wijnliefhebbers
Couscous , kip en saffraan. - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html)
+--- Forum: Wijn- gerecht (/forum-72.html)
+--- Discussie: Couscous , kip en saffraan. (/thread-5447.html)


Couscous , kip en saffraan. - Smaakatleet - 02-08-2017 09:22 AM

Hoi allemaal.

Ook ik had graag even beroep gedaan op jullie.

Het is een heuse mix.

Kippebillen.
Rozijnen , abrikozen en amandelen.
Courgette , wortel en kikkererwten.
En nog zoveel meer...

Het wordt ook een beetje spicy.

Zelf dacht ik in wit aan zuiders.

100% macabeu of een grenache blanc.

Rood lijkt me iets minder te lukken.

Dank alvast bij voorbaat!


RE: Couscous , kip en saffraan. - shiraz - 02-08-2017 10:43 AM

ne goeien kruidige rosé


RE: Couscous , kip en saffraan. - Vinogan(s) - 02-08-2017 10:47 AM

Efkes wa ballekes opgooien:

Wit: chardonnay houtgelagerd of chenin; viognier

Rood: je zou kunnen proberen met een rioja, of een zachte kruidige nero d'avola


RE: Couscous , kip en saffraan. - Smaakatleet - 02-08-2017 11:18 AM

Rosé heb ik hier echt wel tekort!
Denk 7 flesjes en geen maaltijd wijnen. Blush


Tzal dus wit worden!

Chenin heb ik ook wel geen houtgelagerd. Wink


RE: Couscous , kip en saffraan. - vinejo - 02-08-2017 01:21 PM

(02-08-2017 11:18 AM)gertjeuh schreef:  Rosé heb ik hier echt wel tekort!
Denk 7 flesjes en geen maaltijd wijnen. Blush


Tzal dus wit worden!

Chenin heb ik ook wel geen houtgelagerd. Wink

Een niet àl te droge riesling zou het hier mss ook wel goed doen.


RE: Couscous , kip en saffraan. - Smaakatleet - 02-08-2017 01:37 PM

(02-08-2017 01:21 PM)vinejo schreef:  
(02-08-2017 11:18 AM)gertjeuh schreef:  Rosé heb ik hier echt wel tekort!
Denk 7 flesjes en geen maaltijd wijnen. Blush


Tzal dus wit worden!

Chenin heb ik ook wel geen houtgelagerd. Wink

Een niet àl te droge riesling zou het hier mss ook wel goed doen.

Ik was ook heel even aant denken aan dees!
Gewürz kwam ook even piepen. Smile

Het zijn twee wijnen geworden ...
Kon niet kiezen.

Gg 2015 strak , mineraal , wit fruit , no nonsense wijn. Kruidig
Assemblage grenache blanc en gris

Un bout de chenin
100% chenin

Zoete rijpe neus.
Nog nooit zo een fruitige chenin gehad!
Abrikozen en perzik , peer. Wat een wijn!
Zelfs de zuren lijken eerder mild wss omwille van den halve container fruit in den afdronk... Wink
Voila.


RE: Couscous , kip en saffraan. - Kupers - 04-08-2017 09:05 PM

En welke paste nu het beste Tongue.

Meestal kijk ik naar Spanje voor alles wat een beetje Marokaans/Tunesisch getint is. Viura is perfect bij alles met kip, denk dat een iets oudere wijn ook mooi zou zijn geweest met de rozijntjes die je er in hebt verwerkt, en meestal zijn deze wijnen ook aromatisch genoeg om tegen de saffraan op te kunnen. Chenin is misschien iets te zuur?


RE: Couscous , kip en saffraan. - Smaakatleet - 04-08-2017 11:16 PM

(04-08-2017 09:05 PM)Kupers schreef:  En welke paste nu het beste Tongue.

Meestal kijk ik naar Spanje voor alles wat een beetje Marokaans/Tunesisch getint is. Viura is perfect bij alles met kip, denk dat een iets oudere wijn ook mooi zou zijn geweest met de rozijntjes die je er in hebt verwerkt, en meestal zijn deze wijnen ook aromatisch genoeg om tegen de saffraan op te kunnen. Chenin is misschien iets te zurr?

Wel toch de chenin!

De zoete rijpe vruchten en deze ietsje mildere zuren.
Echt ongelooflijk hoeveel fruit er ook in de afdronk zat.

Viura bedoel je dan een hele klassieke witte Rioja ofzo?


RE: Couscous , kip en saffraan. - Kupers - 05-08-2017 11:37 AM

Ah mooi!

Rioja zou mijn voorkeur krijgen, Abel Mendoza, Lopez de Heredia, eigenlijk klassieke wijnen, rijk maar toch met structuur en fraicheur.


RE: Couscous , kip en saffraan. - Smaakatleet - 05-08-2017 12:28 PM

(05-08-2017 11:37 AM)Kupers schreef:  Ah mooi!

Rioja zou mijn voorkeur krijgen, Abel Mendoza, Lopez de Heredia, eigenlijk klassieke wijnen, rijk maar toch met structuur en fraicheur.

thank you zal ik onthouden! Smile