![]() |
Kerst Kook Kitch - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html) +--- Forum: Wijn- gerecht (/forum-72.html) +--- Discussie: Kerst Kook Kitch (/thread-5643.html) |
Kerst Kook Kitch - Smaakatleet - 16-12-2017 09:35 AM Hey allemaal, Ja jij daar beste lezer! ![]() De menu voor kerst staat vast hier bij ons. Wilde deze graag hier eens delen. Als er nog mensen zijn die graag wat wijnsuggesties doen, het zou welkom zijn. - Sint-jacobsvrucht, garnalen, courgette, oven gegaarde aardappel, gele paprika/gember/wortel sausje met room. Hierbij: -wit En Billat-Domaine Labet ( 100% Chardonnay) -rood La Perdida - Proscrito (Palomino & Garnacha) -Stoofpotje van kip. Aardappel en koriander. Gele raap, rode ui, limoen en zongedroogde tomaat. Hierbij : -wit een blend van muscat a petit grains en muscat d'Alexandrie. -rood gamay uit de bojo -Lotte, rode biet, pompoen en corolles. sausje van bietensap. Hierbij: -wit 100% albarIƱo nog geen idee van wie. -rood Michel Prunier et Fille Volnay 1er Cru Caillerets 2002 -Ijstaartje gemaakt door iemand anders ( geen held in desserts ![]() Met vanille en Colombiaanse chocolade. Voor de dag erna hebben we er met Koffie en nootjes. Hierbij: -wit Lusteau PX -rood Banyuls RE: Kerst Kook Kitch - Fre - 18-12-2017 10:59 AM Ziet er goed uit, Greg. Vraag me wel af wat de Volnay gaat geven met die Lotte. Misschien een schone Riesling? RE: Kerst Kook Kitch - Smaakatleet - 19-12-2017 07:21 AM Toch wat schrik voor een Riesling. Die bieten zijn op zoutkorst gebakken. Daarmee dat AlbariƱo in wit vooral mijn aandacht trok. RE: Kerst Kook Kitch - Vinogan(s) - 19-12-2017 10:44 AM De Sint-jacobsvrucht, is die warm of koud? Kan een verschil geven qua mogelijkheden. Kip: sauvignon blanc misschien als de koriander doorkomt? Zeeduivel: - wit: fiano, pinot gris of witte rioja, die sauvignon van hierboven :-) ? - rood: ploussard of vernatsch / schiava (uit Alto Adige), die bojo van hierboven :-) ? RE: Kerst Kook Kitch - Smaakatleet - 19-12-2017 07:01 PM Sint-jacobsvrucht zal warm zijn. ![]() Met die rode ploussard breng je wss wel een verschuiving in de menu! Hmmm en nu moet spontaan denken aan macabeu voor wit. Dankzij de Rioja tip uiteraard. |