Tikka Massala - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html) +--- Forum: Wijn- gerecht (/forum-72.html) +--- Discussie: Tikka Massala (/thread-3797.html) |
Tikka Massala - Dave - 03-12-2014 11:33 AM Voor mijn zoon zijn verjaardagsfeestje maak ik zijn lievelingsgerecht: Kip (en vis voor de vegetariërs) Tikka Massala met rijst. Ingrediënten van de saus: gember, koriander, look, chilipeper, garam massala, cocosmelk, yoghurt, tomaat, ajuin. Ik moet er wel bij zeggen dat het een relatief milde versie is, zodat de kinderen het ook kunnen eten, maw easy on the chili Aangezien ik de saus zowel met vis als kip ga serveren, zou ik graag wit én rood (en eventueel rosé) op tafel zetten. Benieuwd naar jullie suggesties ! RE: Tikka Massala - Corto - 03-12-2014 01:31 PM Ziet er lekker uit. Mijn vraag hoort niet echt thuis in een wijnforum, maar kan je het recept posten of PM-en? Alvast bedankt !!! RE: Tikka Massala - Vinogan(s) - 03-12-2014 01:46 PM In wit lijken er me meerdere mogelijkheden: wit op basis van riesling, pinot gris, gewurztraminer (vooral bij spicy een klassieker) en misschien ook chenin blanc. In rood denk ik vooral aan Rhone: vooral syrah, misschien ook wijnen met cinsault... Of anders wijn van nerello mascalese (sicilie) of pinot noir (maar niet mijn voorkeur :-) ) RE: Tikka Massala - Dave - 03-12-2014 02:10 PM (03-12-2014 01:31 PM)Corto schreef: Ziet er lekker uit. Mijn vraag hoort niet echt thuis in een wijnforum, maar kan je het recept posten of PM-en? Ik gebruik het Meus-recept, maar dus met minder chilipeper: echt heel lekker. Wat wel niet heel duidelijk uit het recept komt, is dat je de saus toch redelijk moet laten inkoken. Ik doe het dus omgekeerd: ik begin met de saus in een aparte pot, als die bijna ingekookt is bak ik de kip aan en doe die bij de saus. Ik deglaceer dan ook nog de pan waar de kip in gebakken is met wat saus en laat alles nog een kwartiertje sudderen. Smakelijk ! http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/kip-tikka-masala RE: Tikka Massala - TimmyR - 03-12-2014 09:55 PM In wit zou ik ook naar gewurz, pinot gris, riesling, chenin gaan. Vooral ook iets dat niet been droog is. Rood lijkt me minder evident met dit gerecht, uiteindelijk is het de smaak van de saus die overheerst. Als het dan toch moet een simpele CdR of iets uit de Languedoc mss? Wat voor mij altijd goed werkt: 2-3 verschillende wijnen serveren en proeven maar! RE: Tikka Massala - Olivier - 03-12-2014 09:58 PM gewürz, no doubt! Wanneer moet je dat anders drinken? RE: Tikka Massala - Smaakatleet - 03-12-2014 10:06 PM (03-12-2014 09:58 PM)Olivier schreef: gewürz, no doubt! Wanneer moet je dat anders drinken? ik moet zeggen deze zomer viel bij mij een gewürz ook goe in de smaak , bij koude pla . Maar ik had al enkele glazen , verschillende soorten meester gemaakt . Dusja @ dave trek er wat verschillende open ? Altijd leuk RE: Tikka Massala - Dave - 03-12-2014 11:26 PM (03-12-2014 10:06 PM)gertjeuh schreef:(03-12-2014 09:58 PM)Olivier schreef: gewürz, no doubt! Wanneer moet je dat anders drinken? Dat was ik sowieso al van plan Ik las ergens dat aromatische rhone-wijnen met voldoende fraicheur ook wel zouden kunnen werken. Ik dacht aan Des Tours of Dumarcher.... RE: Tikka Massala - Smaakatleet - 04-12-2014 08:01 AM Een frisse tempranillo zou ook nog moeten kunnen denk ik . Experimenteer er maar op los Dave |