Kerst Kook Kitch - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html) +--- Forum: Wijn- gerecht (/forum-72.html) +--- Discussie: Kerst Kook Kitch (/thread-5643.html) |
Kerst Kook Kitch - Smaakatleet - 16-12-2017 09:35 AM Hey allemaal, Ja jij daar beste lezer! De menu voor kerst staat vast hier bij ons. Wilde deze graag hier eens delen. Als er nog mensen zijn die graag wat wijnsuggesties doen, het zou welkom zijn. - Sint-jacobsvrucht, garnalen, courgette, oven gegaarde aardappel, gele paprika/gember/wortel sausje met room. Hierbij: -wit En Billat-Domaine Labet ( 100% Chardonnay) -rood La Perdida - Proscrito (Palomino & Garnacha) -Stoofpotje van kip. Aardappel en koriander. Gele raap, rode ui, limoen en zongedroogde tomaat. Hierbij : -wit een blend van muscat a petit grains en muscat d'Alexandrie. -rood gamay uit de bojo -Lotte, rode biet, pompoen en corolles. sausje van bietensap. Hierbij: -wit 100% albarIƱo nog geen idee van wie. -rood Michel Prunier et Fille Volnay 1er Cru Caillerets 2002 -Ijstaartje gemaakt door iemand anders ( geen held in desserts ) Met vanille en Colombiaanse chocolade. Voor de dag erna hebben we er met Koffie en nootjes. Hierbij: -wit Lusteau PX -rood Banyuls RE: Kerst Kook Kitch - Fre - 18-12-2017 10:59 AM Ziet er goed uit, Greg. Vraag me wel af wat de Volnay gaat geven met die Lotte. Misschien een schone Riesling? RE: Kerst Kook Kitch - Smaakatleet - 19-12-2017 07:21 AM Toch wat schrik voor een Riesling. Die bieten zijn op zoutkorst gebakken. Daarmee dat AlbariƱo in wit vooral mijn aandacht trok. RE: Kerst Kook Kitch - Vinogan(s) - 19-12-2017 10:44 AM De Sint-jacobsvrucht, is die warm of koud? Kan een verschil geven qua mogelijkheden. Kip: sauvignon blanc misschien als de koriander doorkomt? Zeeduivel: - wit: fiano, pinot gris of witte rioja, die sauvignon van hierboven :-) ? - rood: ploussard of vernatsch / schiava (uit Alto Adige), die bojo van hierboven :-) ? RE: Kerst Kook Kitch - Smaakatleet - 19-12-2017 07:01 PM Sint-jacobsvrucht zal warm zijn. Met die rode ploussard breng je wss wel een verschuiving in de menu! Hmmm en nu moet spontaan denken aan macabeu voor wit. Dankzij de Rioja tip uiteraard. |