wijnliefhebbers
Clos d' un jour - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Zuidwesten (/forum-26.html)
+--- Discussie: Clos d' un jour (/thread-454.html)


Clos d' un jour - vinejo - 26-07-2010 07:31 PM

Een domein dat ter plaatse geen wijnen meer heeft wegens uitverkocht.
Ik vond gelukkig in Cahors een cavist die de wijn nog in voorraad had

Clos d' un jour Un jour sur terre 2006
Een cuvée die 18 maanden gerijpt is in... aarden kruiken. Deze geven geen extra aroma s of smaken aan de wijn, wel de mogelijkheid om langzaam te rijpen (lichte O2 blootstelling ) in zijn meest natuurlijke milieu.
100% cot, en een zuivere expressie van deze druif. aards in de neus, wat inotiol(!)(=lees zink), zwart fruit, in de mond visceus en toch genoeg sap, bijzondere structuur, speciale wijn. Afdronk is gemiddeld lang.

Voor mij ( en gerten) een 90-91/100

Benieuwd om de zelfde wijn te drinken die 18 maanden op nieuw hout is gelagerd (cuvée 'Un jour')


RE: Clos d' un jour - Olaf - 27-07-2010 11:49 PM

Ik heb de 2004 gedronken en kan me vinden in je PN. Ik vond het een aangenaam glas wijn. Ooit eens gekocht voor 11,95 bij Auchan Taverny (Parijs) en heb nog één fles liggen.

Was zelf eerder deze week ook nog in de Cahors en heb op doortocht ook nog wat meegenomen.

Olaf.


RE: Clos d' un jour - Tienne - 05-08-2010 10:27 AM

Wat mag men betalen voor deze wijnen?


RE: Clos d' un jour - vinejo - 05-08-2010 11:14 PM

Bij de cavist in Cahors 17 voor de Jour sur terre en 18 voor de cuveé op hout, "Un jour"


RE: Clos d' un jour - Tienne - 06-08-2010 10:58 AM

Bedankt voor de info.
Ik heb even geïnformeerd of de cuvée un jour 2006 nog terug binnenkomt bij een cavist uit Frankrijk. Hij stond er te koop aan 12.50 euro.
Misschien weet je intussen of het de moeite loont...


Le Clos d'un Jour, Cahors - doc - 04-12-2011 03:14 PM

Un Jour sur Terre 2006

Klein domein van 7 ha gelegen op een boogscheut van Puy-L'Evêque. Jonge Parijzenaars, Véronique en Stéphane Azemar, vestigden zich hier pas enkele jaren geleden en werden snel bekend omwille van deze cuvée.
Un jour sur Terre wordt 18 maanden opgevoed in een soort terracotta kruiken, amforen die zorgen voor een trage oxygenatie.
Aanvankelijk deed de neus me denken aan een Syrah. Floraal, viooltjes, kirsch, mineraal, rokerig ? Het mondgevoel strookte echter niet met deze druif.
Hele puur, zuiver mondgevoel. Terug rood en donkerrood fruit, beetje retronasale animale toetsen, en stevige tannines doch alles in een zeer evenwichtig geheel. Wijn die heel strak vooruit gaat, het fruit en frisse zuren blijven tot heel lang, tonnen fraîcheur.
Zeer aangename verrassing om deze cuvée eens te "kunnen" drinken. Wij bezochten het domein een paar jaar geleden en er was niks te koop behalve na aandringen nog wat halve flesjes Clos d'un Jour. Voor een impressie:

http://www.youtube.com/watch?v=pvbgVaTobgo&feature=player_embedded

Een speciaal bedankje aan Jo !


RE: Le Clos d'un Jour, Cahors - vinejo - 11-08-2014 02:26 PM

Un jour... 2005
Dit is de andere topcuvee van het domein, hier wél houtlagering (18 maanden), veel kwaliteitsfactoren zie hier http://leclosdunjour.fr/Un-jour

Deze wijn is op zijn best op dag 4. De eerste dag had hij duidelijk wat kaas nodig. ;-) Nu een heel rijke neus met zwarte kersen, braambes, pruimen, cacao, kruidnagel, plakkaatverf. In de mond veel sap en structuur, serieuze lengte, zuurtjes komen fijn vanaf het midden, de tannines zijn nu mooi zacht (in tegenstelling tot vorige vrijdag) hoewel de wijn nog droog eindigt.
Mijn laatste flesje van deze wijn tracht ik nog minstens 5 jaar opzij te houden...
Een bijzonder knappe, boeiende malbec.


RE: Le Clos d'un Jour, Cahors - Olivier - 11-08-2014 06:37 PM

(11-08-2014 02:26 PM)vinejo schreef:  Un jour... 2005
Dit is de andere topcuvee van het domein, hier wél houtlagering (18 maanden), veel kwaliteitsfactoren zie hier http://leclosdunjour.fr/Un-jour

Deze wijn is op zijn best op dag 4. De eerste dag had hij duidelijk wat kaas nodig. ;-) Nu een heel rijke neus met zwarte kersen, braambes, pruimen, cacao, kruidnagel, plakkaatverf. In de mond veel sap en structuur, serieuze lengte, zuurtjes komen fijn vanaf het midden, de tannines zijn nu mooi zacht (in tegenstelling tot vorige vrijdag) hoewel de wijn nog droog eindigt.
Mijn laatste flesje van deze wijn tracht ik nog minstens 5 jaar opzij te houden...
Een bijzonder knappe, boeiende malbec.

Was mijn favoriet van de avond!


RE: Le Clos d'un Jour, Cahors - Smaakatleet - 11-08-2014 07:55 PM

(11-08-2014 02:26 PM)vinejo schreef:  Un jour... 2005
Dit is de andere topcuvee van het domein, hier wél houtlagering (18 maanden), veel kwaliteitsfactoren zie hier http://leclosdunjour.fr/Un-jour

Deze wijn is op zijn best op dag 4. De eerste dag had hij duidelijk wat kaas nodig. ;-) Nu een heel rijke neus met zwarte kersen, braambes, pruimen, cacao, kruidnagel, plakkaatverf. In de mond veel sap en structuur, serieuze lengte, zuurtjes komen fijn vanaf het midden, de tannines zijn nu mooi zacht (in tegenstelling tot vorige vrijdag) hoewel de wijn nog droog eindigt.
Mijn laatste flesje van deze wijn tracht ik nog minstens 5 jaar opzij te houden...
Een bijzonder knappe, boeiende malbec.

Mijn interesse is volledig gewekt hierbij !

Ik zou wel nog een paar malbecs kunnen gebruiken om de kelder bij te vullen Smile .
Dit zal er al een van kunnen zijn !
thank you voor de beschrijving .


RE: Clos d' un jour - vinejo - 03-08-2016 02:08 PM

Un jour sur terre 2006

Geopend toen iemand me tips vroeg voor Cahors, kreeg zin in een flesje ;-)

De kleur van de wijn is nog zeer intens, donker kersenrood met zelfs nog violet rand, paarse tranen.
Overweldigende neus met een karrenvracht vers bosfruit, zoethout, leder, peper/laurier, verf, chocolade, aarde, grafiet. Een bijzonder zachte aanzet met een fluwelen touch, veel sap, aardse toetsen, blauwe bes. Naar het einde toe wat alcohol en een chocoladebittertje. Droge afdronk met zwart fruit.

90-91


RE: Clos d' un jour - Fre - 03-08-2016 03:18 PM

(03-08-2016 02:08 PM)vinejo schreef:  Un jour sur terre 2006

Geopend toen iemand me tips vroeg voor Cahors, kreeg zin in een flesje ;-)

De kleur van de wijn is nog zeer intens, donker kersenrood met zelfs nog violet rand, paarse tranen.
Overweldigende neus met een karrenvracht vers bosfruit, zoethout, leder, peper/laurier, verf, chocolade, aarde, grafiet. Een bijzonder zachte aanzet met een fluwelen touch, veel sap, aardse toetsen, blauwe bes. Naar het einde toe wat alcohol en een chocoladebittertje. Droge afdronk met zwart fruit.

90-91

En ik die dacht dat Cahors meestal tegenvielen Wink


RE: Clos d' un jour - vinejo - 03-08-2016 03:31 PM

(03-08-2016 03:18 PM)Fre schreef:  
(03-08-2016 02:08 PM)vinejo schreef:  Un jour sur terre 2006

Geopend toen iemand me tips vroeg voor Cahors, kreeg zin in een flesje ;-)

De kleur van de wijn is nog zeer intens, donker kersenrood met zelfs nog violet rand, paarse tranen.
Overweldigende neus met een karrenvracht vers bosfruit, zoethout, leder, peper/laurier, verf, chocolade, aarde, grafiet. Een bijzonder zachte aanzet met een fluwelen touch, veel sap, aardse toetsen, blauwe bes. Naar het einde toe wat alcohol en een chocoladebittertje. Droge afdronk met zwart fruit.

90-91

En ik die dacht dat Cahors meestal tegenvielen Wink

Deze alvast niet, zie ook eerste post. Geen hout gehad, 100% malbec, zeker niet de klassieke, rustieke stijl.


RE: Clos d' un jour - Olivier - 03-08-2016 03:51 PM

(03-08-2016 03:31 PM)vinejo schreef:  
(03-08-2016 03:18 PM)Fre schreef:  
(03-08-2016 02:08 PM)vinejo schreef:  Un jour sur terre 2006

Geopend toen iemand me tips vroeg voor Cahors, kreeg zin in een flesje ;-)

De kleur van de wijn is nog zeer intens, donker kersenrood met zelfs nog violet rand, paarse tranen.
Overweldigende neus met een karrenvracht vers bosfruit, zoethout, leder, peper/laurier, verf, chocolade, aarde, grafiet. Een bijzonder zachte aanzet met een fluwelen touch, veel sap, aardse toetsen, blauwe bes. Naar het einde toe wat alcohol en een chocoladebittertje. Droge afdronk met zwart fruit.

90-91

En ik die dacht dat Cahors meestal tegenvielen Wink

Deze alvast niet, zie ook eerste post. Geen hout gehad, 100% malbec, zeker niet de klassieke, rustieke stijl.

Inderdaad, we hebben die eens in de les gedronken en was toen verrast over hoe zacht deze wijn was, zeer sappig ook.


RE: Clos d' un jour - don quichotte - 03-08-2016 04:23 PM

(03-08-2016 03:51 PM)Olivier schreef:  
(03-08-2016 03:31 PM)vinejo schreef:  
(03-08-2016 03:18 PM)Fre schreef:  
(03-08-2016 02:08 PM)vinejo schreef:  Un jour sur terre 2006

Geopend toen iemand me tips vroeg voor Cahors, kreeg zin in een flesje ;-)

De kleur van de wijn is nog zeer intens, donker kersenrood met zelfs nog violet rand, paarse tranen.
Overweldigende neus met een karrenvracht vers bosfruit, zoethout, leder, peper/laurier, verf, chocolade, aarde, grafiet. Een bijzonder zachte aanzet met een fluwelen touch, veel sap, aardse toetsen, blauwe bes. Naar het einde toe wat alcohol en een chocoladebittertje. Droge afdronk met zwart fruit.

90-91

En ik die dacht dat Cahors meestal tegenvielen Wink

Deze alvast niet, zie ook eerste post. Geen hout gehad, 100% malbec, zeker niet de klassieke, rustieke stijl.

Inderdaad, we hebben die eens in de les gedronken en was toen verrast over hoe zacht deze wijn was, zeer sappig ook.

Wat denk je van de prijs 18 ,50 € voor Le Clos d'un Jour Un jour sur Terre 2014 ?
Zit dat hem P/k juist?

Heb er vandaag 2 gekocht voor een totaal van 22.10 € bij 1Jour1vin.
Hoe zou dat nu kunnen? Smile huhuh

Een wijn die je 10....20 jaar laat liggen?


RE: Clos d' un jour - vinejo - 03-08-2016 10:38 PM

(03-08-2016 04:23 PM)don quichotte schreef:  
(03-08-2016 03:51 PM)Olivier schreef:  
(03-08-2016 03:31 PM)vinejo schreef:  
(03-08-2016 03:18 PM)Fre schreef:  
(03-08-2016 02:08 PM)vinejo schreef:  Un jour sur terre 2006

Geopend toen iemand me tips vroeg voor Cahors, kreeg zin in een flesje ;-)

De kleur van de wijn is nog zeer intens, donker kersenrood met zelfs nog violet rand, paarse tranen.
Overweldigende neus met een karrenvracht vers bosfruit, zoethout, leder, peper/laurier, verf, chocolade, aarde, grafiet. Een bijzonder zachte aanzet met een fluwelen touch, veel sap, aardse toetsen, blauwe bes. Naar het einde toe wat alcohol en een chocoladebittertje. Droge afdronk met zwart fruit.

90-91

En ik die dacht dat Cahors meestal tegenvielen Wink

Deze alvast niet, zie ook eerste post. Geen hout gehad, 100% malbec, zeker niet de klassieke, rustieke stijl.

Inderdaad, we hebben die eens in de les gedronken en was toen verrast over hoe zacht deze wijn was, zeer sappig ook.

Wat denk je van de prijs 18 ,50 € voor Le Clos d'un Jour Un jour sur Terre 2014 ?
Zit dat hem P/k juist?

Heb er vandaag 2 gekocht voor een totaal van 22.10 € bij 1Jour1vin.
Hoe zou dat nu kunnen? Smile huhuh

Een wijn die je 10....20 jaar laat liggen?

Rond de 16 euro op domein, 11 euro is geen normale prijs.
Kan zeker 10 - 20 jaar liggen maar drink er maar eens eentje jong, is ook niet slecht, ben eens benieuwd wat je ervan vindt ;-)


RE: Clos d' un jour - don quichotte - 04-08-2016 12:09 AM

(03-08-2016 10:38 PM)vinejo schreef:  
(03-08-2016 04:23 PM)don quichotte schreef:  
(03-08-2016 03:51 PM)Olivier schreef:  
(03-08-2016 03:31 PM)vinejo schreef:  
(03-08-2016 03:18 PM)Fre schreef:  
(03-08-2016 02:08 PM)vinejo schreef:  Un jour sur terre 2006

Geopend toen iemand me tips vroeg voor Cahors, kreeg zin in een flesje ;-)

De kleur van de wijn is nog zeer intens, donker kersenrood met zelfs nog violet rand, paarse tranen.
Overweldigende neus met een karrenvracht vers bosfruit, zoethout, leder, peper/laurier, verf, chocolade, aarde, grafiet. Een bijzonder zachte aanzet met een fluwelen touch, veel sap, aardse toetsen, blauwe bes. Naar het einde toe wat alcohol en een chocoladebittertje. Droge afdronk met zwart fruit.

90-91

En ik die dacht dat Cahors meestal tegenvielen Wink

Deze alvast niet, zie ook eerste post. Geen hout gehad, 100% malbec, zeker niet de klassieke, rustieke stijl.

Inderdaad, we hebben die eens in de les gedronken en was toen verrast over hoe zacht deze wijn was, zeer sappig ook.

Wat denk je van de prijs 18 ,50 € voor Le Clos d'un Jour Un jour sur Terre 2014 ?
Zit dat hem P/k juist?

Heb er vandaag 2 gekocht voor een totaal van 22.10 € bij 1Jour1vin.
Hoe zou dat nu kunnen? Smile huhuh

Een wijn die je 10....20 jaar laat liggen?

Rond de 16 euro op domein, 11 euro is geen normale prijs.
Kan zeker 10 - 20 jaar liggen maar drink er maar eens eentje jong, is ook niet slecht, ben eens benieuwd wat je ervan vindt ;-)

Bedankt Jo voor je reactie.Wink

Ik stelde die vragen vooral om de kritische lezer uit zijn schuit te lokken.
1Jour1Vin beweert (de) nochtans dat ze hun prijzen ex-domein stellen of minder.
11 Euro per fles die ik betaalde is inderdaad niet de normale prijs maar de lezer die ervaring heeft met 1Jour1Vin zal misschien door hebben hoe ik aan die 22.10 € kom voor die twee flessen.

De levering van de wijn gebeurt pas na 12 september.

Ik zal dan zeker één van die fleskes ontkurken en mijn impressies neerpennen.


RE: Clos d' un jour - don quichotte - 07-10-2016 09:25 PM

Belofte maakt schuld.

Gisteren dus een fleske open getrokken en vandaag de rest in het glas : de 2014

Aan Jo; Olivier; doc (ik hoop dat hij dit in de late uren nog leest ; Wink )

Kleur; ondoorzichtig donker rood. In de neus zeer kruidig, in de smaak een zoektocht naar fruit waar de kruidigheid blijft overheersen en dan in de afdronk de massa's taninnes die deze wijn veroordelen tot een zeer lange kelderrust.

Dit is een wijn waar de Malbec door zijn eigens ras zich zuiver laat manifesteren; ruw en bonkig in zijn jeugd maar de verzadigde kalmte na 10 en 20 jaar ouderen.

Blind zou ik deze wijn eerder hebben gedefinieerd als een Argentijnse Malbec dan een Franse.

Zelfs met uren decanteren gaat je deze 2014 niet transformeren naar een evenwichtig geheel. Deze wijn vraagt geduld, zeer veel geduld.
Een interessant experiment waar ik me over de eerst komende 10 ...20 jaar wil aan onderwerpen en waarvan ik hoop dat we dit overleven.

Een wijn die ik veel te laat heb ontdekt.Sad

EDIT:

Las juist op de website van dit domein: "Les points forts : La terre cuite oxygène le vin durant tout son élevage, cela permet de fixer tanins et anthocianes et contribue à la rondeur et à l’équilibre de ce vin ."

Sorry, maar de overdaad aan taninnes leveren actueel nog geen bijdrage aan de " rondeur en l’équilibre" van deze wijn.