Denis Ackermann - Rorschwihr - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html) +--- Forum: Elzas (/forum-25.html) +--- Discussie: Denis Ackermann - Rorschwihr (/thread-5779.html) |
Denis Ackermann - Rorschwihr - Smaakatleet - 11-03-2018 09:09 AM Zou dit toevallig familie zijn van André? Bon, de pinot 2015 dan maar: Geproefd onlangs en was direct verkocht. Lekker rijp aardbei, pinot neusje. Die haast Duitse stijl. Veel structuur, kwam redelijk gelaagd maar elegant over. Deze vrijdag bij het openmaken toch een heel ander gevoel! Een alcohol gevoel zeg maar. 2015= 14% Na enkele keren proeven dacht ik van. Is dit echt wel hetgeen wat vorige maand in mijn glas zat? Waar is die elegantie? Het kwam eerder over als een pinot uit een warmere regio. Gelukkige na een hele tijd begon de wijn zich een beetje te ontplooien. De structuur begon zich verder te ontplooien, toch nog het alcohol toetsje. Gisteren niets meer geproefd ervan. Dus vandaag op dag drie ook maar in naam van de wetenschap. Verder onderzoek uitvoeren. RE: Denis Ackermann - Rorschwihr - vinejo - 11-03-2018 09:50 AM (11-03-2018 09:09 AM)gertjeuh schreef: Zou dit toevallig familie zijn van André? Had je hem mss wat warmer geschonken? Een graadje meer of minder kan een enorm verschil uitmaken. T was 15 C° he buiten ;-) RE: Denis Ackermann - Rorschwihr - Smaakatleet - 11-03-2018 10:18 AM Wel de exacte schenk temperatuur op de beurs weet ik niet. Had deze nochtans wat gekoeld op voorhand. Maar na een tijdje begon er zich ook wel meer fruit en structuur kenbaar te maken. Nu zit deze al twee dagen in de koelkast dus herkansing zal in eerste instantie zeer koel gebeuren. RE: Denis Ackermann - Rorschwihr - Smaakatleet - 11-03-2018 01:45 PM Een uurtje op voorhand uit de koelkast. En ja dit is beter... Het is en blijft nen 2015 maar nu gedraagt deze zich tenminste. Edit: aan 11 euro de fles zeker koopwaardig! RE: Denis Ackermann - Rorschwihr - Olivier - 11-03-2018 02:39 PM Deze wijn had een mooi pinotneusje met framboosjes, maar kwam in de mond een beetje warm over. Kan me perfect inbeelden dat deze wijn beter voor de dag kwam na wat extra koeling. |