wijnliefhebbers
zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html)
+--- Forum: Wijn- gerecht (/forum-72.html)
+--- Discussie: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven (/thread-3451.html)


zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - vinejo - 11-06-2014 05:08 PM

Een geouderde rosé van Gaussen (2008) deed het hierbij perfect...


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - vinejo - 28-07-2014 08:37 PM

Vandaag zelfde gerecht, perfect bij Chateau Simone - die op zich ook perfect was Smile


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - don quichotte - 28-07-2014 10:08 PM

(28-07-2014 08:37 PM)vinejo schreef:  Vandaag zelfde gerecht, perfect bij Chateau Simone - die op zich ook perfect was Smile

Jo,

Je hebt toch ook een bijzondere (perfecte) keukenprinses. Wink


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - vinejo - 29-07-2014 12:09 AM

(28-07-2014 10:08 PM)don quichotte schreef:  
(28-07-2014 08:37 PM)vinejo schreef:  Vandaag zelfde gerecht, perfect bij Chateau Simone - die op zich ook perfect was Smile

Jo,

Je hebt toch ook een bijzondere (perfecte) keukenprinses. Wink

Alweer een blijk van straf inzicht, Don Wink


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - Smaakatleet - 25-11-2017 07:44 AM

Hier gisteren met bijna dezelfde ingrediënten iets gemaakt.

Was een versie van feta fourno met zalmhaasje.
Bijpassende wijn 100% Chardonnay van Clot de les Soleres 2015.

Zeer boeiende maaltijdwijn, al zeer complex en toegankelijk.
Fruitig, wilde bloemen, bitters en zeer knappe zuren.
Minerale ondertonen.
En vooral zeer lang.

Zonder eten is dit wel geen wijn waar ik zomaar enkele glazen van drink.
Anderhalf glas eruit de rest is om op te volgen.

Helaas is het vandaag hutsepot. Rolleyes [attachment=3022][attachment=3023][attachment=3024]


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - don quichotte - 25-11-2017 02:03 PM

(25-11-2017 07:44 AM)gertjeuh schreef:  .................
Helaas is het vandaag hutsepot. Rolleyes

Kan ook zeer lekker zijn.
Tijdens de herfst/winter periode komt er regelmatig een stoofpotje op tafel.
Een recept (Navarin d`agneau) op basis lamsnek of schouder met allemaal verse kruiden en groentjes en een bepaald soort patatjes kan overheerlijk zijn. Slurp


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - Smaakatleet - 25-11-2017 07:20 PM

(25-11-2017 02:03 PM)don quichotte schreef:  
(25-11-2017 07:44 AM)gertjeuh schreef:  .................
Helaas is het vandaag hutsepot. Rolleyes

Kan ook zeer lekker zijn.
Tijdens de herfst/winter periode komt er regelmatig een stoofpotje op tafel.
Een recept (Navarin d`agneau) op basis lamsnek of schouder met allemaal verse kruiden en groentjes en een bepaald soort patatjes kan overheerlijk zijn. Slurp

Volkomen gelijk Don.
Voorkeur voor nek wel hier met een compote van appel en abrikoos.
Man man man...
Het lijkt eeuwen geleden dat ik dit gegeten heb!

Het donkere kruidige sausje en de gebakken patatjes...

Zoals je ziet niets tegen hutsepot en andere stoofpotjes.
Paste gewoon niet bij de fles die openstaat.


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - Dave - 25-11-2017 08:12 PM

En vooral het perfecte excuus om een tweede fles op te halen ;-)


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - Smaakatleet - 26-11-2017 06:59 AM

(25-11-2017 08:12 PM)Dave schreef:  En vooral het perfecte excuus om een tweede fles op te halen ;-)

Ben voor spa gegaan. Wink
Wat niet wil zeggen dat er geen andere flessen zijn opengegaan uiteraard.


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - wvd - 26-11-2017 12:35 PM

Wij drinken meestal rode wijn bij de vis. Blush
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - Smaakatleet - 26-11-2017 12:41 PM

(26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef:  Wij drinken meestal rode wijn bij de vis. Blush
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.

Men eerste keuze was ook rood. Wink
Hou zelf ook wel van wijnen die op finesse gemaakt zijn en laag in tannines zijn.


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - wvd - 26-11-2017 12:53 PM

(26-11-2017 12:41 PM)gertjeuh schreef:  
(26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef:  Wij drinken meestal rode wijn bij de vis. Blush
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.

Men eerste keuze was ook rood. Wink
Hou zelf ook wel van wijnen die op finesse gemaakt zijn en laag in tannines zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=EC2BFL43zrE


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - Smaakatleet - 26-11-2017 01:32 PM

(26-11-2017 12:53 PM)wvd schreef:  
(26-11-2017 12:41 PM)gertjeuh schreef:  
(26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef:  Wij drinken meestal rode wijn bij de vis. Blush
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.

Men eerste keuze was ook rood. Wink
Hou zelf ook wel van wijnen die op finesse gemaakt zijn en laag in tannines zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=EC2BFL43zrE

Mijn eerste gedacht kwam uit het Catalaanse. Wink
Er zijn veel meer regio's dan enkel bourgogne die finesse wijnen maken met lage tannines hé Wvd!

Maar dat wist jij waarschijnlijk wel...


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - wvd - 27-11-2017 12:08 PM

(26-11-2017 01:32 PM)gertjeuh schreef:  
(26-11-2017 12:53 PM)wvd schreef:  
(26-11-2017 12:41 PM)gertjeuh schreef:  
(26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef:  Wij drinken meestal rode wijn bij de vis. Blush
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.

Men eerste keuze was ook rood. Wink
Hou zelf ook wel van wijnen die op finesse gemaakt zijn en laag in tannines zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=EC2BFL43zrE

Mijn eerste gedacht kwam uit het Catalaanse. Wink
Er zijn veel meer regio's dan enkel bourgogne die finesse wijnen maken met lage tannines hé Wvd!

Maar dat wist jij waarschijnlijk wel...

O ja? Wink

Het ging me er om dat zelfs iemand als Thibault Liger-Belair vindt dat zijn toch wel erg stevige, donkere Nuits past bij vis!
Maar idd, ook sommige Zuidelijke Rhône's, Barbera, ev. een Chianti enz. moet kunnen.
Maar voor mij liever geen Cabernet, Syrah of andere donkerdere wijnen, die zie ik toch eerder voor de carnivoren.


RE: zalmhaasje met zachtjes gegaarde tomaatjes en olijven - Smaakatleet - 27-11-2017 08:01 PM

(27-11-2017 12:08 PM)wvd schreef:  
(26-11-2017 01:32 PM)gertjeuh schreef:  
(26-11-2017 12:53 PM)wvd schreef:  
(26-11-2017 12:41 PM)gertjeuh schreef:  
(26-11-2017 12:35 PM)wvd schreef:  Wij drinken meestal rode wijn bij de vis. Blush
Je moet wel wat uitkijken met tannines, CS is niet geschikt.

Men eerste keuze was ook rood. Wink
Hou zelf ook wel van wijnen die op finesse gemaakt zijn en laag in tannines zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=EC2BFL43zrE

Mijn eerste gedacht kwam uit het Catalaanse. Wink
Er zijn veel meer regio's dan enkel bourgogne die finesse wijnen maken met lage tannines hé Wvd!

Maar dat wist jij waarschijnlijk wel...

O ja? Wink

Het ging me er om dat zelfs iemand als Thibault Liger-Belair vindt dat zijn toch wel erg stevige, donkere Nuits past bij vis!
Maar idd, ook sommige Zuidelijke Rhône's, Barbera, ev. een Chianti enz. moet kunnen.
Maar voor mij liever geen Cabernet, Syrah of andere donkerdere wijnen, die zie ik toch eerder voor de carnivoren.

Moeten we eens testen hé.
Ik zie voor een schoon stuk lotte?

De regio's die hier naar boven kwamen waren eerder.
Loire, Penedes , Valdeorras, Lazio...

Misschien dat ik zelf ook wel een fles meebreng. Rolleyes