Fantasie van chocolade - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html) +--- Forum: Wijn- gerecht (/forum-72.html) +--- Discussie: Fantasie van chocolade (/thread-4537.html) |
Fantasie van chocolade - Dc - 07-12-2015 10:42 AM Hallo allemaal, Met kerstmis bij de ouders bovenstaand dessert. Voor de rest van de menu heb ik al wijn voorzien. Enkel hier nog voor, normaal vooral melk + donkere chocolade: - Sabayon - Bavarois - Ijs Wat erbij te serveren. Moet er uiteraard relatief makkelijk aangeraken (mss tips van Klassewijnen ofzo, maar met hun zoekfunctie geraak je werkelijk nergens...) Budget ook niet te, moet dat kunnen verantwoorden . +- 15 euro? Alvast ne dikke merci! Alvast bedankt! RE: Fantasie van chocolade - Corto - 07-12-2015 11:08 AM (07-12-2015 10:42 AM)Dc schreef: Enkel hier nog voor, normaal vooral melk + donkere chocolade: Banyuls en donkere chocolade vormen een geslaagd huwelijk. RE: Fantasie van chocolade - Xcalibur - 07-12-2015 11:18 AM Of type VDN Maury. RE: Fantasie van chocolade - 33S - 07-12-2015 11:55 AM (07-12-2015 11:18 AM)Xcalibur schreef: Of type VDN Maury. Die van Lafage is zeer goed, kost dacht ik 11,5 euro bij Van Eccelpoel (Herentals) voor een fles van 50 cl. RE: Fantasie van chocolade - shiraz - 07-12-2015 02:19 PM Madeira boal of malmsey, donkere aangezoete sherry type amontillado of oloroso als er geen ijs bij geserveerd wordt. Recioto di Valpolicella als het iets meer mag kosten http://www.dulst.be/WineFiche/Default.aspx?WineCode=I20145 22,76€/fles RE: Fantasie van chocolade - Kris - 07-12-2015 07:08 PM (07-12-2015 11:55 AM)33S schreef:(07-12-2015 11:18 AM)Xcalibur schreef: Of type VDN Maury. Moest ook spontaan aan deze denken of de Rogomme van Chateau de Chambert (zoete malbec). RE: Fantasie van chocolade - Dc - 08-12-2015 09:31 AM Bedankt. Ga het zeker allemaal eens bekijken. Was zelf eventueel aan porto aan het denken... RE: Fantasie van chocolade - Xcalibur - 15-04-2016 03:27 PM En wat is het uiteindelijk geworden? En hoe was de combinatie wijn-gerecht nu uitgevallen? Graag een reactie. RE: Fantasie van chocolade - Dc - 18-04-2016 07:45 AM Nu moet ik even terug in mijn geheugen gaan hoor Aangezien het grootste deel van het dessert uit melk of donkere chocoladde bestond, ben ik gegaan voor een oudere porto. Quint De La Rosa- LBV 1991 Ik meen me enkel te herinneren dat hij zeer mooi was. Geen TN meer, maar was wel aangenaam verrast over de kwaliteit. Heb die toen zelfs over 2-3 dagen genuttigd aangezien de fles niet leeg was na het dessert. |