wijnliefhebbers
Moderatorvergaderingske met special guests. - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html)
+--- Forum: Onvergetelijke degustaties (/forum-64.html)
+--- Discussie: Moderatorvergaderingske met special guests. (/thread-6679.html)


Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 02-11-2019 12:26 AM

...


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - troisetoiles - 02-11-2019 01:31 AM

Zware vergadering. Benieuwd naar de notulen!


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 03-11-2019 01:50 PM

De notulen zijn kort wegens niks genoteerd. Rolleyes

De Macon 2015 van Couturier was klassiek, hoewel men even in Noordelijke Rhone zat. Vince corrigeerde met de opmerking dat dit hem aan een rijpe...Macon deed denken.
Ik plaatste er bewust een totaal ander type chardonnay tegen, namelijk de Arbois 2009 van Villet.
In de neus wel dat typische vin nature geurtje, maar in de mond was dit heel zacht en verfijnd, jawel, puur en digest.

Om in de streek te blijven: ik wou mijn medeproevers eens onder de indruk brengen met de top van trousseau. Dat lukte wonderwel.
De Aviet Trousseau 229 Reserve du caveau 2015 is gemaakt met de lutte raissonnee maar vertoonde dezelfde finesse als vorige wijn. De 229 slaat op het aantal dagen dat de wijn na gisting bleef macereren op de pulp.
Topwijn voor mij, origineel, boeiend, fris en complex.

Wat kon ik daarnaast zetten? Een wijn die voor mij in hetzelfde straatje zit. Minder koel, iets smeuïger maar even lang en fijn. Julia Bertram Monchberg 2015. Groots.

Ik kwam lekker op dreef en besloot te bewijzen dat ook Bordeaux Bourgondisch kan zijn. Als je hem maar genoeg tijd geeft.
In 2013 was deze wijn al subliem, zes jaar later, op zijn 36 ste voldeed hij nog steeds 100% aan deze beschrijving:
https://wijnliefhebbers.wordpress.com/2013/01/12/chateau-d-angludet/

Tja, wat kon ik hierna nog schenken?
Iets wat daar nog boven kon? Moeilijk maar toch haalbaar. Het werd de Leoville Las Cases 1993, geboortejaar van mijn fantastische dochter Maya. De wijn deed haar alle eer aan.

Ook mijn gasten kwamen met schitterende flesjes opzetten, zoals ondermeer deze
http://www.vinejo.freebb.be/thread-2078-post-92693.html#pid92693

En ook de 2011 Chicotot Plantes bewees weer de kwaliteit van dit domein.

Olivier zorgde gelukkig weer voor wat afwisseling, iets niet-Frans, een originele en waarlijk zeer mooie Teroldego van Foradori (Sgarzon) die ons wat aan een syrah deed denken. Op dag 2 overtrof deze wijn makkelijk de Bourgognes.

We eindigden in stijl met een verfrissende en poeplekkere Macvin de Jura van Villet.

En zo werd weer eens bewezen dat vergaderingen wel degelijk essentieel zijn voor het goed functioneren van grote bedrijven zoals dit forum.


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 03-11-2019 03:02 PM

Nog vergeten
http://www.vinejo.freebb.be/thread-2320-post-92698.html#pid92698


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Olivier - 03-11-2019 03:12 PM

Topavondje geworden!

Die Bertram was de beste Ahr die ik al gedronken heb. Groots inderdaad!

Magniens Mogotte was ook een wijn die mij bijzonder aansprak. Zeer precies en zacht.

Het duo Bordeaux toont nog maar eens aan dat Bordeaux op dronk tot ‘s werelds topwijnen behoren. Nog niets van vergangenis.

Chicotot bewees nog maar eens hoe consistent goed dat zijn wijnen zijn.

Citaat:Olivier zorgde gelukkig weer voor wat afwisseling, iets niet-Frans, een originele en waarlijk zeer mooie Teroldego van Foradori (Sgarzon) die ons wat aan een syrah deed denken. Op dag 2 overtrof deze wijn makkelijk de Bourgognes.

Amai, precies beter geworden dan?


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 03-11-2019 03:23 PM

(03-11-2019 03:12 PM)Olivier schreef:  Topavondje geworden!

Die Bertram was de beste Ahr die ik al gedronken heb. Groots inderdaad!

Magniens Mogotte was ook een wijn die mij bijzonder aansprak. Zeer precies en zacht.

Het duo Bordeaux toont nog maar eens aan dat Bordeaux op dronk tot ‘s werelds topwijnen behoren. Nog niets van vergangenis.

Chicotot bewees nog maar eens hoe consistent goed dat zijn wijnen zijn.

Citaat:Olivier zorgde gelukkig weer voor wat afwisseling, iets niet-Frans, een originele en waarlijk zeer mooie Teroldego van Foradori (Sgarzon) die ons wat aan een syrah deed denken. Op dag 2 overtrof deze wijn makkelijk de Bourgognes.

Amai, precies beter geworden dan?

Zeker weten. Enorm floraal en elegant!


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Fre - 04-11-2019 12:03 PM

Een heerlijke herfstavond met gelijkgestemden.
- Ik onthoud van de avond dat een Chardonnay 'nature' uit de Jura veraf staat van een chardonnay uit pakweg de Macon. Hoe evenwichtig ook de wijn, het natuurlijke aspect overstemde toch de druif en de terroir.
- ik onthou ook graag hoe mooi een Trousseau kan zijn. Aviet, schrijf het op of onthou de naam!
- Dat Julia Bertram gewoonweg de top uit de Ahr betekent. De Monchberg was gewoon een toonbeeld van evenwicht, finesse en precisie.
- Het Bordelees duo waar de L'angludet na 36 jaar gewoon nog ronddartelt als een jong veulen. Die wijn was gewoon áf!
- De Léoville Las Cases1993 moest niet onderdoen. Had wel meer tijd nodig om open te komen wat aantoont dat deze nog een tijd zal meegaan. Maar wat een lengte. Knap!

De rest van de avond werd iets mistiger met nog een knappe Chicotot en Foradori.

Bedankt voor de heerlijke avond!


RE: Moderatorvergaderingske zonder special guests. - vinejo - 27-07-2020 09:33 PM

Gisteren een moderatorvergaderingske zónder special guests. Ja, wij lopen hier in het Gentse altijd wat voor op de rest van het land en ook op de coronamaatregelen van de regering, vandaar. (mocht gans Belgie dat gedaan hebben zaten we nu niet wederom in de sh** Rolleyes )

Gezien de zon kwam piepen op t moment dat we begonnen met het uitvoeren van onze moderatorplicht kwam een roseetje goed van pas.
Oli was eerder al heel enthousiast geweest over de witte van Chateau Romanin, en in de roséversie van deze zuivere wijn (bio verplicht in de aop!) vonden we naast amandel en agrume alweer de schitterende balans terug die ook de andere wijnen van dit topdomein vertonen. Miste nét iets van complexiteit om te wedijveren met het beste van Bandol (lees Tempier, Pibarnon, Terrebrune,..) maar kon ons zeer bekoren.

Mijn partner in t forumkraam (én partner in crime) schonk vervolgens een wijn die, wanneer je hem naar je reukorgaan bracht, een soort kramp in de arm veroorzaakte waardoor het heel moeilijk was om je glas weer van je neus weg te halen. Wat een heerlijk snuffelneusje, na 10 minuten had ik nog steeds geen slok genomen (en ik had nochtans veel dorst..)
Deze Morgon VV 2016 van Anthony Thevenet liep over van de bloemetjes en het fris rood fruit, in de mond excelleerde hij in evenwicht en fraicheur. Het leek wel alsof er constant een frisse wind waaide tussen de vloeistof en je tong en gehemelte. We merkten een lekkere vegetaliteit op (slechts gedeeltelijk ontsteeld?) die mede deze fraicheur hielp in stand houden. Deze wijn was van het niveau van een Chamonard en Foillard en had ook iets Bourgondisch. Dat vonden we allebei niet erg.

Ik had een sterk vermoeden dat de wijn die ik vervolgens zou inschenken pérfect zou volgen op de vorige.
Ook deze had een subtiele neus, met mineraliteit (grafiet), klein rood fruit, wat hout (vanille) en tabak, een echte charmeur. Oli dacht aan een Bourgogne met een Ahr touch (Bertram), of een Ahr met sterke Bourgognetoets (ook Bertram). Het was duidelijk dat hij vooral met Julia Bertram in zijn hoofd zat, maar ik kon de link naar de wijn wel volgen. Er was ook een Bourgondische aarsheid volgens Oli, maar hierop ben ik niet verder ingegaan.
We dronken de topcuvée van Dominique Gruhier, L Âme des Dannots 2015.
Schoon marchandise uit Leuven!

Om ernaast te drinken had ik bewust gezocht naar een Bourgogne van hetzelfde jaar en ongeveer dezelfde prijs, maar uit een klassiekere streek, en had die gevonden in de pinot noir Grand Chailot van Hubert Lignier, toch wel een grote naam uit de Cote d ‘ Or.
De neus was minder verleidelijk met een ingetogen koelheid, aardse toetsen (schors en bos, leder ook), met iets minder fruit dan de vorige, vleziger, minder frivool maar meer karakter.

Er was eigenlijk een groter verschil tussen deze 2 Bourgognewijnen dan tussen de Gruhier en de Thevenet, maar beide wijnen tonen hoe goddelijk mooi pinot noir kan zijn als er wijn van gemaakt wordt door een gedreven wijnbouwer.

Over gedreven wijnbouwers gesproken, ook Alvaro Palacios behoort tot die categorie. Overal waar deze door Decanter tot wijnmaker van het jaar 2015 uitgeroepen vakman aan het werk gaat slaagt hij erin om wijnen te maken die tot de beste van de streek behoren. Na Priorat (Ermita) en Bierzo trok hij naar de meest klassieke aller Spaanse wijnstreken, de Rioja.
Ik kreeg dus een Rioja in mijn glas, stak mijn neus erin en wist onmiddellijk wat het was.
Saint Joseph!
Tja, die peper, da s zó typisch, ik voelde me een beetje verlegen dat ik zo snel al kon zeggen uit welke streek Oli zijn wijn kwam. Naast de peper roken we een waaier aan andere aroma s, floraal, gerookt, mineraliteit en rijp maar fris rood fruit.
De eerste slok leek wat op de Belgische regering (onsamenhangend) de tweede was al veel mooier. Ook hier veel fraicheur, deze gulle wijn bleef enorm fris, ook dankzij een een subtiel frisgroene toets die de de ruggengraat van fruit een mooie spanning gaf. De tannines konden gewoonweg niet mooier rijp zijn. Een minuut na inslikken kreeg je er nog wat frambozen gratis bovenop, alsof je nog niet genoeg overtuigd was van de klasse van deze wijn.
Zoals gezegd, een topper uit de N Rhone voor mij.
Palacios, Propiedad, Rioja 2017
Caramba, garnacha!

Volgend glas.
t Is geen speeddate maar een speeddegustatie.

In de neus eerst wat eenvoudig maar komt open bij walsen. Vooral blauwe bes, fijne rode zure kersjes, wat peper, viooltjes, kruidigheid. Een totaal ander aromapallet dan de vorige wijnen maar ook hier volop snuffelen.
Heel precies in de mond, olieachtig maar strak, heel fijne zuurtjes, klievend (volgens Oli), een licht bittertje naar het einde toe. Na inslikken wat droog maar zeker niet storend.
Spannend in de mond, boeiend in de perceptie.
Schoon!! Beter dan vele (wellicht te jonge) Barolo s die ik al dronk.
Oli twijfelde, en wist alvast zeker dat er alcohol in de wijn aanwezig.
Ja die kent er wat van, blij dat hij in mijn team zit!

Ik geef even de gedachtengang van Oli weer:
Voor wie zich daar ongemakkelijk bij voelt, er werd goed gemodereerd!

"Hmmm, de druif...."
Hij sloot de saparavi alvast uit.
"Of misschien de streek...
Mocht het Frankrijk zijn N Rhone
Mocht het portugal zijn Baga..
Spanje? Bierzo (mencia)
Italie? nebiolo...
Met de tijd toonde de wijn meer rood fruit, kersjes ook... aglianico maar dan zou t minder fijn zijn en minder spanning...
Maar wat ik nu gewaar word...hoe langer de wijn open staat hoe meer rood fruit en..toch wel hoe meer tannines...
De enige die dat kan hebben is...Nebiolo!!"

Een welverdiend applaus was zijn deel. Maar ik had mijn glas vast dus dat kon niet.

t Was trouwens nebiolo met een klein percentage andere druiven uit de streek, Boca (noord Piemonte). Le Piane Mimmo 2013
Niet de eerste keer dat we een nebiolo die niét uit de streek rond Barolo komt heel erg lekker vinden.
En we zijn de laatsten om hier op t forum reclame te maken, maar dit is dus wel de tweede voltreffer van het aanbod van Leuvin. (Oli dronk blind, en ikzelf heb geen cent korting gekregen op deze wijn dus zeer streng beoordeeld, tweede dag, tijdens het schrijven van dit verslag, smaakte ie me nog meer, de tannines vielen trouwens mínder op, verrassend.)

Weder mijn beurt om blind te proberen een wijn thuis te brengen. Mijn gedachtengang zal ik echter, ter vrijwaring van het voortbestaan van dit forum, niet integraal publiceren.

Specerijen, peper alweer, iets tussen rood en zwart fruit, aardbei/cassis, heerlijk hedonistische neus. In de mond geen enkele weerbarstigheid, zijdezachte tannines, alweer een enorme fraicheur (is dít dan het kenmerk van wijnen op een rootday? Je zou het gaan denken,)
Hier wel degelijk wederom de kenmerken van N Rhone, ik durfde het tóch aan om dit te opperen.
Domaine de la Ville Rouge, Cuvee Paul, Crozes Hermitage 2014

Oef, juist deze keer, mijn ego was gerust gesteld. Zeeer zeer mooie wijn en PQ gewoonweg top (18 euro te wijnbeurs Lille).

De Chateau de Lamarque Haut Medoc 2016 die ik daarna schonk (ik wou weten of mijn eerste (top)ervaring met deze wijn correct was of eerder te wijten aan de 5 dagen dat mijn vrouw weg was op fietstocht) kon de hoge verwachtingen niet volledig inlossen. Het aroma was mooi maar in de mond was hij weerbarstiger dan de eerste fles die ik hiervan vorige week opende. Ik twijfel nog of ik de extra bestelde flessen ga ophalen, maar denk toch dat ik zal zwichten voor mijn tavco...)

We eindigden met twee heerlijke witte wijnen.

Von Hövel Scharehofberg, riesling auslese, Saar 2011
Hoho, vederlicht en toch lang en complex, zoveel beter om mee af te sluiten dan een Sauternes...

Of nee, nóg beter om mee af te sluiten is een niet geouileerde savagnin, de Grand Reserve 2014 van Aviet.

Tien wijnen geproefd, we vonden dat we voldoende onze voorbeeldfunctie hadden vervuld.
Deze moderatorvergadering was zeer vruchtbaar en kwam tot volgende conclusies:

1/ Alles goed met het forum
2/ Niet op de lauweren rusten en volgende vergadering niet te lang uitstellen
3/ Moderators van wijnfora behoren per definitie tot elkaars wijnbubbel.


RE: Moderatorvergaderingske zonder special guests. - FRANCISPICCART - 27-07-2020 10:08 PM

(27-07-2020 09:33 PM)vinejo schreef:  1/ Alles goed met het forum
2/ Niet op de lauweren rusten en volgende vergadering niet te lang uitstellen
3/ Moderators van wijnfora behoren per definitie tot elkaars wijnbubbel.

Klinkt allemaal positief, zoals het hoort natuurlijk!


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Vince - 27-07-2020 10:19 PM

Noord piëmonte is de hidden gem voor nebbiololiefhebbers,
En waar de chalonnais de hidden gem was voor pinotliefhebbers, begint "Noord bourgogne" ( Gruhier => Tonnerre ) aan het raam te piepen. Boeiend.


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Fre - 27-07-2020 11:42 PM

Ik ben zooo blij dat ik niet de enige ben die regelrecht het decor ben ingereden bij de Palacios. Lees maar eens mijn laatste ervaring bij de Zwijntjes. Toen dacht ik ook aan Syrah. En Syrah en Grenache liggen nu niet direct bij elkaar. Daarom dat ik m zo goed vond waarschijnlijk Smile


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Olivier - 28-07-2020 10:30 AM

Haha, zalig verslagje van een zalige namiddag. Het was 21u00 toen ik voor de eerste keer op mijn horloge keek. De tijd vloog voorbij.

De flow van de wijnen was ook perfect. We wisten van elkaar niet wat we zouden schenken uiteraard, en toch volgde elke wijn perfect op de vorige. Met als rode draad inderdaad die fraicheur en de zeer hoge genotsfactor. We moeten meer root day tastings doen! Tongue

Nog een detail over de garnacha : het domein is het ouderlijke domein van Alvaro Palacios en heet Palacios-Remondo. Maar Alvaro Palacios maakt er wel degelijk de wijnen. Meesterlijke wijnmaker! En voor mij beter dan de garnacha's uit de Sierra de Gredos die ik gedronken heb.


RE: Moderatorvergaderingske zonder special guests. - troisetoiles - 28-07-2020 09:20 PM

(27-07-2020 09:33 PM)vinejo schreef:  De eerste slok leek wat op de Belgische regering (onsamenhangend) de tweede was al veel mooier. O

Mooie tasting en interessant maar ook geestig verslag, hartelijk moeten lachen met observaties zoals hierboven.

Blij jullie te mogen verwelkomen in de Anthony Thevenet-fanclub. Denken jullie dat zijn Morgon VV 2016 nog lang in de kelder kan liggen?

Voorts wel benieuwd geworden naar de twee genoemde wijnen uit Leuven.


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Olivier - 28-07-2020 09:56 PM

Citaat:Blij jullie te mogen verwelkomen in de Anthony Thevenet-fanclub. Denken jullie dat zijn Morgon VV 2016 nog lang in de kelder kan liggen?

Waarschijnlijk wel, maar mocht ik er nog liggen hebben, zou ik het verderrie lastig vinden om er af te blijven, want nu toch wel bijzonder lekkerrrr!

Maar... Je kan natuurlijk eens eentje lang weg leggen om het 5-jarig bestaan van de fanclub te vieren. Dan neem ik de Côte du Py ook mee. Wink


RE: Moderatorvergaderingske zonder special guests. - vinejo - 29-07-2020 12:28 AM

(28-07-2020 09:20 PM)troisetoiles schreef:  
(27-07-2020 09:33 PM)vinejo schreef:  De eerste slok leek wat op de Belgische regering (onsamenhangend) de tweede was al veel mooier. O

Mooie tasting en interessant maar ook geestig verslag, hartelijk moeten lachen met observaties zoals hierboven.

Blij jullie te mogen verwelkomen in de Anthony Thevenet-fanclub. Denken jullie dat zijn Morgon VV 2016 nog lang in de kelder kan liggen

thank you Ken! Wink
Die Anthony kent er duidelijk iets van, kan mee met zijn naamgenoten...;-)
En ik ben zeker dat die wijn nog kan liggen maar weet niet of ie (nog) beter gaat worden...


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - troisetoiles - 29-07-2020 09:21 AM

(28-07-2020 09:56 PM)Olivier schreef:  Maar... Je kan natuurlijk eens eentje lang weg leggen om het 5-jarig bestaan van de fanclub te vieren. Dan neem ik de Côte du Py ook mee. Wink

Deal! Afspraak in 2023 in Villié-Morgon cheers


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - wvd - 29-07-2020 09:40 AM

Blij te lezen...!

Ter info:
MIMMO:
"“Mimmo” is dedicated to a friend from Boca who worked with us in the last 10 years contributing to improve the quality standards in our vineyards. This wine uses the method of combining the typical grapes of this area.Less structured and riper parts of “Boca DOC” (Nebbiolo and Vepsolina grapes) are blended after 2 years of aging in large barrels together with riper Croatina grapes (30%) to produce a wine which is lighter and more amenable than “Boca DOC” and functions as good door-opener to the more complex but also more demanding flagship wine “Boca DOC”. There is a nice floral and fruity flavour with a soft elegance and long-lasting taste. “Mimmo” does not need to age for long but matures well over a period of 3 to 6 years."

Ame des Dannots:
"Technique Terroirs et expositions: Terrain profond exposé Sud-ouest de pente moyenne.
Sol et sous-sols: Argilo-calcaire du Kimméridgien Superficie: 2 hectares Cépages: Pinot noir en sélection massale
Cu ltu r e: Lu tte b io log ique
Vendanges: Manuelle en caisse. Tri très sévère. Rendement: 45 hl/ha
Encuvage: Grappe entière pour 80%, macération sous gaz carbonique pendant 4 jours avant le départ de la fermentation.
Pressurage: Pneumatique
Durée de fermentation: 22 jours
Élevage: 10% en fûts de chêne neufs. Fûts et demi-muids de 2 à 5 vins pour le reste.
Durée d’élevage: 18 mois
Stockage: en cave à température constante à 7 mètres de profondeur
Production: 3 000 Bouteilles



RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 29-07-2020 12:00 PM

(29-07-2020 09:21 AM)troisetoiles schreef:  
(28-07-2020 09:56 PM)Olivier schreef:  Maar... Je kan natuurlijk eens eentje lang weg leggen om het 5-jarig bestaan van de fanclub te vieren. Dan neem ik de Côte du Py ook mee. Wink

Deal! Afspraak in 2023 in Villié-Morgon cheers

Ik stel voor de club uit te breiden naar álle Thevenets in de streek... ;-)


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Olivier - 29-07-2020 02:38 PM

Citaat:Deal! Afspraak in 2023 in Villié-Morgon

thumbsup


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - troisetoiles - 29-07-2020 04:46 PM

(29-07-2020 12:00 PM)vinejo schreef:  Ik stel voor de club uit te breiden naar álle Thevenets in de streek... ;-)

Bernard is van harte welkom!


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 29-07-2020 05:20 PM

(29-07-2020 04:46 PM)troisetoiles schreef:  
(29-07-2020 12:00 PM)vinejo schreef:  Ik stel voor de club uit te breiden naar álle Thevenets in de streek... ;-)

Bernard is van harte welkom!

Big Grin
Nog live meegemaakt (aan mijn 10 jaar bij mijn grootouders) hoe Merckx een slag in de buik kreeg van een toeschouwer en Bernard Thévenet het geel overnam om niet meer af te geven...


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 24-07-2021 07:23 PM

Moderatorvergaderingske deze namiddag…

[attachment=5707]

Eindbesluit: Sometimes it sleeps, but the forum will never die.


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - wvd - 25-07-2021 10:41 AM

(24-07-2021 07:23 PM)vinejo schreef:  Moderatorvergaderingske deze namiddag…



Eindbesluit: Sometimes it sleeps, but the forum will never die.

watte en dat met z'n tweeën..... Respect! Wink


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - troisetoiles - 25-07-2021 11:18 AM

Zag er weer een mooie line-up uit! Hoe was die Clos de la Roillette uit 2014? Op zijn top of kon die nog even mee?


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 25-07-2021 12:45 PM

(25-07-2021 11:18 AM)troisetoiles schreef:  Zag er weer een mooie line-up uit! Hoe was die Clos de la Roillette uit 2014? Op zijn top of kon die nog even mee?

Die was echt schitterend. Leek niet op Bouland, noch op Foillard, noch op Thevenet, noch op Capreoles, de neus was Reynaudiaans, de mond heel kruidig, sappig, complex. Ongelooflijke PK…

Ik post straks wat notes.


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - soiando - 25-07-2021 02:16 PM

(25-07-2021 12:45 PM)vinejo schreef:  
(25-07-2021 11:18 AM)troisetoiles schreef:  Zag er weer een mooie line-up uit! Hoe was die Clos de la Roillette uit 2014? Op zijn top of kon die nog even mee?

Die was echt schitterend. Leek niet op Bouland, noch op Foillard, noch op Thevenet, noch op Capreoles, de neus was Reynaudiaans, de mond heel kruidig, sappig, complex. Ongelooflijke PK…

Ik post straks wat notes.

We kijken er al naar uitWink


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 25-07-2021 02:54 PM

Hier zijn ze ;-)

Gruhier Bourgogne Tonerre 2017
Een wijn met een heel lichte, lekkere vegetaliteit, groene appel, deed zelfs wat denken aan de betere sauvignon blanc. Het eerder strelende mondgevoel bracht Olivier echter meteen bij iets Noordelijks in de chardonnay. Spot on. Heel mooie wijn, my kind of chardo!

Falanghina Campi Flegrei 'Cruna deLago' La Sibilla 20.?
Heel volumineus, perzik, abrikoos in de neus, wat honing ook, moeilijk thuis te brengen, iets in de richting van pinot gris en zelfs viognier. Niet echt mijn stijl maar zeker knappe wijn.

Clos de la Roilette Fleurie2014
Eerste keer dat we een gamay dronken die in de neus aan Reynaud deed denken. Heerlijk rood fruit, geplette aardbeitjes, kruiden (munt) en specerijen, wat kandijsuiker, iets aards, heerlijk aroma. In de mond wel meer structuur dan een Grenache, behoorlijk lang, zeer sappig, wat rasperige tannines. Coudert is top.

Ottovini La Valigia Bramatera 2013
Een project van 8 Gentenaars, 2011 was de eerste jaargang, toen ik die blind dronk was ik very impressed. Nu hadden we de 2013 in het glas.
Blind geschonken aan mijn collega-moderator. Hmm, interessant neusje, is zijn eerste reactie. Heel mooi boeket met een zekere evolutie, dennebos, ceder, rood fruit aardse toetsen, leder, sigarenkistje. In de mond is dit heel fris, behoorlijk complex, de sappige zuurtjes tintelen de wijn zachtjes verder op je tong. Mooie afdronk met bosfruit en wat voelbare tannines, die volgens Oli bijna te beschaafd waren voor Nebbiolo.
Een wijn voor liefhebbers (zeker voor liefhebbers van Barolo..)
Koel schenken en genieten!

Duootje

Wijn 1 heeft een verleidelijke neus met rijp rood fruit, nieuw leder, bos, dennefraicheur, bos, kruidigheid(kaneel en kruidnagel), kandijsuiker, later peper. Rijp en zacht, expressief. Alweer wordt Reynaud geëvoceerd...
Genre garnacha maar met meer zuurtjes, zei Oli.
Heel elegant in de mond, zeer zacht fruitig heerlijk evenwichtig, zachte afdronk met rijpe tannine. Deze wijn is schitterend geëvolueerd en nu perfect op dronk.
De Villaine Cote Challonaise La Fortune 2009

Wijn 2 heeft zwart fruit, ijzer, vlezig, kruidig (tijm) in de mond blauwe bes,peper, gerookte ham, veel materie en fijne voelbare zuurtjes (en tannines) die blijven hangen in de afdronk. Deze wijn heeft nog wat in zijn mars maar zal aromatisch toch niet meer verbeteren denk ik. Ernstiger dan de Bourgogne maar toch ook zeer mooi.
Alain Graillot Crozes Hermitage 2009

Les Farcies du Pech 2010 Pecharmant
Neus deed denken aan oudere Bordeaux, na een slok dacht ik dan aan een sangiovese, na nog een slok dacht ik aan een CH9, maar we zaten toch in de buurt van Bordeaux. Aards in de neus, rijp zwart fruit, Heel strelend en zacht in de mond, volumineus. Zeer mooie wijn aan een 10 tal euro op domein. Enkel in t Zuidwesten denk ik dan…

Zo hadden we een zaterdagnamiddag vol drinkplezier, dat ons ertoe aanzette de wereld nog wat te verbeteren.
Enfin, we besloten met onszelf te beginnen en dan zien we wel. Sleepy


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Olivier - 25-07-2021 08:34 PM

Hier en daar nog wat toegevoegd in dit verslagje van een namiddag die zo snel gepasseerd was dat vrouwlief mij naar huis moest sms’en want teten was gereed! Smile

(25-07-2021 02:54 PM)vinejo schreef:  Hier zijn ze ;-)

Gruhier Bourgogne Tonerre 2017
Een wijn met een heel lichte, lekkere vegetaliteit, groene appel, deed zelfs wat denken aan de betere sauvignon blanc. Het eerder strelende mondgevoel bracht Olivier echter meteen bij iets Noordelijks in de chardonnay. Spot on. Heel mooie wijn, my kind of chardo!

Ik dacht aan een Chablis, maar dan zo met de ouderwetse strakheid van een Chablis. Mooie fraicheur!

Falanghina Campi Flegrei 'Cruna deLago' La Sibilla 20.?
Heel volumineus, perzik, abrikoos in de neus, wat honing ook, moeilijk thuis te brengen, iets in de richting van pinot gris en zelfs viognier. Niet echt mijn stijl maar zeker knappe wijn.

Toen ik deze opende en een proevertje schonk, bruiste de wijn Confused Na flink walsen, dan toch een boeiende wijn in het glas, maar ik weet dus niet of we hem gedronken hebben zoals hij moest zijn. Zeer krachtige stijl, iets te voor onze smaak inderdaad. @Thomas heeft deze wijn hier al eens vermeld. Klinkt dit zoals jij hem geproefd hebt?

Clos de la Roilette Fleurie2014
Eerste keer dat we een gamay dronken die in de neus aan Reynaud deed denken. Heerlijk rood fruit, geplette aardbeitjes, kruiden (munt) en specerijen, wat kandijsuiker, iets aards, heerlijk aroma. In de mond wel meer structuur dan een Grenache, behoorlijk lang, zeer sappig, wat rasperige tannines. Coudert is top.

Ik zou gezworen durven hebben dat dit Des Tours was! Maar dan in de mond toch weer niet. Heel fris in de mond. Zo een wijn die je echt heel lang in de mond kan houden zonder hij verveelt. Verrassende Beaujolais!

Ottovini La Valigia Bramatera 2013
Een project van 8 Gentenaars, 2011 was de eerste jaargang, toen ik die blind dronk was ik very impressed. Nu hadden we de 2013 in het glas.
Blind geschonken aan mijn collega-moderator. Hmm, interessant neusje, is zijn eerste reactie. Heel mooi boeket met een zekere evolutie, dennebos, ceder, rood fruit aardse toetsen, leder, sigarenkistje. In de mond is dit heel fris, behoorlijk complex, de sappige zuurtjes tintelen de wijn zachtjes verder op je tong. Mooie afdronk met bosfruit en wat voelbare tannines, die volgens Oli bijna te beschaafd waren voor Nebbiolo.
Een wijn voor liefhebbers (zeker voor liefhebbers van Barolo..)
Koel schenken en genieten!

Deze wijn had voor mij even goed een mooi verouderde Bordeaux kunnen zijn als een geëvolueerde Gevrey. Op het punt dat die wijnen echt naar elkaar toe evolueren. Echt mooie wijn!

Duootje

Wijn 1 heeft een verleidelijke neus met rijp rood fruit, nieuw leder, bos, dennefraicheur, bos, kruidigheid(kaneel en kruidnagel), kandijsuiker, later peper. Rijp en zacht, expressief. Alweer wordt Reynaud geëvoceerd...
Genre garnacha maar met meer zuurtjes, zei Oli.
Heel elegant in de mond, zeer zacht fruitig heerlijk evenwichtig, zachte afdronk met rijpe tannine. Deze wijn is schitterend geëvolueerd en nu perfect op dronk.
De Villaine Cote Challonaise La Fortune 2009

Wijn 2 heeft zwart fruit, ijzer, vlezig, kruidig (tijm) in de mond blauwe bes,peper, gerookte ham, veel materie en fijne voelbare zuurtjes (en tannines) die blijven hangen in de afdronk. Deze wijn heeft nog wat in zijn mars maar zal aromatisch toch niet meer verbeteren denk ik. Ernstiger dan de Bourgogne maar toch ook zeer mooi.
Alain Graillot Crozes Hermitage 2009

Twee heel mooie wijnen, maar ik was volledig verloren om deze thuis te brengen. De warmere jaargang in Bourgogne zorgde dus inderdaad voor een neusje dat zo één van fijne Garnacha’s uit de Sierra de Gredos zou kunnen zijn, maar dan in de mond wel die spanning van een Bourgogne. Echte genietwijn.
De tweede wijn was inderdaad ernstiger, maar met zo een neus waar je wel in blijft zoeken. Mooie materie ook. Heeft nog marge.


Les Farcies du Pech 2010 Pecharmant
Neus deed denken aan oudere Bordeaux, na een slok dacht ik dan aan een sangiovese, na nog een slok dacht ik aan een CH9, maar we zaten toch in de buurt van Bordeaux. Aards in de neus, rijp zwart fruit, Heel strelend en zacht in de mond, volumineus. Zeer mooie wijn aan een 10 tal euro op domein. Enkel in t Zuidwesten denk ik dan…

Ik had jaren geleden es gezegd dat ik deze fles met Jo ging open doen, en dat moment was gekomen. Thuis open gedaan, en even een wow-gevoel. Ik dacht zowaar aan Malartic, fris en spanning. Maar een uur of vijf later zat er inderdaad een geëvolueerd toetsje in waardoor hij rijper overkwam. Nog altijd mooi, maar jammer dat ik dit niet gepopped en gepoured had. In ieder geval : Sud-Ouest baby.

Zo hadden we een zaterdagnamiddag vol drinkplezier, dat ons ertoe aanzette de wereld nog wat te verbeteren.
Enfin, we besloten met onszelf te beginnen en dan zien we wel. Sleepy



RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Thomas - 25-07-2021 09:42 PM

(25-07-2021 08:34 PM)Olivier schreef:  Toen ik deze opende en een proevertje schonk, bruiste de wijn Confused Na flink walsen, dan toch een boeiende wijn in het glas, maar ik weet dus niet of we hem gedronken hebben zoals hij moest zijn. Zeer krachtige stijl, iets te voor onze smaak inderdaad. @Thomas heeft deze wijn hier al eens vermeld. Klinkt dit zoals jij hem geproefd hebt?

Dit klinkt als een warme jaargang, mogelijk 2017? In mijn herinnering was de 2018 die ik proefde een stuk strakker. Die aromatische trekjes en Alsatiaans aandoende fruitigheid is niet abnormaal voor witte wijnen uit Campania, maar de mooiste zijn wel erg strak en hebben zelden restsuiker. Misschien was deze een beetje te jong? Van de Cruna Dellago heb ik ooit een zeer lovend proefverslag gelezen van de 2004 door Franco Zilliani, en die zal als criticus uit het noorden met behoorlijk rechtse sympathieën niet gauw een wijn uit het zuiden de hoogte in prijzen.

http://vinoalvino.org/blog/2017/08/falanghina-dei-campi-flegrei-cruna-del-lago-2014-la-sibilla.html


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Olivier - 25-07-2021 10:02 PM

(25-07-2021 09:42 PM)Thomas schreef:  
(25-07-2021 08:34 PM)Olivier schreef:  Toen ik deze opende en een proevertje schonk, bruiste de wijn Confused Na flink walsen, dan toch een boeiende wijn in het glas, maar ik weet dus niet of we hem gedronken hebben zoals hij moest zijn. Zeer krachtige stijl, iets te voor onze smaak inderdaad. @Thomas heeft deze wijn hier al eens vermeld. Klinkt dit zoals jij hem geproefd hebt?

Dit klinkt als een warme jaargang, mogelijk 2017? In mijn herinnering was de 2018 die ik proefde een stuk strakker. Die aromatische trekjes en Alsatiaans aandoende fruitigheid is niet abnormaal voor witte wijnen uit Campania, maar de mooiste zijn wel erg strak en hebben zelden restsuiker. Misschien was deze een beetje te jong? Van de Cruna Dellago heb ik ooit een zeer lovend proefverslag gelezen van de 2004 door Franco Zilliani, en die zal als criticus uit het noorden met behoorlijk rechtse sympathieën niet gauw een wijn uit het zuiden de hoogte in prijzen.

http://vinoalvino.org/blog/2017/08/falanghina-dei-campi-flegrei-cruna-del-lago-2014-la-sibilla.html

Merci Thomas, het was de 2018. Zoals ik hem geproefd heb, zou ik deze wijn niet strak noemen. Daarom dat ik denk dat hij misschien toch niet helemaal was zoals hij moest zijn. Ik had zelfs houtimpressies, terwijl de wijn geen hout gehad heeft, geloof ik.


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 25-07-2021 10:59 PM

(25-07-2021 10:02 PM)Olivier schreef:  
(25-07-2021 09:42 PM)Thomas schreef:  
(25-07-2021 08:34 PM)Olivier schreef:  Toen ik deze opende en een proevertje schonk, bruiste de wijn Confused Na flink walsen, dan toch een boeiende wijn in het glas, maar ik weet dus niet of we hem gedronken hebben zoals hij moest zijn. Zeer krachtige stijl, iets te voor onze smaak inderdaad. @Thomas heeft deze wijn hier al eens vermeld. Klinkt dit zoals jij hem geproefd hebt?

Dit klinkt als een warme jaargang, mogelijk 2017? In mijn herinnering was de 2018 die ik proefde een stuk strakker. Die aromatische trekjes en Alsatiaans aandoende fruitigheid is niet abnormaal voor witte wijnen uit Campania, maar de mooiste zijn wel erg strak en hebben zelden restsuiker. Misschien was deze een beetje te jong? Van de Cruna Dellago heb ik ooit een zeer lovend proefverslag gelezen van de 2004 door Franco Zilliani, en die zal als criticus uit het noorden met behoorlijk rechtse sympathieën niet gauw een wijn uit het zuiden de hoogte in prijzen.

http://vinoalvino.org/blog/2017/08/falanghina-dei-campi-flegrei-cruna-del-lago-2014-la-sibilla.html

Merci Thomas, het was de 2018. Zoals ik hem geproefd heb, zou ik deze wijn niet strak noemen. Daarom dat ik denk dat hij misschien toch niet helemaal was zoals hij moest zijn. Ik had zelfs houtimpressies, terwijl de wijn geen hout gehad heeft, geloof ik.

De wijn was wel vol maar niet plomp, mooi in evenwicht. Had ook geen gevoel van restsuiker. Maar strak kon je hem zeker niet noemen. Hout herinner ik me ook niet echt.


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 16-04-2022 05:42 PM

Hier in het mooie lente zonnetje, drinken we een aantal lekkere flesjes.

Voorlopige balans (nog drietal te gaan)

Tigana Cassis blanc 2021
Les Vignes du Paradis, Petit coin, Chasselas IGP Savoie 19
Air Casa de Mouroz Vinho Verde 2017
Clos st Jean Bellet rose 2019
Mathis Bastian Wellenstein pinot noir AOP Moselle (Luxemburg) 2018
Brauneberger Mandelgraben Mosel 2013
Dittieres Clos St Jean Saumur Champigny 2017
Domaine des Closiers les Coudraies Saumur Champigny 2020


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 16-04-2022 06:36 PM

(16-04-2022 05:42 PM)vinejo schreef:  Hier in het mooie lente zonnetje, drinken we een aantal lekkere flesjes.

Voorlopige balans (nog drietal te gaan)

Tigana Cassis blanc 2021
Les Vignes du Paradis, Petit coin, Chasselas IGP Savoie 19
Air Casa de Mouroz Vinho Verde 2017
Clos st Jean Bellet rose 2019
Mathis Bastian Wellenstein pinot noir AOP Moselle (Luxemburg) 2018
Brauneberger Mandelgraben Mosel 2013
Dittieres Clos St Jean Saumur Champigny 2017
Domaine des Closiers les Coudraies Saumur Champigny 2020

Lucien Boillot Gevrey Chambertin Les Cherbaudes 1r cru 2010
Castello di Meleto Vigna Casi Chianti Reserva 2007
Chateau Grand Puy Lacoste Pauillac 2004


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Kupers - 16-04-2022 08:47 PM

Van wie is de Moezelwijn? Steinmetz? Ah of gezien in een rode reeks, Markus Molitor?


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Fre - 17-04-2022 08:34 AM

(16-04-2022 08:47 PM)Kupers schreef:  Van wie is de Moezelwijn? Steinmetz? Ah of gezien in een rode reeks, Markus Molitor?

Molitor inderdaad. Was enorm verfijnd. Had de lengte en verfijning van een Chambolle.

Maar de oppergaai was wederom voor de Bordeaux op dronk. De Grand Puy Lacoste imponeerde door zijn verfijning, zijn tonus (dixit Olivier), het heerlijk bosfruit.

Ook een wijn die indruk maakte, was de Bellet. Een vineuze rosé die een stuk verder reikt dan de meeste rosés. Anders toch dan een Bandol.


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Olivier - 17-04-2022 12:20 PM

Was een zeer mooie reeks wijnen! Boeiende witte. Ik vond de Chasselas echt mooi, intrigerend, wijn met spanning en fraicheur. Ook de Portugese Air was veel beter dan Jo had aangekondigd, met veel boenwas in de neus en ook mooie zuurtjes.
In rood was Dittières mijn favoriet van de dag. Van de eerste snif besefte ik dat dit Loire Cabernet op een hoog niveau was. Heel hoog, wat een finesse! Maar ook de Grand Puy Lacoste inderdaad top. Tja, Bordeaux op dronk. Ik heb het al vaak gezegd, maar het blijft toch iedere keer een belevenis. De grootste verrassing was dan weer de Meleto. Zo mooi verouderd. Ik drink mijn Sangioveses veel te vroeg. Leuk ook dat deze wijn helemaal paste in het rijtje.

Het was weer heerlijk toeven in het zonnetje en met goed gezelschap!


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Kupers - 19-04-2022 07:35 AM

(17-04-2022 08:34 AM)Fre schreef:  
(16-04-2022 08:47 PM)Kupers schreef:  Van wie is de Moezelwijn? Steinmetz? Ah of gezien in een rode reeks, Markus Molitor?

Molitor inderdaad. Was enorm verfijnd. Had de lengte en verfijning van een Chambolle.

Leuk om te horen, ik proef deze regelmatig jong, en dan zijn ze wel steeds mooi, maar heb wisselende ervaringen met de wijnen met wat leeftijd. Blijft wel mooi om te zien dat er zoveel gebeurt in de Moezel.


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Olivier - 19-04-2022 09:01 AM

(19-04-2022 07:35 AM)Kupers schreef:  
(17-04-2022 08:34 AM)Fre schreef:  
(16-04-2022 08:47 PM)Kupers schreef:  Van wie is de Moezelwijn? Steinmetz? Ah of gezien in een rode reeks, Markus Molitor?

Molitor inderdaad. Was enorm verfijnd. Had de lengte en verfijning van een Chambolle.

Leuk om te horen, ik proef deze regelmatig jong, en dan zijn ze wel steeds mooi, maar heb wisselende ervaringen met de wijnen met wat leeftijd. Blijft wel mooi om te zien dat er zoveel gebeurt in de Moezel.

Dan is het nuttig om erbij te zeggen dat de wijn zich niet meteen top toonde direct na openen. Kwam wat tekort op het middenstuk. Door wat te ademen is hij echter mooi open gekomen en heeft hij ook wat aan volume gewonnen.


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 19-04-2022 05:42 PM

Tigana Cassis blanc 2021
De wijn van Oliviers verhaal over de kleurenblinde ober in Cassis Smile
Zowel Fre als ik vonden dit zeer sauvignon. Toch gaf de wijn me een vakantiegevoel en zat ik alsnog in de buurt van Bandol…Merci daarvoor! Smile

Les Vignes du Paradis, Petit coin, Chasselas IGP Savoie 19 Heel moeilijk thuis te brengen uiteraard, chardonnay dachten we eerst, zonder hout dan wel, ik dacht met een zekere stelligheid aan Domaine de le Touraize uit de Jura. Het biodynamische toetsje kan daar ook de oorzaak van geweest zijn.
Heel zuivere, zeer mooie wijn, waarvan ik momenteel met veel plezier het restje opdrink.

Air Casa de Mouroz Vinho Verde 2017 Ik vond persoonlijk dat deze wijn wat over zijn “punt” was, ik zocht fraicheur maar vond nogal krachtige medicinale toetsen. Mijn confraters, die dit blind proefden, spraken me slurpend tegen.

Clos st Vincent Bellet rose 2019
Jammer genoeg was onze eigen Vincent niet aanwezig wegens bezoek aan Parijs, maar wat was deze Bellet alweer heerlijk. Ik dronk persoonlijk nog nooit een Bellet die me NIeT van mijn stoel heeft geblazen.
PS: Gekregen van Tienne, waarvoor veel dank en santé!!

Mathis Bastian Wellenstein pinot noir AOP Moselle (Luxemburg) 2018
Had deze wijn ooit gedronken en vond die echt wel mooi. Mijn gezellen dachten eerst aan een gamay en dan aan een Belgische Pinot noir. Close call! —De dag erop, Pasen, erg van genoten op het terras van mijn dochter.

Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben Mosel 2013
Echt een puur Bourgogne aroma, en dan nog een absolute topneus. Ik ging ook in de mond voor Bourgogne, maar onze freakin Fre dacht eerder aan een spatburgunder. Knap gedacht, maar vooral ook knáppe wijn!

Dittieres Clos St Jean Saumur Champigny 2017
Toen ik de Clos Rougeard vorige week blind schonk op HT gokte Vince eerst op…Dittieres. Dat komt zo: Toen wij daar waren zagen we in Sylvain echt de opvolger van Clos Rougeard. Jammer genoeg dronken we later enkele mindere flessen van deze sympathieke kerel, en we verloren die wat uit het oog. Na de opmerking van Vince wou ik nog eens een recenter jaar proeven, had toevallig een 2017 liggen.
En ja hoor, come back van het jaar. De neus was…Clos Rougeard.
In de mond niet de ultieme zachtheid en versmelting, maar wel ook enorm mooi, lang en evenwichtig. Sylvian is back!

Domaine des Closiers les Coudraies Saumur Champigny 2020
Vul ik straks aan, ga eerst t restje opdrinken Wink

Lucien Boillot Gevrey Chambertin Les Cherbaudes 1r cru 2010
Een restje, maar wat voor één. Enorm mooi en verrassend fris nog voor een wijn van 12 jaar oud die al 2 dagen open stond!

Castello di Meleto Vigna Casi Chianti Reserva 2007
Deze heb ik ooit toegestuurd gekregen van het Consortio van Chianti toen ik een artikeltje heb gewijd aan deze streek (op vraag van Vinama destijds, ou est le temps..?) - hier de link https://wijnliefhebbers.wordpress.com/2012/02/23/chianti-classico/
En dat ie mooi was! Fre vond m zelfs Bourgondisch in de neus. Men dacht aan een Bourgondische Bordeaux. Hmm, mss wel een mooie omschrijving van wat een knappe Chianti kan zijn…

Chateau Grand Puy Lacoste Pauillac 2004
Ach ja, afsluiten met een Medoc is altijd een feest. Wink
Alweer een 2004 die ons énorm beviel.
Bordeaux op dronk, mannekes, Bordeaux op dronk! Smile

T was leuk, I Heart my winebuddies.


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - troisetoiles - 19-04-2022 09:23 PM

Mooi moderatorvergaderingske! Interessant dat er ook in Luxemburg mooie pinot noir wordt gemaakt, zoals elders in de Benelux. Dank voor het verslag!


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - Vince - 19-04-2022 09:46 PM

ik ben het zeker, het Louvre kan niét tippen aan pakweg de Bellet rosé, de Markus Molitor of een wijn van Silvain Dittière in goed gezelschap! Wat een frustrerend museum is dat (té veel om te vatten, té veel toerisme, té veel shops, ...). Maar in Palais de Tokyo, een fijn museum voor hedendaagse kunst, staat van kunstenares Hélène Bertin een kunstwerk/ installatie rond het wijnmaken. Vooral de onderstaande zin in het vet uit een korte recensie vond ik interessant.
"Définie au XVIIIe siècle comme « le premier, le plus utile, le plus étendu, et peut-être le plus essentiel des arts1 », l’agriculture anime aujourd’hui le travail d’Hélène Bertin, comme elle prolonge ses recherches et ses œuvres antérieures. Hélène Bertin et l’artiste et futur vigneron César Chevalier, invité pour l’occasion, composent une partie de l’exposition à quatre mains et se font les passeur·ses parmi d’autres de savoir-faire et d’égards portés à la pratique viticole.

Strips zijn de achtste kunstvorm? Dan is wijnmaken de negende!


RE: Moderatorvergaderingske met special guests. - vinejo - 19-04-2022 10:00 PM

(19-04-2022 09:46 PM)Vince schreef:  ik ben het zeker, het Louvre kan niét tippen aan pakweg de Bellet rosé, de Markus Molitor of een wijn van Silvain Dittière in goed gezelschap! Wat een frustrerend museum is dat (té veel om te vatten, té veel toerisme, té veel shops, ...). Maar in Palais de Tokyo, een fijn museum voor hedendaagse kunst, staat van kunstenares Hélène Bertin een kunstwerk/ installatie rond het wijnmaken. Vooral de onderstaande zin in het vet uit een korte recensie vond ik interessant.
"Définie au XVIIIe siècle comme « le premier, le plus utile, le plus étendu, et peut-être le plus essentiel des arts1 », l’agriculture anime aujourd’hui le travail d’Hélène Bertin, comme elle prolonge ses recherches et ses œuvres antérieures. Hélène Bertin et l’artiste et futur vigneron César Chevalier, invité pour l’occasion, composent une partie de l’exposition à quatre mains et se font les passeur·ses parmi d’autres de savoir-faire et d’égards portés à la pratique viticole.

Strips zijn de achtste kunstvorm? Dan is wijnmaken de negende!

Ik dacht dat strips al de negende waren..Wink
De tiende dan!