wijnliefhebbers
Kerst en oudejaar - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Dit wil ik (/forum-32.html)
+--- Forum: even kwijt... (/forum-38.html)
+--- Discussie: Kerst en oudejaar (/thread-7096.html)


Kerst en oudejaar - troisetoiles - 21-12-2020 10:33 AM

Altijd leuk om te lezen en om inspiratie op te doen: met welke wijnen sluiten julie dit niet zo geweldige jaar af? En wat eten jullie daarbij?


RE: Kerst en oudejaar - Sur la Table - 21-12-2020 10:58 AM

Kerstavond

Voorgerecht witlof ster: rauwe witlof blaadjes in een ster op het bord gelegd en vullen met gerookte kip, mango, pijnboompitjes, wat balsamico azijn. Met een mooie witte Santenay 'Sous la Roche' 2018.

Hoofdgerecht: Patrijs. Ik moet de exacte bereiding nog even checken bij mijn ouders, hun kennende zeker iets met paddenstoelen er bij en aardappelpuree met een goede jus. Ik denk met Pommard 2015, die had ik laatst en was op dit moment goed drinkbaar met mooi fruit en aardse tonen. Of een andere rode Bourgogne, misschien iets ouder.

Nagerecht: het zoet weet ik niet, maar er is sowieso een mooie kaasplank bij. Ik denk dat ik een Sauternes pak van Chateau Rayne Vigneau 2007. Of die heerlijke Recioto della Valpolicella. Keuzes...

1e kerstdag

Eten we met de andere ouders die niet zo van de wijn zijn. Ik verzorg het hoofdgerecht. Een mooi stuk Ribeye besteld bij de slager van BlackAngus. Aanbraden en in de oven garen. Goede jus er bij van kalfsfond met rode wijn en champignonnen. Stampotje van aardappel en rucola er naast. Ik zal er een Haut-Médoc 2015 bij schenken voor degene die willen. Of een Cote du Rhone Village Plan de Dieu 2016.

2e kerstdag

Hoofdgerecht wordt reerug. Rest hoor ik nog. Maar hier ga ik Vacqeyras 2015 en Cornas 2016 bij zetten. Evt nog een Rasteau 2014. Rhône en wild blijft toch heerlijk.

Lijst wordt nog wel geupdate applaus


RE: Kerst en oudejaar - Jef - 21-12-2020 11:09 AM

Kerstavond:Alleen met het gezinnetje.
Scampi in filodeeg met spinazie:Bourgogne blanc van Boillot
Filet pur met frietjes en witloof:Pichon Baron 2008.
Appeltaartje:Ch. Yquem 1999

Kerstdag:
Gourmet met een lekkere Rhone.

Oudjaar:
Foie Gras met een lekkere Pinot Gris VT van Meyer Fonné.
Fazant Fine Champagne met mini kroketjes en een Gevrey Cambertin van Drouhin Laroze.

Nieuwjaar:Varkenswangen en Videe met een lekkere Rhone.


RE: Kerst en oudejaar - Corto - 21-12-2020 11:46 AM

Kerstavond

Filet van witte vis (nog te bepalen welke ;-) met saus van fijne groentjes
2019 Weingut Klostergut Himmeroder Hof Pinot Blanc trocken

Hertefilet met oesterzwammen
2010 Aalto of 2010 Château de Carlmagnus of 2010 Castello Banfi Brunello di Montalcino

NY Avond

Zalm Gravad Lax
2011 Wittmann Westhofener Kirchspiel Riesling Großes Gewächs

Hazefilet met tarte tatin van witloof
2010 Clos Saint-Michel Châteauneuf-du-Pape Cuvée Réserve of 2006 Domaine du Vieux Télégraphe Châteauneuf-du-Pape La Crau


RE: Kerst en oudejaar - Mathijs81 - 21-12-2020 01:55 PM

Ik mag qua kerstavond last-minute nog ergens aanschuiven ( volledig veilig, en volgens de huidige regelgeving - dat moet je er tegenwoordig bij zetten Cool )

De menu is nog grotendeels geheim, de wijnen zijn reeds gelekt ...

Apero : Champagne Goutorbe 2007 + Ruinart Blanc de Blancs
Voorgerecht 1 : voorlopig nog een verrassing v/d gastheer ( ik vermoed ergens een Chablis Grand Cru )
Voorgerecht 2 : Haut Brion 1997
Hoofdgerecht : Guigal La Landonne 2006
Dessert : Yquem 1994

Oudejaar zal in alle eenzaamheid gevierd worden ... nog geen idee wat ik op tafel ga gooien of erbij ga drinken.

Mathijs


RE: Kerst en oudejaar - Sur la Table - 21-12-2020 02:13 PM

(21-12-2020 01:55 PM)Mathijs81 schreef:  Ik mag qua kerstavond last-minute nog ergens aanschuiven ( volledig veilig, en volgens de huidige regelgeving - dat moet je er tegenwoordig bij zetten Cool )

De menu is nog grotendeels geheim, de wijnen zijn reeds gelekt ...

Apero : Champagne Goutorbe 2007 + Ruinart Blanc de Blancs
Voorgerecht 1 : voorlopig nog een verrassing v/d gastheer ( ik vermoed ergens een Chablis Grand Cru )
Voorgerecht 2 : Haut Brion 1997
Hoofdgerecht : Guigal La Landonne 2006
Dessert : Yquem 1994

Oudejaar zal in alle eenzaamheid gevierd worden ... nog geen idee wat ik op tafel ga gooien of erbij ga drinken.

Mathijs

Deftig rijtje! Daar moeten goede gerechten naast staan.


RE: Kerst en oudejaar - Mathijs81 - 21-12-2020 02:41 PM

(21-12-2020 02:13 PM)Sur la Table schreef:  Deftig rijtje! Daar moeten goede gerechten naast staan.

De gastheer is zelf gediplomeerd chef, dus het smaakt daar altijd.
Hij zet wat op tafel en ik breng ook wat mee ( de Ruinart & Guigal ).

Mathijs


RE: Kerst en oudejaar - wvd - 21-12-2020 06:04 PM

(21-12-2020 02:41 PM)Mathijs81 schreef:  
(21-12-2020 02:13 PM)Sur la Table schreef:  Deftig rijtje! Daar moeten goede gerechten naast staan.

De gastheer is zelf gediplomeerd chef, dus het smaakt daar altijd.
Hij zet wat op tafel en ik breng ook wat mee ( de Ruinart & Guigal ).

Mathijs

Heel mooi Mathijs! La Landonne 2006 zal wel nog heel erg piepjong zijn denk ik zo, ga je die toch op voorhand decanteren?


RE: Kerst en oudejaar - Jean - 22-12-2020 11:50 AM

Kerstavond:

Voorgerecht: hapjes van bladerdeeg met groene pesto en ansjovis - Champagne Ysselée Père et Fils grand cru (Cramant)
Hoofdgerecht: eendefilet met sausje op basis van sinaasappelen (à l'orange) - hier twijfel ik nog tussen een gewurztraminer uit de Elzas (Vincent Stoeffler) of een rode uit de Rhone.

Kerstdag:
- Foie Gras: pinot gris uit de Elzas (Domaine Schoffit)
- Kalkoen in de oven: Carbonnieux 2006

Oudejaar:
- Foie gras: gewurztraminer (V. Stoeffler)
- hertekalf: ik denk aan een Malescot 2004 of een De Fieuzal 2008

Nieuwjaar:
- hapjes met guacamole: crémant de bourgogne
- fondue bourgignon: Puygueraud 2005 (geen verwachtingen meer in die wijn, vandaar dat ik hem met de fondue zou schenken)

Wij eten bijna nooit dessert, maar er komt allicht wel nog een lekker stukje kaas op tafel.


RE: Kerst en oudejaar - soiando - 23-12-2020 06:26 PM

Bij mijn schoonvader op kerstavond netjes met ons drie :

Aperitief champagne Baudry brut heritage
Coquilles Saint Jacques met Dom Gautheron Chablis Fourneaux 1ste cru
Voorgerecht met kabeljauw Dom de Fuissiacus Pouilly-Fuissé VV 2017
Bambi krijgt het gezelschap van ch. Citran 2009 of ch. De Fieuzal 2008 of ch Bellegrave Pauillac 2009, ben er nog niet uit.

De restjes zullen dan voor de volgende dag zijnSleepy


RE: Kerst en oudejaar - Biff - 23-12-2020 08:54 PM

Kerstavond met ons 3 opt gemakje thuis.

Geen idee wat de menu wordt of de wijnen...
We waren voorzien om naar mn ouders te gaan, maar aangezien het niet meer mag blijft de reeds bestelde traiteur dus een verrassing.

Kerstdag: macaroni met hesp en kaassaus Slurp


RE: Kerst en oudejaar - vinejo - 24-12-2020 05:51 PM

Hier is t stoverij met zelfgemaakte frieten!

Heb 2 cabernet francs klaar staan...


RE: Kerst en oudejaar - Sur la Table - 24-12-2020 07:03 PM

De eerste combi was alvast geslaagd.

Oesters met Grande Reserve champagne van Michel Henriet. 48 maanden op de gist gelegen. 80 % Pinot Noir 20 % Chardonnay. Oogst 2015 en 2016. Dosage: 8 gr / L. Geen malolactische gisting. Ik hou van pinot noir gedomineerde champagnes. Heerlijk fris en fruitig. Mooi breed van smaak. Fijne belletjes. Krachtige afdronk. Jam jam.


RE: Kerst en oudejaar - shiraz - 24-12-2020 08:21 PM

Champagne Fallet-Prévostat --> bij alle hapjes, god wat is dit toch een mooie champagne, dat de covid maar rap achter de rug is. Mijn voorraad is er bijna door. banghead

Malkoa 2015, een top Txakoli ( Baskenland )
Deze wijn is gemaakt van zeer rijpe "Ondarrabi Zuri" -druiven Deze Txakoli heeft twintig maanden gerijpt in een verticale eivormige betonnen tank waarin zijn gisten of droesem spontaan bewegen in een gladde ruimte als gevolg van de thermische trillingen van dag en nacht. Gedurende deze oxidatieve periode stabiliseert de wijn zichzelf en krijgt hij volume in de mond.

Bij openen reductief neuzeken,bourgognesk
Mooie complexiteit,kruidig, mooie zuren, citrus (bitterken = grapefruit). Krachtig en gestructureerd in de mond. Is nu op zijn top.

Voor vlees (rund)liefhebbers, moet je zeker eens proberen, als je er aan geraakt --> TXOGITXU. Is iets van het beste dat ik al geproefd heb, maar dit terzijde

Domaine du Clos des Tourelles 2015, Gigondas,was voorzien, tot corona er zich kwam mee bemoeien.
Morgen misschien opendoen Wink


RE: Kerst en oudejaar - Tienne - 24-12-2020 09:20 PM

Bubbles in a bubble...


RE: Kerst en oudejaar - FRANCISPICCART - 24-12-2020 09:32 PM

(24-12-2020 09:20 PM)Tienne schreef:  Bubbles in a bubble...

Ola, de cuvée "Charles de Gaulle" van Drappier. Niet alledaags!


RE: Kerst en oudejaar - Tienne - 24-12-2020 10:59 PM

(24-12-2020 09:32 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(24-12-2020 09:20 PM)Tienne schreef:  Bubbles in a bubble...

Ola, de cuvée "Charles de Gaulle" van Drappier. Niet alledaags!

Lekker, zoals de carte d'or, maar complexer.
Aanvankelijk veel brioche, toch zeer droog en mineralig.
Visfondue - gestoofde prei - puree - vissausje

Deze macon zet zeer intens aan, vettig.
Zuurtjes komen in retard maar blijven.

Mooie wijn, mooie match.


RE: Kerst en oudejaar - Tienne - 25-12-2020 01:28 AM

Aanvankelijk vrij gebrand.

Nadien neemt het fruit de bovenhand.

Mooie zuurkes, voldoende body en perfect evenwicht.
Bij de gebakjes van Bossaert:

De kleur is ver geëvolueerd.
Bij het proeven geeft de wijn goede eerste indrukken, maar kan die niet vasthouden. Net over zijn hoogtepunt? Of een mindere fles?
Even checken als je deze liggen hebt.


RE: Kerst en oudejaar - Jef - 25-12-2020 11:23 AM

De Boillot was zeer lekker.Aangezien de kinderen mee wijn dronken,is de Pichon vervangen door Croix Saint Georges 1999 en 2002.Hun geboortejaar.Wijnen die nu op dronk zijn.[attachment=5317]


RE: Kerst en oudejaar - troisetoiles - 25-12-2020 11:32 AM

Dank voor de posts, erg leuk om te lezen!

Gezien het kleine gezelschap hielden we het hier bij één fles, maar die deed het fantastisch bij de bisque en de Russische salade.

Vrolijk Kerstfeest voor iedereen cheers


RE: Kerst en oudejaar - 150pk - 25-12-2020 12:37 PM

Bij ons was het met ons gezinnetje en enig toegelaten knuffelcontact mijn vader.
Eten besteld via traiteur.

Als aperitief gestart met Comte de Champagnes Taittinger 1995
Heerlijke champagne toetsen van toast brood, beetje boterig en een lange aangename afdronk. Voor mij één van de beste champagnes die ik ooit gedronken heb.

Voorgerecht vla van bloemkool
Daarbij een witte Smith Haut Lafite 2009 gedronken.
Heerlijke wijn met een duidelijke toets van pompelmoes, honing.

Hoofgerecht sneetjes kalkoen met wortelpuree kroketjes.
Hier gekozen voor een altijd lekkere en nooit teleurstellende Chateau Poujeaux 2010.
Alweer heerlijk wijntje cassis, donker fruit, mooie afdronk en wordt steeds maar beter.
Herinner mij een 2 tal jaar geleden ook een fles te hebben gedronken en vond die wel goed maar nu veel beter.

Voor nieuwjaar ben ik er nog niet uit wat het gaat worden.
Eerst de huidige selectie laten bezinken. kusknipoog


RE: Kerst en oudejaar - Biff - 25-12-2020 12:44 PM

(23-12-2020 08:54 PM)Biff schreef:  Kerstavond met ons 3 opt gemakje thuis.

Geen idee wat de menu wordt of de wijnen...
We waren voorzien om naar mn ouders te gaan, maar aangezien het niet meer mag blijft de reeds bestelde traiteur dus een verrassing.

Kerstdag: macaroni met hesp en kaassaus Slurp

Gestart met een blanc de blancs champagne van Bouché.
Oestertje, wafeltje van zalm, garnaalkroketje...

Voorgerecht: pomme moscovit met belgische kaviaar, champagne blijven doordrinken.

Hoofdgerecht: hazenrug met zn wintergroenten en amandelkroketjes, Chateau Phélan Ségur 2009, Saint Estephe

Dessert: chocolademoeilleux, had ik een Sigalas Rabaud 37.5cl uit 2003 klaarstaan, maar dessert nie meer genomen.

De tijd van grote braspartijen tijdens de feestdagen is voorbij Smile


RE: Kerst en oudejaar - FRANCISPICCART - 25-12-2020 01:40 PM

Fijne kerstdagen aan iedereen!


RE: Kerst en oudejaar - Dave - 25-12-2020 03:50 PM

Gisteren:

- Champagne Henriet-Bazin: Blanc de Blancs & Sélection des Parcelles
- Domaine La Nouvelle Donne 'Kashmir' 2016

Vandaag:

- Champagne Rochet-Bocart 'Rosé'
- Domaine Mee Godard Morgon 'Côte du Py' 2018

Eigenlijk alleen maar toppers!

Merry X-mas !


RE: Kerst en oudejaar - troisetoiles - 25-12-2020 04:00 PM

(25-12-2020 03:50 PM)Dave schreef:  Gisteren:

- Champagne Henriet-Bazin: Blanc de Blancs & Sélection des Parcelles
- Domaine La Nouvelle Donne 'Kashmir' 2016

Vandaag:

- Champagne Rochet-Bocart 'Rosé'
- Domaine Mee Godard Morgon 'Côte du Py' 2018

Eigenlijk alleen maar toppers!

Merry X-mas !
Zeer benieuwd naar die Mée Godard!


RE: Kerst en oudejaar - Dave - 25-12-2020 04:39 PM

(25-12-2020 04:00 PM)troisetoiles schreef:  
(25-12-2020 03:50 PM)Dave schreef:  Gisteren:

- Champagne Henriet-Bazin: Blanc de Blancs & Sélection des Parcelles
- Domaine La Nouvelle Donne 'Kashmir' 2016

Vandaag:

- Champagne Rochet-Bocart 'Rosé'
- Domaine Mee Godard Morgon 'Côte du Py' 2018

Eigenlijk alleen maar toppers!

Merry X-mas !
Zeer benieuwd naar die Mée Godard!

Tja, ik vind dat absolute top-Bojo: zuiver, fris, mineraal, fruitig maar toch complex én heel polyvalent aan tafel.

Perfecte begeleider van de Kerstkalkoen én geweldig lekker om daarna leeg te maken ;-)
(25-12-2020 04:00 PM)troisetoiles schreef:  
(25-12-2020 03:50 PM)Dave schreef:  Gisteren:

- Champagne Henriet-Bazin: Blanc de Blancs & Sélection des Parcelles
- Domaine La Nouvelle Donne 'Kashmir' 2016

Vandaag:

- Champagne Rochet-Bocart 'Rosé'
- Domaine Mee Godard Morgon 'Côte du Py' 2018

Eigenlijk alleen maar toppers!

Merry X-mas !
Zeer benieuwd naar die Mée Godard!

Tja, ik vind dat absolute top-Bojo: zuiver, fris, mineraal, fruitig maar toch complex én heel polyvalent aan tafel.

Perfecte begeleider van de Kerstkalkoen én geweldig lekker om daarna leeg te maken ;-)


RE: Kerst en oudejaar - Biff - 25-12-2020 06:14 PM

(21-12-2020 01:55 PM)Mathijs81 schreef:  Apero : Champagne Goutorbe 2007 + Ruinart Blanc de Blancs
Voorgerecht 1 : voorlopig nog een verrassing v/d gastheer ( ik vermoed ergens een Chablis Grand Cru )
Voorgerecht 2 : Haut Brion 1997
Hoofdgerecht : Guigal La Landonne 2006
Dessert : Yquem 1994
Mathijs
Benieuwd naar de flesjes van Mathijs81...Blush


RE: Kerst en oudejaar - Mathijs81 - 25-12-2020 07:26 PM

(25-12-2020 06:14 PM)Biff schreef:  Benieuwd naar de flesjes van Mathijs81...Blush

Een kleine aanpassing eens ter plaatse ... dit was de uiteindelijke line-up

+ Apero : Champagne Goutorbe Special Club 2005 + Ruinart Blanc de Blancs
+ Voorgerecht : Reve Offida DOCG Pecorino Velenosi 2018
+ Hoofdgerecht : Haut Brion 1997 + Guigal La Landonne 2006 + Ducru Beaucaillou 1999 ( bonus )
+ Dessert : Yquem 1994

Wijn van de avond was zonder enige twijfel en met enorme voorsprong de Haut Brion 1997.
Ik blijf ervan overtuigd ... ook in slechte jaren maken grote domeinen grootse wijnen.
Persoonlijk was ik wel wat ontgoocheld bij La Landonne, maar ik heb daar ook geen ijkpunt natuurlijk.
In de bubbels had ik een lichte voorkeur naar de Blanc de Blancs, al was er met de Goutorbe misschien een punt verschil
En Yquem 94 was ook sterk aanwezig ... niets op aan te merken, Sauternes at its best ! Nectar voor de Goden !

Mathijs


RE: Kerst en oudejaar - Biff - 25-12-2020 07:29 PM

thank you @Mathijs81


RE: Kerst en oudejaar - wvd - 26-12-2020 02:28 PM

Bij ons als opener Follador Prosecco Extra Brut 2019. Vera voorzag daar een paar hapjes bij: wat (rauwe) groenten met avocadodipsaau, kwarteleitjes met een saus met appelsien, bloemkool met pittige vinaigrette, vichyssoise en een bruschetta. Dan kruidensoepje met limoen en cocos, gevolgd door coquilles met o.a. iets met pistachenoten en kruidenvinaigrette waar ik onze nieuwe Pabiot Pouilly-Fumé Florilège bij serveerde en als hoofdgerecht met ook weer rare ingrediënten, ik herkende abrikoos, gedroogde tomaat, één of andere noot(?)... met bladspinazie en zoete aardappelpuree. Daar een Frédéric Magnien Morey-Saint-Denis 1°cru Les Ruchots 2004 bij die ik 3 uur tevoren had gedecanteerd en die het er bijzonder goed bij deed: mooi licht gerijpt boeket met wat donkerder fruit en dat aardse toetsje dat deze wijngaard (en Morey in 't algemeen) kenmerkt. Hier geen spoor van onrijpheid, Magnien "nailed" het jaar. Halfvol met net de nodige zuren en middellange afdronk. Als dessert een kaastaart met bosfruit en als afsluiter een glas Doisy-Daëne 1976. Dat werd tijd (niveau mid-shoulder) en de wijn was erg donker, bijna sherry - Madeira achtig boeket. De suiker was quasi verteerd en zorgde nog voor de nodige umami, maar ik drink ze toch ook liever iets minder ver. Ik moet toegeven dat ik de wijn wel interessanter vond bij het tweede en zeker bij het derde glas.
(helaas amper foto's genomen..)


RE: Kerst en oudejaar - vinejo - 26-12-2020 03:13 PM

De twee CF s die ik opende bij de stoverij.

We dronken enkel de Domaine de L’ R uit, die was enorm fruitig (frambozen) en redelijk licht maar paste erg goed bij de maaltijd.

De St Jean moet ik vandaag verder uitdrinken (eerste en enige glas bij openen eergisteren was zeer Bordeaux achtig).


RE: Kerst en oudejaar - Innesto - 26-12-2020 08:10 PM

Als aperitief en bij het uiteenlopende assortiment aan hapjes:

Veuve Fourny & Fils Champagne Premier Cru Blanc de Blancs Brut Nature Vertus

Veuve Fourny & Fils Champagne Premier Cru Blanc de Blancs Millésimé Monts de Vertus 2014


De Brut Nature werd eigenlijk meer gesmaakt. De Monts de Vertus, die zowat overal hoge scores krijgt en de voorbije jaren in degustaties zijn voet plaatste naast veel duurdere en gerenommeerde champagnes, had tijd nodig en kwam pas vandaag na een nachtje openstaan in een gewoon wijnglas volledig tot zijn recht.

Bij de langoustines:

Quintodecimo Greco di Tufo Giallo d'Arles 2013

Zonder meer top, wat een wijn! Totaal niet versleten, perfect op dronk, gelaagd, rijk, fraicheur en klasse zat. Straks het restje herproeven.

Bij het hertenkalf:

Alois Lageder Pinot Noir Krafuss 2017

M. Chapoutier St. Joseph Les Granits 2010


De Pinot Noir Krafuss was nog jong maar de fles was wel heel snel leeg. Eens je smaakpalet door de knieën gaat voor goede Pinot Noir (die je in in de begindagen van je wijnleven nog zo verfoeide) krijgt menig ander en steviger rood het verdomd moeilijk vrees ik. Dit is topklasse van Alois Lageder, voor mij iets tussen Bourgogne en de neefjes uit Duitsland. Vederlicht, aromatische finesse, subtiele kruidigheid,... met bewaarpotentieel maar blijf er nu maar eens van af.

Les Granits 2010 zou ik vroeger geweldig gevonden hebben, maar kon nu na de Pinot Noir niemand nog echt boeien. Terwijl ik dit neerschrijf opnieuw uitgeschonken. Op dag twee duidelijk beter in zijn element, maar ik blijf dit te gemaakt vinden, te zwaar en het houtgebruik is voor mij veel dominanter aanwezig dan enkele jaren geleden. Ik ga de resterende fles 2010 zeker en vast nog enkele jaren in de kelder laten om te zien hoe dit evolueert. Persoonlijk vond ik hem jong beter dan nu, bijkopen doe ik sowieso niet meer gezien de prijsevolutie van deze wijn.

Bij de kerstbûche:

Coteaux de l'Aubance Les Trois Schistes van Domaine de Montgilet voorzien maar deze bleef in de kelder.


RE: Kerst en oudejaar - Olivier - 26-12-2020 08:55 PM

Citaat:De Pinot Noir Krafuss was nog jong maar de fles was wel heel snel leeg. Eens je smaakpalet door de knieën gaat voor goede Pinot Noir (die je in in de begindagen van je wijnleven nog zo verfoeide) krijgt menig ander en steviger rood het verdomd moeilijk vrees ik. Dit is topklasse van Alois Lageder, voor mij iets tussen Bourgogne en de neefjes uit Duitsland. Vederlicht, aromatische finesse, subtiele kruidigheid,... met bewaarpotentieel maar blijf er nu maar eens van af.

Mooi! Heb al vaker overwogen om eens iets van Lageder in huis te halen, maar zijn prijzen zijn helaas ook Bourgondisch.


RE: Kerst en oudejaar - Sur la Table - 30-12-2020 05:02 PM

Kerstavond bij de patrijs gedronken:

Domaine Rebourgeon-Mure - Bourgogne Rouge 'Maison Dieu' 2010

Deze wijn is nu (eindelijk) goed op dronk. Zo hebben we Bourgognes het liefst, uit een top jaar en op het juiste moment. Deze producent maakt ze altijd zo dat je geduld op de proef wordt gesteld, maar als het dan eenmaal zo ver is, is het heerlijk.

Maison Dieu is een perceel wat min of meer in Pommard ligt en geeft goede wijn voor z'n appellation. Goede instap kwaliteit.

Mooie Pinot Noir kleur, helder transparant rood. Kleine bruin verkleuring.

In de neus aards, floraal, rood fruit. Rokerig en mineralig. Zeer compleet en mooi open.

In de smaak heerlijk fris fruit, de houttoets aanwezig. Mooie zuren en de tannine zijn er nog steeds maar eindelijk vriendelijk. Een mond vol, maar zo mooi fris dat je lekker wilt doordrinken. Lange afdronk. Een wijn die z'n appellation overstijgt.

Ik denk vanaf nu tot over een jaar of 2 / 3 op zijn beste. En dan zijn er nog maar slechts enkele over helaas. Weer de bevestiging, 2010 is toch echt heerlijk voor Bourgogne rood!

Paste mooi bij de patrijs, die ook erg lekker was.


RE: Kerst en oudejaar - Smaakatleet - 30-12-2020 05:25 PM

(26-12-2020 03:13 PM)vinejo schreef:  De twee CF s die ik opende bij de stoverij.

We dronken enkel de Domaine de L’ R uit, die was enorm fruitig (frambozen) en redelijk licht maar paste erg goed bij de maaltijd.

De St Jean moet ik vandaag verder uitdrinken (eerste en enige glas bij openen eergisteren was zeer Bordeaux achtig).

Dittiere, sommigen beweren dat hij nu al de beste CF maakt van zijn generatie!
Bordolees waarschijnlijk door de opvoeding van het hout dat wat kwam piepen?
Want dat heeft wel mooiere zuren dan meeste Bordeaux wijnen.
Kerstavond en dag
hier heel rustig gevierd.
We zaten in een vakantiehuisje in de Ardennen.
Dus echt heel veel koken deden we niet.

Kerstavond afhaal.
Zeker de moeite van Rebelge uit Bergen.
Erbij wat wit en rood.

Kerstdag:
Voorgerecht vol-au-vent met brood erbij een oxidatieve Labet.
Perfecte start.

Dan chorizo en boerenworst op de BBQ met een slokje rood
De topcuvee van Olivier Cohen.
Eén van de betere uit de Languedoc.

Hoofdgerecht holsteiner en gerijpte entrecote met krieltjes en pompoen op de kolen gegaard.
[attachment=5335]


RE: Kerst en oudejaar - vinejo - 30-12-2020 05:40 PM

Inderdaad, dat van die zuren is klop erop, maar ik was toch eerder ontgoocheld, vond de wijn niet in evenwicht.Zie ook topic Dittiere, heb m daar besproken. Heb even gedacht dat Dittiere idd de nieuwe Clos Rougeard zou worden maar weet niet of hij stabiel genoeg is. De maker én de wijn ;-) - Heb wel nog16 en 17 liggen, nog niet geproefd, zou dat eens moeten doen om zijn recentere werk te evalueren..


RE: Kerst en oudejaar - soiando - 31-12-2020 01:01 PM

Deze avond starten we met champagne Vrancken brut en enkele hapjes

Bij het voorgerecht van open lasagne met kingkrab en een fijn sausje een witte Beaune 2014 van Le Bout du Monde "En Lulune"

Hoofdgerecht Beef Wellington met Haut-Tropchaut Pomerol 2000

Daarna nog wat kaas met een glaasje Burtons vintage port 1982

Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021


RE: Kerst en oudejaar - Olivier - 31-12-2020 01:35 PM

Citaat:Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021

Jij ook, Soiando, geniet ervan! De line-up ziet er alvast zeer goed uit.


RE: Kerst en oudejaar - vinejo - 31-12-2020 01:39 PM

(31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef:  Hoofdgerecht Beef Wellington met Haut-Tropchaut Pomerol 2000

Vorig jaar had een van mijn “studenten” een fles Pomerol Haut Tropchaut mee, ik kende het domein niet. Het werd een grote verrassing want dit bleek een uitmuntende wijn te zijn.
Benieuwd hoe ie bij jullie in de smaak zal vallen!

Hier zonet een Sociando 2011 opengetrokken, had daar nog eens zin in ;-)

(31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef:  Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021

cheers


RE: Kerst en oudejaar - soiando - 31-12-2020 03:39 PM

(31-12-2020 01:35 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021

Jij ook, Soiando, geniet ervan! De line-up ziet er alvast zeer goed uit.

Wink
(31-12-2020 01:39 PM)vinejo schreef:  
(31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef:  Hoofdgerecht Beef Wellington met Haut-Tropchaut Pomerol 2000

Vorig jaar had een van mijn “studenten” een fles Pomerol Haut Tropchaut mee, ik kende het domein niet. Het werd een grote verrassing want dit bleek een uitmuntende wijn te zijn.
Benieuwd hoe ie bij jullie in de smaak zal vallen!

Hier zonet een Sociando 2011 opengetrokken, had daar nog eens zin in ;-)

(31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef:  Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021

cheers

Ik heb de Haut-Tropchaut nog maar een 2-tal jaar in mijn bezit.
Hopelijk werd deze in het verleden goed bewaard, volgens de verkoper wel - maar ja tzijn maar woorden he.
Tasting notes volgen in ieder geval.


RE: Kerst en oudejaar - Jef - 31-12-2020 04:00 PM

Ook van mij prettig eindejaar en nog veel lekkere wijnen.cheers
Ik twijfel vandaag tussen Gevrey Chambertin 2017 van Drouhin Laroze of Aloxe Corton 2015 van Ravaut.Bij Fazant Fine Champagne.


RE: Kerst en oudejaar - soiando - 31-12-2020 04:44 PM

(31-12-2020 04:00 PM)Jef schreef:  Ook van mij prettig eindejaar en nog veel lekkere wijnen.cheers
Ik twijfel vandaag tussen Gevrey Chambertin 2017 van Drouhin Laroze of Aloxe Corton 2015 van Ravaut.Bij Fazant Fine Champagne.

Gek?


RE: Kerst en oudejaar - Jef - 31-12-2020 04:51 PM

Waarom Gek?


RE: Kerst en oudejaar - Sur la Table - 31-12-2020 05:33 PM

(31-12-2020 04:00 PM)Jef schreef:  Ook van mij prettig eindejaar en nog veel lekkere wijnen.cheers
Ik twijfel vandaag tussen Gevrey Chambertin 2017 van Drouhin Laroze of Aloxe Corton 2015 van Ravaut.Bij Fazant Fine Champagne.

Zullen beide nog jong zijn maar wat ik de laatste tijd van betere bourgognes heb gehad is 2017 meer open. Fijne avond!


RE: Kerst en oudejaar - Jef - 31-12-2020 05:49 PM

Ik heb al veel "te oude" wijnen gedronken in mijn leven.
Mijn schoonvader wilde ze altijd laten ouderen.(Heb er ook heel lekkere gedronken,hoor)
Jo weet dit.Daarom proef ik nu al jonge wijnen om niet de fout te begaan als mijn schoonvader.Beter 1 te jong dan 2 te oud.Maar je leert er wel door.


RE: Kerst en oudejaar - Sur la Table - 31-12-2020 06:01 PM

Zeker mee eens, jong wil ook niet zeggen dat ze niet lekker zijn. Ik deel slechts de ervaring die ik heb van laatste maanden. 2015 wat ondergedoken met meer tannines. 2017 veel fruit en zachte tannine en zuren oftewel toegankelijk


RE: Kerst en oudejaar - Fre - 31-12-2020 06:40 PM

Volledig mee eens dat 2010 een fantastisch is in Bourgogne. Zuurtjes, spanning, vaak rood fruit, genoeg materie. Het was een moeilijk jaar voor de wijnbouwers maar it turned out very well.

De keuze voor Drouhin Laroze 2017 kan nog wel meevallen. De 2015 Ravaut zou ik nog wat in de kast of kelder houden. Ravaut maakt wijnen die moeten rijpen. En 2015 is een groot jaar.

Hier wordt geopend met de Brut nature van Rochet Bocart. In wit wordt het een Chassagne Les Houllières 2017 van Morey Coffinet. In rood de Morey 2014 van Arlaud tegen de Morey VV 2014 van Jeanniard.

Geniet van de feesten.


RE: Kerst en oudejaar - Baldrick - 31-12-2020 06:52 PM

Aangezien de dame moet eten voor twee en mag drinken voor nul moet ik al m'n geld zetten op 1 fles.
Het wordt Champagne Leboeuf brut gc, bij de apero is dit zeker ok, benieuwd of ie ook tegen het zelfgemaakte vispannetje kan opboksen.

Beste wensen aan iedereen, dat 2021 een jaar mag zijn waar we elkaar meer kunnen zien en samen het glas heffen, cheers!


RE: Kerst en oudejaar - Fre - 31-12-2020 07:00 PM

Proficiat. Mooie vooruitzichten in 2021


RE: Kerst en oudejaar - 150pk - 31-12-2020 07:05 PM

Hier wordt het al starter bij de hapjes champagne louis roederer
Bij het voorgerecht (foiegras) een witte Ronco Di Sassi
Bij het hoofdgerecht (hert) Pontet Canet 2006.

Maak er allen een fijne avond van en hopelijk kunnen we in de loop van volgend jaar eens wat leden ontmoeten!


RE: Kerst en oudejaar - troisetoiles - 31-12-2020 08:27 PM

Gefeliciteerd Baldrick!

Hier gaat zo een fles Champagne Vincent Bliard Carte Noir open, een favoriet van het huis.

Fijne feesten allemaal!


RE: Kerst en oudejaar - wvd - 31-12-2020 09:35 PM

Wat een mooi vooruitzicht Baldrick, een totaal nieuw, ander leven, Proficiat!! wijn


RE: Kerst en oudejaar - Sur la Table - 31-12-2020 09:45 PM

Net gedronken bij kalfsragout, nu nog een glaasje zonder eten.

Domaine Mazilly - Hautes Cotes de Beaune 2010 Vielles Vignes

Wat een fijn jaar toch. Heerlijke neus met vrij donker fruit, wat animaals er bij. Lichte houttoon. Mooie aardse smaak met weer hetzelfde fruit. Zachte zuren en versmolten tannine. Fijne lange afdronk. Deze wijn is op zijn top denk ik. En hier moesten we ook even op wachten.

Fijne jaarwisseling iedereen.


RE: Kerst en oudejaar - Jef - 01-01-2021 10:34 AM

Dit is het geworden in Gierle.[attachment=5350][attachment=5351]


RE: Kerst en oudejaar - wvd - 01-01-2021 11:22 AM

(01-01-2021 10:34 AM)Jef schreef:  Dit is het geworden in Gierle.

Mooie selectie, welk jaar was de Condrieu ?


RE: Kerst en oudejaar - Jef - 01-01-2021 11:24 AM

2016.
Zeer mooie wijn.


RE: Kerst en oudejaar - soiando - 01-01-2021 02:03 PM

(31-12-2020 07:05 PM)150pk schreef:  Hier wordt het al starter bij de hapjes champagne louis roederer
Bij het voorgerecht (foiegras) een witte Ronco Di Sassi
Bij het hoofdgerecht (hert) Pontet Canet 2006.

Maak er allen een fijne avond van en hopelijk kunnen we in de loop van volgend jaar eens wat leden ontmoeten!

Ik heb ook Pontet Canet 2006 liggen, laat je weten hoe die was?


RE: Kerst en oudejaar - Vince - 01-01-2021 03:01 PM

Oei, bdx 2006... ik zou geneigd zijn om nog 5 jaar te wachten, benieuwd ...


RE: Kerst en oudejaar - 150pk - 01-01-2021 03:17 PM

(01-01-2021 02:03 PM)soiando schreef:  
(31-12-2020 07:05 PM)150pk schreef:  Hier wordt het al starter bij de hapjes champagne louis roederer
Bij het voorgerecht (foiegras) een witte Ronco Di Sassi
Bij het hoofdgerecht (hert) Pontet Canet 2006.

Maak er allen een fijne avond van en hopelijk kunnen we in de loop van volgend jaar eens wat leden ontmoeten!

Ik heb ook Pontet Canet 2006 liggen, laat je weten hoe die was?

Die was fantastisch.

Ik heb een halve fles gedecanteerd gedurende 3uur.
Toen kwam hij mooi open.
Cassis, rode vruchten, tintje hout, leer.
Tannines voor mij al mooi in balans.
Een afdronk om u tegen te zeggen lang en zacht.
Paste perfect bij het hert.
Samen met mijn vader gedronken en vond het één van de beste wijnen die hij ooit gedronken had.

Kan hij nog verbeteren?
Ik weet het niet, ik vond hem in ieder geval fantastisch.
dikke 95/100

Ik zou zeggen heb je enkele flessen liggen doe dan maar eentje open.
Anders openen op een speciaal moment.


RE: Kerst en oudejaar - Biff - 01-01-2021 05:52 PM

(01-01-2021 03:01 PM)Vince schreef:  Oei, bdx 2006... ik zou geneigd zijn om nog 5 jaar te wachten, benieuwd ...
Geeneen 2006 bdx die ik al dronk kon me bekoren, dus idd nog wachten zou ik zeggen.
Aan de andere kant is de wijn reeds 14 jaar en nog es 5 jaar wachten...met wat zijn we dan eigenlijk bezig. Als we echt +20 jaar moeten wachten tegen dat een wijn echt op zn plooi komt...Gek?
Ik begin te begrijpen waarom de jonge wijngarde die wijnen meer en meer links laat liggen.
(01-01-2021 03:17 PM)150pk schreef:  Die was fantastisch.
Kan hij nog verbeteren?
Ik weet het niet, ik vond hem in ieder geval fantastisch.
dikke 95/100
Maar zie, het kan toch thumbsup


RE: Kerst en oudejaar - Mathijs81 - 01-01-2021 09:11 PM

Oudejaar ...

Eerst een bubbeltje meegebracht voor de collega's en corona-proof elk achter zijn bureau een goed glas gedronken.

Thuis dan een fles Pape Clement Blanc 2013 ontkurkt, waarvan ik vrees dat ze een lichte oxidatie had ( iets te noterig in de neus, maar mond & afdronk zaten nog sterk ).

Klapper van de avond was de Almaviva 2007 - nog hopen overschot, en oh zo krachtig.

Mathijs


RE: Kerst en oudejaar - soiando - 02-01-2021 12:24 PM

(31-12-2020 04:51 PM)Jef schreef:  Waarom Gek?

Twijfel tussen, eventjes over nadenken.
(01-01-2021 03:17 PM)150pk schreef:  
(01-01-2021 02:03 PM)soiando schreef:  
(31-12-2020 07:05 PM)150pk schreef:  Hier wordt het al starter bij de hapjes champagne louis roederer
Bij het voorgerecht (foiegras) een witte Ronco Di Sassi
Bij het hoofdgerecht (hert) Pontet Canet 2006.

Maak er allen een fijne avond van en hopelijk kunnen we in de loop van volgend jaar eens wat leden ontmoeten!

Ik heb ook Pontet Canet 2006 liggen, laat je weten hoe die was?

Die was fantastisch.

Ik heb een halve fles gedecanteerd gedurende 3uur.
Toen kwam hij mooi open.
Cassis, rode vruchten, tintje hout, leer.
Tannines voor mij al mooi in balans.
Een afdronk om u tegen te zeggen lang en zacht.
Paste perfect bij het hert.
Samen met mijn vader gedronken en vond het één van de beste wijnen die hij ooit gedronken had.

Kan hij nog verbeteren?
Ik weet het niet, ik vond hem in ieder geval fantastisch.
dikke 95/100

Ik zou zeggen heb je enkele flessen liggen doe dan maar eentje open.
Anders openen op een speciaal moment.

Thanksapplaus
(31-12-2020 03:39 PM)soiando schreef:  
(31-12-2020 01:35 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021

Jij ook, Soiando, geniet ervan! De line-up ziet er alvast zeer goed uit.

Wink
(31-12-2020 01:39 PM)vinejo schreef:  
(31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef:  Hoofdgerecht Beef Wellington met Haut-Tropchaut Pomerol 2000

Vorig jaar had een van mijn “studenten” een fles Pomerol Haut Tropchaut mee, ik kende het domein niet. Het werd een grote verrassing want dit bleek een uitmuntende wijn te zijn.
Benieuwd hoe ie bij jullie in de smaak zal vallen!

Hier zonet een Sociando 2011 opengetrokken, had daar nog eens zin in ;-)

(31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef:  Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021

cheers

Ik heb de Haut-Tropchaut nog maar een 2-tal jaar in mijn bezit.
Hopelijk werd deze in het verleden goed bewaard, volgens de verkoper wel - maar ja tzijn maar woorden he.
Tasting notes volgen in ieder geval.

Tasting notes : zie rubriek Bordeaux - Haut-Tropchaud
(31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef:  Deze avond starten we met champagne Vrancken brut en enkele hapjes

Bij het voorgerecht van open lasagne met kingkrab en een fijn sausje een witte Beaune 2014 van Le Bout du Monde "En Lulune"

Hoofdgerecht Beef Wellington met Haut-Tropchaut Pomerol 2000

Daarna nog wat kaas met een glaasje Burtons vintage port 1982

Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021

De witte Beaune 2014 :

13%alc - goud gekregen op feminalise 2016

Recht uit de fles, goudgeel van kleur.
Mooi vet tranend, de neus is licht rokerig en wat nootjes ook.
Na het opwalsen een totaal andere wijn : citrus vanille accacia
In de mond komen de nootjes en het rokerige naar voor, daarna een mooie frisheid van citrusfruit met voldoende materie gevolgd door een behoorlijk lange afdronk.
Mooie wijn met toch al wat evolutie.


RE: Kerst en oudejaar - redacteur - 02-01-2021 07:45 PM

Even diep in het mistige geheugen graven om iets over de wijnen van de laatste week te schrijven.
Geen al te zotte dingen geopend, maar wel een paar mooie flessen gedronken.

Kerstavond enkel wit gedronken.
Oesters en wat hapjes, gevolgd door coquilles met pasta en currysausje met paprika en courgette.

Goisot St Bris Exogyra Virgula '18
Deze was wat rijper en lager in aciditeit dan ik gewoon ben van deze wijn. Blijft mooi, maar ik verkies deze toch in een iets minder warm jaar.

Jean-Luc Colombo Saint-Péray Sillon d'Argent '17
Eerste kennismaking met deze wijn (en producent). Aangename verrassing, mooie combo van fruit (citrus, steenfruit en exotisch fruit), redelijk wat body en rondeur in de mond (10m vatrijping). Dit alles wordt ondersteund door genoeg aciditeit om het geheel fris te houden.

Op kerstdag kwam er wel rood aan te pas bij het hoofdgerecht van hertenkalf.

Chateau Langlois Crémant de Loire Brut NV
Zowat mijn huisbubbel met ruim de helft chenin, aangevuld met chardonnay en cabernet franc. Stelt eigenlijk nooit teleur.

Michele Chiarlo Barolo Palás '15
Deze Barolo is weliswaar nog jong, maar zeker al vlot te drinken en heel genietbaar. Rood fruit, aardse toetsen, fijn mondgevoel met tannines die nog merkbaar zijn maar zeker niet storend met eten erbij. Mooie pairing met het hertenkalf.

Odinstal Wachenheimer Schlossberg Rieslaner Auslese '14
Uit een halfje. Citrustoetsen en samenspel zoet/zuren pasten goed bij de bûche van citroen en meringue. Lange afdronk. Uiteraard nog wat jong voor een auslese, was dus niet erg complex.

Oudejaar dan.

Begonnen met de rosé versie van de Crémant de Loire van Langlois.

Domain Pellé Menetou-Salon Vignes de Ratier '17
Bij de carpaccio's van zalm en coquilles deze SB gedronken. Iets vollere SB (zuidgerichte percelen) die een élévage sur lies en gedeeltelijk op hout krijgt, wat zorgt voor extra complexiteit en wat rondeur. Aan aciditeit en mineraliteit echter geen gebrek, waardoor de wijn zeer fris overkomt. Mooi.

Chateau Belle-Vue Haut-Médoc '10
Het was er op Kerst niet meer van gekomen, dus maar een fles opengesnokt op oudejaar. Gedecanteerd, twee uur lucht gegeven en dan terug de fles in. De wijn is veel meer op zijn plooi dan twee jaar terug, maar komt wel nog steeds relatief jong over. Hout begint geïntegreerd te geraken, maar is nog iets te nadrukkelijk aanwezig naar mijn smaak. Alle typische médoc-elementen zijn aanwezig en qua mondgevoel toont dit wel al mooi. Ik ga nog even wachten met een volgende fles, maar dit is/wordt zeker een overachiever.

Domaine Richeaume Cuvée Tradition '15
Heel donker in het glas, veel blauw fruit en cassis in neus en mond. De combo van syrah, merlot, cs, grenache en een beetje tempranillo toont zijn kracht zonder zwaar over te komen. Best mooi gemaakt, maar kan duidelijk nog wat flesrijping gebruiken. Kon niet opboksen tegen de Belle-Vue op de dag zelf en was maar half leeg. Op dag twee iets meer open met toetsen van zwarte olijven die op de voorgrond traden en ook wat meer kruidigheid.


RE: Kerst en oudejaar - Jef - 31-12-2023 04:02 PM

Dit is voorzien voor vanavond.
Latour Martillac 2015 Mgm met gerookte lende en coquilles.
Daarna Brouilly van Clos de la Roilettes 2018,C9P Clos du Caillou Les Saffres 2018 en Calon Segur 2008 met stoofpotje van lams.


RE: Kerst en oudejaar - vinejo - 31-12-2023 04:05 PM

(31-12-2023 04:02 PM)Jef schreef:  Dit is voorzien voor vanavond.
Latour Martillac 2015 Mgm met gerookte lende en coquilles.
Daarna Brouilly van Clos de la Roilettes 2018,C9P Clos du Caillou Les Saffres 2018 en Calon Segur 2008 met stoofpotje van lams.

Benieuwd naar die Calon 2008…
(Kocht je via mij ooit nog aan en primeur dacht ik ;-) )


RE: Kerst en oudejaar - Sur la Table - 31-12-2023 04:16 PM

Kaasfondue met Vire Clesse vanavond, die geen hout heeft gezien. Lijkt mij op voorhand heerlijk!


RE: Kerst en oudejaar - Fre - 31-12-2023 05:24 PM

Enkele koppels over de vloer. Geen echte kenners. Maar wil toch zelf ook genieten. Daarom schenk ik een St Romain 2020 van Morey Coffinet bij de vis en de Morey VV, Chambolle & Gevrey 2015 van Remi Jeanniard bij 't vlees. Eens zien of ze 't verschil merken. ;-)

De Champagne is van de hand van forum favoriet Rochet Bocard.


RE: Kerst en oudejaar - wvd - 31-12-2023 05:41 PM

(31-12-2023 05:24 PM)Fre schreef:  Enkele koppels over de vloer. Geen echte kenners. Maar wil toch zelf ook genieten. Daarom schenk ik een St Romain 2020 van Morey Coffinet bij de vis en de Morey VV, Chambolle & Gevrey 2015 van Remi Jeanniard bij 't vlees. Eens zien of ze 't verschil merken. ;-)

De Champagne is van de hand van forum favoriet Rochet Bocard.

Ik sluit me aan bij de forum favoriet en ik vermoed dat er toch een paar gaan verschieten van je Bourgognes! Veel pret vanavond! cheers