wijnliefhebbers
Raul Pérez - Rías Baixas - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Spanje/Portugal (/forum-15.html)
+--- Forum: Andere Spaanse furie (/forum-21.html)
+--- Discussie: Raul Pérez - Rías Baixas (/thread-6456.html)


Raul Pérez - Rías Baixas - fleer - 06-07-2019 02:27 PM

Sketch 2016

This wine is made with Albariño grapes, from a vineyard more than 50-years old in the town of Dena, in the Rías Baixas. The harvest takes place at the end of September, a time when the grape has a higher sugar level. The extraction is done without any maceration and is fermented with its own yeasts and then transferred to very old 750-litre casks for a year. It is bottled without clarification or filtration.

The nose shows aromas of medlar, ripe peach, pear skin with slight hints of bay leaf and ripe golden apple. On the palate it is fresh, encompassing, with certain saline touches and a long acidity. The mixture of both elements shows a citric combination that makes the wine, if possible, even longer.

https://www.raulperez.com/en/wines/sketch-2016/

De Sketch 2016 is een volle wijn met citrus, mineraal, een bittertje, heel evenwichtig en goed gemaakt 93p


RE: Raul Pérez - Rías Baixas - Olivier - 18-09-2021 02:00 PM

El Castro de Valtuille Joven 2020, Bierzo

Opgelet : het gaat hier om de Joven, je hebt ook een Castro de Valtuille (niet-joven) die iets duurder is.
Gisteren opengedaan, en uitgesproken aardse aroma’s, iets groen. En in de mond een zeer onaangenaam bittere afdronk. Direct weer in de fles gezet om dag nadien opnieuw te proeven.

Vandaag dus tweede poging : nog altijd soort kelderaroma in de neus, wat asperge. In de mond vrij zacht, rijpe kersen, rijpe tannines, maar nog altijd een duidelijke bitter op het einde. Minder dan gisteren, maar nog altijd te veel. Ik vrees dat deze voor de pompbak zal zijn.


RE: Raul Pérez - Rías Baixas - wvd - 18-09-2021 04:50 PM

(18-09-2021 02:00 PM)Olivier schreef:  El Castro de Valtuille Joven 2020, Bierzo

Opgelet : het gaat hier om de Joven, je hebt ook een Castro de Valtuille (niet-joven) die iets duurder is.

En dan is er de Cepas Centenarias....!
En doe dat dan toch in de spaghetti saus of zoiets. Rolleyes