wijnliefhebbers
Bruno Giacosa, Piemonte - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Italië (/forum-13.html)
+--- Forum: Noord-Italië (/forum-16.html)
+--- Discussie: Bruno Giacosa, Piemonte (/thread-5292.html)


Bruno Giacosa, Piemonte - TheWineVet - 07-04-2017 04:29 PM

Barbera d'alba 2014: vanavond


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - vinejo - 07-04-2017 06:17 PM

(07-04-2017 04:29 PM)TheWineVet schreef:  Barbera d'alba 2014: vanavond

Barbera d'alba 2014: benieuwd


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - TheWineVet - 08-04-2017 04:00 PM

(07-04-2017 06:17 PM)vinejo schreef:  
(07-04-2017 04:29 PM)TheWineVet schreef:  Barbera d'alba 2014: vanavond

Barbera d'alba 2014: benieuwd
Zwaar tegengevallen. Goedkoop neuzeke, 2de keer dat ik dat heb bij een zogenaamde jonge topbarbera. Mond zeer zacht, maar bitter weinig complexiteit. Ken je dat, een dure fles die je aan de kant laat staan? Erg, he?! banghead


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - Fre - 11-04-2017 11:21 AM

(08-04-2017 04:00 PM)TheWineVet schreef:  
(07-04-2017 06:17 PM)vinejo schreef:  
(07-04-2017 04:29 PM)TheWineVet schreef:  Barbera d'alba 2014: vanavond

Barbera d'alba 2014: benieuwd
Zwaar tegengevallen. Goedkoop neuzeke, 2de keer dat ik dat heb bij een zogenaamde jonge topbarbera. Mond zeer zacht, maar bitter weinig complexiteit. Ken je dat, een dure fles die je aan de kant laat staan? Erg, he?! banghead
Tja, wijn drinken is trial and error hé. Sometimes you win, ...


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - Kupers - 12-04-2017 10:58 PM

Ik heb nog nooit de kans gehad om iets van Giacosa te proeven, maar toevallig zag ik vandaag dat op het tienjarig bestaan van Stappato een paar kleppers te proeven zullen zijn, we zijn een beetje sceptisch maar benieuwd!


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - wvd - 13-04-2017 12:56 PM

(12-04-2017 10:58 PM)Kupers schreef:  Ik heb nog nooit de kans gehad om iets van Giacosa te proeven, maar toevallig zag ik vandaag dat op het tienjarig bestaan van Stappato een paar kleppers te proeven zullen zijn, we zijn een beetje sceptisch maar benieuwd!

Waarom sceptisch? Om Antonio Galloni te citeren:"There is only one Bruno Giacosa. No one will ever make wines like these. It's as simple as that."


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - vinejo - 13-04-2017 01:03 PM

(13-04-2017 12:56 PM)wvd schreef:  
(12-04-2017 10:58 PM)Kupers schreef:  Ik heb nog nooit de kans gehad om iets van Giacosa te proeven, maar toevallig zag ik vandaag dat op het tienjarig bestaan van Stappato een paar kleppers te proeven zullen zijn, we zijn een beetje sceptisch maar benieuwd!

Waarom sceptisch? Om Antonio Galloni te citeren:"There is only one Bruno Giacosa. No one will ever make wines like these. It's as simple as that."

Misschien omdat Winevet van dit huis een Barbera dronk van 30 euro die zwaar tegenviel.


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - wvd - 13-04-2017 04:13 PM

(13-04-2017 01:03 PM)vinejo schreef:  
(13-04-2017 12:56 PM)wvd schreef:  
(12-04-2017 10:58 PM)Kupers schreef:  Ik heb nog nooit de kans gehad om iets van Giacosa te proeven, maar toevallig zag ik vandaag dat op het tienjarig bestaan van Stappato een paar kleppers te proeven zullen zijn, we zijn een beetje sceptisch maar benieuwd!

Waarom sceptisch? Om Antonio Galloni te citeren:"There is only one Bruno Giacosa. No one will ever make wines like these. It's as simple as that."

Misschien omdat Winevet van dit huis een Barbera dronk van 30 euro die zwaar tegenviel.

Ach, je vindt altijd wel iemand die op een dag een wijn maar niks vindt, ik ken zelfs iemand die geen Biondi-Santi lust. Heel lang geleden dat ik Giacosa's Barbera proefde en dat was niet echt een hit, maar de Barolo / Barbaresco's daarentegen........!


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - vinejo - 13-04-2017 05:04 PM

(13-04-2017 04:13 PM)wvd schreef:  
(13-04-2017 01:03 PM)vinejo schreef:  
(13-04-2017 12:56 PM)wvd schreef:  
(12-04-2017 10:58 PM)Kupers schreef:  Ik heb nog nooit de kans gehad om iets van Giacosa te proeven, maar toevallig zag ik vandaag dat op het tienjarig bestaan van Stappato een paar kleppers te proeven zullen zijn, we zijn een beetje sceptisch maar benieuwd!

Waarom sceptisch? Om Antonio Galloni te citeren:"There is only one Bruno Giacosa. No one will ever make wines like these. It's as simple as that."

Misschien omdat Winevet van dit huis een Barbera dronk van 30 euro die zwaar tegenviel.

Ach, je vindt altijd wel iemand die op een dag een wijn maar niks vindt, ik ken zelfs iemand die geen Biondi-Santi lust. Heel lang geleden dat ik Giacosa's Barbera proefde en dat was niet echt een hit, maar de Barolo / Barbaresco's daarentegen........!

Dat geloof ik wel.
Al sjans dat ge die verkoopt! Wink


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - TheWineVet - 13-04-2017 05:12 PM

(13-04-2017 04:13 PM)wvd schreef:  
(13-04-2017 01:03 PM)vinejo schreef:  
(13-04-2017 12:56 PM)wvd schreef:  
(12-04-2017 10:58 PM)Kupers schreef:  Ik heb nog nooit de kans gehad om iets van Giacosa te proeven, maar toevallig zag ik vandaag dat op het tienjarig bestaan van Stappato een paar kleppers te proeven zullen zijn, we zijn een beetje sceptisch maar benieuwd!

Waarom sceptisch? Om Antonio Galloni te citeren:"There is only one Bruno Giacosa. No one will ever make wines like these. It's as simple as that."

Misschien omdat Winevet van dit huis een Barbera dronk van 30 euro die zwaar tegenviel.

Ach, je vindt altijd wel iemand die op een dag een wijn maar niks vindt, ik ken zelfs iemand die geen Biondi-Santi lust. Heel lang geleden dat ik Giacosa's Barbera proefde en dat was niet echt een hit, maar de Barolo / Barbaresco's daarentegen........!
Ik geloof best dat de Kings en Queens van Giacosa super zijn, maar dan ook onbetaalbaar. Maar bijna 30€ voor een fles van een topproducer die mijns inziens tegenvalt, dat vind ik dan wel jammer. Ik zou zelfs zeggen tegen die Italiaanse schoenmaker dat hij dan beter bij zijn leest blijft, nl de Barbaresco en barolo. Als ik naast deze barbera die van Cavallotto zet, dan weet ik het wel. Op en top finesse en enorm veel smaak. Niet te vergelijken zelfs met de povere prestatie van Giacosa.
Morgen op mijne 36ste toch iets anders opendoen wijn wijn wijn


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - wvd - 13-04-2017 07:40 PM

(13-04-2017 05:12 PM)TheWineVet schreef:  
(13-04-2017 04:13 PM)wvd schreef:  
(13-04-2017 01:03 PM)vinejo schreef:  
(13-04-2017 12:56 PM)wvd schreef:  
(12-04-2017 10:58 PM)Kupers schreef:  Ik heb nog nooit de kans gehad om iets van Giacosa te proeven, maar toevallig zag ik vandaag dat op het tienjarig bestaan van Stappato een paar kleppers te proeven zullen zijn, we zijn een beetje sceptisch maar benieuwd!

Waarom sceptisch? Om Antonio Galloni te citeren:"There is only one Bruno Giacosa. No one will ever make wines like these. It's as simple as that."

Misschien omdat Winevet van dit huis een Barbera dronk van 30 euro die zwaar tegenviel.

Ach, je vindt altijd wel iemand die op een dag een wijn maar niks vindt, ik ken zelfs iemand die geen Biondi-Santi lust. Heel lang geleden dat ik Giacosa's Barbera proefde en dat was niet echt een hit, maar de Barolo / Barbaresco's daarentegen........!
Ik geloof best dat de Kings en Queens van Giacosa super zijn, maar dan ook onbetaalbaar. Maar bijna 30€ voor een fles van een topproducer die mijns inziens tegenvalt, dat vind ik dan wel jammer. Ik zou zelfs zeggen tegen die Italiaanse schoenmaker dat hij dan beter bij zijn leest blijft, nl de Barbaresco en barolo. Als ik naast deze barbera die van Cavallotto zet, dan weet ik het wel. Op en top finesse en enorm veel smaak. Niet te vergelijken zelfs met de povere prestatie van Giacosa.
Morgen op mijne 36ste toch iets anders opendoen wijn wijn wijn

Heu, Giacosa was één van de eersten die "fatsoenlijke" Barbera produceerden in de vroeger jaren '70.


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - TheWineVet - 13-04-2017 10:35 PM

(13-04-2017 07:40 PM)wvd schreef:  
(13-04-2017 05:12 PM)TheWineVet schreef:  
(13-04-2017 04:13 PM)wvd schreef:  
(13-04-2017 01:03 PM)vinejo schreef:  
(13-04-2017 12:56 PM)wvd schreef:  
(12-04-2017 10:58 PM)Kupers schreef:  Ik heb nog nooit de kans gehad om iets van Giacosa te proeven, maar toevallig zag ik vandaag dat op het tienjarig bestaan van Stappato een paar kleppers te proeven zullen zijn, we zijn een beetje sceptisch maar benieuwd!

Waarom sceptisch? Om Antonio Galloni te citeren:"There is only one Bruno Giacosa. No one will ever make wines like these. It's as simple as that."

Misschien omdat Winevet van dit huis een Barbera dronk van 30 euro die zwaar tegenviel.

Ach, je vindt altijd wel iemand die op een dag een wijn maar niks vindt, ik ken zelfs iemand die geen Biondi-Santi lust. Heel lang geleden dat ik Giacosa's Barbera proefde en dat was niet echt een hit, maar de Barolo / Barbaresco's daarentegen........!
Ik geloof best dat de Kings en Queens van Giacosa super zijn, maar dan ook onbetaalbaar. Maar bijna 30€ voor een fles van een topproducer die mijns inziens tegenvalt, dat vind ik dan wel jammer. Ik zou zelfs zeggen tegen die Italiaanse schoenmaker dat hij dan beter bij zijn leest blijft, nl de Barbaresco en barolo. Als ik naast deze barbera die van Cavallotto zet, dan weet ik het wel. Op en top finesse en enorm veel smaak. Niet te vergelijken zelfs met de povere prestatie van Giacosa.
Morgen op mijne 36ste toch iets anders opendoen wijn wijn wijn

Heu, Giacosa was één van de eersten die "fatsoenlijke" Barbera produceerden in de vroeger jaren '70.
Hij is dan toch vergeten hoe het moet. Natuurlijk, smaken en kleuren...


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - wvd - 14-04-2017 11:32 AM

(13-04-2017 10:35 PM)TheWineVet schreef:  
(13-04-2017 07:40 PM)wvd schreef:  
(13-04-2017 05:12 PM)TheWineVet schreef:  
(13-04-2017 04:13 PM)wvd schreef:  
(13-04-2017 01:03 PM)vinejo schreef:  
(13-04-2017 12:56 PM)wvd schreef:  
(12-04-2017 10:58 PM)Kupers schreef:  Ik heb nog nooit de kans gehad om iets van Giacosa te proeven, maar toevallig zag ik vandaag dat op het tienjarig bestaan van Stappato een paar kleppers te proeven zullen zijn, we zijn een beetje sceptisch maar benieuwd!

Waarom sceptisch? Om Antonio Galloni te citeren:"There is only one Bruno Giacosa. No one will ever make wines like these. It's as simple as that."

Misschien omdat Winevet van dit huis een Barbera dronk van 30 euro die zwaar tegenviel.

Ach, je vindt altijd wel iemand die op een dag een wijn maar niks vindt, ik ken zelfs iemand die geen Biondi-Santi lust. Heel lang geleden dat ik Giacosa's Barbera proefde en dat was niet echt een hit, maar de Barolo / Barbaresco's daarentegen........!
Ik geloof best dat de Kings en Queens van Giacosa super zijn, maar dan ook onbetaalbaar. Maar bijna 30€ voor een fles van een topproducer die mijns inziens tegenvalt, dat vind ik dan wel jammer. Ik zou zelfs zeggen tegen die Italiaanse schoenmaker dat hij dan beter bij zijn leest blijft, nl de Barbaresco en barolo. Als ik naast deze barbera die van Cavallotto zet, dan weet ik het wel. Op en top finesse en enorm veel smaak. Niet te vergelijken zelfs met de povere prestatie van Giacosa.
Morgen op mijne 36ste toch iets anders opendoen wijn wijn wijn

Heu, Giacosa was één van de eersten die "fatsoenlijke" Barbera produceerden in de vroeger jaren '70.
Hij is dan toch vergeten hoe het moet. Natuurlijk, smaken en kleuren...

Gelukkige verjaardag!
Fatsoenlijk als in contrast met de povere dunne troep die er toen veelal elders gemaakt werd. Ik ben pas vrij recent van Barbera gaan houden en dan zowel van het lichtere fruitige "Santa-Rosalia" type voor 's zomers als van de krachtigere Barbera's van bvb. Conterno of Pelissero. In een heel verschillende stijl vind je hier nog bijzondere wijnen die zeer betaalbaar zijn voor het geboden niveau. De Piani 2013 aan minder dan 20€ was trouwens een van de best verkochte wijnen op onze degustatie.


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - don quichotte - 14-04-2017 01:29 PM

(14-04-2017 11:32 AM)wvd schreef:  .........
Fatsoenlijk als in contrast met de povere dunne troep die er toen veelal elders gemaakt werd. Ik ben pas vrij recent van Barbera gaan houden en dan zowel van het lichtere fruitige "Santa-Rosalia" type voor 's zomers als van de krachtigere Barbera's van bvb. Conterno of Pelissero. In een heel verschillende stijl vind je hier nog bijzondere wijnen die zeer betaalbaar zijn voor het geboden niveau. De Piani 2013 aan minder dan 20€ was trouwens een van de best verkochte wijnen op onze degustatie.

Met minder dan 20€ bedoel je wellicht 16.10€.
Ik kocht dezelfde wijn aan 12.15 € plus +/- 2 € transport.
Deze wijn vond ik niet slecht maar had een gemis aan body.( Ik wil hier de bewoording "povere dunne troep" niet gebruiken.)
Ik dronk daar naast ook de Braida Bricco dell'Uccellone d'Asti Barbera 2013.Dit is een rijke prachtige wijn maar wel een veel hogere prijsklasse ( 41 € plus +/- 2 € transport ) In vergelijking met de Braida verdwijnt de Piani volledig in het niets.
Een bekende invoerder van Italiaanse wijnen uit de Limburg verkoopt de Braida 2014 aan 59€.woeha


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - Gaudendo - 14-04-2017 04:47 PM

Als je een klein beetje zoekt vind je, zeker bij de kleinere wijnhuizen, zeer mooi Barbera's.

En dit zowel in de fruitige, zonder houtlagering (vooral kers in neus en mond) als in deze met houtlagering (rijpe kers, soms zwart fruit, kruidigheid (tijm) en wat chocolade), die vaak als superiore op de markt worden gebracht.

Mijn ervaring leert dat de Barbera d'Asti vaak wat lichter en minder gestructureerd is dan de Barbera d'Alba.

En prijzen..tja, je betaalt ook vaak voor de naam.
basisversies mogen voor mij 9-12 euro waard zijn. Bij de superiore vind je heel mooie kwaliteit in de rangen van 14-25.


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - wvd - 15-04-2017 10:08 AM

"Povere dunne troep" is blijkbaar niet wat mijn goede klanten er van vinden. Ik begin me echt af te vragen waar jij dit haalt. En blijkbaar koop je dan toch vooral wijnen die ook bij ons aangeboden worden, wat raar toch?
Pelissero maakt integendeel heel volle en krachtige wijnen, sommigen haken juist af omdat ze ze te geweldig vinden (Long Now).
Ook Galloni is van een andere mening: "The 2013 Barbera d' Alba Piani has started to acquire lovely aromatic nuance and complexity in bottle. Sweet tobacco, licorice, plum and leather wrap around a core of intense plum and black cherry fruit. Drink this rich, sumptuous Barbera over the next few years." 91/100
Maar ja, wat kent die man nu van Italiaanse wijnen? Wink


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - TheWineVet - 15-04-2017 11:16 AM

(14-04-2017 11:32 AM)wvd schreef:  
(13-04-2017 10:35 PM)TheWineVet schreef:  
(13-04-2017 07:40 PM)wvd schreef:  
(13-04-2017 05:12 PM)TheWineVet schreef:  
(13-04-2017 04:13 PM)wvd schreef:  
(13-04-2017 01:03 PM)vinejo schreef:  
(13-04-2017 12:56 PM)wvd schreef:  
(12-04-2017 10:58 PM)Kupers schreef:  Ik heb nog nooit de kans gehad om iets van Giacosa te proeven, maar toevallig zag ik vandaag dat op het tienjarig bestaan van Stappato een paar kleppers te proeven zullen zijn, we zijn een beetje sceptisch maar benieuwd!

Waarom sceptisch? Om Antonio Galloni te citeren:"There is only one Bruno Giacosa. No one will ever make wines like these. It's as simple as that."

Misschien omdat Winevet van dit huis een Barbera dronk van 30 euro die zwaar tegenviel.

Ach, je vindt altijd wel iemand die op een dag een wijn maar niks vindt, ik ken zelfs iemand die geen Biondi-Santi lust. Heel lang geleden dat ik Giacosa's Barbera proefde en dat was niet echt een hit, maar de Barolo / Barbaresco's daarentegen........!
Ik geloof best dat de Kings en Queens van Giacosa super zijn, maar dan ook onbetaalbaar. Maar bijna 30€ voor een fles van een topproducer die mijns inziens tegenvalt, dat vind ik dan wel jammer. Ik zou zelfs zeggen tegen die Italiaanse schoenmaker dat hij dan beter bij zijn leest blijft, nl de Barbaresco en barolo. Als ik naast deze barbera die van Cavallotto zet, dan weet ik het wel. Op en top finesse en enorm veel smaak. Niet te vergelijken zelfs met de povere prestatie van Giacosa.
Morgen op mijne 36ste toch iets anders opendoen wijn wijn wijn

Heu, Giacosa was één van de eersten die "fatsoenlijke" Barbera produceerden in de vroeger jaren '70.
Hij is dan toch vergeten hoe het moet. Natuurlijk, smaken en kleuren...

Gelukkige verjaardag!
Fatsoenlijk als in contrast met de povere dunne troep die er toen veelal elders gemaakt werd. Ik ben pas vrij recent van Barbera gaan houden en dan zowel van het lichtere fruitige "Santa-Rosalia" type voor 's zomers als van de krachtigere Barbera's van bvb. Conterno of Pelissero. In een heel verschillende stijl vind je hier nog bijzondere wijnen die zeer betaalbaar zijn voor het geboden niveau. De Piani 2013 aan minder dan 20€ was trouwens een van de best verkochte wijnen op onze degustatie.
thank you. Op naar de 37! wijn Ik heb nog enkele "grote" Barbera's liggen om te proeven. Eigenlijk moest de Giacosa hiertussen geplaatst worden en wou ik ze blind vergelijken, maar ja, de goesting des momentum heeft hier anders over beslist. Nog de 2014 van Giacomo Conterno en de 2015 van Giuseppe Rinaldi. Benieuwd...


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - wvd - 15-04-2017 12:14 PM

(15-04-2017 11:16 AM)TheWineVet schreef:  
(14-04-2017 11:32 AM)wvd schreef:  
(13-04-2017 10:35 PM)TheWineVet schreef:  
(13-04-2017 07:40 PM)wvd schreef:  
(13-04-2017 05:12 PM)TheWineVet schreef:  
(13-04-2017 04:13 PM)wvd schreef:  
(13-04-2017 01:03 PM)vinejo schreef:  
(13-04-2017 12:56 PM)wvd schreef:  
(12-04-2017 10:58 PM)Kupers schreef:  Ik heb nog nooit de kans gehad om iets van Giacosa te proeven, maar toevallig zag ik vandaag dat op het tienjarig bestaan van Stappato een paar kleppers te proeven zullen zijn, we zijn een beetje sceptisch maar benieuwd!

Waarom sceptisch? Om Antonio Galloni te citeren:"There is only one Bruno Giacosa. No one will ever make wines like these. It's as simple as that."

Misschien omdat Winevet van dit huis een Barbera dronk van 30 euro die zwaar tegenviel.

Ach, je vindt altijd wel iemand die op een dag een wijn maar niks vindt, ik ken zelfs iemand die geen Biondi-Santi lust. Heel lang geleden dat ik Giacosa's Barbera proefde en dat was niet echt een hit, maar de Barolo / Barbaresco's daarentegen........!
Ik geloof best dat de Kings en Queens van Giacosa super zijn, maar dan ook onbetaalbaar. Maar bijna 30€ voor een fles van een topproducer die mijns inziens tegenvalt, dat vind ik dan wel jammer. Ik zou zelfs zeggen tegen die Italiaanse schoenmaker dat hij dan beter bij zijn leest blijft, nl de Barbaresco en barolo. Als ik naast deze barbera die van Cavallotto zet, dan weet ik het wel. Op en top finesse en enorm veel smaak. Niet te vergelijken zelfs met de povere prestatie van Giacosa.
Morgen op mijne 36ste toch iets anders opendoen wijn wijn wijn

Heu, Giacosa was één van de eersten die "fatsoenlijke" Barbera produceerden in de vroeger jaren '70.
Hij is dan toch vergeten hoe het moet. Natuurlijk, smaken en kleuren...

Gelukkige verjaardag!
Fatsoenlijk als in contrast met de povere dunne troep die er toen veelal elders gemaakt werd. Ik ben pas vrij recent van Barbera gaan houden en dan zowel van het lichtere fruitige "Santa-Rosalia" type voor 's zomers als van de krachtigere Barbera's van bvb. Conterno of Pelissero. In een heel verschillende stijl vind je hier nog bijzondere wijnen die zeer betaalbaar zijn voor het geboden niveau. De Piani 2013 aan minder dan 20€ was trouwens een van de best verkochte wijnen op onze degustatie.
thank you. Op naar de 37! wijn Ik heb nog enkele "grote" Barbera's liggen om te proeven. Eigenlijk moest de Giacosa hiertussen geplaatst worden en wou ik ze blind vergelijken, maar ja, de goesting des momentum heeft hier anders over beslist. Nog de 2014 van Giacomo Conterno en de 2015 van Giuseppe Rinaldi. Benieuwd...

Van die van Conterno gaat ge efkes verschieten denk ik. En remember, 2014: slecht jaar Wink


RE: Bruno Giacosa, Piemonte - don quichotte - 15-04-2017 12:27 PM

(15-04-2017 10:08 AM)wvd schreef:  ..........Ik begin me echt af te vragen waar jij dit haalt. En blijkbaar koop je dan toch vooral wijnen die ook bij ons aangeboden worden, wat raar toch?
..............
Hoe weet jij dat ik vooral wijnen koop uit het gamma dat je verdeelt?
Ik had en dronk wel reeds wijnen uit je actueel assortiment op een moment dat je deze nog niet verkocht.Sleepy

vb: Domaine Michel Noëllat
Voor dat flesje van 2009 hieronder betaalde ik een goeie 25 €. (heb er nog van liggen) Ik gaf deze wijn in 2015 toen ik deze dronk een score van 88. Dit is de gewone gemeente appellatie.
En waarom zou ik dan nu 56,35 € voor de jaargang 2015 betalen wat je vraagprijs is? Dit is toch ook de gewone " Appellation Communale"?

En btw, ik heb geen probleem om toe te geven dat ik een "rare" ben binnen het wijngebeuren.