wijnliefhebbers
Palivou Vineyards, Griekenland - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Andere Europese landen (/forum-28.html)
+--- Forum: Griekenland (/forum-81.html)
+--- Discussie: Palivou Vineyards, Griekenland (/thread-3347.html)


Palivou Vineyards, Griekenland - Olivier - 26-04-2014 06:27 PM

Anemos 2013, Wine of Greece

een witte wijn van moschofilero en roditis. Wit, maar bloost rose, een beetje zoals een blanc de noirs. Moschofilero staat geboekstaafd als een witte druif, maar kan rose tot zelfs paars uitslaan, leer ik op het net. Ook van roditis vind ik foto's met een kleurtje. Het schilcontact zal dus een roze schijn over de wijn geworpen hebben. Op de spiegel ook iets wazigs. De smaak is echter foutloos.
In de mond een frisfruitige wijn, met een wat vettig mondgevoel zoals je soms kan hebben bij een pinot gris. Maar toch fris genoeg. Aangename zuren zorgen dat dit geen vervelende wijn wordt.
Aan 5€ een aangename wijn. Gedronken bij asperges met hollandaisesaus en gerookte zalm. En dat ging goed.


RE: Palivou Vineyards, Griekenland - vinejo - 26-04-2014 11:37 PM

(26-04-2014 06:27 PM)Olivier schreef:  Anemos 2013, Wine of Greece

een witte wijn van moschofilero en roditis. Wit, maar bloost rose, een beetje zoals een blanc de noirs. Moschofilero staat geboekstaafd als een witte druif, maar kan rose tot zelfs paars uitslaan, leer ik op het net. Ook van roditis vind ik foto's met een kleurtje. Het schilcontact zal dus een roze schijn over de wijn geworpen hebben. Op de spiegel ook iets wazigs. De smaak is echter foutloos.
In de mond een frisfruitige wijn, met een wat vettig mondgevoel zoals je soms kan hebben bij een pinot gris. Maar toch fris genoeg. Aangename zuren zorgen dat dit geen vervelende wijn wordt.
Aan 5€ een aangename wijn. Gedronken bij asperges met hollandaisesaus en gerookte zalm. En dat ging goed.

Moschofilero watte Denk niet dat ik die ga onthouden... Wink


RE: Palivou Vineyards, Griekenland - Olivier - 09-05-2014 07:06 PM

Stone hills 2012

Een blend van malagouzia en chardonnay. De neus verraadt weinig, wat rode appel, een vleugje amandel, maar zeker geen aromatische neus. Fruitige aanzet, weer rode appel die van begin tot einde doorzet. Mooie zuurtjes. Klein beetje amandel weer in de afdronk. Geen grote complexiteit, maar een aangename passe-partout. Iets verfijnder dan de vorige die ik geprobeerd heb, maar beiden hebben een gelijkaardige structuur : fruitig, mooie rondeur, in evenwicht gehouden door fijne zuren. Best aangenaam, maar weinig typiciteit. Deze kost een 10€.


RE: Palivou Vineyards, Griekenland - Olivier - 05-01-2015 11:15 PM

(09-05-2014 07:06 PM)Olivier schreef:  Stone hills 2012

Een blend van malagouzia en chardonnay. De neus verraadt weinig, wat rode appel, een vleugje amandel, maar zeker geen aromatische neus. Fruitige aanzet, weer rode appel die van begin tot einde doorzet. Mooie zuurtjes. Klein beetje amandel weer in de afdronk. Geen grote complexiteit, maar een aangename passe-partout. Iets verfijnder dan de vorige die ik geprobeerd heb, maar beiden hebben een gelijkaardige structuur : fruitig, mooie rondeur, in evenwicht gehouden door fijne zuren. Best aangenaam, maar weinig typiciteit. Deze kost een 10€.

Eergisteren mijn tweede en laatste fles van deze blend van malagouzia en chardonnay opengedaan. Toen zowat dezelfde impressies als hierboven. Vandaag echter nog eens aan het proeven (en ook in een rood wijnglas ervan aan het drinken) en de neus is nu gewoon geweldig. Rijpe appel, peer, wat floraal. Doet wat denken aan de fiano van mastroberardino. Rijp fruit, maar o zo verleidelijk. Blijf ik aan snuffelen. Toen ik een tijd geleden de malagouzia van Alpha Estate dronk, dacht ik dat het de eerste keer was dat ik die druif proefde, maar dat bleek dus niet waar te zijn. Ook al zit hij hier in een blend, ik herken er wel bepaalde toetsen van de alpha estate in. Eerlijk gezegd, doet de chardonnay deze malagouzia wel goed. Gelukkig geen hout (of ik merk het toch niet) want wondermooi aromatisch zoals hij nu is.
In de mond zeer mollig en rond, met de zuurtjes die licht terugkomen in de afdronk die een 4-5s duurt. Volgens mij wellicht een betere maaltijdbegeleider door de molligheid.