Openen van oude wijnen - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html) +--- Forum: Media, blogs, artikels (/forum-67.html) +--- Discussie: Openen van oude wijnen (/thread-2430.html) |
Openen van oude wijnen - vinejo - 02-03-2013 03:23 PM "En dan komt er nog zo n cliché..." Lees verder via deze link : http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/archive/2013/03/02/openen-van-oude-wijn.html RE: Openen van oude wijnen - don quichotte - 02-03-2013 09:35 PM Mooi beschreven Jo. Stond er even bij stil ; zeker bij de laatste alinea. RE: Openen van oude wijnen - Kempie - 03-03-2013 05:28 PM plezant om lezen RE: Openen van oude wijnen - Mt - 03-03-2013 05:52 PM Yep! Was dat niet die proeverij die ik moest laten schieten ? RE: Openen van oude wijnen - vinejo - 03-03-2013 06:10 PM (03-03-2013 05:52 PM)Matten schreef: Yep! Was dat niet die proeverij die ik moest laten schieten ? Ik vrees van wel... Maar troost u, heb nog mooie dingen over van dat lot en ze delen jouw lotsbestemming RE: Openen van oude wijnen - Mt - 03-03-2013 09:39 PM Hola, klinkt plechtig en lekker ! RE: Openen van oude wijnen - Vinogan(s) - 04-03-2013 10:59 AM (03-03-2013 06:10 PM)vinejo schreef: Ik vrees van wel... Maar troost u, heb nog mooie dingen over van dat lot en ze delen jouw lotsbestemming You mean: "down the drain"? RE: Openen van oude wijnen - vinejo - 04-03-2013 03:21 PM (04-03-2013 10:59 AM)Vinogan(s) schreef:(03-03-2013 06:10 PM)vinejo schreef: Ik vrees van wel... Maar troost u, heb nog mooie dingen over van dat lot en ze delen jouw lotsbestemming As 4 us all... ;-) RE: Openen van oude wijnen - doc - 04-03-2013 10:10 PM De manier van serveren haalde het beste uit elke fles. Ik copypaste dit stukje van de blog, en dat hangt nu in m'n kelder ! Jo ! RE: Openen van oude wijnen - vinejo - 04-03-2013 11:56 PM (04-03-2013 10:10 PM)doc schreef: De manier van serveren haalde het beste uit elke fles. Ik copypaste dit stukje van de blog, en dat hangt nu in m'n kelder ! Jo ! Wow, I m honoured... RE: Openen van oude wijnen - koen - 05-03-2013 10:34 AM (04-03-2013 11:56 PM)vinejo schreef:(04-03-2013 10:10 PM)doc schreef: De manier van serveren haalde het beste uit elke fles. Ik copypaste dit stukje van de blog, en dat hangt nu in m'n kelder ! Jo ! Terecht .... probeer maar eens overzichtelijke info te vinden over hoe je "een" fles het beste opent .... voor bordeaux (en aanverwanten) weten we het nu ... nu nog de rest. RE: Openen van oude wijnen - nco - 05-03-2013 12:24 PM (04-03-2013 10:10 PM)doc schreef: De manier van serveren haalde het beste uit elke fles. Ik copypaste dit stukje van de blog, en dat hangt nu in m'n kelder ! Jo ! Ik was dat ook al van plan! Blij dat er terug een beetje activiteit op de blog is - altijd met heel veel plezier gelezen! Go Jo! RE: Openen van oude wijnen - de populist - 06-03-2013 05:55 PM (02-03-2013 03:23 PM)vinejo schreef: "En dan komt er nog zo n cliché..."Jo, veel dank voor de decanteertip voor oude wijn, het klinkt aannemelijk (zeker omdat je al een teugje drinkt en daarmee meer ruimte-oppervlakte maakt voor langzame zuurstofinname) Don's en ook jouw opmerking over de emotionele waarde van oude rode wijn is zeker ook erg belangrijk en mee te nemen in het geheel. Wijn is emotie, herinnering, ... Je moet er inderdaad wat voor zijn, voor die tertiaire aroma's en dat "tertiaire evenwicht", misschien zelfs een leerproces doorgaan, maar ik merk in mijn omgeving evengoed dat mensen met ervaring met oude wijnen de weg terug nemen, naar meer primair fruit etc. Enfin, goed dat je mensen nieuwsgierig maakt naar iets dat inderdaad curieus is en veel plezier kan geven. De vraag blijft natuurlijk: wie heeft zo'n oude flessen en als je ze nu wil aankopen, is het al dat geld wel waard (es voorproeven zit er hier niet bij hé). Mijn ervaring met oude rode wijnen is dubbel: af en toe fantastisch en memorabel (zelfs beste rode wijn-ervaring ever), maar vaak ook maar zo zo, vermoeide wijn die naar zijn ultieme evenwicht gaat, namelijk naar zijn dood. Naar necrofilie moeten we niet echt streven, vind ik, is zelfs moeilijk aan te leren RE: Openen van oude wijnen - vinejo - 07-03-2013 12:59 AM (06-03-2013 05:55 PM)de populist schreef:(02-03-2013 03:23 PM)vinejo schreef: "En dan komt er nog zo n cliché..."Jo, veel dank voor de decanteertip voor oude wijn, het klinkt aannemelijk (zeker omdat je al een teugje drinkt en daarmee meer ruimte-oppervlakte maakt voor langzame zuurstofinname) Had hier een bijzonder interessant en prachtig verwoord antwoord geschreven maar ben t kwijt... Soms vervelend werken met de Ipad Inderdaad een leerproces, t ging oa over de vergelijking met lezen, je begint met Vandersteen en Nys, via Cauvin en Hubinon naar Reiser, Bourgeon en Larson. En de dood als ultieme evenwicht... Mooi, maar ik blijf dan liever nog enige tijd serieus onevenwichtig ;-) |