Stellenrust - Fre - 01-02-2016 10:31 PM
Stellenrust 50 Barrel Fermented Chenin Blanc 2014
Eén van 'super premium wines' [sic] van dit estate die in totaal 400 ha wijngaarden bezit. Wat info van de website:
Grapes for this wine is harvested from a 50 year old single vineyard of Chenin blanc on theslopes of the Bottelary Hills, hence the number on the front of the bottle referring to age of the vines in the year the wine was made.
50 year old bush vines from Bottelary property planted in ironstone.
Careful attention to detail and cautious treatment of botrytis infected bunches were necessary during the 2014 vintage to keep the wine as delicately balanced as usual;2014 was characterised by increased botrytis levels.
Grapes were thoroughly sorted, barrels selected and a production reduction of 21% was necessary to maintain quality levels. The juice was allowed to settle without enzymes over several days. The juice is then drawn off into a special selection of barrels and allowed to ferment naturally. Time spent on lees in barrel: 9 months in oak: 90% French and 10% Hungarian oak.
U leest het goed: 9 maanden op vooral Franse eik wat zich duidelijk laat voelen. De fumé is erg nadrukkelijk aanwezig en overheersend. Verder een geurenpalet van abrikozen en perzik. Mooie structuur, rondeur met de nodige (fijne) zuren. Algemeen een mooi gemaakte wijn, alleen jammer van dat hout: een beetje too much. Moderne stijl heet dat dan. 87
RE: Stellenrust - Smaakatleet - 02-02-2016 07:06 AM
(01-02-2016 10:31 PM)Fre schreef: Stellenrust 50 Barrel Fermented Chenin Blanc 2014
Eén van 'super premium wines' [sic] van dit estate die in totaal 400 ha wijngaarden bezit. Wat info van de website:
Grapes for this wine is harvested from a 50 year old single vineyard of Chenin blanc on theslopes of the Bottelary Hills, hence the number on the front of the bottle referring to age of the vines in the year the wine was made.
50 year old bush vines from Bottelary property planted in ironstone.
Careful attention to detail and cautious treatment of botrytis infected bunches were necessary during the 2014 vintage to keep the wine as delicately balanced as usual;2014 was characterised by increased botrytis levels.
Grapes were thoroughly sorted, barrels selected and a production reduction of 21% was necessary to maintain quality levels. The juice was allowed to settle without enzymes over several days. The juice is then drawn off into a special selection of barrels and allowed to ferment naturally. Time spent on lees in barrel: 9 months in oak: 90% French and 10% Hungarian oak.
U leest het goed: 9 maanden op vooral Franse eik wat zich duidelijk laat voelen. De fumé is erg nadrukkelijk aanwezig en overheersend. Verder een geurenpalet van abrikozen en perzik. Mooie structuur, rondeur met de nodige (fijne) zuren. Algemeen een mooi gemaakte wijn, alleen jammer van dat hout: een beetje too much. Moderne stijl heet dat dan. 87
Onlangs ne Chenin-Sauvignon blend gedronken denk een 7 euro .
Was correct op dag 1 en klaar voor de gootsteen op dag 2 .
Op hoeveel komt deze en waar haalde je die Fre ?
RE: Stellenrust - Fre - 02-02-2016 07:37 AM
Resto wijntje. Kostte 36 EUR dacht k
RE: Stellenrust - Tienne - 30-05-2017 09:34 PM
(01-02-2016 10:31 PM)Fre schreef: Stellenrust 50 Barrel Fermented Chenin Blanc 2014
U leest het goed: 9 maanden op vooral Franse eik wat zich duidelijk laat voelen. De fumé is erg nadrukkelijk aanwezig en overheersend. Verder een geurenpalet van abrikozen en perzik. Mooie structuur, rondeur met de nodige (fijne) zuren. Algemeen een mooi gemaakte wijn, alleen jammer van dat hout: een beetje too much. Moderne stijl heet dat dan. 87
Hier de Stellenrust 51 barrel fermented chenin blanc 2015 in het glas.
Ligt volgens mij in de lijn van de 2014.
Mooi maaar vond het hout ook wat te.
Cee dacht (blind) aan chardonnay, ik ook (niet blind).
RE: Stellenrust - Tienne - 31-05-2017 09:11 PM
(30-05-2017 09:34 PM)Tienne schreef: (01-02-2016 10:31 PM)Fre schreef: Stellenrust 50 Barrel Fermented Chenin Blanc 2014
U leest het goed: 9 maanden op vooral Franse eik wat zich duidelijk laat voelen. De fumé is erg nadrukkelijk aanwezig en overheersend. Verder een geurenpalet van abrikozen en perzik. Mooie structuur, rondeur met de nodige (fijne) zuren. Algemeen een mooi gemaakte wijn, alleen jammer van dat hout: een beetje too much. Moderne stijl heet dat dan. 87
Hier de Stellenrust 51 barrel fermented chenin blanc 2015 in het glas.
Ligt volgens mij in de lijn van de 2014.
Mooi maaar vond het hout ook wat te.
Cee dacht (blind) aan chardonnay, ik ook (niet blind).
Op dag twee toch veel mooier en harmonieuzer. Het hout is minder prominent en meer geïntegreerd. Meer fraicheur. Nu toch cheningevoel.
Schoon.
RE: Stellenrust - vinejo - 31-05-2017 10:07 PM
(31-05-2017 09:11 PM)Tienne schreef: (30-05-2017 09:34 PM)Tienne schreef: (01-02-2016 10:31 PM)Fre schreef: Stellenrust 50 Barrel Fermented Chenin Blanc 2014
U leest het goed: 9 maanden op vooral Franse eik wat zich duidelijk laat voelen. De fumé is erg nadrukkelijk aanwezig en overheersend. Verder een geurenpalet van abrikozen en perzik. Mooie structuur, rondeur met de nodige (fijne) zuren. Algemeen een mooi gemaakte wijn, alleen jammer van dat hout: een beetje too much. Moderne stijl heet dat dan. 87
Hier de Stellenrust 51 barrel fermented chenin blanc 2015 in het glas.
Ligt volgens mij in de lijn van de 2014.
Mooi maaar vond het hout ook wat te.
Cee dacht (blind) aan chardonnay, ik ook (niet blind).
Op dag twee toch veel mooier en harmonieuzer. Het hout is minder prominent en meer geïntegreerd. Meer fraicheur. Nu toch cheningevoel.
Schoon.
...en zeg aan C dat ik ook veel mis tussen chenin en chardonnay... ;-)
RE: Stellenrust - Tienne - 31-05-2017 10:18 PM
(31-05-2017 10:07 PM)vinejo schreef: (31-05-2017 09:11 PM)Tienne schreef: (30-05-2017 09:34 PM)Tienne schreef: (01-02-2016 10:31 PM)Fre schreef: Stellenrust 50 Barrel Fermented Chenin Blanc 2014
U leest het goed: 9 maanden op vooral Franse eik wat zich duidelijk laat voelen. De fumé is erg nadrukkelijk aanwezig en overheersend. Verder een geurenpalet van abrikozen en perzik. Mooie structuur, rondeur met de nodige (fijne) zuren. Algemeen een mooi gemaakte wijn, alleen jammer van dat hout: een beetje too much. Moderne stijl heet dat dan. 87
Hier de Stellenrust 51 barrel fermented chenin blanc 2015 in het glas.
Ligt volgens mij in de lijn van de 2014.
Mooi maaar vond het hout ook wat te.
Cee dacht (blind) aan chardonnay, ik ook (niet blind).
Op dag twee toch veel mooier en harmonieuzer. Het hout is minder prominent en meer geïntegreerd. Meer fraicheur. Nu toch cheningevoel.
Schoon.
...en zeg aan C dat ik ook veel mis tussen chenin en chardonnay... ;-)
Zal haar deugd doen want 't is hier weer examenstress
|