Comm. G.B. Burlotto - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Italië (/forum-13.html) +--- Forum: Noord-Italië (/forum-16.html) +--- Discussie: Comm. G.B. Burlotto (/thread-4531.html) |
Comm. G.B. Burlotto - Dc - 04-12-2015 11:40 AM Comm. G.B. Burlotto Langhe Nebbiolo 2011 Via een collega op het werk rechtstreeks van Italië laten meekomen. Een huis waar ze al jaren op bezoek gingen, dus ik moest er wel eens iets van proberen. Dronk anderhalf jaar geleden deze al eens, maar was toen echt te stug. Gisteren een nieuwe kans en ik ben blij dat ik hem even heb laten liggen Doorzichtige wijn (Nebbiolo...) Dik uur in de karaf. Jam in de neus van aardbeien, klein beetje liquoreus ook (maar niet de storende variant). Meer gemaakt op elegantie dan op power. Tanines nog aanwezig en zeker nog niet "kapot", kan nog even mee. P/Q zeker dik in orde. Betaalde er 12 euro voor. Een van de betere Langhe Nebbiolo's dat ik in die prijsklasse dronk. Heb er ook nog de Barbera van, zal volgend jaar ook open gaan RE: Comm. G.B. Burlotto - vinejo - 04-12-2015 02:43 PM (04-12-2015 11:40 AM)Dc schreef: Comm. G.B. Burlotto Langhe Nebbiolo 2011 Dronk woensdag ook een Langhe nebbiolo (van Ca del Baio) en die leek perfect op jouw beschrijving. De tannines in dit soort wijnen storen me soms, en ik heb meestal het gevoel dat ze er nooit volledig uit zullen gaan... RE: Comm. G.B. Burlotto - Dc - 04-12-2015 08:03 PM (04-12-2015 02:43 PM)vinejo schreef:(04-12-2015 11:40 AM)Dc schreef: Comm. G.B. Burlotto Langhe Nebbiolo 2011 Ja snap wat je ermee wilt zeggen. Stel me die vraag ook wel soms. Heb er geen meer van omdat ik hier het gevoel heb dat de wijn niet per se meer beter wordt (kan nog wel even mee maar vraag me dan af of laten liggen nog een meerwaarde gaat bieden) RE: Comm. G.B. Burlotto - Kupers - 11-12-2015 01:21 PM Onlangs dronk ik van deze producent de Barolo Vigneto Cannubi 2011, naast een aantal Barbaresco's van Sottimano uit hetzelfde jaar. Het verschil in stijl kon niet duidelijker zijn, zeker niet als je weet dat Burlotto traditioneel werkt met grote botti en Sottimano de moderne stijl van turbo-oaking aanhangt. Het was bijna onmogelijk om de verschillende barbaresco's van elkaar te onderscheiden, in de neus wel nog, maar in de mond liep je tegen een muur van tannines, een echte palate killer op dit moment. Naar het schijnt is dit beter na 10-15 jaar maar het was niet mijn ding, ik moet toch een andere indicatie dan tannine vinden, zeker als je meer dan 40 euro per fles betaalt. De Barolo daarentegen was prachtig, heel mooi floraal op de neus, met iets gedroogd kruidigs, open op het palet met natuurlijk duidelijke tannines maar wel iets meer in balans met een frisse aciditeit. Een ware verademing na Sottimano. Prijzig maar wel kwalitatief zeer zeer mooi. RE: Comm. G.B. Burlotto - Dc - 09-05-2016 08:28 AM Comm. G.B. Burlotto Barbera D'Alba 2011 Dikke 2u op voorhand geopend. Kwam me voller over dan de Nebbiolo en sprak mij persoonlijk iets meer aan. Iets meer diepgang. Donker fruit, hout, zachte tannines. Toonde zich heel mooi. RE: Comm. G.B. Burlotto - Monique - 18-10-2017 01:33 PM Afgelopen week naar Alba geweest, met name om truffels te eten en diverse wijnen te proeven/kopen. Bij Comm. G.B. Burlotto een afspraak gemaakt en het hele gamma 2013/2016 geproefd nadat we zeer gastvrij ontvangen werden door een van de vrouwelijke eigenaren. Eerst de kelders bezocht en uitleg gekregen over de vinificatie. Alles gebeurd vrij traditioneel, de Cru Barolo's worden zelfs nog met de voeten getreden en de gebruikte vaten zijn 350 en 500 l. groot. Het is een prachtig oud pand van haar over-over-overgrootvader, er is veel bijgebouwd in de oude stijl en veel originele elementen zijn nog aanwezig, prachtige tegelvloeren, massieve houten deuren, een grote binnenplaats met oude struiken en bomen, overhangende wingerd tot op de grond. Prachtig. Helaas zijn alle Barolo's uit 2013 al uitverkocht, de 2014 komt in mei op de markt, maar daar moet je dan ook al voor inschrijven... De Nebbiolo Langhe 2015 en de Barbera d'Alba Aves 2016 zijn uitstekend van kwaliteit. De eerste fragiel, licht, elegant en rond, de tweede eerder robuust maar niet te zwaar, mooi op het fruit gemaakt. Ik denk toegankelijker dan de 2015. Na anderhalf uur proeven (en kopen) en veel uitleg over de streek zijn we met een voldaan gevoel verder gegaan. |