wijnliefhebbers
Domaine Joblot - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Bourgogne (/forum-5.html)
+--- Discussie: Domaine Joblot (/thread-36.html)


Domaine Joblot - Venne - 20-12-2009 06:08 PM

GIVRY ? en dan ?
Deze meneer joblot laat vele cote de dor wijnbouwers achter zich!! Man man man, koot challonijs maar echt top!
Was jaargang 1996 , clos du cellier aux moines, zoek geen power of concentratie, dit is PN uit bourgogne en goed gemaakt!!
Mama zei me daarnet, wel wat zurig eh, yeah right!! :-)


RE: Domaine Joblot - carl - 20-12-2009 09:15 PM

Domaine Joblot is inderdaad zeer goed, voor wat ik er al van gedronken heb natuurlijk.
Ik dronk een jaar of 2 terug de "Clos de la Servoisine 1999" in rood en dat was mijn openbaring op gebied van Bourgogne.
Ik denk dat er voor P/Q in Bourgogne sowieso naar Cote Chalonaise zal moeten gekeken worden, Albert Sounit (Rully) is nog zo'n toppertje.


RE: Domaine Joblot - Mt - 04-08-2011 10:00 AM

Wij gingen bij Joblot passeren, maar de man was, zoals vele vignerons op dit moment, op reis. We proefden wel de Clos du Cellier aux Moines (jaargang, Vincent?) op restaurant. Heerlijk.


RE: Domaine Joblot - Tienne - 08-07-2012 10:28 PM

Givry 1cru Servoisine blanc 2006

Een collega bracht deze fles voor me mee.

Zeer lactisch, zuren, weinig body.
Na veel duwen en trekken kreeg ik Matten op het juiste spoor.
Het lag niet aan hem maar de wijn presteerde zeer matig/zwak en was moeilijk herkenbaar.

Een tegenvaller.


RE: Domaine Joblot - Mt - 09-07-2012 11:15 AM

Toen ik dan toch besefte dat het chardonnay was, dacht ik aan een Chablis die hoog in zuren zit...


RE: Domaine Joblot - FRANCISPICCART - 18-02-2017 09:13 PM

Domaine Joblot - Clos du Cellier aux Moines - Givry 1er Cru - 2015
Mijn eerste Bourgogne van het jaar 2015. Ik was redelijk nieuwsgierig wat deze nieuwe jaargang, aangekondigd als van de betere, zou geven. Ik moet zeggen: als dit de standaard is, dan ziet de toekomt er veelbelovend uit.
Ik ben misschien wel een beetje bevooroordeeld want Joblot is zeker één van mijn favorieten. Maar wat ik hier in mijn glas heb is zeker en vast héél, héél lekker. Dit is voor mij een toonvoorbeeld van goeie Bourgogne. Dit is nu lekker, en ik bedoel echt nu op dit moment, maar dit zal over 5 jaar ook lekker zijn. Dit is pinot "pur sang". Het is het sappig, krokant rood fruit in combinatie met de zijdezachte tannines en de sublieme zuren die van deze wijn een heuse topper maken. Niet het type Gevrey of Nuits maar eerder het zalvende Volnayachtige. Beetje rokerig, licht aards, matige houtinvloed, violetjes, bijzonder veel finesse. Dit zijn allemaal impressies die nu door mijn hoofd gaan. Ik ga nu stoppen en gewoon die fles leegmaken.


RE: Domaine Joblot - Fre - 19-02-2017 10:34 PM

Joblot maakt inderdaad topwijnen. Dat een warm jaar ook in de Chalonnais nog geslaagd kan zijn stemt me hoopvol. Wat betaal je tegenwoordig voor deze wijn?


RE: Domaine Joblot - FRANCISPICCART - 20-02-2017 12:08 AM

(19-02-2017 10:34 PM)Fre schreef:  Joblot maakt inderdaad topwijnen. Dat een warm jaar ook in de Chalonnais nog geslaagd kan zijn stemt me hoopvol. Wat betaal je tegenwoordig voor deze wijn?

Rond de € 25.


RE: Domaine Joblot - Fre - 20-02-2017 07:17 AM

Das een mooie prijs.


RE: Domaine Joblot - FRANCISPICCART - 20-02-2017 09:55 AM

(20-02-2017 07:17 AM)Fre schreef:  Das een mooie prijs.

Dat vind ik ook. We zullen onze pijlen wat meer op die regio moeten richten.


RE: Domaine Joblot - FRANCISPICCART - 14-03-2017 08:39 PM

Joblot - Clos du Cellier aux Moines - 2015

Juliette Joblot krijgt veel waardering voor haar Givry's 2015.


RE: Domaine Joblot - vinejo - 14-03-2017 11:45 PM

(14-03-2017 08:39 PM)FRANCISPICCART schreef:  Joblot - Clos du Cellier aux Moines - 2015

Juliette Joblot krijgt veel waardering voor haar Givry's 2015.

Degene die jij hier besprak kreeg blijkbaar ook een zeer hoge score... en dat voor25 euro..! Was dit de prijs in de winkel, Francis?


RE: Domaine Joblot - FRANCISPICCART - 15-03-2017 12:54 AM

(14-03-2017 11:45 PM)vinejo schreef:  
(14-03-2017 08:39 PM)FRANCISPICCART schreef:  Joblot - Clos du Cellier aux Moines - 2015

Juliette Joblot krijgt veel waardering voor haar Givry's 2015.

Degene die jij hier besprak kreeg blijkbaar ook een zeer hoge score... en dat voor25 euro..! Was dit de prijs in de winkel, Francis?

Ja, dat is zo ongeveer de aankoopprijs in de wijnhandel. Alle 1er Cru's worden in principe aan dezelfde prijs verkocht. Bij Joblot wordt er geen onderscheid in gemaakt.


RE: Domaine Joblot - FRANCISPICCART - 20-05-2017 07:35 PM

Givry 1er Cru - Clos Marole 2015 - Domaine Joblot

Eerste neus: puur frambozen! Daarna een ware rode fruitbom met frambozen, kersen en cassis. Mooie houtondersteuning, niets overdreven, beetje sous-bois, zachte vanille, soepele tannines. Komt heel fluwelig en finessevol over. Lijkt nu reeds onweerstaanbaar maar kan zeker nog 10 jaar mee. Ik hou heel erg van de stijl van Joblot!


RE: Domaine Joblot - vinejo - 21-05-2017 12:44 AM

(20-05-2017 07:35 PM)FRANCISPICCART schreef:  Givry 1er Cru - Clos Marole 2015 - Domaine Joblot

Eerste neus: puur frambozen! Daarna een ware rode fruitbom met frambozen, kersen en cassis. Mooie houtondersteuning, niets overdreven, beetje sous-bois, zachte vanille, soepele tannines. Komt heel fluwelig en finessevol over. Lijkt nu reeds onweerstaanbaar maar kan zeker nog 10 jaar mee. Ik hou heel erg van de stijl van Joblot!

Doet me wat denken aan de Rully van Dureuil Janthial die ik onlangs dronk. Moet dringend ook Joblot eens inslaan...


RE: Domaine Joblot - FRANCISPICCART - 08-02-2018 07:15 PM

Domaine Joblot - Givry "Pied de Chaume" - 2014

Instapwijn van het domein in wit. Deze village heeft een kruidige, getoaste neus met honing, boter, rijpe ananas, abrikoos, rijpe Doyenné peer en kaneel. Volle, ronde, romige structuur met eerder ingetogen zuren. Ik verwachtte iets méér zuren om tot volle appreciatie over te gaan, maar blijft wel mooie wijn natuurlijk.


RE: Domaine Joblot - Fre - 13-05-2018 02:39 PM

(14-03-2017 08:39 PM)FRANCISPICCART schreef:  Joblot - Clos du Cellier aux Moines - 2015

Juliette Joblot krijgt veel waardering voor haar Givry's 2015.
Zelfde wijn maar dan 2013. Redelijk donker fruit. Kers met een streepje munt. Vrij volle en koele wijn. Power! Niets doet denken aan een Chalon. Eerder een Nuits. Best op dag 2. Eentje om te bewaren.


RE: Domaine Joblot - Olivier - 13-05-2018 05:41 PM

(13-05-2018 02:39 PM)Fre schreef:  
(14-03-2017 08:39 PM)FRANCISPICCART schreef:  Joblot - Clos du Cellier aux Moines - 2015

Juliette Joblot krijgt veel waardering voor haar Givry's 2015.
Zelfde wijn maar dan 2013. Redelijk donker fruit. Kers met een streepje munt. Vrij volle en koele wijn. Power! Niets doet denken aan een Chalon. Eerder een Nuits. Best op dag 2. Eentje om te bewaren.

Inderdaad een profiel dat je niet verwacht in de Chalonnaise! Zo fris, zo strak! Als ze dit kunnen maken in Givry, dan hoeven we binnenkort niet meer zoveel uitgeven aan een Nuits Smile


RE: Domaine Joblot - FRANCISPICCART - 13-05-2018 06:38 PM

(13-05-2018 05:41 PM)Olivier schreef:  Inderdaad een profiel dat je niet verwacht in de Chalonnaise! Zo fris, zo strak! Als ze dit kunnen maken in Givry, dan hoeven we binnenkort niet meer zoveel uitgeven aan een Nuits Smile

Joblot is natuurlijk zowat van het beste wat er daar te vinden is. Maar toen ik een tweetal jaren geleden bij Theulot Juillot in Mercurey was vertelden deze dat de betere wijnbouwers inzagen dat, indien ze hun wijnen meer wilden profileren, ze moesten gaan werken zoals Joblot. Dit domein heeft dus echt wel, en terecht, een voorbeeldfunctie in de regio. En inderdaad er zijn daar steeds meer en meer heel mooie dingen te koop aan nog aanvaardbare prijzen.


RE: Domaine Joblot - FRANCISPICCART - 10-11-2018 10:06 PM

Givry 1er Cru - Servoisine 2016 - Domaine Joblot
Vendange entière, vinficatie zonder ontsteling dus. Mooi diep gekleurd en fantastisch geurend zijn mijn eerste impressies van deze wijn uit de Côte Chalonnaise. Framboos, violet, iets fumé, kruidnagel, cassis en wat zoethout. De wijnen van Joblot zijn nooit echt hout gemarkeerd maar wel goed ondersteund door het hout. Komt reeds verrassend zacht en rond over maar gaat zeker wat baat hebben met wat lagering zodat de tannines zich nog wat verder gaan afronden. Kan gemakkelijk 10 jaar aan.


RE: Domaine Joblot - FRANCISPICCART - 22-04-2019 07:55 PM

Servoisine 2016 - Givry 1er Cru - Domaine Joblot
Juliette Joblot maakt wijnen die me raken. Deze Servoisine is er een mooi voorbeeld van. Nu al zeer aantrekkelijk met heel veel rood fruit. Violet, aardbei en wat cassis. Maar ook iets kruidigs, wat peper en wat kruidnagel. Dan een beetje sous-bois en lichte stalgeuren. Maar het fruit blijft domineren in de smaak met een fijne houtondersteuning. Echt mooie wijn. En nu met dit mooie weer, bijna recht uit de wijnfrigo, mmm!


RE: Domaine Joblot - FRANCISPICCART - 04-01-2020 09:16 PM

"Clos du Cellier aux Moines" - Givry 1er Cru 2016 - Domaine Joblot
Even geleden, maar zo'n Joblotke is toch wel altijd de moeite. Het verschil tussen de Servoisine en de Cellier aux Moines is altijd zeer subtiel en miniem. Misschien de Cellier een ietsiepietsie krachtiger en de Servoisine wat flamboyanter en wat frivoler. Maar dit is wel zeer mooie pinot die ik elke dag in mijn glas wil hebben.


RE: Domaine Joblot - FRANCISPICCART - 15-07-2020 08:19 PM

L'Empreinte 2016 - Givry 1er Cru - Domaine Joblot
L'Empreinte is een assemblage uit een selectie van de beste vaten van hun 1er Cru's: Servoisine, Boix Chevaux, Clos Marole en Cellier aux Moines. In 2016 werd er veel verlies geleden door de vorstnacht van 26 op 27 april. Maar door het beperkt rendement is de kwaliteit wel vrij goed. Jonge, frivole kleur met paarse schijn. Neus op vers rood fruit waarin framboos zich nadrukkelijk naar voor wurmt. Een "frivole framboos" dus feitelijk voor de muziekliefhebbers.
Dit is een coherent geheel met typische pinotneus, rijk aan smaak, rond en harmonieus. Piepjong nog, maar ik hou er nu al zoveel van!


RE: Domaine Joblot - Fre - 15-07-2020 10:01 PM

(15-07-2020 08:19 PM)FRANCISPICCART schreef:  L'Empreinte 2016 - Givry 1er Cru - Domaine Joblot
L'Empreinte is een assemblage uit een selectie van de beste vaten van hun 1er Cru's: Servoisine, Boix Chevaux, Clos Marole en Cellier aux Moines. In 2016 werd er veel verlies geleden door de vorstnacht van 26 op 27 april. Maar door het beperkt rendement is de kwaliteit wel vrij goed. Jonge, frivole kleur met paarse schijn. Neus op vers rood fruit waarin framboos zich nadrukkelijk naar voor wurmt. Een "frivole framboos" dus feitelijk voor de muziekliefhebbers.
Dit is een coherent geheel met typische pinotneus, rijk aan smaak, rond en harmonieus. Piepjong nog, maar ik hou er nu al zoveel van!

Heerlijk om lezen Francis. Is ook een vaste waarde in mijn kelder. Maar deze Cuvée nog niet gedronken. De wijnen van dit domein staan erom gekend een grote bewaarkracht te hebben. Dat mochten we een week of 2 terug weer ondervinden. De 2013 leek blind op een
2016