Causse Marines - Gaillac - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html) +--- Forum: Zuidwesten (/forum-26.html) +--- Discussie: Causse Marines - Gaillac (/thread-4584.html) |
Causse Marines - Gaillac - FRANCISPICCART - 30-12-2015 09:11 PM DENCON 3102 - Vin de Table - Causse Marines Patrice Lescarret is zo een beetje een vreemde wijnbouwer in de regio Gaillac. Hij werkt én biodynamisch én met autochtone cépages die zo een beetje in de vegetelheid geraakt zijn. Deze wijn is gemaakt van 100% Ondenc. Van deze druivensoort is er nog slechts een 5-tal ha in Frankrijk aangeplant. Omdat hij met de plaatselijke wijnautoriteiten in de clinch lag ivm de toegelaten druiven in de wijnen, zet hij alles zo wat averechts op de fles. DENCON 3102 is dus ONDENC 2013. Een andere wijn die hij maakt heet ZacMau en is gemaakt van de Mauzacdruif. De wijn die hij maakt is ook geen "alledaagse" wijn. Ver van alle sauvignons en chardonnays die we kennen. Dit zijn toch wel buitenbeentjes. Niet om alle dagen te drinken maar voor de echte wijnliefhebbers en wijnclubs feitelijk wel een "must" om eens te proeven. Als je dit blind laat proeven kun je ze wel even aan de gang houden Laat ons eerlijk zijn: wie kent Ondenc? De wijn is heel aromatisch. Heel veel honing, Dinantse koek, wat kruidigheid en wat mineraliteit. Ook veel bloemetjes, bloesems (linde). Mooi in evenwicht, fijn zuurtje en harmonieuse afdronk. Een wijn met alleszins veel "bouche" en met een finale die zijn stempel nalaat. Niet voor elke dag maar toch wel fascinerend. Een droge wijn die bv. zeer goed met plaatselijke fois-gras zou gaan. RE: Causse Marines - Gaillac - vinejo - 31-12-2015 12:27 AM (30-12-2015 09:11 PM)FRANCISPICCART schreef: DENCON 3102 - Vin de Table - Causse Marines Interessant! Ken de druif ook enkel van de literatuur. Beetje vergelijkbaar met chenin? RE: Causse Marines - Gaillac - FRANCISPICCART - 31-12-2015 12:37 AM (31-12-2015 12:27 AM)vinejo schreef: Interessant! Ken de druif ook enkel van de literatuur. Beetje vergelijkbaar met chenin? Wel, was daarstraks inderdaad aan een heel afgerijpte Savennières aan het denken. Die honing en perperkoek. Alleen heeft de chenin waarschijnlijk ietsje meer zuren en véél meer bewaarkracht. Iets speciaal, die ondenc. Madame hier moest het niet hebben! |