De Kelderresten - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html) +--- Forum: Onvergetelijke degustaties (/forum-64.html) +--- Discussie: De Kelderresten (/thread-5414.html) |
De Kelderresten - don quichotte - 04-07-2017 12:47 PM Zondag hadden we een proeverij met als leidraad " De kelderresten". Wat kwam er op de proeftafel: zie foto's. Carl zal zich zeker niet onthouden zijn professionele proefnotities hierbij te publiceren. RE: De Kelderresten - 33S - 05-07-2017 09:30 AM (04-07-2017 12:47 PM)don quichotte schreef: Zondag hadden we een proeverij met als leidraad " De kelderresten". Wel curieus naar de Fiano en en de Taurasi. Mooi dat je wijnen uit Campanië een plaats geeft tussen al dat ander geweld. Wat waren de jaargangen? En hielden ze stand? RE: De Kelderresten - carl - 05-07-2017 10:34 PM Zondagnamiddag omstreeks 3 uur begonnen aan een proefmarathon bij ons aller Don. De glazen warden terug opgeborgen rond 11u. Het was weer serieus de moeite Smile 1. Cremant de Bourgogne uit de Lidl : Schuimwijn, licht donkere schijn, blanc de noir?, verleidelijke neus, brioche, appel, wit fruit, steenfruit, abrikoos, ietwat ruwe zuren, rijpe afdronk, 90. 7€ 2. Clos des Montys 13 ( Muscadet Sevre et Maine sur lie) : Lichte kleur, Groene kruiden, lijkt op riesling, stenig, pitfruit, mineraal, ziltig, druivensuiker, mooie fruitige aanzet, vollere stijl, hoge bitters op de afdronk, 87 3. Domaine de la pepiere Lisson 13 (Muscadet Sevre et Maine sur lie) : Krijtig, rijpe citrus, steenfruit, toast, mooie fruitige aanzet, goede zuurbalans, goede balans toucourt 88+ 4. Alphonse Mellot En grands Champs 2015 (Sancerre) : Rijke sauvignon blanc, fume, rijpe peer, citrus, sappige aanzet, blauwe bes, goede zuren, 88 5. Reverdy Terre de Mambray 11 (Sancerre) Onrijp, groene kruiden, buxus, exotisch fruit, zeer zachte aanzet, mondvullend, fijne zuren, pompelmoes, ananas, groots, 92 5 bis. Wagner-Stempel Heerkretz GG 13 : Minerale toets, pitfruit, rijpe citrus, ananas, droge aanzet, stevige citruszuren, intens mondgevoel, lang, groots, nog veel toekomst 92 6. Cantina del Barone Parcella 928 (Campanie) : Onrijp, foutief?, oxidatief, vlezig, salami, kaaskorst, putje, zeer droge aanzet, medicinaal, Fiano 88 8. Milan Le grand Blanc 2008 : Rijp fruit, banaan, honing, kruidig, mooie zuren, harmonieus, bitter trekt een beetje op het einde, 90 9. Weinbach Cuvee St Catherine 1994 Duidelijk evolutie, natte gazetten, harsig, marsepein, veel bestanddelen, rijpe citrus, complex, lang, 93 Rood 1. Gloria 1990 (St Julien) : Duidelijk geëvolueerd, putje, paprika, zwart fruit, boter, gerookt, boontjes, rijke aanzet, goede zuren, spinazie, blauwe bessen, krachtige stijl, merlot?, 93 2. Haut Bages Averous 1990 (Pauillac) : Lichte evolutie, Lactisch, rokerig, krieken op alcohol, rood fruit, frisse aanzet, lichtere stijl, mooie lengte, gistig, tannines zijn versmolten, 91 3. Lagrange 1986 (St Julien) : kurk 3 bis. Smith Haut Lafitte 1994 (Pessac-Leognan) : Zoete kruiden, lichte evolutie, vlezig, bbq, mooie zuren, veel bestanddelen, rijpe tannines, soepel, 91+ 3 Tris. Kreuzberg Ahrweiler 2010 (jaar dat er bijna geen GG gemaakt werd) (Ahr) : Pinot Noir, leder, ceder, potloodpunt, kruidig, zwart fruit, Duitsland, koffie, rijpe zuren, caramel 91 3 quattro. Chateau des Tours Vacqueyras 2006 (Rhone) : Gerijpte Rhone/Languedoc, syrah?, bruine rand, zoete kruiden, behoorlijk zoete aanzet, droge smaak, mooie zuren, zachte tannines, rood fruit, kersen, Amarone? 90 4. Reclos de la couronne Montagne st Emilion 2001 (Bordeaux) : Italiaans?, mooie parfums, licht tannineus, beetje gekookte groenten, rubbertje, kersen, rijp zwart fruit, nog potentieel, sangiovese? 88+ 5. Guastaferro Primum Taurasi 2008, beter na 2 uur : Zeer lactisch, toast, zwart fruit, tannines komen wat door op het einde, houtopvoeding is fel aanwezig, gebakken kersen, 87 6. Potensac 1990 (Haut-Medoc) : Zwart fruit, licht kruidig, goede frisheid, zachte tannines, licht geëvolueerd, koffie, licht uitdrogend, Poujeaux?, evenwichtig , 91 7. Grapillon d'Or Gigondas 2005 (Gigondas) : Peper, gekookte groenten, taninneus, rood fruit, plakkaatverf, strengere stijl, nog te jong 86 8. Pontet Canet 1981 (Pauillac) : Typisch Bordeaux van neus, potloodslijpsel, groene toets, zet zacht aan in de mond, versmolten mondgevoel, licht zuurtje, floraal, zeer zacht en complex, hintje tannines, groots 94+ 11. Alquier les premières 2014 14€ (Faugeres) : Kruidig, kaneel, specerijen, peper, gebak, sappige stijl, rood fruit, krieken, nog jong, karakter, zeer finesserijke wijn, 92+ 12. Monbrisson 2005 (Margaux) : Nog jong, zwart fruit, mooi! 90 Nog een zoete Jurançon van Domaine Bellegarde Cuvee Thibault 2000 bij een lekker dessetje. Blind door Olivier als zoete Jurançon herkend, Straf! RE: De Kelderresten - don quichotte - 06-07-2017 12:16 AM (05-07-2017 09:30 AM)33S schreef:(04-07-2017 12:47 PM)don quichotte schreef: Zondag hadden we een proeverij met als leidraad " De kelderresten". De Fiano di Avellino D.o.c.g. Particella 928 Cantina del Barone was van de jaargang 2011. Deze wijn kreeg een gemiddelde score van 89. Met een marge of deviatie tussen min. en max.score van 2 Voor sommigen gasten was dit een ondefinieerbare en ongrijpbare wijn. Sommige professionals gaven deze wijn van 2011 een "drinking window" van 2013-2020. Volgens mij moet die jong worden gedronken. Deze wijn was zijn top al voorbij. Prijsklasse: deze 2011 kostte 10.25€ in juni 2014.( + transport) De jaargang 2015 gaat al 15€. De 2016 zal meer dan 16€ gaan. De Taurasi “Primum” Cantine Guastaferro was van de jaargang 2008.( wilde eigenlijk de 2004 of de 2006 boven halen. ) Deze wijn kreeg een gemiddelde score van 88.5 (Marge 4) Prijsklasse 2008: 24€ + transport ( werd in het begin lager ingeschat dan 20€) RE: De Kelderresten - 33S - 06-07-2017 09:30 AM (06-07-2017 12:16 AM)don quichotte schreef:(05-07-2017 09:30 AM)33S schreef:(04-07-2017 12:47 PM)don quichotte schreef: Zondag hadden we een proeverij met als leidraad " De kelderresten". Bedankt voor je antwoord! Ik heb mijn Fiano's toch het liefst na een aantal jaren kelderrust, maar jong vind ik ze ook lekker. Ik dronk niet zo heel lang geleden ook een 2011 (van Colli di Lapio) en daar herinner ik mij ook wel wat gebrek aan frisheid. Ik wijt dit toch deels aan de hete jaargang. Heb nog 1 2011 liggen (de Aipierti van Vadiaperti). Van die Guastaferro heb ik 1 fles van de 2006, daar wacht ik nog wel enkele jaren mee. |