Konijn in mosterdsaus met witloof - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html) +--- Forum: Wijn- gerecht (/forum-72.html) +--- Discussie: Konijn in mosterdsaus met witloof (/thread-3618.html) |
Konijn in mosterdsaus met witloof - carl - 13-09-2014 07:37 PM Zoals jullie uit de titel van deze thread kunnen opmaken ben ik op zoek naar een bijpassende wijn voor Konijn in mosterdsaus met witloof. De mosterd is een graanmosterd. De vorige keer dat ik dit gerecht gegeten heb zette ik er een abdijbiertje naast maar nu zou ik toch echt wel eens een wijn erbij willen proberen. Ik heb niet echt zelf een idee daarom dat ik dacht : "Laat ik het maar eens in de groep gooien" Laat me jullie suggesties maar horen. RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - shiraz - 13-09-2014 08:05 PM (13-09-2014 07:37 PM)carl schreef: Zoals jullie uit de titel van deze thread kunnen opmaken ben ik op zoek naar een bijpassende wijn voor Konijn in mosterdsaus met witloof. De mosterd is een graanmosterd. De vorige keer dat ik dit gerecht gegeten heb zette ik er een abdijbiertje naast maar nu zou ik toch echt wel eens een wijn erbij willen proberen. Ik heb niet echt zelf een idee daarom dat ik dacht : "Laat ik het maar eens in de groep gooien" je kan altijd eens proberen met ne schonen pinot noir of nen tempranillo RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - carl - 13-09-2014 09:37 PM (13-09-2014 08:05 PM)shiraz schreef:Is misschien wel een idee maar eigenlijk dacht ik eerder aan een witte wijn ...(13-09-2014 07:37 PM)carl schreef: Zoals jullie uit de titel van deze thread kunnen opmaken ben ik op zoek naar een bijpassende wijn voor Konijn in mosterdsaus met witloof. De mosterd is een graanmosterd. De vorige keer dat ik dit gerecht gegeten heb zette ik er een abdijbiertje naast maar nu zou ik toch echt wel eens een wijn erbij willen proberen. Ik heb niet echt zelf een idee daarom dat ik dacht : "Laat ik het maar eens in de groep gooien" RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Olivier - 13-09-2014 09:45 PM (13-09-2014 07:37 PM)carl schreef: Zoals jullie uit de titel van deze thread kunnen opmaken ben ik op zoek naar een bijpassende wijn voor Konijn in mosterdsaus met witloof. De mosterd is een graanmosterd. De vorige keer dat ik dit gerecht gegeten heb zette ik er een abdijbiertje naast maar nu zou ik toch echt wel eens een wijn erbij willen proberen. Ik heb niet echt zelf een idee daarom dat ik dacht : "Laat ik het maar eens in de groep gooien" is het het recept van Jeroen Meus? Ik heb eens naar het videootje gekeken. Hij gebruikt room voor zijn mosterdsaus. Dus ik zou gaan voor een stevige rijke witte. Ik dacht aan een Meursault, maar hij gebruikt dan nootmuskaat voor de witlof, en die witlof heeft ook iets bitters. Dus niet gemakkelijk... Misschien kan je voor het kruidige gaan, en een (halfdroge) gewürztraminer proberen? Ofwel ga je mee met het bittertje van de witlof en dan denk ik spontaan aan de fiano di avellino die ik onlangs gedronken heb. Moeilijk... Benieuwd wat het zal worden! RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Innesto - 13-09-2014 10:43 PM (13-09-2014 07:37 PM)carl schreef: Zoals jullie uit de titel van deze thread kunnen opmaken ben ik op zoek naar een bijpassende wijn voor Konijn in mosterdsaus met witloof. De mosterd is een graanmosterd. De vorige keer dat ik dit gerecht gegeten heb zette ik er een abdijbiertje naast maar nu zou ik toch echt wel eens een wijn erbij willen proberen. Ik heb niet echt zelf een idee daarom dat ik dacht : "Laat ik het maar eens in de groep gooien" Een iets stevigere Grüner Veltliner misschien...? Ik vind Grüner Veltliner een van de meest veelzijdige druivensoorten/wijnen met een enorm aanpassingsvermogen. Zout, romig, kruidig, bitter,... de Veltliner trekt zich altijd uit de slag is mijn ondervinding. RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - shiraz - 13-09-2014 10:50 PM De mosterd is hier de bepalende smaakfactor --> probeer misschien eens ne riesling. Ik denk dat je daar wel een voorraadje van liggen hebt RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - carl - 13-09-2014 11:05 PM (13-09-2014 10:50 PM)shiraz schreef: De mosterd is hier de bepalende smaakfactor --> probeer misschien eens ne riesling. Dat is ook een beetje mijn gedacht. Die mosterd is inderdaad DE bepalende factor. Zou ik dan best een droge of eerder een halfdroge stijl nemen? Momenteel is mijn voorraad droge nog wel een beetje groter dan de halfdroge (13-09-2014 10:43 PM)Innesto schreef: Een iets stevigere Grüner Veltliner misschien...? Ik vind Grüner Veltliner een van de meest veelzijdige druivensoorten/wijnen met een enorm aanpassingsvermogen. Zout, romig, kruidig, bitter,... de Veltliner trekt zich altijd uit de slag is mijn ondervinding. Ik zou inderdaad een Fritsch Schlossberg kunnen proberen. Geen slecht idee! RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - shiraz - 13-09-2014 11:10 PM (13-09-2014 11:05 PM)carl schreef:(13-09-2014 10:50 PM)shiraz schreef: De mosterd is hier de bepalende smaakfactor --> probeer misschien eens ne riesling. probeer de beide en laat het ons weten welke beste matched RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - vinejo - 14-09-2014 01:45 AM (13-09-2014 11:10 PM)shiraz schreef:(13-09-2014 11:05 PM)carl schreef:(13-09-2014 10:50 PM)shiraz schreef: De mosterd is hier de bepalende smaakfactor --> probeer misschien eens ne riesling. Ben ook benieuwd wat het wordt... Eerste gedacht was ook riesling (mag gerust halfzoet zijn) of pinot gris, maar ik denk dat een Zuiderse witte het ook niet slecht zou doen (grenache blanc, marsanne, rousanne,..). Toch is ook shiraz zijn pinotoptie (lees: pinoo- optie) niet zo gek. Allez, al drie fleskens open, doe het voor de wetenschap! ;-) RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Dave - 14-09-2014 08:44 AM (14-09-2014 01:45 AM)vinejo schreef:(13-09-2014 11:10 PM)shiraz schreef:(13-09-2014 11:05 PM)carl schreef:(13-09-2014 10:50 PM)shiraz schreef: De mosterd is hier de bepalende smaakfactor --> probeer misschien eens ne riesling. Mijn eerste idee was ook: Wit maar 't moet stevig zijn. Benieuwd naar de conclusies... RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Smaakatleet - 14-09-2014 10:01 AM Wit en stevig dan zou ik nog durven zeggen . La grapperie -aphrodite 2009 . Is wel nen chenin blanc . Schiet me niet af , ken hier weinig van het 'matchen ' Maar ik weet zeker dat dit een stevige witte is RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - vinejo - 14-09-2014 10:10 AM (14-09-2014 10:01 AM)gertjeuh schreef: Wit en stevig dan zou ik nog durven zeggen . Lijkt me ook een zeer plausibele mogelijkheid! Allez, Carl, vier flesjes uitproberen, dat wordt fun RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Smaakatleet - 14-09-2014 10:23 AM Als ge twijfels hebt Carl ik heb een flesje liggen en lust wel konijn ... @ vinejo 4 wijnen voor 1 gerecht . Zo wil ik elke dag aan tafel schuiven ! RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - shiraz - 14-09-2014 10:46 AM 't zal een wijnkonijn met mosterd zijn RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - 33S - 15-09-2014 09:01 AM Als je nog een vijfde wijn erbij wil: ik herinner mij een Barbera d'Alba van Pio Cesare bij varkensgebraad in graanmosterdsaus en dat paste wonderwel. RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - koen - 15-09-2014 10:44 AM (13-09-2014 10:43 PM)Innesto schreef:(13-09-2014 07:37 PM)carl schreef: Zoals jullie uit de titel van deze thread kunnen opmaken ben ik op zoek naar een bijpassende wijn voor Konijn in mosterdsaus met witloof. De mosterd is een graanmosterd. De vorige keer dat ik dit gerecht gegeten heb zette ik er een abdijbiertje naast maar nu zou ik toch echt wel eens een wijn erbij willen proberen. Ik heb niet echt zelf een idee daarom dat ik dacht : "Laat ik het maar eens in de groep gooien" Lees dit nu pas maar in wit was GV ook mijn eerste gedacht RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Olivier - 15-09-2014 06:49 PM En wat is het geworden, Carl? RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - carl - 15-09-2014 07:07 PM (15-09-2014 06:49 PM)Olivier schreef: En wat is het geworden, Carl? Konijn staat pas eind volgende week op het programma. Ik wou er een beetje op tijd bij zijn Ik denk dat het een Gruner Veltliner of een droge riesling zal worden. Ik laat nog iets weten RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Olivier - 15-09-2014 08:42 PM (15-09-2014 07:07 PM)carl schreef:(15-09-2014 06:49 PM)Olivier schreef: En wat is het geworden, Carl? Ons zo in spanning laten... RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - vinejo - 15-09-2014 09:15 PM (15-09-2014 08:42 PM)Olivier schreef:(15-09-2014 07:07 PM)carl schreef:(15-09-2014 06:49 PM)Olivier schreef: En wat is het geworden, Carl? Ja, het wordt een moeilijke week... RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Olivier - 30-09-2014 06:28 PM Wat is het eigenlijk geworden, carl? RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Kris - 30-09-2014 06:55 PM (30-09-2014 06:28 PM)Olivier schreef: Wat is het eigenlijk geworden, carl? Ne frit van de frituur ;-) RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - vinejo - 30-09-2014 07:00 PM (30-09-2014 06:55 PM)Kris schreef:(30-09-2014 06:28 PM)Olivier schreef: Wat is het eigenlijk geworden, carl? RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - carl - 30-09-2014 07:19 PM Uiteindelijk is het gerecht een beetje aangepat en de wijn dus ook. Er zijn meer groenten (champignons, gouduitjes, wortels) en room in het gerecht gekomen. Ik heb dit gecombineerd met een CdR Viret Renaissance 2006 uit magnum bij geschonken die meer dan overtuigde. Al een beetje tertiair, Zuur fruit, natuurlijke toets, zeer zacht, uitgerijpt, met nog voldoende kracht. Prachtig. 91 RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Bert - 31-01-2015 12:35 PM Bij mij vandaag ook Konijn, maar dan met de gebruikelijke bruine saus. De creusette pot in, aanbakken, er weer uithalen, ajuintjes en sjalotten aanbakken, konijn er terug bij met Prunolax (als vervangmiddel voor de pruimen) en een klein flesje rode wijn erbij kiepen. En dan nu de hamvraag: welke wijn serveer ik hierbij? Suggesties? Ik kan wel geen week wachten zoals Carl: 't is voor vanavond RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - vinejo - 31-01-2015 01:13 PM (31-01-2015 12:35 PM)Bert schreef: Bij mij vandaag ook Konijn, Volgens mij hebt gij nog een stevige Moulin a Vent liggen. Lijkt me perfect. Of is t Lapin à Vent.. ;-) RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Venne - 31-01-2015 01:27 PM Pinot Noir ? RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Abouriou - 31-01-2015 05:55 PM Ik zou gaan voor een monastrell/mourvèdre... wat het ook wordt, smakelijk! RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - vinejo - 31-01-2015 05:55 PM Bert zijn Bojovoorraad is blijkbaar reeds intestinale wegen opgegaan maar ik vermoed dat hij een Legros NSG heeft opengetrokken in de plaats RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - vinejo - 31-01-2015 06:01 PM (31-01-2015 05:55 PM)Abouriou schreef: Ik zou gaan voor een monastrell/mourvèdre... wat het ook wordt, smakelijk! Monastrell, ja, mourvedre, nee.. RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Abouriou - 31-01-2015 06:08 PM (31-01-2015 06:01 PM)vinejo schreef:(31-01-2015 05:55 PM)Abouriou schreef: Ik zou gaan voor een monastrell/mourvèdre... wat het ook wordt, smakelijk! Is nochtans dezelfde Vinejo... RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - vinejo - 31-01-2015 06:11 PM (31-01-2015 06:08 PM)Abouriou schreef:(31-01-2015 06:01 PM)vinejo schreef:(31-01-2015 05:55 PM)Abouriou schreef: Ik zou gaan voor een monastrell/mourvèdre... wat het ook wordt, smakelijk! ik wist dat je dat ging zeggen. Maar een mourvedre (uit Bandol bvb)heeft niks te maken met een monastrell. Totaal andere wijn. RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Abouriou - 31-01-2015 06:19 PM Is nochtans dezelfde Vinejo... [/quote] ik wist dat je dat ging zeggen. Maar een mourvedre (uit Bandol bvb)heeft niks te maken met een monastrell. Totaal andere wijn. [/quote] En ik wist dat jij dat ging zeggen Ik kies steeds eerst op karakteristieken van de druif, daarna pas op streek. Een streek kan dikwijls een surplus geven aan een druif, maar evenzeer negatief werken. Dus niet streekgebonden gekozen : Monastrell/mourvèdre/syrah ( in die volgorde)en als we naar de rhône gaan opteer ik voor een Gigondas Maar da's mijn mening uiteraard RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - vinejo - 31-01-2015 06:24 PM (31-01-2015 06:19 PM)Abouriou schreef: Is nochtans dezelfde Vinejo... Ik vind dat keun van Bert niet kruidig en krachtig genoeg voor een mourvedre of een Rhonewijn. Monastrell uit Spanje vind ik trouwens veel fruitiger, soepeler en ronder dan een mourvedre. Voor wat betreft Bandol, die streek geeft alvast een serieuze surplus aan de mourvedre.. RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Dave - 31-01-2015 06:34 PM (31-01-2015 06:24 PM)vinejo schreef:(31-01-2015 06:19 PM)Abouriou schreef: Is nochtans dezelfde Vinejo... Des Tours ? RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Abouriou - 31-01-2015 06:38 PM Gedeeltelijk eens met je... Zeker over de Bandol. Over de Monastrell en Mourvèdre is het moeilijker te oordelen, omdat het vinificatieproces zodanig veel kan beïnvloeden. Het gebruik van de juiste giststam kan een wijn al tig procent fruitiger maken dan hij "standaard" zou geweest zijn. .. Voel ik een degustatieavond aankomen? RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - vinejo - 31-01-2015 06:40 PM (31-01-2015 06:38 PM)Abouriou schreef: Gedeeltelijk eens met je... Zeker over de Bandol. Over de Monastrell en Mourvèdre is het moeilijker te oordelen, omdat het vinificatieproces zodanig veel kan beïnvloeden. Het gebruik van de juiste giststam kan een wijn al tig procent fruitiger maken dan hij "standaard" zou geweest zijn. .. Voel ik een degustatieavond aankomen? Heb alvast hier of daar wel een mourvedre liggen.. ;-) @Dave: een Des Tours is altijd lekker maar bij konijn lijkt t me mss iets te alcoholisch (zeker de Vaqueyras 2007 die Bert zelf ook voorstelde) RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Bert - 31-01-2015 06:50 PM (31-01-2015 06:50 PM)Bert schreef: OK Venne Merci voor de tip guys. Een des Tours, Dave, was idd ook mijn eerste wijn-idee. Aanvankelijk dacht ik eigenlijk aan een Westvleteren of een Rochefort, maar wou een wijn-match hebben die equilibre bracht. Wat een des Tours of die bieren niet echt zouden brengen, denk ik. RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Dave - 31-01-2015 09:06 PM (31-01-2015 06:50 PM)Bert schreef:(31-01-2015 06:50 PM)Bert schreef: OK Venne Is dat die Legros van de Colruyt ? De moeite, begrijp ik ? RE: Konijn in mosterdsaus met witloof - Bert - 31-01-2015 09:20 PM (31-01-2015 09:06 PM)Dave schreef: Is dat die Legros van de Colruyt ? De moeite, begrijp ik ? Idd. Bij Colruyt nu de 2009. Ik kocht daar de 08 wel in promo aan 26,85€... |