Charly Thévenet - Villié Morgon - Vince - 13-05-2021 11:23 AM
Régnié 2015
Eerste dag: volle rijpe wijn, warm licht kruidig (thijm) aroma en mondgevoel (14% alcohol) met een klein verfrissend zuurtje, maar de afdronk is zéér kort. Blind zou ik misschien gegokt hebben op een Côtes du Rhône (Z).
Tweede dag: iets meer alcoholprikkel achteraan op het pallet. De afdronk is wat langer.
Mooi gemaakt, maar ik mis karakter (terroir?) Het mag voor mij krokanter, frisser, eleganter. Dus niet het type Bojo dat ik zoek.
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - vinejo - 13-05-2021 12:31 PM
(13-05-2021 11:23 AM)Vince schreef: Régnié 2015
Eerste dag: volle rijpe wijn, warm licht kruidig (thijm) aroma en mondgevoel (14% alcohol) met een klein verfrissend zuurtje, maar de afdronk is zéér kort. Blind zou ik misschien gegokt hebben op een Côtes du Rhône (Z).
Tweede dag: iets meer alcoholprikkel achteraan op het pallet. De afdronk is wat langer.
Mooi gemaakt, maar ik mis karakter (terroir?) Het mag voor mij krokanter, frisser, eleganter. Dus niet het type Bojo dat ik zoek.
Bedankt om deze topic te openen, Vince!
Heb de 2014 al besproken bij de papa, zet het even hieronder.
Ik kan me wel iets voorstellen bij t feit dat je dit te krachtig vindt, vooral dan in 2015.
Ook de 2014 was iets minder elegant dan de wijnen van zijn vader maar beviel me toch zeer goed.
(16-03-2019 01:11 PM)vinejo schreef: (11-07-2017 07:10 PM)vinejo schreef: Even een wijn van de zoon bespreken hier.
De Regnie van Charly Thevenet.
In de neus heel veel fruit, rijp, zuiver, violet, kruidnagel, lichte paprikatoets, doet echt wel wat denken aan een Loire op natuurlijke wijze gemaak.
In de mond heel sappig en zuiver, wat animale toetsen in de afdronk, creozoot ook.
Zo mooi en zo lekker!
Aangezien zoon Charly nog steeds geen eigen topic heeft, hier dan maar mijn korte impressie van zijn Grain et Granites Regnie 2014.
Geopend donderdagavond, twee glaasjes gedronken, heel knapp(erig)e Beaujolais, rood maar zelfs zwart fruit, wat kruidigheid, sappig maar met pit en structuur, 2014 in Bojo is zeer mooi (deed me zelfs denken aan de Roilette van hetzelfde jaar).
Zonet een glaasje ingeschonken (jaja, t is aperitiefuur!) en ook nu weer heel aangenaam drinkplezier, sap a gogo, met nu wel een (lichtdroge) creozoot afdronk. Het stoort me niet echt maar dit is toch wel typisch voor natuurlijke wijnen. Zou dit fenomeen ergens verklaard worden?
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - vinejo - 09-09-2021 06:18 PM
De 2014 Thillardon was me zodanig bevallen dat ik naar een andere 2014 greep, deze Grain et Granites van Charly Thevenet.
Nu, op dag twee, ruik en smaak ik een klein beetje het gevreesde dode muis aroma, maar miniem genoeg om toch nog van de rest van de fles te genieten.
De eerste dag was dit rijker dan de Thillardon, met kersen en ook een licht weeë geur, mss wat vergelijkbaar met Bourgondisch putje. Mineraal ook, en ja, bloemetjes. In de mond is de wijn iets minder soepel en zacht dan de Thillardon, maar toch ook sappig en zeer aangenaam en evenwichtig.
Beaujolais, geef ze me maar mee naar dat onbewoond eiland.
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - UC - 09-09-2021 07:59 PM
Fijne wijn inderdaad
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - Dave - 29-09-2021 09:38 PM
(09-09-2021 06:18 PM)vinejo schreef: De 2014 Thillardon was me zodanig bevallen dat ik naar een andere 2014 greep, deze Grain et Granites van Charly Thevenet.
Nu, op dag twee, ruik en smaak ik een klein beetje het gevreesde dode muis aroma, maar miniem genoeg om toch nog van de rest van de fles te genieten.
De eerste dag was dit rijker dan de Thillardon, met kersen en ook een licht weeë geur, mss wat vergelijkbaar met Bourgondisch putje. Mineraal ook, en ja, bloemetjes. In de mond is de wijn iets minder soepel en zacht dan de Thillardon, maar toch ook sappig en zeer aangenaam en evenwichtig.
Beaujolais, geef ze me maar mee naar dat onbewoond eiland.
Vorig weekend de Grain&Granite 2019 gedronken over 2 dagen:
Dag 1: Goed, maar niet geweldig: de 14% alcohol is tóch ietwat storend. Maar verder wel aangenaam, met een duidelijke Bio-toets waar ik wel van hou.
Dag 2: Totaal ondrinkbaar geworden: van Bio-toets naar beestenboel in 24u, zowel in geur als in smaak.
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - vinejo - 30-09-2021 08:05 AM
(29-09-2021 09:38 PM)Dave schreef: (09-09-2021 06:18 PM)vinejo schreef: De 2014 Thillardon was me zodanig bevallen dat ik naar een andere 2014 greep, deze Grain et Granites van Charly Thevenet.
Nu, op dag twee, ruik en smaak ik een klein beetje het gevreesde dode muis aroma, maar miniem genoeg om toch nog van de rest van de fles te genieten.
De eerste dag was dit rijker dan de Thillardon, met kersen en ook een licht weeë geur, mss wat vergelijkbaar met Bourgondisch putje. Mineraal ook, en ja, bloemetjes. In de mond is de wijn iets minder soepel en zacht dan de Thillardon, maar toch ook sappig en zeer aangenaam en evenwichtig.
Beaujolais, geef ze me maar mee naar dat onbewoond eiland.
Vorig weekend de Grain&Granite 2019 gedronken over 2 dagen:
Dag 1: Goed, maar niet geweldig: de 14% alcohol is tóch ietwat storend. Maar verder wel aangenaam, met een duidelijke Bio-toets waar ik wel van hou.
Dag 2: Totaal ondrinkbaar geworden: van Bio-toets naar beestenboel in 24u, zowel in geur als in smaak.
Die bioboys drinken zelf al hun flessen de dag zelf uit en verwachten dat van ons ook denk ik
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - Dave - 30-09-2021 09:43 AM
(30-09-2021 08:05 AM)vinejo schreef: (29-09-2021 09:38 PM)Dave schreef: (09-09-2021 06:18 PM)vinejo schreef: De 2014 Thillardon was me zodanig bevallen dat ik naar een andere 2014 greep, deze Grain et Granites van Charly Thevenet.
Nu, op dag twee, ruik en smaak ik een klein beetje het gevreesde dode muis aroma, maar miniem genoeg om toch nog van de rest van de fles te genieten.
De eerste dag was dit rijker dan de Thillardon, met kersen en ook een licht weeë geur, mss wat vergelijkbaar met Bourgondisch putje. Mineraal ook, en ja, bloemetjes. In de mond is de wijn iets minder soepel en zacht dan de Thillardon, maar toch ook sappig en zeer aangenaam en evenwichtig.
Beaujolais, geef ze me maar mee naar dat onbewoond eiland.
Vorig weekend de Grain&Granite 2019 gedronken over 2 dagen:
Dag 1: Goed, maar niet geweldig: de 14% alcohol is tóch ietwat storend. Maar verder wel aangenaam, met een duidelijke Bio-toets waar ik wel van hou.
Dag 2: Totaal ondrinkbaar geworden: van Bio-toets naar beestenboel in 24u, zowel in geur als in smaak.
Die bioboys drinken zelf al hun flessen de dag zelf uit en verwachten dat van ons ook denk ik
En meestal doe ik dat ook, maar hier is dat waarschijnlijk niet gelukt door die 14%.
Al moet ik ook zeggen dat heel wat Bio/Natuurwijnen wel gerust over een paar dagen kunnen gedronken worden. Ik denk dus toch dat hier iets fout was met deze fles.
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - wvd - 30-09-2021 11:19 AM
(30-09-2021 08:05 AM)vinejo schreef: (29-09-2021 09:38 PM)Dave schreef: (09-09-2021 06:18 PM)vinejo schreef: De 2014 Thillardon was me zodanig bevallen dat ik naar een andere 2014 greep, deze Grain et Granites van Charly Thevenet.
Nu, op dag twee, ruik en smaak ik een klein beetje het gevreesde dode muis aroma, maar miniem genoeg om toch nog van de rest van de fles te genieten.
De eerste dag was dit rijker dan de Thillardon, met kersen en ook een licht weeë geur, mss wat vergelijkbaar met Bourgondisch putje. Mineraal ook, en ja, bloemetjes. In de mond is de wijn iets minder soepel en zacht dan de Thillardon, maar toch ook sappig en zeer aangenaam en evenwichtig.
Beaujolais, geef ze me maar mee naar dat onbewoond eiland.
Vorig weekend de Grain&Granite 2019 gedronken over 2 dagen:
Dag 1: Goed, maar niet geweldig: de 14% alcohol is tóch ietwat storend. Maar verder wel aangenaam, met een duidelijke Bio-toets waar ik wel van hou.
Dag 2: Totaal ondrinkbaar geworden: van Bio-toets naar beestenboel in 24u, zowel in geur als in smaak.
Die bioboys drinken zelf al hun flessen de dag zelf uit en verwachten dat van ons ook denk ik
Men blijft bio en "natuurwijn" maar verwarren, blijkbaar zelfs ook hier op het forum
Naar mijn ervaring (en hier passeert toch wel een wijntje (zie "En wat drinkt....." ) is dat bio/biodynamische wijn zeker niet sneller oxideert of verslijt dan wijn die wel pesticidenresidu zou kunnen bevatten. Wat de meesten dan bedoelen met "natuurwijn", tja, daar schuif je alle fouten van het wijn maken gewoon onder de noemer van "zo is échte wijn".
Onlangs gaan dineren in een sjiek restaurant in Leuven, een restaurant met blijkbaar een goede naam ook. Ze zijn helemaal doordrongen van die "natuurwijn" onzin. Wat op het bord kwam was best OK zonder echt memorabel te zijn, alle wijnen uit het wijn arrangement waren amper drinkbaar, ik zweer het u, enkel een dessertwijn van Chenin Blanc deugde. We hebben bijna zoveel betaald als enkele jaren terug (tja...) in TJ! Daar waren alle wijnen goed tot super en de gerechten op een niveau waar de meesten maar kunnen van dromen.
Enfin, wij zoeken verder naar een toprestaurant in onze stad...
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - rik - 30-09-2021 02:58 PM
(30-09-2021 11:19 AM)wvd schreef: (30-09-2021 08:05 AM)vinejo schreef: (29-09-2021 09:38 PM)Dave schreef: (09-09-2021 06:18 PM)vinejo schreef: De 2014 Thillardon was me zodanig bevallen dat ik naar een andere 2014 greep, deze Grain et Granites van Charly Thevenet.
Nu, op dag twee, ruik en smaak ik een klein beetje het gevreesde dode muis aroma, maar miniem genoeg om toch nog van de rest van de fles te genieten.
De eerste dag was dit rijker dan de Thillardon, met kersen en ook een licht weeë geur, mss wat vergelijkbaar met Bourgondisch putje. Mineraal ook, en ja, bloemetjes. In de mond is de wijn iets minder soepel en zacht dan de Thillardon, maar toch ook sappig en zeer aangenaam en evenwichtig.
Beaujolais, geef ze me maar mee naar dat onbewoond eiland.
Vorig weekend de Grain&Granite 2019 gedronken over 2 dagen:
Dag 1: Goed, maar niet geweldig: de 14% alcohol is tóch ietwat storend. Maar verder wel aangenaam, met een duidelijke Bio-toets waar ik wel van hou.
Dag 2: Totaal ondrinkbaar geworden: van Bio-toets naar beestenboel in 24u, zowel in geur als in smaak.
Die bioboys drinken zelf al hun flessen de dag zelf uit en verwachten dat van ons ook denk ik
Men blijft bio en "natuurwijn" maar verwarren, blijkbaar zelfs ook hier op het forum
Naar mijn ervaring (en hier passeert toch wel een wijntje (zie "En wat drinkt....." ) is dat bio/biodynamische wijn zeker niet sneller oxideert of verslijt dan wijn die wel pesticidenresidu zou kunnen bevatten. Wat de meesten dan bedoelen met "natuurwijn", tja, daar schuif je alle fouten van het wijn maken gewoon onder de noemer van "zo is échte wijn".
Onlangs gaan dineren in een sjiek restaurant in Leuven, een restaurant met blijkbaar een goede naam ook. Ze zijn helemaal doordrongen van die "natuurwijn" onzin. Wat op het bord kwam was best OK zonder echt memorabel te zijn, alle wijnen uit het wijn arrangement waren amper drinkbaar, ik zweer het u, enkel een dessertwijn van Chenin Blanc deugde. We hebben bijna zoveel betaald als enkele jaren terug (tja...) in TJ! Daar waren alle wijnen goed tot super en de gerechten op een niveau waar de meesten maar kunnen van dromen.
Enfin, wij zoeken verder naar een toprestaurant in onze stad...
In Linden heb je toch een toprestaurant...? Tenzij je dat niet meer tot Leuven rekent.
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - wvd - 30-09-2021 04:48 PM
(30-09-2021 02:58 PM)rik schreef: (30-09-2021 11:19 AM)wvd schreef: (30-09-2021 08:05 AM)vinejo schreef: (29-09-2021 09:38 PM)Dave schreef: (09-09-2021 06:18 PM)vinejo schreef: De 2014 Thillardon was me zodanig bevallen dat ik naar een andere 2014 greep, deze Grain et Granites van Charly Thevenet.
Nu, op dag twee, ruik en smaak ik een klein beetje het gevreesde dode muis aroma, maar miniem genoeg om toch nog van de rest van de fles te genieten.
De eerste dag was dit rijker dan de Thillardon, met kersen en ook een licht weeë geur, mss wat vergelijkbaar met Bourgondisch putje. Mineraal ook, en ja, bloemetjes. In de mond is de wijn iets minder soepel en zacht dan de Thillardon, maar toch ook sappig en zeer aangenaam en evenwichtig.
Beaujolais, geef ze me maar mee naar dat onbewoond eiland.
Vorig weekend de Grain&Granite 2019 gedronken over 2 dagen:
Dag 1: Goed, maar niet geweldig: de 14% alcohol is tóch ietwat storend. Maar verder wel aangenaam, met een duidelijke Bio-toets waar ik wel van hou.
Dag 2: Totaal ondrinkbaar geworden: van Bio-toets naar beestenboel in 24u, zowel in geur als in smaak.
Die bioboys drinken zelf al hun flessen de dag zelf uit en verwachten dat van ons ook denk ik
Men blijft bio en "natuurwijn" maar verwarren, blijkbaar zelfs ook hier op het forum
Naar mijn ervaring (en hier passeert toch wel een wijntje (zie "En wat drinkt....." ) is dat bio/biodynamische wijn zeker niet sneller oxideert of verslijt dan wijn die wel pesticidenresidu zou kunnen bevatten. Wat de meesten dan bedoelen met "natuurwijn", tja, daar schuif je alle fouten van het wijn maken gewoon onder de noemer van "zo is échte wijn".
Onlangs gaan dineren in een sjiek restaurant in Leuven, een restaurant met blijkbaar een goede naam ook. Ze zijn helemaal doordrongen van die "natuurwijn" onzin. Wat op het bord kwam was best OK zonder echt memorabel te zijn, alle wijnen uit het wijn arrangement waren amper drinkbaar, ik zweer het u, enkel een dessertwijn van Chenin Blanc deugde. We hebben bijna zoveel betaald als enkele jaren terug (tja...) in TJ! Daar waren alle wijnen goed tot super en de gerechten op een niveau waar de meesten maar kunnen van dromen.
Enfin, wij zoeken verder naar een toprestaurant in onze stad...
In Linden heb je toch een toprestaurant...? Tenzij je dat niet meer tot Leuven rekent.
Daar is recent een nieuwe chef aan 't werk en ik vind het er nu beter dan vroeger, maar dat is te voet al een beetje ver...
Fragma zou de moeite zijn, maar is altijd vol, gaan we toch eens proberen binnen te geraken en ook bij Eed. En ook Taste staat op het lijstje, dat is vlakbij!
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - Vince - 01-10-2021 07:55 AM
https://restaurantcolette.be/ zou volgens een bevriende Foodie absolute top zijn, ligt ook in de buurt van Leuven, maar niet te voet natuurlijk (ofwel een pelgrimstocht naar Averbode)
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - rik - 01-10-2021 08:04 AM
(01-10-2021 07:55 AM)Vince schreef: https://restaurantcolette.be/ zou volgens een bevriende Foodie absolute top zijn, ligt ook in de buurt van Leuven, maar niet te voet natuurlijk (ofwel een pelgrimstocht naar Averbode)
Blijf bij Colette maar weg, ben er ene keer geweest en me toen afgevraagd hoe die ooit een ster gekregen heeft.
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - Corto - 01-10-2021 01:33 PM
(30-09-2021 02:58 PM)rik schreef: Enfin, wij zoeken verder naar een toprestaurant in onze stad...
Couvert Couvert, Spaans Dak, Arenberg, ... ?
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - rik - 01-10-2021 03:01 PM
(01-10-2021 01:33 PM)Corto schreef: (30-09-2021 02:58 PM)rik schreef: Enfin, wij zoeken verder naar een toprestaurant in onze stad...
Couvert Couvert, Spaans Dak, Arenberg, ... ?
Vergeet dat Spaans Dak ook maar, vroeger was het er veel beter dan nu. Nu veel geld voor weinig kwaliteit.
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - wvd - 01-10-2021 03:01 PM
(01-10-2021 01:33 PM)Corto schreef: (30-09-2021 02:58 PM)rik schreef: Enfin, wij zoeken verder naar een toprestaurant in onze stad...
Couvert Couvert, Spaans Dak, Arenberg, ... ?
Arenberg, daar gaan we nog eens naartoe. Zeer goed, maar niet, nou ja, vernieuwend... In de eerder klassieke stijl wel beter en betere rqp dan Het Fornuis want dat was z'n geld absoluut niet waard. Vera kreeg daar een stuk overgare tarbot en daar kan je ze zich nog over opwinden. En dan doe je eens moeite om naar 't STAD te gaan....
Couvert Couvert, dat moeten we zeker eens exploreren, 1ns zien of daar een bus passeert want Bertem is wat ver te voet...
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - vinejo - 01-10-2021 03:56 PM
(01-10-2021 03:01 PM)wvd schreef: (01-10-2021 01:33 PM)Corto schreef: (30-09-2021 02:58 PM)rik schreef: Enfin, wij zoeken verder naar een toprestaurant in onze stad...
Couvert Couvert, Spaans Dak, Arenberg, ... ?
Arenberg, daar gaan we nog eens naartoe. Zeer goed, maar niet, nou ja, vernieuwend... In de eerder klassieke stijl wel beter en betere rqp dan Het Fornuis want dat was z'n geld absoluut niet waard. Vera kreeg daar een stuk overgare tarbot en daar kan je ze zich nog over opwinden. En dan doe je eens moeite om naar 't STAD te gaan....
Couvert Couvert, dat moeten we zeker eens exploreren, 1ns zien of daar een bus passeert want Bertem is wat ver te voet...
t Fornuis is een dekmantel voor politieke en commerciële dealtjes van nationalisten, “gewone” mensen krijgen daar supermarktkost…
RE: Charly Thévenet - Villié Morgon - wvd - 01-10-2021 05:20 PM
(01-10-2021 03:56 PM)vinejo schreef: (01-10-2021 03:01 PM)wvd schreef: (01-10-2021 01:33 PM)Corto schreef: (30-09-2021 02:58 PM)rik schreef: Enfin, wij zoeken verder naar een toprestaurant in onze stad...
Couvert Couvert, Spaans Dak, Arenberg, ... ?
Arenberg, daar gaan we nog eens naartoe. Zeer goed, maar niet, nou ja, vernieuwend... In de eerder klassieke stijl wel beter en betere rqp dan Het Fornuis want dat was z'n geld absoluut niet waard. Vera kreeg daar een stuk overgare tarbot en daar kan je ze zich nog over opwinden. En dan doe je eens moeite om naar 't STAD te gaan....
Couvert Couvert, dat moeten we zeker eens exploreren, 1ns zien of daar een bus passeert want Bertem is wat ver te voet...
t Fornuis is een dekmantel voor politieke en commerciële dealtjes van nationalisten, “gewone” mensen krijgen daar supermarktkost…
Dat zou je van vele sterrenrestaurants kunnen beweren denk ik... en als dat uit de supermarkt kwam, deftige marge dan... Mijn prakje was best OK maar nu ook niet groots aan €80. Wel mooie wijn gedronken daar, Volnay Clos de la Cave 2010 van Bouley.
|