wijnliefhebbers
Markus Molitor - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Duitsland (/forum-22.html)
+--- Forum: Riesling (/forum-23.html)
+--- Discussie: Markus Molitor (/thread-2907.html)


Markus Molitor - macro - 18-10-2013 02:07 PM

Alte reben riesling - edition n° 5 - 2003

Zalig ! strogele heldere wijn,in de neus : kweepeer,rijpe appel,nectarine,honing,veel mineraliteit (leisteen),en na het walsen kwam de petrolgeur er ook heerlijk door... niks overdreven !
in de mond:mooie volle aanzet,veel vettigheid met direct daarna de frisse zuren... retro bevestigend rijp fruit en mineraal. deze droge wijn is zeer goed in evenwicht volgens mij ... met een heerlijk lange afdronk (8")


RE: Markus Molitor - Marc - 18-10-2013 04:05 PM

Mooi, macro!
Een rijpe riesling kan idd mooi zijn, en kan heel wat jaartjes doorstaan.
En Molitor is een gerenomeerde naam in de Moesel.
Waar heb je dit exemplaar kunnen bemachtigen?


RE: Markus Molitor - macro - 18-10-2013 06:24 PM

Op het domein zelf... En ik heb nog wel een paar andere van daar... Dus er komen nog leuke momenten :-).


RE: Markus Molitor - Monique - 18-01-2015 09:30 AM

Gisteravond de Alte Reben 2008 in mijn glas bij een mooi stuk skrei met hollandaise saus. Wat kan het leven toch mooi zijn..
De wijn was perfekt op dronk, mooi mineralig met een goede zuurgraad en een zoete ondertoets van appeltjes en rijpe perzik. Heerlijk romig in het midden en een goede afdronk. 15 euro af domein.


RE: Markus Molitor - Olivier - 07-04-2017 09:53 PM

Wehlener Klosterberg 2014 Kabinett

Een flesje geopend bij dit heerlijk lenteweer. Ter plaatse gekocht na een indrukwekkende proeverij op het domein. De keldermeester vertelde dat de 2014s bij Molitor gekenmerkt zijn door saffraan, en inderdaad! Zelden een wijn geweten die zo uitgesproken saffraan heeft, doet me denken aan risotto... Daarnaast ook een vleugje mineraliteit, ananas, iets zilt.
De wijn is heel fruitig, niet 100% droog, de saffraan komt er ook hier weer heel duidelijk door, zachte zuren. Het geheel is vrij mollig en loopt net iets te gemakkelijk binnen zoals hij nu is. Enkel een niet-alcoholicus die daarover valt uiteraard!


RE: Markus Molitor - Smaakatleet - 06-05-2017 09:10 AM

2003 Spätlese even de hulp van de gulle schenker inroepen voor de officiële benaming van deze heerlijke afsluiter .

Je stopt er je neus in en denkt Riesling !
Zalige neus .
Rijp fruit , mineraal , vuur gesteente .
Dit is een wijn die met zachtheid moet drinken ...

Neem de wijn rustig , wees geduldig .
Spoel er elk plekje van binnenskamers je mond mee .
De beloning ligt daar voor het grijpen .
Een waar schermduel tussen de zuren en het zoet .
Waarbij het fruit en gesteente de decor van de arena verder vullen .

Op het allerlaatste moment nog een verloren gelopen zuurtje .
Dat zich laat kenbaar maken na deze subtiele strijd .



Dank u wel hiervoor !


RE: Markus Molitor - Olivier - 06-05-2017 09:26 AM

(06-05-2017 09:10 AM)gertjeuh schreef:  2003 Spätlese even de hulp van de gulle schenker inroepen voor de officiële benaming van deze heerlijke afsluiter .

Je stopt er je neus in en denkt Riesling !
Zalige neus .
Rijp fruit , mineraal , vuur gesteente .
Dit is een wijn die met zachtheid moet drinken ...

Neem de wijn rustig , wees geduldig .
Spoel er elk plekje van binnenskamers je mond mee .
De beloning ligt daar voor het grijpen .
Een waar schermduel tussen de zuren en het zoet .
Waarbij het fruit en gesteente de decor van de arena verder vullen .

Op het allerlaatste moment nog een verloren gelopen zuurtje .
Dat zich laat kenbaar maken na deze subtiele strijd .



Dank u wel hiervoor !

Het was de Bernkasteler Bratenhöfchen Spätlese 2003 Smile
Die neus was fenomenaal. Elegantie zoals bijna alleen riesling tot die eenzame hoogtes kan geraken. In de mond voelde je wel de invloed van het warme jaar. Maar dit moet een van de eerste wijnen zijn waarvan mijn vrouw spontaan vraagt of ze een glas mag hebben Rolleyes


RE: Markus Molitor - Olivier - 23-12-2017 10:05 PM

Wehlener Sonnenuhr Spätlese 2011

Weer zo’n fantastische neus zoals ik al een paar keer heb mogen ervaren bij Molitor. Rijp, exotisch fruit, vers gesneden ananas, passievrucht, en vloedgolf aan mineraliteit. Wow! In de mond zeer evenwichtig, stukjes gekonfijte mango van uit de crunchy ontbijtgranen, fijne zuurtjes, een zweempje honing. Eigenlijk nauwelijks een zoete impressie ondanks de spätlese.
Paste perfect bij een groen slaatje met koriander en groene appeltjes, en scampi’s in een curryroomdressing.


RE: Markus Molitor - Olivier - 04-03-2018 09:33 PM

Kinheimer Rosenberg Kabinett 2015

Eerste fles van 2015 die ik open doe van Molitor. Prachtige neus met fijne, minerale toetsen, oranjebloesem. Textbook riesling! In de mond verraadt de wijn al snel het jaar. De zuren zitten er nog mooi in, maar de molligheid is toch dominant hier, wat in andere Kabinetts van 2014 niet het geval was. Heel veel agrum hier. Ik vind dit nog altijd een mooie wijn, maar iets te zoet om alleen te drinken. Zal een betere disgenoot zijn.


RE: Markus Molitor - Fre - 04-03-2018 09:45 PM

De neus was prachtig. Het evenwicht in de mond ook. Net iets te zoetig voor mij maar onmiskenbaar een klasse producent.


RE: Markus Molitor - Kupers - 23-09-2018 06:53 PM

Bon, gezien het in het Brunello-topic ter sprake kwam dat er weinig niet-Franse notities kwamen, eventjes het quota Duitsland voor het jaar halen Wink.

Net terug van vier daagjes Duitsland, voor het grote verlof nog ff alles geven, en zoals vorig jaar naar de verschillende veilingen in de Moezel, en wat mij betreft dé jaargangspresentatie die je hier noet moet missen: Markus Molitor. Veel andere domeinen zullen vaak enkele collega's uit andere regio's uitnodigen, kwestie van er toch een ruime proeverij van te maken, maar gezien Molitor maar liefst meer dan 70 wijnen heeft geproduceerd (niet alles werd gepresenteerd wegens uitverkocht, nog niet klaar of voorbehouden voor de veiling), heb je ruim voldoende keus om een hele dag te vullen. Niet alles werd geproefd, maar toch een groot deel.

Alles is min of meer copy paste van de ipad-notes, dus mijn excuses voor spellingsfouten Blush.

Overall indruk; heel sterk jaar, top in droog; feinherb stijl mist wat spanning, over het algemeen wel vooral naar AL met één tot drie sterren heel veel moois te vinden, BAL is wel echt een niveau hoger, gaat echt wel naar top qua concentratie en finesse, heel moeilijke balans om te vinden maar toch aanwezig, prachtig resultaat, misschien Saar nog net ietsje beter, alhoewel Kinheimer Hubertuslay en voor sommige cuvées Zeltinger Sonnenuhr toch ook wel machtige wijnen zijn.

Alles is Riesling, tenzij anders vermeld.

De Molitor-regels (copy paste van blogartikel eerder dit jaar)

Citaat:Level 1: capsules, white for dry, green for feinherb, golden for sweet wines.
Level 2: Pradikat (find a refresher here), regardless of capsule colour, always ranging from Kabinett to Auslese, and in golden including BA and TBA
Level 3: stars! * to *** depending on the strictness of the selection in vineyard and cellar

Sekt - brood in de neus; toast, munt; beetje groen kruidigheid; vrij gewichtig en belegen in eerste aanzet, maar wel met vrij hoekige zuren rijpe warme zeste, vind niet meteen een plaats, iets te hard?

Haus Klosterberg - Pinot Blanc
7. Vrij zacht in de neus; beetje peer en appel, mondgevoel aangenaam, heeft zeker voldoende zuren, fruit komt terug naar de afdronk

Einstern* - Pinot Blanc
8. Iets compacter in de mond, romiger maar wel met meer diepte; fruitigheid komt hier mooi terug, en gaat ook door naar het einde toe

Wehlener Klosterberg* - Pinot Blanc
9. Vrij idem qua smaakpatroon, iets lichts over zich; wint niet meteen aan complexiteit

Wehlener Klosterberg*** - Pinot Blanc
10. Florale komt hier heel mooi door, nog vrij genuanceerd in de neus, maar wel heel present op het palet, bloesem, lente; intensiteit komt hier het mooiste tot zijn recht, eindelijk duidelijkheid

witte capsules

Haus Klosterberg qualitatswein
11. Heel elegant, fijn, vlotte indruk, heeft wel wat RS, maar blijft aangenaam

Schiefersteil qualitatswein
12. Strakker in de neus, mineraal, leisteen komt heel sterk naar voor. Heeft dezelfde rechtlijnigheid in de mond, redelijk hoog in zuren naar het einde toe

Urziger Wurzgarten Kabinett
15. Duidelijk niveau hoger, neus is misschien vrij genuanceerd, maar maakt dit goed door te starten op intensiteit, heeft veel finesse, een mooie elegante toets, en een lichte schmelzige herbale kant naar het einde toe

Zeltinger Sonnenuhr Fuder 6
16. Meer op fruitigheid; komt zo ook binnen in de mond, toont pas minerale en vooral frisse karakter naar afdronk toe, beetje hard zelfs, heeft duidelijk tijd nodig

Alte Reben Saar
17. Rokerige minerale neus, koelte, citrus, naar aanzet toe op hetzelfde koele karakter, met een stevige ruggengraat van aciditeit, tintelend, komt een beetje op zijn hoede over eerst, en dan toch een beetje meloen en peche naar het einde toe

Alte Reben Mosel
18. Meer op schiefer-reductief, veel bredere indruk, krokant fruit, minder rechtlijnig maar wel met mooie fraicheur, niet meteen diep, maar toch met een zekere complexiteit

Saarburger Rausch Spatlese
20. Fruitige aanzet, mondgevoel ingetogen; hele wijn ingetogen, heeft een soort in fruit ingekapselde mineraliteit die nog niet meteen naar voren durft te komen, moeilijk moment

Urziger Wurzgarten Spatlese
22. Goede présence in de neus; fruit met toch iets herbaal, heel prikkelend in de mond, vinnig; levendig, heeft een duidelijke fruitstructuur die mooie wordt gecounterd door zuren, heeft meer inhoud dan de Kabinett

Zeltinger Sonnenuhr Spatlese
23. Mandarijntjeszuren, heel intens fruit in de mond eigenlijk, maar de zuren blijven terugkomen en geven de wijn harmonie. Komt over de hele lijn vrij vol over, maar mist tegelijkertijd wel een klein beetje présence

Kinheimer Hubertsulay Auslese**
25. Kruidig en heel gekoeld fruitig, heeft intensiteit maar ook lichtheid, veel meer genuanceerd in mond dan verwacht op basis van neus, mooie wijn!

Urziger Wurzgarten Kranklay Auslese **
27. Eerst rokerigere in de neus, vervolgens komt het fruit naar boven, perzik, maar ook een beetje pompelmoes, mondgevoel is heel intens, heel duidelijk in stijl, heeft een serieuze dosis fruit die misschien de wijn iets aan finesse doet inboeten, maar wel lijkt naar de afdronk toe wat te gaan liggen, moet nog een evenwicht vinden

Zeltinger Sonnenuhr AL**
28. Heel intens aromatisch; geparfumeerd, bloesem, herfstappeltjes; mondgevoel gaat op in tour face fruit, maar dan meteen gecounterd door een mooie aciditeit, heel tintelende indruk, elegant intens, vlot, maar met mooie complexiteit. Groots.

Kinheimer Hubertuslay AL***
30. Onderkoelde indruk, mondgevoel wel heel mooi intens, op herfstrfrut, rijpe peer, beetje kweepeer zelfs, maar ook yuzufrisheid, heeft zelfde ingetogen karakter, heel bescheiden wijn, maar met veel complexiteit er onder

Zeltinger Sonnenuhr AL***
32. Mineraal met mandarijnsnoepjes, begint een beetje rokerig, ingekapseld, all over the place in de mond, maar alle elementen die je proeft zijn ongelofelijk zuiver. Veel te jong.

Zeltinger Sonnenuhr Edition 11 2008
09191 mooie evolutie in de neus, firne, beetje rijpe zeste van appelsien; gedroogde kamillebloesem, mondgevoel begint ook eerst op evolutie maar dan opeens aciditeit, vrij hoog, heeft iets ruws, misschien iets te intens en te veel op fraicheur, mist een klein beetje fond

Zeltinger Sonnenuhr Auslese** 2008
09421 - rokerig minerale neus, mondgevoel heel breed, floraal, mooie integratie van zuren, tikje weelde, tikje voluptueus, maar heel heel hard in balans, top gewoon nu, maar nog jaren voor de boeg

groene capsules

Bernkasteler Badstube Spatlese
35. Rijpe neus, appelsien, abrikoos, mondgevoel op gepolijst fruit en vooral hierop, abrikoos, nectarine, iets romigs maar toch met voldoende aciditeit naar het einde toe als plaatje cleanser

Bernkasteler Badstube AL**
38. Heel puur fruit, fris, meloen, peer, peche, mondgevoel is meer in balans, elegant, iets zachter misschien met minder zuren maar tegelijkertijd toch meer in balans, met fruit dat niet zo overheersend is

Zeltinger Sonnenuhr AL***
40. Rokerig in de neus, zeste van citroen, appelsien maar ook rijpe peren die terugkomen in de mond, heel compact, sluit zich vrij snel op aciditeit, moeilijke wijn

Zeltinger Sonnenuhr AL** versteigerung 2008
09591 - smoke! Heel rokerig, vrij geëvolueerd in de neus, mondgevoel sappig, beetje vlak, not in a good place now

gouden capsules

Wehlener Sonnenuhr Kabinett
41. Fris fruit in de neus, vlotheid in de mond, tongue skipping, rechtlijnig maar niet strak, aangenaam, vlot

Zeltinger Sonnenuhr Kabinett
42. Reductiever, rokerig, toont veel meer diepte al in de neus, fruitigheid duidelijk op de tweede plaats, idem impressie in de mond, rechtlijnig en strak deze keer, heel gefocuste indruk, duidelijk superieur

Zeltinger Sonnenuhr SL
45. Muted neus, iets rokerigs komt na een tijdje wel naar voor, maar blijft een beetje genuanceerd, mondgevoel licht, fruitigheid overheerst hier op minerale karakter, heel lichte indruk, moeilijke plaats nu

Wehlener Rosenberg AL**
46. Weelderige fruitige neus, beetje mango, maar vooral rijpe peren, intens op palet maar niet zwaar, toont focus, richting, heeft diepte, maar naar de afdronk toe terug clean, mooi!

Zeltinger Sonnenuhr Versteigerung 2008
09321 - mooie gouden kleur, elegant in aanzet, gekonfijt fruit heel lichtjes, maar met een heel mooie, goed behouden frisheid, jammer dat het minerale pas terugkomt naar het einde toe, misschien iets te rijpe indruk op dit moment

Saarburger Rausch AL**
50. Vrij rijpe neus, heeft toch zelfde tropische noten als Zilliken, komt wat gladjes over hier, mondgevoel heeft ook dezelfde intensiteit, mooi, maar had iets meer vinnigheid kunnen gebruiken

Urziger Wurzgarten AL***
54. Gesloten in de neus, wel heel mooi intens mondgevoel, aanzet op fruit, gekonfijte citrus, appeltjes, kweepeer, passievrucht, maar alles heel mooi in balans gehouden, nergens plakkerig, heel fijne indruk, top!

Bernkasteler Badstube AL***
56. Neus ook hier weer niet present, mondgevoel zacht, gaat meer in de breedte, ook iets van meloen, abrikoos, rijpe nectarine, meer naar fruitcocktail toe, gaat wat voorbij aan complexiteit

Kinheimer Hubertuslay AL***
62. Gesloten, onderkoelde neus, mooi naar fruitigheid toe, ingekapseld, beetje florale indruk op palet, eindelijk saffraan! Doet nog altijd niet bibberen though, maar heeft wel duidelijk een zeer mooi potentieel als het florale iets breder kan gaan

Saarburger Rausch AL***
63. Tintelend in de mond, fruitigheid pas op de tweede plaats, gewicht is mooi aangepast aan aciditeit, heel sappig, herbale toets naar het einde toe, hoek af, klassevol

Zeltinger Sonnenuhr AL***
65. Zonnige appelsienen, mandarijntjes, clementines, alles oranje, net zoals bij Rausch hier een heel mooie intense indruk maar met aandacht voor fraicheur, fruit is wel dominant, maar rokerige sponti toets komt er toch door. Groots!

Saarburger Rausch Beerenauslese
66. Mineraal in de neus, rokerig, dan fruitigheid, palet is heel mooi, heel intens maar vinnig, wordt vooral gedragen door aciditeit en niet door restsuiker, topwijn!

Erdener Treppchen BAL
67. Iets metalig in de neus, bijna onkarakteristieke afwezigheid van fruit, mondgevoel toont dit wel, vrij brede wijn, zacht, elegant ook, maar een iets te intense indruk vooral naar het einde toe, sluit zich hier ook vrij snel

Kinheimer Hubertuslay BAL
68. Gesloten in de neus, koel fruit, limoensnoepjes maar ook een heel mooi tintelend gevoel, heel opwindende, opgewekte indruk naar het einde toe, komt totaal niet zo zoet over als hij is, enorm spannende wijn!!!

Urziger Wurzgarten BAL
69. Gesloten neus, toont dezelfde indruk van onderkoelde fruitigheid als Hubertuslay, maar zonder de vinnigheid, blijft een beetje ter plaatse trappelen

Zeltinger Sonnenuhr BAL*
70. Alweer appelsien in de neus! Springt er echt uit, ook kleine medicinale toets na walsen, mineraliteit niet meteen aanwezig maar wel present, enorm helder in de aanzet, toont meteen zijn volle gewicht om vervolgens te tintelen en frisheid te geven, alles is er, nu moet het nog een plaats vinden maar nu al enorm in lengte, waanzin!!!


RE: Markus Molitor - Olivier - 23-09-2018 09:04 PM

Wow, bedankt voor de notes!

Is dat niet moeilijk zoveel riesling na elkaar?


RE: Markus Molitor - Kupers - 23-09-2018 10:08 PM

Valt wel mee, toch veel diverse wijnen, ook qua intensiteit. Daarnaast was er een buffet dus er werd ook gepauzeerd, en af en toe een koffietje om te resetten. Tenslotte niets overhaasten, om 13 uur binnen en tegen 19u30 buiten, dus echt snel is er niet geproefd.


RE: Markus Molitor - vinejo - 24-09-2018 07:03 AM

(23-09-2018 10:08 PM)Kupers schreef:  en af en toe een koffietje om te resetten.

watte


RE: Markus Molitor - FRANCISPICCART - 24-09-2018 08:08 AM

(24-09-2018 07:03 AM)vinejo schreef:  
(23-09-2018 10:08 PM)Kupers schreef:  en af en toe een koffietje om te resetten.

watte

Viel me ook dadelijk op. Koffie tussen de rieslings door?


RE: Markus Molitor - Kupers - 24-09-2018 08:53 AM

Klein koffietje vind ik vooral voor de neus ideaal, even iets compleet anders en dan wat brood en een slok pinot blanc ter acclimatisering en je kan er weer tegen. Bij een proeverij in Wiesbaden een paar weken geleden common practice, zeker voor degenen die daar echt vier dagen ontij zaten en door de lijst van 300 wijnen zijn gegaan (wat op zich toch wel waanzin is). En zo ver als ik uit mijn nota’s kan opmaken eb ik toch nergens gebrande of getoaste aroma’s opgemerkt Wink.


RE: Markus Molitor - vinejo - 24-09-2018 10:06 AM

(24-09-2018 08:53 AM)Kupers schreef:  Klein koffietje vind ik vooral voor de neus ideaal, even iets compleet anders en dan wat brood en een slok pinot blanc ter acclimatisering en je kan er weer tegen. Bij een proeverij in Wiesbaden een paar weken geleden common practice, zeker voor degenen die daar echt vier dagen ontij zaten en door de lijst van 300 wijnen zijn gegaan (wat op zich toch wel waanzin is). En zo ver als ik uit mijn nota’s kan opmaken eb ik toch nergens gebrande of getoaste aroma’s opgemerkt Wink.

Volgens mij zijn een paar koffietjes tijdens een degustatie redelijk nefast voor je smaakpallet. Maar goed, 300 wijnen op 4 dagen zijn dat ook vermoed ik Rolleyes


RE: Markus Molitor - wvd - 24-09-2018 11:15 AM

(24-09-2018 10:06 AM)vinejo schreef:  
(24-09-2018 08:53 AM)Kupers schreef:  Klein koffietje vind ik vooral voor de neus ideaal, even iets compleet anders en dan wat brood en een slok pinot blanc ter acclimatisering en je kan er weer tegen. Bij een proeverij in Wiesbaden een paar weken geleden common practice, zeker voor degenen die daar echt vier dagen ontij zaten en door de lijst van 300 wijnen zijn gegaan (wat op zich toch wel waanzin is). En zo ver als ik uit mijn nota’s kan opmaken eb ik toch nergens gebrande of getoaste aroma’s opgemerkt Wink.

Volgens mij zijn een paar koffietjes tijdens een degustatie redelijk nefast voor je smaakpallet. Maar goed, 300 wijnen op 4 dagen zijn dat ook vermoed ik Rolleyes

Bij een degustatie als deze, waarbij je eigenlijk variaties op een thema (Riesling) proeft valt dat nog relatief mee. Ik tel ook amper 40 wijnen... Rolleyes
Moest je na de zoete Rieslings echter op iets anders willen overschakelen, dan moet je wel iets ondernemen om je pallet terug tot de orde te roepen, anders wens ik je veel succes...

Sommige wijnen, "zure" Riesling hoort daar ook wel bij, doen wel een serieuze aanval doen op je "mondhuishouding". Ik proefde ooit enkele antieke mond drogende Barolo's en heb toen van alles moeten ondernemen om die dag nog iets te kunnen proeven. Koffie of zelfs een ijsje, veel water en langdurig kauwen op wat brood is dan voor mij een goede techniek.

Maar je wordt dat gewoon. Op de UGCB degustatie proef je op een kleine namiddag toch een 60 à 80 tal jonge Bordeaux en dat valt wel mee. De Sauternes als eindpunt is dan wel een verademing en altijd de mooiste wijnen dan.
De laatste jaren eindig ik een dergelijke degustatie wel steeds met stekende hoofdpijn, een teken aan de wand? Confused


RE: Markus Molitor - Olivier - 07-10-2018 09:14 PM

Urziger Würzgarten Auslese** 2014

Na de fantastische Niedermenniger Herrenberg van vorige week, had ik zin in nog een Molitorke. Deze Urziger Würzgarten Auslese** is een groene capsule, dus een feinherb, zoet maar nog niet rijkelijk zoet.

De aroma’s stuiven uit het glas : mineraliteit, kweepeer, de saffraan die volgens Molitor typisch is voor 2014, honing, sinaasappelzeste. Mooi, complex. In de mond vind je die hele reeks nog eens terug, maar het evenwicht is hetgeen dat hier zo mooi is. Ja, dit is zoet, maar op een manier dat ook rabarberconfituur bvb nog een lekker zuurtje heeft dat het geheel niet wee en suikerig maakt. Het is ook de fraicheur die het verst draagt in de afdronk.

Dit mag je mij altijd voorschotelen!


RE: Markus Molitor - macro - 09-10-2018 12:30 PM

Heb afgelopen weekend o.a. een fleske Markus Molitor Brauneberger Klostergarten *** 2009 open gedaan naast een Clos Saint Denis 2011 van Castagnier...
Totaal 2 verschillende wijnen natuurlijk... maar wat een power had die Duitser verdikke ! Kan makkelijk nog 10 jaar mee... prachtige wijn
( idereen was er weg van Tongue, maar voor mij blijft de Bourgondiër toch de favoriet... fijn & elegant !!! )Hoewel dat deze mss nog iets te jong was...


RE: Markus Molitor - wvd - 09-10-2018 02:02 PM

(09-10-2018 12:30 PM)macro schreef:  Heb afgelopen weekend o.a. een fleske Markus Molitor Brauneberger Klostergarten *** 2009 open gedaan naast een Clos Saint Denis 2011 van Castagnier...
Totaal 2 verschillende wijnen natuurlijk... maar wat een power had die Duitser verdikke ! Kan makkelijk nog 10 jaar mee... prachtige wijn
( idereen was er weg van Tongue, maar voor mij blijft de Bourgondiër toch de favoriet... fijn & elegant !!! )Hoewel dat deze mss nog iets te jong was...

Geen slechte line-up...Exclamation


RE: Markus Molitor - Olivier - 09-10-2018 05:52 PM

(09-10-2018 12:30 PM)macro schreef:  Heb afgelopen weekend o.a. een fleske Markus Molitor Brauneberger Klostergarten *** 2009 open gedaan naast een Clos Saint Denis 2011 van Castagnier...
Totaal 2 verschillende wijnen natuurlijk... maar wat een power had die Duitser verdikke ! Kan makkelijk nog 10 jaar mee... prachtige wijn
( idereen was er weg van Tongue, maar voor mij blijft de Bourgondiër toch de favoriet... fijn & elegant !!! )Hoewel dat deze mss nog iets te jong was...

Mooi!

Ik heb de Brauneberger Mandelgraben en die heb ik ver weg gelegd, want ook zeer krachtig! Maar toch ook redelijk bourgondisch, vond ik toen.


RE: Markus Molitor - Olivier - 18-05-2019 01:18 PM

Zeltinger Sonnenuhr Fuder 6 Kabinett 2014

Heb mijn eerste fles van deze wijn enkele jaren geleden gedronken en maakte toen niet de grootste indruk op mij. Het zoet was precies nog niet goed verteerd, ook al wordt hij op de fles beschreven als een droge wijn.

Vandaag opnieuw in net glas en eerste wat mij opvalt is de gouden kleur van de wijn, heel intens van kleur. De aroma’s vliegen mij tegemoet! Duidelijk wat geëvolueerd, met een zomers boeket bloemen, wat appelsien, gekonfijte citroen, gebak, mineraliteit, en die saffraantoets die typisch is in de Molitor 2014s zit er ook hier subtiel in. Mooie, boeiende, complexe neus.
Frisfruitige aanzet, gevolgd door fijne zuren, mooi rijp fruit, en een lange afdronk.

Deze wijn heeft echt karakter ontwikkeld met enkele jaartjes meer op de teller!


RE: Markus Molitor - Olivier - 22-01-2021 02:33 PM

(07-04-2017 09:53 PM)Olivier schreef:  Wehlener Klosterberg 2014 Kabinett

Een flesje geopend bij dit heerlijk lenteweer. Ter plaatse gekocht na een indrukwekkende proeverij op het domein. De keldermeester vertelde dat de 2014s bij Molitor gekenmerkt zijn door saffraan, en inderdaad! Zelden een wijn geweten die zo uitgesproken saffraan heeft, doet me denken aan risotto... Daarnaast ook een vleugje mineraliteit, ananas, iets zilt.
De wijn is heel fruitig, niet 100% droog, de saffraan komt er ook hier weer heel duidelijk door, zachte zuren. Het geheel is vrij mollig en loopt net iets te gemakkelijk binnen zoals hij nu is. Enkel een niet-alcoholicus die daarover valt uiteraard!

Mijn laatste flesje van deze wijn opengetrokken. Dit is nu echt perfect. Het fruitige, mollige van een jaar of vier geleden heeft nu plaats gemaakt voor een zeer evenwichtige wijn, met wat honing in de neus, mineraliteit, en een frisgroen toetsje. In de mond mooi versmolten, de saffraan zit er nog wat in, maar ook wat thee, en fijne zuren. De fraicheur overheerst nu. De wijn komt ook nog eens terug in de afdronk. Om vrolijk van te worden applaus


RE: Markus Molitor - Olivier - 09-08-2024 01:37 PM

(06-05-2017 09:26 AM)Olivier schreef:  
(06-05-2017 09:10 AM)gertjeuh schreef:  2003 Spätlese even de hulp van de gulle schenker inroepen voor de officiële benaming van deze heerlijke afsluiter .

Je stopt er je neus in en denkt Riesling !
Zalige neus .
Rijp fruit , mineraal , vuur gesteente .
Dit is een wijn die met zachtheid moet drinken ...

Neem de wijn rustig , wees geduldig .
Spoel er elk plekje van binnenskamers je mond mee .
De beloning ligt daar voor het grijpen .
Een waar schermduel tussen de zuren en het zoet .
Waarbij het fruit en gesteente de decor van de arena verder vullen .

Op het allerlaatste moment nog een verloren gelopen zuurtje .
Dat zich laat kenbaar maken na deze subtiele strijd .



Dank u wel hiervoor !

Het was de Bernkasteler Bratenhöfchen Spätlese 2003 Smile
Die neus was fenomenaal. Elegantie zoals bijna alleen riesling tot die eenzame hoogtes kan geraken. In de mond voelde je wel de invloed van het warme jaar. Maar dit moet een van de eerste wijnen zijn waarvan mijn vrouw spontaan vraagt of ze een glas mag hebben Rolleyes

Zeven jaar later mijn laatste fles van deze Bernkasteler Bratenhöfchen Spätlese 2003. De naam alleen al is een mondvol.

Nog geen enkel spoor van verval! Net zoals vorige keer heel erg ingenomen door de neus. Doet een beetje Sauternes-achtig aan zelfs. Het hele pakket van exotisch fruit en honingtoetsen.

In de mond vrij viscoos. Volle aanzet en middenstuk. Afdronk blijft wat achter, en dat is volgens mij omwille van het warme jaar en de lagere zuurtegraad. Niettemin een plezier om dit te drinken! Alleen balen van de kurk die afbrak Confused


RE: Markus Molitor - wvd - 09-08-2024 05:22 PM

(09-08-2024 01:37 PM)Olivier schreef:  
(06-05-2017 09:26 AM)Olivier schreef:  
(06-05-2017 09:10 AM)gertjeuh schreef:  2003 Spätlese even de hulp van de gulle schenker inroepen voor de officiële benaming van deze heerlijke afsluiter .

Je stopt er je neus in en denkt Riesling !
Zalige neus .
Rijp fruit , mineraal , vuur gesteente .
Dit is een wijn die met zachtheid moet drinken ...

Neem de wijn rustig , wees geduldig .
Spoel er elk plekje van binnenskamers je mond mee .
De beloning ligt daar voor het grijpen .
Een waar schermduel tussen de zuren en het zoet .
Waarbij het fruit en gesteente de decor van de arena verder vullen .

Op het allerlaatste moment nog een verloren gelopen zuurtje .
Dat zich laat kenbaar maken na deze subtiele strijd .



Dank u wel hiervoor !

Het was de Bernkasteler Bratenhöfchen Spätlese 2003 Smile
Die neus was fenomenaal. Elegantie zoals bijna alleen riesling tot die eenzame hoogtes kan geraken. In de mond voelde je wel de invloed van het warme jaar. Maar dit moet een van de eerste wijnen zijn waarvan mijn vrouw spontaan vraagt of ze een glas mag hebben Rolleyes

Zeven jaar later mijn laatste fles van deze Bernkasteler Bratenhöfchen Spätlese 2003. De naam alleen al is een mondvol.

Nog geen enkel spoor van verval! Net zoals vorige keer heel erg ingenomen door de neus. Doet een beetje Sauternes-achtig aan zelfs. Het hele pakket van exotisch fruit en honingtoetsen.

In de mond vrij viscoos. Volle aanzet en middenstuk. Afdronk blijft wat achter, en dat is volgens mij omwille van het warme jaar en de lagere zuurtegraad. Niettemin een plezier om dit te drinken! Alleen balen van de kurk die afbrak Confused

Olivier toch...... Koop een Durand.....!Big Grin


RE: Markus Molitor - Olivier - 11-08-2024 12:27 PM

Citaat: Olivier toch...... Koop een Durand.....!

Het is binnenkort mijn verjaardag Sleepy


RE: Markus Molitor - wvd - 13-08-2024 01:35 PM

(11-08-2024 12:27 PM)Olivier schreef:  
Citaat: Olivier toch...... Koop een Durand.....!

Het is binnenkort mijn verjaardag Sleepy
thumbsup zo heb ik het ook aangepakt.... Wink