto 2011. Veel finesse. Erg elegant. Is een enorme crowdpleaser. Wel niet enorm complex of lange nadronk. Ik heb ervan genoten maar niet meteen het gevoel dat het enorm jammer is dat ik er nog maar 1 fles van liggen heb. Zou ik deze wijn nog kopen à 35 euro? Waarschijnlijk niet. RE: Tenuta San Guido - Innesto - 30-11-2020 07:39 PM (30-11-2020 09:28 AM)Corto schreef: De laatste post in deze topic dateert blijkbaar van meer dan drie jaar geleden. Nu vond ik 2011 niet de allerbeste en spannendste Guidalberto maar ik heb zo ook het gevoel dat 2016 misschien wel eens de laatste jaargang is die ik kocht van deze wijn. Veranderende smaak en voorkeur spelen hier ook mee in mijn geval. RE: Tenuta San Guido - Fre - 02-06-2024 08:16 PM Le Difese 2022 Deze namiddag lekker gaan eten in Bachte Café. In deze brasserie serveert men de traditionele gerechten op niveau. De wijnkaart is wat atypisch voor een brasserie. Topwijnen en topdomeinen van het hoogste allooi (Coche, Raveneau, Sassiscaia,...) sieren er de kaart. In familiegezelschap koos ik voor de Guiberteau in wit en deze Le Difese in rood. Ik had schrik voor deze jonge wijn, doch vertrouwde de sommelier. En terecht. Deze wijn van 70 CS & 30 SG heeft een frisfruitig karakter (rood fruit maar ook bramen en een snuifje specerijen. Er is een lichte houttoets, doch niet prominent. In de mond zet deze sappig aan, goeie concentratie met een mooi evenwicht tussen het fruit, de zachte zuren en fijne tannines. Soepel en nu al zeer toegankelijk. Mooie kennismaking. RE: Tenuta San Guido - Thomas - 03-06-2024 04:11 PM Fijn dat je Bachtecafé de moeite vond. De uitbaters zaten beiden bij mij in de sommelierles en we gingen er onlangs voor het eerst eten. Prachtige wijnkaart (wij dronken er een Macle) en zeer lekkere keuken! |