Kipfilet met het een en het ander ... - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html) +--- Forum: Wijn- gerecht (/forum-72.html) +--- Discussie: Kipfilet met het een en het ander ... (/thread-4754.html) |
Kipfilet met het een en het ander ... - Smaakatleet - 14-04-2016 07:01 PM Dit weekend eens wat prutsen in de keuken . Het idee zou zijn : Kipfilet met roompeper sausje ( niet te peperig maar eerder zacht ). Kaneel aardappelen in de oven gegaard . In vieren gedeeld of zes naar gelang de patat met kaneel erop. En *suikerboontjes met spek omheen . Nu wat drinkt ge daar bij ? Eerste gedacht in wit was een rieslingske Schaller GC 2010 . En voor rood zat ik met het idee een 100% Côt uit de Loire . Of ne gamay Lapierre Marcel ofzo . Iemand die me hier wat kan bij helpen ? * Prinsessenbonen RE: Kipfilet met het een en het ander ... - shiraz - 14-04-2016 07:26 PM (14-04-2016 07:01 PM)gertjeuh schreef: Dit weekend eens wat prutsen in de keuken .Greg, Kaneel patatjes zijn voor mij iets nieuw. Je kan altijd een gratin met schijfjes aardappel en appel en een snuifje kaneel maken . Dus ovenschotel inboteren, afwisselend schijfjes patat en appel dakpansgewijs schikken, 1 deel room met 1 deel melk laten doorkoken met peper, zout en kaneel. het mengsel over de appels en de aardappels gieten en afbakken in de oven. De Kip zou ik gewoon bakken . Serveer daar uw prinseskes bij samen met een fris slaatje met een vinaigretteken. Je kan de kaneel altijd vervangen door wat currypoeder en de appel door peer In wit zou ik ook durven gaan voor een riesling of een SB uit Nieuw Zeeland. In rood heb ik wel iets liggen van onze Marcel dat er perfect zou bij passen RE: Kipfilet met het een en het ander ... - Smaakatleet - 14-04-2016 07:39 PM (14-04-2016 07:26 PM)shiraz schreef:(14-04-2016 07:01 PM)gertjeuh schreef: Dit weekend eens wat prutsen in de keuken .Greg, Direct het niveau wat hoger al van het gerecht . Als ik nog tijd heb om naar de winkel te gaan ertussen neem ik zeker de tips mee om deze bereiding te proberen . Kan het ook zonder vinaigrette ? alvast ! Gij hebt daar iets dat heel lekker is hé van de Marcel ! SB lijkt me ook wel het proberen waard . Die kaneel patatjes zeker eens proberen . wat boter en/of olijfolie in een braadslede en opt gemakske laten garen in de oven lekker lekker . RE: Kipfilet met het een en het ander ... - shiraz - 14-04-2016 07:56 PM (14-04-2016 07:39 PM)gertjeuh schreef:(14-04-2016 07:26 PM)shiraz schreef: [quote='gertjeuh' pid='64738' dateline='1460653292']Greg, Kan het ook zonder vinaigrette ? Tuurlijk, het kan zelf zonder de sla. Het zuurken had ik erbij genomen om het romige van de gratin wat te counteren RE: Kipfilet met het een en het ander ... - vinejo - 14-04-2016 08:10 PM Ik zou daar gerust een eenvoudige Cotes du Rhone durven bij schenken... Of iets midden-Italiaans, montepulciano bvb, of een lichtere sangiovese. RE: Kipfilet met het een en het ander ... - vinejo - 14-04-2016 08:12 PM (14-04-2016 08:10 PM)vinejo schreef: Ik zou daar gerust een eenvoudige Cotes du Rhone durven bij schenken... Of iets midden-Italiaans, montepulciano bvb, of een lichtere sangiovese. In wit ook veel mogelijkheden, riesling zou k niet doen, eerder mss pinot gris of Chenin blanc. RE: Kipfilet met het een en het ander ... - Smaakatleet - 14-04-2016 08:27 PM Merci mannen , alvast een pak opties . Die chenin had ik ook even aan gedacht . Met het idee dat ook die zuren wat tegen dat romige kunnen opboksen . RE: Kipfilet met het een en het ander ... - Smaakatleet - 17-04-2016 01:22 PM Het is dus geworden : Kipfilet ( beetje met peper gekruid ) gebakken in de pan . Roomsaus met Maredsous en peper en beetje van het bakvet . Slaatje witte kool , paprika , veldsla , tomaat , fijn gesnipperde roze ui , komkommer , Tomaat en wat afgebakken coppa erdoor . Kaneelpatatjes Toen ik vroeg aan men volk wat ze wilden op hun keel te smeren . BIER ! Ook goed . Zelf verder een glaasje vieux cinsault derbij genomen . Heel goed gegeten Ps : in mij luiheid wat vinegraitte gekocht Die met honing viel duidelijk in de smaak . |