Chateau Teynac - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html) +--- Forum: Bordeaux (/forum-9.html) +--- Discussie: Chateau Teynac (/thread-4774.html) |
Chateau Teynac - Biff - 02-05-2016 07:56 PM Chateau Teynac 2009, St. Julien 70% CS, 28% Merlot, 2% Petit Verdot 11ha grote wijngaard, 40 jaar oude ranken, en rijpt op 30% nieuwe eik... Ja Jo, hetzelfde weekend Dag 1: niet lekker, veel teveel zuren, lactische neus zoals Don al vele keren terug vond in de 2009! Nu begrijp ik wat Don bedoelt met "lactisch" Dag 2: zuren volledig verdwenen, dit komt toch nog goed... Wanneer je deze wijn serveert voor gasten dezelfde avond ben je eraan voor de moeite vrees ik! Betaalde veel te veel voor de wijn, 24.90 euro in Delhaize Zit PK volledig verkeerd, maar bon, ik heb hem toch gedronken... Dronk al vele keren de 2008 en die is toch al veel toegankelijker! Kost 19.54 plaatselijke wijnhandel, ook niet goedkoop natuurlijk! RE: Chateau Teynac - don quichotte - 02-05-2016 11:35 PM (02-05-2016 07:56 PM)Biff schreef: Chateau Teynac 2009, St. Julien @Biff. Bedankt voor deze persoonlijke reactie Ik heb al menig wijnkenner of amateur bevraagd over dit lactisch karakter van meer dan een 2009 Bordeauxwijn. Maar ik wacht nog altijd op een bevredigend antwoord. Volgens mij is dit overdreven lactisch karakter te wijten aan een overdreven eik lagering in combinatie met het fermentatieproces. Waar zitten hier de kenners of de specialisten? Voor de outsiderers bedoel ik met lactisch karakter de geur en/of smaak van warme melk; yoghurt; botermelk of karnemelk, sommige jonge kazen,.... N.B. Ik heb geen bezwaar tegen deze geur of smaakpatroon zolang dit bescheiden of gemodereerd is in de jeugdige fase van de wijn. Veroudering van de wijn betekent meestal dat deze lactische componenten gaan milderen of soms volledig worden geabsorbeerd. RE: Chateau Teynac - Pietn - 03-05-2016 09:33 AM (02-05-2016 11:35 PM)don quichotte schreef:(02-05-2016 07:56 PM)Biff schreef: Chateau Teynac 2009, St. Julien Voor mij lactische geur of smaak is zoals ne pot kokende melk die een redelijke zure indringende smaak/ geur heeft of zoals ne pot yoghurt die al nen dag in de warmte staat |