wijnliefhebbers
Château Haut-Bages Averous - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Bordeaux (/forum-9.html)
+--- Discussie: Château Haut-Bages Averous (/thread-3419.html)


Château Haut-Bages Averous - don quichotte - 01-06-2014 09:09 PM

De 1989 in het glas; een wijn die de tijd heeft weten te trotseren.
Neus doordrongen van klassieke tertiaire geuren.
In de mond zon doorstoofde gedroogde tomaten. Heeft iets weg van een zeer, zeer oude porto.
Inde afdronk lichte kruidigheid met een bittere toets (resten van groene tannines?)
Een wijn waar je na iedere slok nog minimaal 3x op naslikt. Slurp
Het karakter van de Lynch Bages is er zeker in terug te vinden.


RE: Château Haut-Bages Averous - vinejo - 01-06-2014 11:02 PM

(01-06-2014 09:09 PM)don quichotte schreef:  De 1989 in het glas; een wijn die de tijd heeft weten te trotseren.
Neus doordrongen van klassieke tertiaire geuren.
In de mond zon doorstoofde gedroogde tomaten. Heeft iets weg van een zeer, zeer oude porto.
Inde afdronk lichte kruidigheid met een bittere toets (resten van groene tannines?)
Een wijn waar je na iedere slok nog minimaal 3x op naslikt. Slurp
Het karakter van de Lynch Bages is er zeker in terug te vinden.

Oude porto, toch niet wat geoxideerd? Met wat je nu weet, zou je hem niet liever 5 jaar eerder hebben gedronken?


RE: Château Haut-Bages Averous - don quichotte - 02-06-2014 12:49 AM

(01-06-2014 11:02 PM)vinejo schreef:  
(01-06-2014 09:09 PM)don quichotte schreef:  De 1989 in het glas; een wijn die de tijd heeft weten te trotseren.
Neus doordrongen van klassieke tertiaire geuren.
In de mond zon doorstoofde gedroogde tomaten. Heeft iets weg van een zeer, zeer oude porto.
Inde afdronk lichte kruidigheid met een bittere toets (resten van groene tannines?)
Een wijn waar je na iedere slok nog minimaal 3x op naslikt. Slurp
Het karakter van de Lynch Bages is er zeker in terug te vinden.

Oude porto, toch niet wat geoxideerd? Met wat je nu weet, zou je hem niet liever 5 jaar eerder hebben gedronken?

In het geheel niet geoxideerd.
Ik denk dat ik daar ongeveer 5 jaar geleden nog een fleske heb van gekraakt en vond dat ik die nog moest laten liggen omwille van zijn ( niet soepele) tannines.
Heb van deze jaargang nog 4 flesjes nu liggen.
Je brengt me op een idee.Rolleyes


RE: Château Haut-Bages Averous - vinejo - 02-06-2014 01:07 AM

(02-06-2014 12:49 AM)don quichotte schreef:  
(01-06-2014 11:02 PM)vinejo schreef:  
(01-06-2014 09:09 PM)don quichotte schreef:  De 1989 in het glas; een wijn die de tijd heeft weten te trotseren.
Neus doordrongen van klassieke tertiaire geuren.
In de mond zon doorstoofde gedroogde tomaten. Heeft iets weg van een zeer, zeer oude porto.
Inde afdronk lichte kruidigheid met een bittere toets (resten van groene tannines?)
Een wijn waar je na iedere slok nog minimaal 3x op naslikt. Slurp
Het karakter van de Lynch Bages is er zeker in terug te vinden.

Oude porto, toch niet wat geoxideerd? Met wat je nu weet, zou je hem niet liever 5 jaar eerder hebben gedronken?

In het geheel niet geoxideerd.
Ik denk dat ik daar ongeveer 5 jaar geleden nog een fleske heb van gekraakt en vond dat ik die nog moest laten liggen omwille van zijn ( niet soepele) tannines.
Heb van deze jaargang nog 4 flesjes nu liggen.
Je brengt me op een idee.Rolleyes

Smile schitterend, onze St Canaar zou een goeie maat zijn van u !
(Ps st Canaar is degene die me oude wijnen leerde appreciëren)


RE: Château Haut-Bages Averous - don quichotte - 06-06-2014 08:56 PM

(02-06-2014 01:07 AM)vinejo schreef:  
(02-06-2014 12:49 AM)don quichotte schreef:  
(01-06-2014 11:02 PM)vinejo schreef:  
(01-06-2014 09:09 PM)don quichotte schreef:  De 1989 in het glas; een wijn die de tijd heeft weten te trotseren.
Neus doordrongen van klassieke tertiaire geuren.
In de mond zon doorstoofde gedroogde tomaten. Heeft iets weg van een zeer, zeer oude porto.
Inde afdronk lichte kruidigheid met een bittere toets (resten van groene tannines?)
Een wijn waar je na iedere slok nog minimaal 3x op naslikt. Slurp
Het karakter van de Lynch Bages is er zeker in terug te vinden.

Oude porto, toch niet wat geoxideerd? Met wat je nu weet, zou je hem niet liever 5 jaar eerder hebben gedronken?

In het geheel niet geoxideerd.
Ik denk dat ik daar ongeveer 5 jaar geleden nog een fleske heb van gekraakt en vond dat ik die nog moest laten liggen omwille van zijn ( niet soepele) tannines.
Heb van deze jaargang nog 4 flesjes nu liggen.
Je brengt me op een idee.Rolleyes

Smile schitterend, onze St Canaar zou een goeie maat zijn van u !
(Ps st Canaar is degene die me oude wijnen leerde appreciëren)

Gisteren avond nog eens een fleske ontkurkt van deze jaargang 89.
Er speciaal op gelet en geen spoor van oxidatie te bespeuren. Ook mijn gasten die deze wijn proefden maakten geen enkele verwijzing naar oxidatie bij het degusteren van deze wijn.
Wel verwijzing naar andere kenmerken dan die ik hierboven opsomde maar dat laat ik aan hen over dit hier te publiceren.Wink


RE: Château Haut-Bages Averous - vinejo - 06-06-2014 09:18 PM

En dat voor een tweede wijn...!
(Vandaag heet hij blijkbaar Echo de Lynch Bages)


RE: Château Haut-Bages Averous - don quichotte - 06-06-2014 09:50 PM

(06-06-2014 09:18 PM)vinejo schreef:  En dat voor een tweede wijn...!
(Vandaag heet hij blijkbaar Echo de Lynch Bages)

Dit klopt. Mijn gasten wisten me ook te vertellen dat dit de nieuwe naam was toen ik zegde dat deze wijn Haut-Bages Averous actueel zeer moeilijk nog te vinden was.Sad


RE: Château Haut-Bages Averous - carl - 07-06-2014 12:20 AM

(06-06-2014 09:50 PM)don quichotte schreef:  
(06-06-2014 09:18 PM)vinejo schreef:  En dat voor een tweede wijn...!
(Vandaag heet hij blijkbaar Echo de Lynch Bages)

Dit klopt. Mijn gasten wisten me ook te vertellen dat dit de nieuwe naam was toen ik zegde dat deze wijn Haut-Bages Averous actueel zeer moeilijk nog te vinden was.Sad

Toen ik 2jaar geleden Lynch Bages bezocht was er van deze naam al geen sprake meer en was enkel de Echo nog actueel. Evenwel een zeer mooie wijn... De scores en proefnotities volgen later, beloofd Smile


RE: Château Haut-Bages Averous - don quichotte - 21-11-2014 12:42 AM

Vandaag de 1988 in het glas. Deze is nog altijd lekker maar de 89 had en heeft nog meer viriliteit.

EDIT:

Ik vond nog een prijsetiketje op de fles: 429 Bf.Wink


RE: Château Haut-Bages Averous - Biff - 21-11-2014 09:50 AM

(21-11-2014 12:42 AM)don quichotte schreef:  Ik vond nog een prijsetiketje op de fles: 429 Bf.Wink
10,5 euro, die toen indertijd waarschijnlijk ook al veel wasSmile


RE: Château Haut-Bages Averous - don quichotte - 10-10-2016 11:58 PM

Die wijn van 89 blijft lekker.
En de kurk ziet eruit van een fles die amper een paar jaar oud is.


RE: Château Haut-Bages Averous - don quichotte - 20-04-2017 09:17 PM

Gisteren en vandaag de 1990 in het glas.
Vond er nog 6 flessen van tussen den hoop.
De fles nog gevuld op 6...7 mm van de kurk.
En weer een onberispelijke kurk na 27 jaar.
En nog heldere karmijnrode kleur zonder enig bruine tint.

De kenmerken die ik in de 88 en 89 vond zijn in deze wijn ook terug te vinden. Maar deze wijn straalt meer finesse uit.


RE: Château Haut-Bages Averous - Biff - 21-04-2017 03:46 PM

(20-04-2017 09:17 PM)don quichotte schreef:  Vond er nog 6 flessen van tussen den hoop.
Ik stel me wel wat voor bij "den hoop"...
Schitterendapplaus