PdB Riserva 2016 - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Wijn kopen/verkopen+ aankondiging degustaties (/forum-56.html) +--- Forum: Hoekje van de Handelaar (/forum-57.html) +--- Discussie: PdB Riserva 2016 (/thread-7173.html) |
PdB Riserva 2016 - wvd - 17-04-2021 10:47 AM De Riserva's zijn binnen, de verdeling kan beginnen! [attachment=5546] RE: PdB Riserva 2016 - vinejo - 17-04-2021 02:01 PM (17-04-2021 10:47 AM)wvd schreef: De Riserva's zijn binnen, de verdeling kan beginnen! Wat ik me al een tijdje afvraag bij dit huis met zoveel verschillende wijnen, zijn er grote verschillen tussen de cuvees? RE: PdB Riserva 2016 - wvd - 18-04-2021 12:03 AM (17-04-2021 02:01 PM)vinejo schreef:(17-04-2021 10:47 AM)wvd schreef: De Riserva's zijn binnen, de verdeling kan beginnen! Ja toch wel, van geurig elegant ( Pora, Pajé, Asili) tot heel diep en gestructureerd ( Rabajà, Montefico, Montestefano). Elk jaar weer anders, altijd heel mooi maar ook de gewone Barbaresco is zeer de moeite waard. Monica Larner gaf bij de release van 2015 de volgorde op van hoe zij ze het liefst proeft en daar zit wel wat in: IStarting from the most delicate and ending with the most powerful wine, this is the order of my tasting: 1. 2015 Barbaresco Riserva Pora 2. 2015 Barbaresco Riserva Pajè 3. 2015 Barbaresco Riserva Ovello 4. 2015 Barbaresco Riserva Rio Sordo 5. 2015 Barbaresco Riserva Asili 6. 2015 Barbaresco Riserva Rabajà 7. 2015 Barbaresco Riserva Muncagota 8. 2015 Barbaresco Riserva Montefico 9. 2015 Barbaresco Riserva Montestefano Ik heb ze zelf al in geen jaren meer naast mekaar geproefd, maar op basis van vroegere jaren zou ik misschien Rabaja na Montefico plaatsen en Ovello ook iets later, na Asili toch, maar dat kan van jaar tot jaar verschillen. Wat ik wel zeker weet is dat hier de verschillen tussen de wijnen van deze cru's even groot zijn dan bij een producent in Bourgogne. En dat maakt deze reeks ook zo interessant. De vinificatie is krak dezelfde voor de crus en het verschil zit 'em dus voor 99% in het terroir. |