wijnliefhebbers
Balestri Valda - Soave - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Italiƫ (/forum-13.html)
+--- Forum: Noord-Italiƫ (/forum-16.html)
+--- Discussie: Balestri Valda - Soave (/thread-3563.html)


Balestri Valda - Soave - Dc - 08-08-2014 09:02 AM

http://www.vinibalestrivalda.com/

Over dit wijnhuis bestond nog geen topic daarmee open ik er eeSmile.
Ze verkopen enkele van de wijnen bij wijnhandel Ridin in Mol.

Heb al meermaals hun 'gewone' witte gedronken, zeer lekker en voorak correct geprijsd.

Gisteren een andere wijn van het huis in mijn glas aangezien een vriend er onlangs op vakantie is geweest en dit huis bezocht heeft.

Scaglio 2008 http://www.vinibalestrivalda.com/eng/cosa-facciamo.php

90% CS en 10% merlot, 2j op eiken vaten en 1 jaar op fles voor hij uitkomt.

Qua fruit zeker zwarte bes in de neus. Daarnaast merkte ik een 'porto-achtige' geur op. Ook wat alcoholisch maar dat stoorde niet.
Na 2u open waarvan 1u in de karaf lekkere wijn. komt steving binnen en je proeft de alcohol wel (15%) maar voor een of andere reden, past dit wel bij deze wijn.

Lekker!

Ik weet niet of iemand anders hier al wijnen van dit huis heeft gedronken maar ik vind ze lekker


RE: Balestri Valda - Soave - Olivier - 09-08-2014 08:06 PM

Citaat:Daarnaast merkte ik een 'porto-achtige' geur op

vreemd, portogeur wijst normaal op oxidatie. Was de kurk nog ok?


RE: Balestri Valda - Soave - Dc - 10-08-2014 11:58 AM

Ja die was dik ok.
Was echt niets mis met de wijn.

Dat dit op oxidatie zou wijzen wist ik niet, kan je dit even uitleggen?
Was hier in ieder geval niet zo


RE: Balestri Valda - Soave - vinejo - 10-08-2014 12:11 PM

Een wijn die naar mest of paardenstal ruikt kan last hebben van reductie.
Bij oxidatie daarentegen zal de wijn "maderiseren" met madera - of porto- achtige aroma s.


RE: Balestri Valda - Soave - 33S - 10-08-2014 09:40 PM

Bij de Pieropan 'Ruberpan' 2006, een wijn uit dezelfde regio van een referentiedomein voor Soave, hadden een aantal forumleden en mezelf precies hetzelfde voor, zonder dit negatief te ervaren, zie http://www.vinejo.freebb.be/thread-399-page-1.html?highlight=ruberpan


RE: Balestri Valda - Soave - Dc - 11-08-2014 08:15 AM

Die heb ik ook nog liggen, benieuwd naar.

Kan me perfect vinden in de beschrijvingen die jullie daar hebben neergepend. Ik had nu de 2008 in het glas. Denk echter niet dat je die nog lang moet laten liggen. (ik zou hem dit jaar nog opdrinkenSmile)