wijnliefhebbers
Costers del Siurana - Priorat - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Spanje/Portugal (/forum-15.html)
+--- Forum: Ribera, Rioja, Priorat (/forum-20.html)
+--- Discussie: Costers del Siurana - Priorat (/thread-4084.html)


Costers del Siurana - Priorat - Dc - 24-03-2015 08:51 AM

Vond hier nog geen topic over, dus bij deze...

Deze wijn wilde ik jullie toch niet onthouden. Zelf al 2x mogen drinken op de wijnles. Leraar heeft hiervan 2 jaargangen meegenomen als 'specialleke'

Clos de L'Obac:
Clos de l’Obac is a wine of extraordinary power, structure and complexity. These characteristics are the result of the diversity of orientations and altitudes of seven vineyards (of a total of eight), which are located around the town of Gratallops and planted with vines of the grenache, Cabernet Sauvignon, syrah, merlot and cariñena varieties. In this way, while the old cariñena and grenache vines (planted over 50 years ago) give this wine its unmistakable Priorat character, the other varieties assure its unique personality based on a balance of strength and finesse.

Druiven: 35% Garnatxa, 35% Cabernet Sauvignon, 10% Carinyena, 10% Merlot, 10% Syrah
1 jaar op nieuwe Franse eik van Limousin, Allier en Nevers

2002: Deze hebben we al even geleden gedronken. Het geheugen inschakelenTongue
Kleur: Dakpan
Neus: Echt op zijn tertiare pallet. Donker fruit nog, aards, herfst, leder en vooral champignons. Dat laatste kwam er echt meer en meer door en ik vond dit zeer aangenaam in de neus.
Mond: Simpel gezegd: zeer lekker. Lange afdronk, echt genieten. Licht mineralig ook.

2003: Deze hebben we gisteren gekregen
Kleur: Dakpan/Granaat (iets donkerder dan de 2002)
Neus: Ook richting tertiare pallet, maar toch ook andere geuren. Donker fruit meer op de voorgrond, rijpe/gestoofde pruimen overheersen aanvankelijk. Een jamgeur. Ook wat leder en bosgrond waar te nemen (in combinatie voor mezelf met wat alcoholgeur).
Mond: Veer robuuster in de mond, vleziger maar toch ook het mineralige.
Hier zit nog wat meer rek op denk ik.

Wat mij vooral opviel is het toch wel grote verschil tussen de 2 jaargangen. Dit toont toch maar aan dat het interessant is om ook deze te vergelijken.
Op dit moment spreekt de 2002 me meer aan dan de 2003, terwijl de 2003 toch als het betere jaar beschouwd wordt. Je proeft eigenlijk vooral dat 2003 een warmer jaar was. Toch benieuwd of deze binnen 2/3 jaar ook hetzelfde pallet zou vertonen als de 2002 nu...

Ik heb hier op het forum nog geen punten gegeven. Maar als ik hier toch een poging zou doen: 91 en meer richting 92


RE: Clos de L'Obac - Priorat - Dc - 12-05-2016 01:06 PM

Gisteren een andere wijn van dit wijnhuis in de karaf/het wijnhuis

Miserere 2000

The special features of MISERERE (Mas d’en Bruno, 13th century) stem from the grapes of old vines –planted more than 40 years ago– of the local grenache and ull de llebre varieties and from grapes of the oldest Cabernet Sauvignon vines in El Priorat, masterfully combined with grapes of the merlot and cariñena varieties. Planted in one of the finest slate soils of the whole DOQ Priorat area, these five varieties give MISERERE the honour of being one of the most elegant wines apt for aging in the bottle to be found in the international market today, without sacrificing any of the great structure and strength that define all true PRIORAT wines.

Voor priorat een iets atypischere blend met tempranillo: 27% Cabernet Sauvignon, 27% Garnatxa, 27% Tempranillo, 10% Cariñena, 9% Merlot

Kleur meer richting het roodbruine (niet geheel onlogisch gezien zijn leeftijd)
In de neus zeer, zeer aangenaam. Fruit iets meer richting de achtergrond. Daarnaast ook mineralig, champignongs, chocolade. Zeer intenste geur ook.
In de mond ook zeer mooi. Tannines heel mooi verweven, klein zuurtje op het einde. Lange en volle afdronk.

Dit was genieten op een woensdagavond, zonder meer prachtige wijn.

Voor de mods:
De titel van het topic zou eigenlijk het wijnhuis moeten zijn: Costers del Siurana


RE: Costers del Siurana - Priorat - Dc - 23-05-2016 09:55 AM

Clos de L'Obac 2000

Kleur: dakpan
Neus vooral tertiare aroma's. Vegetaal, champignons, mineraliteit, klein beetje liquoreus.
In de mond zeer mooi. Veel body en structuur.
Niet langer bewaren is wel de boodschap maar toont zich zeer mooi.

Zeer aangenaam bij de eerste BBQ van het jaar.