wijnliefhebbers
Wijnkrabbels - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html)
+--- Forum: Media, blogs, artikels (/forum-67.html)
+--- Discussie: Wijnkrabbels (/thread-5773.html)


Wijnkrabbels - Marc - 09-03-2018 09:43 PM

Wijnkrabbels, mijn "andere" blog.

Vorig weekend mocht ik naar Indigena, Masterclass Italiaanse Wijn, van en met Ian d'Agata (Decanter, Vinous, RP,...)

Voor de gelegenheid schreef ik het verslag in het Engels:

https://wijnkrabbels.wordpress.com/2018/03/08/indigena-with-ian-dagata-brussels-march-4th-2018/


RE: Wijnkrabbels - wvd - 10-03-2018 01:00 PM

(09-03-2018 09:43 PM)Marc schreef:  Wijnkrabbels, mijn "andere" blog.

Vorig weekend mocht ik naar Indigena, Masterclass Italiaanse Wijn, van en met Ian d'Agata (Decanter, Vinous, RP,...)

Voor de gelegenheid schreef ik het verslag in het Engels:

https://wijnkrabbels.wordpress.com/2018/03/08/indigena-with-ian-dagata-brussels-march-4th-2018/

Spijtig genoeg zondag niet geweest. Maandag stond Nebbiolo vooraan, vooral uit Alto-Piëmonte. Leuke namiddag over andere producten uit Piëmonte zoals hazelnoten, kaas, look. Heel bijzonder.


RE: Wijnkrabbels - Marc - 11-03-2018 09:32 PM

Ik zag jullie degustatielijst, Werner.
Ik was eerst wat jaloers, maar dan bedacht ik me: waar kan je zo'n reeks barbera naast elkaar proeven.
Het was best wel interessant. Het had wat gestructureerder gemogen, dat wel Wink


RE: Wijnkrabbels - Fre - 12-03-2018 08:59 PM

Marc, ik kan me vergissen maar het lijkt me dat toch een redelijk aantal van de geproefde wijnen wat alcoholisch waren of dat de kracht (extractie?) het haalde van de finesse. Komt dat door de warme jaartallen?


RE: Wijnkrabbels - Marc - 13-03-2018 12:59 AM

(12-03-2018 08:59 PM)Fre schreef:  Marc, ik kan me vergissen maar het lijkt me dat toch een redelijk aantal van de geproefde wijnen wat alcoholisch waren of dat de kracht (extractie?) het haalde van de finesse. Komt dat door de warme jaartallen?

Volgens Ian D'Agata: "Barbera is a grape that loves heat..."
Volgens mij heeft het meer te maken met het gebruik van hout en de manier van wijnmaken (extractie/overextractie).
Barbera is geen wijn waarin je véél finesse moet zoeken. De twee Nizza DOCG wijnen kwamen nog het dichtst in de buurt.


RE: Wijnkrabbels - Vinogan(s) - 13-03-2018 10:20 AM

(13-03-2018 12:59 AM)Marc schreef:  [Barbera is geen wijn waarin je véél finesse moet zoeken.

Hier sluit ik me bij aan