wijnliefhebbers
La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Italië (/forum-13.html)
+--- Forum: Toscane, midden-Italië (/forum-17.html)
+--- Discussie: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) (/thread-3757.html)


La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Smaakatleet - 14-11-2014 10:26 PM

La Fralluca lies among the hilltops between Suvereto and Monteverdi Marittimo, about 120 meters above sea level, in a beautiful place, wild and unspoiled, surrounded by forests and Mediterranean scrub. The estate is about 45 hectares, including 10 of the vineyard.

The cold breeze of summer evenings, the closeness to the sea and the dominant position makes this site unique.

The company is run directly by us, Francesca and Luca, since after seeing these places, for passion and love we immagined this project.

The vineyards cover 10 hectares and are all located in Suvereto, Località Barbiconi. The soils are medium-textured, calcareous, skeletal-rich, with plenty of stones.

There are 7,000 vines per hectare and they are cultivated with Guyot and bilateral cordon system.

Seven hectares are dedicated to the red grapes, Sangiovese, the dominant variety, then Syrah, Cabernet Franc and Alicante; white grapes are most of Vermentino, while the other variety grown is Viognier.

Each activity in the vineyard respects our beautiful and unique terroir, and is dictated by nature, so that everything follows is always authentic and at the same time unique.

The cellar is modern and functional, almost entirely underground, to have natural temperature and humidity and to create the minimum environmental impact.

During the harvest the hand-picked grapes are placed in small boxes and taken quickly in the winery where they are immediately processed. The clusters are selected and then destemmed, the grapes are then manually selected a second time on a vibrating sorting table.

The aime of our winemaking philosophy is to preserve the characteristics given to the grapes by the terroir and vineyard work.

Tot zover mijn copy/paste werk Wink .

Zelf heb ik al enkele cuvées van dit huis geprobeerd en telkens zeer goed bevallen .
Vandaag nam ik even de tijd om de fillide eens van dichtbij te nemen .
We hebben het over de jaargang 2010 :

Samenstelling van 40% Sangiovese, 40% Syrah, 20% Alicante

Oogt een volle rode wijn ,
Het fruit komt je tegemoet
Aardbei , framboos , kers wat pruim gevolgd door een minuscuul hout tintje en iets pittig op het einde .
Das direct een invitatie waarop ik geen nee kan zeggen !
In de mond ook mooi , fruit vollen bak ,
Een onafgebroken wisselwerking met de zuren die er wat meer frisheid in brengen.
En ook wat pit in het midden , dan weer wat fruit dan weer pit .

Deze wijn kan wel een tijdje in de mond verblijven ...
Een afdronk die vrij zacht is maar toch een heel tijdje duurt .


89-90/100

Voor 15 euro kun je toch niet sukkelen applaus


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Kris G - 15-11-2014 12:13 AM

in elk geval nen blend die je niet dagelijks drinkt Wink heeft de Sangiovese het niet moeilijk tegen die Syrah?


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Smaakatleet - 15-11-2014 07:54 AM

(15-11-2014 12:13 AM)Kris G schreef:  in elk geval nen blend die je niet dagelijks drinkt Wink heeft de Sangiovese het niet moeilijk tegen die Syrah?

Totaal niet Kris , dit zit echt goed in mekaar .
Wel benieuwd wat het vandaag zal geven ...


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Kris G - 15-11-2014 01:02 PM

(15-11-2014 07:54 AM)gertjeuh schreef:  
(15-11-2014 12:13 AM)Kris G schreef:  in elk geval nen blend die je niet dagelijks drinkt Wink heeft de Sangiovese het niet moeilijk tegen die Syrah?

Totaal niet Kris , dit zit echt goed in mekaar .
Wel benieuwd wat het vandaag zal geven ...

ik heb er geen probleem mee dat één druif de bovenhand heeft qua smaak hoor, heeft niks met de kwaliteit van de wijn te maken, ik weet dat je ook niet met punten smijt Wink


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Smaakatleet - 15-11-2014 08:22 PM

(15-11-2014 01:02 PM)Kris G schreef:  
(15-11-2014 07:54 AM)gertjeuh schreef:  
(15-11-2014 12:13 AM)Kris G schreef:  in elk geval nen blend die je niet dagelijks drinkt Wink heeft de Sangiovese het niet moeilijk tegen die Syrah?

Totaal niet Kris , dit zit echt goed in mekaar .
Wel benieuwd wat het vandaag zal geven ...

ik heb er geen probleem mee dat één druif de bovenhand heeft qua smaak hoor, heeft niks met de kwaliteit van de wijn te maken, ik weet dat je ook niet met punten smijt Wink

Klopt , en van kwaliteit is dit wel iets dat aan men verwachtingen voldoet Smile .

Ook gisteren op de tweede dag viel deze wijn zeer zeker in de smaak .
90 is dan ook de eindscore .


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Smaakatleet - 23-01-2015 03:18 PM

Vandaag De filemone 2012 ontkurkt .
Decanter waardeerde deze met slechts 2 sterren .

Zelf heb ik deze op een proeverij leren kennen en vond dit de moeite om een flesje van aan te kopen Wink .

95% vermentino en 5% viognier .

Zeer lichte kleur ,

En een vrij zachte neus peer , lychee , bloemerig en wat citrus.

In de mond een vrij vlotte wijn met een miniem aan zuren die pas op het einde echt van zich laten horen ...
En een vrij rijke afdronk .

Ik voel me een beetje voor de gek gehouden met de iets zoetere indruk die de neus prijsgeeft .
Want deze wijn is allesbehalve zoet .

Een makkelijke wijn die zowel een wijnliefhebber als een random bezoekende persoon plezier schenkt .

Om dit top te noemen mis ik complexiteit .

Voor mij hoeft niet iedere wijn een stalen ruggengraat te hebben om top te zijn.
Ik begin me in zoveel verschillende stijlen te vinden en dit verschaft me toch een hoop proefplezier Smile


Edit Wink


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Kris G - 23-01-2015 05:54 PM

(23-01-2015 03:18 PM)gertjeuh schreef:  Ik begin me in zoveel verschillende stijlen te vinden en dit verschaft me toch een hoop proeflezer Smile

thumbsup


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - vinejo - 23-01-2015 06:29 PM

(23-01-2015 05:54 PM)Kris G schreef:  
(23-01-2015 03:18 PM)gertjeuh schreef:  Ik begin me in zoveel verschillende stijlen te vinden en dit verschaft me toch een hoop proeflezer Smile

thumbsup

Waar was je proeflezer bij het noteren van deze zin...? Wink


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Kris G - 23-01-2015 06:42 PM

(23-01-2015 06:29 PM)vinejo schreef:  
(23-01-2015 05:54 PM)Kris G schreef:  
(23-01-2015 03:18 PM)gertjeuh schreef:  Ik begin me in zoveel verschillende stijlen te vinden en dit verschaft me toch een hoop proeflezer Smile

thumbsup

Waar was je proeflezer bij het noteren van deze zin...? Wink

ik had er zelfs overgelezen Smile na die "proef" kon toch maar één woord komen Smile


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Smaakatleet - 23-01-2015 07:34 PM

Die tablet heeft autocorrect aan Tongue

@ Vinejo opmerkzaam !


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Smaakatleet - 01-02-2016 07:26 AM

Dit weekend de Bauci 2012 gedronken.

100% Viognier,

Geen notities genomen maar dat is wat ik nog weet .
De eerste dag vrij gesloten ,
Tweede dag begon er wat leven in te zitten.
Maar op dag drie , echt helemaal op zen plooi.

Het kleur kan ik me al niet meer zo precies herinneren ,
Maar twas geen donker geel alvast.

Het parfum was vooral ,
witte chocolade , as , bloemen .
De wijn kwam pas mooi open toen die al meer dan een uur uit de frigo was.
En zo rustig op temperatuur kon komen.

In de mond heel zachte start waarschijnlijk de witte chocolade impressie.
Die hier voor iets tussen zit.

Naar het midden toe beginnen de zuren stapvoets op te komen.
Terwijl die doelgericht verder marcheren ,
krijg je plots een smaakje die wat romig is maar niet afstekend.

Goed verwoorden kan ik het niet maar het was wel lekker en hoorde erbij.
Naar het einde toe pas merk je hoe stevig die zuren zijn en die maken het geheel spannend .
Een wijn die je nog een tijdje na proeft post-consumptie 89,5/100 Wink


Ging heel goed bij een kabeljauwhaasje met krielpatattjes en een mix van prinsessenbonen , ui , paprika en wortel .


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Olivier - 01-02-2016 07:56 PM

Citaat:Een wijn die je nog een tijdje na proeft post-consumptie 89,5/100

Reflux? Tongue


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Smaakatleet - 01-02-2016 08:55 PM

(01-02-2016 07:56 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Een wijn die je nog een tijdje na proeft post-consumptie 89,5/100

Reflux? Tongue

nono denk niet dat die smaak zo lekker zou zijn .Smile


RE: La Fralluca - Regio Barbiconi Suvereto (Livorno) - Smaakatleet - 29-06-2016 06:21 PM

Ciparisso 2012 :

100% Sangiovese en 1 van de toppers van dit huis .

Eerste instantie is zeer expressief , maar toch niet ondrinkbaar .
Deze zit er zowat tussenin .
Je kan al veel waarnemen wat deze gaat worden en zal brengen .
Maar tijd is hier het sleutelwoord .

Rood fruit , mokka , beetje hout .
Aan zuren ontbreekt het hier niet , maar toch is deze niet te streng .

Drie dagen hevig onder studie geworpen deze fles .
En ja op dag 2 en 3 is deze wijn zeer mooi geworden .
Een zwoele uitnodigende neus , geen te zure krieken hier .
Iets rijper , en die mokka is echt een verleiding op zich ...
Het middenstuk en de afdronk,
zijn nog niet aan het niveau van de oudere jaargangen die ik mocht proeven ( telkens met een leeftijd van minimum 5 jaar ) .
Dit kan ik je wel vertellen dit wordt Toppie binnen wat jaren .
Ik durf er op te wedden dat deze elegant en verfijnd wordt .
Met een schone portie leder erbij !