![]() |
Terminus - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Wijn kopen/verkopen+ aankondiging degustaties (/forum-56.html) +--- Forum: Hoekje van de Handelaar (/forum-57.html) +--- Discussie: Terminus (/thread-7619.html) |
Terminus - shiraz - 31-03-2023 08:28 PM iemand ervaring met https://www.terminus.be/nl ? RE: Terminus - FRA - 31-03-2023 10:17 PM (31-03-2023 08:28 PM)shiraz schreef: iemand ervaring met https://www.terminus.be/nl ? Prijs kwaliteit top en Pieter is een echte wijnfreak. RE: Terminus - jr02 - 01-04-2023 08:36 AM (31-03-2023 08:28 PM)shiraz schreef: iemand ervaring met https://www.terminus.be/nl ? Pieter Verheyde, mijn oud klasgenoot en ex-sommelier van 't Hof van Cleve runt de business en doet dit verdomd goed. Hij blijft trouw aan de 'oerdegelijke Vlaamsche' keuken met de nadruk op 'correct klaargemaakt'. Van een 'goe stikske' wit-blauw, toet karnemelkpatatjes of en stutte met gekapt kan je hier terecht... en natuurlijk zijn passie 'wijn' is merkbaar in de wijnen die worden aangeboden en dit aan zeer schappelijke concurrentiële prijzen. (Hier staat De Sousa en Fallet Prevostat nog op de kaart ![]() ![]() De Cave waar u nu ook online kan bestellen staat nog niet helemaal op zijn poten, ik bestelde er onlangs nog. Je wordt niet naar een betaalsite doorgestuurd maar je ontvangt mail...als de wijn in voorraad is, is ze niet in voorraad dan ontvang je niks en das dan wel ambetant ![]() De superette, ook nog niet zo oud & ligt boven de cave, ideaal voor de hobbykoks die willen uitpakken met 'e goed stikske biefsteak'. En...ik moet dringend weer eens naar 'de schreve van't land' - Terminus lift op de grens aan de oude douanepost ![]() Een tussenstop met de fiets, avondje met vrienden...iedereen is hier welkom en steeds met de lacht. RE: Terminus - Biff - 01-04-2023 08:57 AM Pieter is idd een topkerel! We gingen er al enkele malen eten en de porties zijn copieus te noemen. Het is er wel druk, houd daar rekening mee, reserveren is een must! Zn wijnkaart werd enkele jaren terug door Michelin uitgeroepen tot wijnkaart van het jaar en is indrukwekkend, maar toen wij er waren kon hij toch bepaalde wijnen niet meer aanbieden....een update van zijn wijnkaart dringt zich op, of het zou moeten zijn dat dit reeds gebeurt is. We dronken er een Chateau Margaux 1971 -okee ze waren niet in hun goede doen in de 70er jaren maar bon- aan 200 euro... Zn caviste moet ik dringend es naartoe, ik spreek er al maanden over maar het is er nog niet van gekomen. Mss moet ik er deze namiddag es naartoe ![]() RE: Terminus - Olivier - 01-04-2023 12:03 PM Ja, ik heb daar La Ripaille van Domaine du Collier kunnen drinken : http://www.vinejo.freebb.be/thread-7350.html?highlight=Terminus Hun wijnkaart is letterlijk een boek, met alle namen waar een wijnkenner wild van wordt. Wel akkoord met wat hierboven gezegd werd : het is er druk en je moet soms wel wat wachten. Gezellig chaotisch is hoe ik het zou noemen. Ze hebben er doordeweeks ook een zeer scherp geprijsde plat du jour, vaak typisch Belgische klassiekers. Als je op zo’n moment kan gaan, eet je lekker en goedkoop en kan je je budget volledig gebruiken voor een mooie fles ![]() RE: Terminus - shiraz - 01-04-2023 04:56 PM Bedankt voor de info, ik zal er zeker eens langsgaan ![]() ![]() ![]() RE: Terminus - troisetoiles - 01-04-2023 06:25 PM Leuke plek, wij waren er enkele jaren geleden in de zomervakantie en aten destijds buiten, op het terras. Wat we precies aten en dronken weet ik niet meer, maar in mijn herinnering was het wel lekker en was er wat betreft wijn een ruime en boeiende keuze in wijnen per glas. Het tafeltje naast ons zat - echt waar - de acteur die Freddy De Vadder speelt. De meeste andere tafels leken gevuld met West-Vlamingen uit de buurt, waardoor het leek alsof we op de set van Bevergem waren terechtgekomen. RE: Terminus - vinejo - 02-04-2023 02:38 AM (01-04-2023 06:25 PM)troisetoiles schreef: Leuke plek, wij waren er enkele jaren geleden in de zomervakantie en aten destijds buiten, op het terras. Wat we precies aten en dronken weet ik niet meer, maar in mijn herinnering was het wel lekker en was er wat betreft wijn een ruime en boeiende keuze in wijnen per glas. Haha, zalig ![]() RE: Terminus - Biff - 02-04-2023 09:01 AM (01-04-2023 06:25 PM)troisetoiles schreef: De meeste andere tafels leken gevuld met West-Vlamingen uit de buurt, waardoor het leek alsof we op de set van Bevergem waren terechtgekomen.Zelf Westvlaming zijnde kan ik het me zó voorstellen ![]() Ook de Fransen vinden deze plek volop! Pieter bracht enkele jaren geleden een boek uit over Champagnes die ik daar dan ook kocht (maar nog niet las) ![]() RE: Terminus - BartS - 10-07-2025 10:31 AM Deze post past mss beter bij resto's België, maar gaat wel degelijk over Terminus, dat naast een wijnhandel tevens een restaurant is dat ik afgelopen vrijdagavond bezocht. Grote parking: pluspunt. We konden op het terras plaatsnemen wegens het schitterende weer. We werden door een jongedame verzocht een tafeltje voor twee te kiezen. We waren bij de eerste gasten in het restaurant. Er liepen een stuk of 4 jonge diensters rond die Frans spraken. Of gebrekkig Engels. Voor mij geen probleem, maar kan me inbeelden dat bepaalde mensen daar moeite mee hebben. Cliënteel bleek mix van Nederlandstalig en Franstalig te zijn. Wij werden - na een fles water en de wijnkaart te hebben gevraagd aan onze eerst jonge bedienster - de rest van de avond bediend door een zeer vriendelijk jonge maître (?) in opleiding die duidelijk uit de streek was. We hadden hem 5 minuten eerder met zijn fiets zien toekomen. De wijnkaart die werd gebracht was niet wat ik verwachtte. Amper 2 pagina's. Korte opmerking met de dienster later en de "echte" wijnkaart werd geleverd. Dat is inderdaad niveau 3 Michelinster (of beter). Alle toppers, subtoppers, onbekende parels, veel jaargangen, en geen prijzen waarvoor je een nier moet verkopen. Tot zover top. We gingen voor plank van de beenhouwer, gedeeld gegrilde tarbot en daarna cote à l'os met slaatje en frietjes. We kozen voor PYCM Meursault 2019 (150 EUR) en ik zag Des Tours op de kaart. Mss niet perfect bij het vlees, maar dan kan ik me niet houden. Dus Des Tours CDR Réserve 2013. Plank van de beenhouwer: veel, lekker, snel gebracht. Lekker brood bij. Ondertussen werd de PYCM geopend. So far so good. Voor ons... Want het volk begon toe te stromen en de bediening was wat mij betreft - behoudens onze persoonlijke garcçon - ondermaats. Wij hadden persoonlijk dus geen klagen, maar de andere bezoekers... Man man. Ik zeg het zoals het is. Die jongedames sleften naar de tafel, keerden dan weer naar bar (binnen in resto) zonder andere tafel af te ruimen. Drank liet op zich wachten (er werd daar behoorlijk veel bier en wijn per glas besteld), was verkeerd, werd voor deel van de tafel gebracht. Mijn vrouw en ik keken elkaar aan en prijsden ons gelukkig met onze persoonlijk butler (bestelling had hier wel invloed op denk ik), want dit zou voor veel mensen een avond vol frustratie worden. Terug naar het eten en drank dan. Gegrilde tarbot: groot stuk, goed gemaakt, bearnaise huisbereid. Begeleidende groenten (warme tomaat en spinazie met look) waren mss wat vreemd. Maar we konden niet klagen. Het smaakte zeer. De PYCM voldeed ook. Beetje boter, witte bloemen, mineralige afdronk. Miste mss wat lengte en diepgang om echt uitzonderlijk te zijn. Maar goed, het is ook "maar" de Meursault natuurlijk. Met ons werd gelukkig goed afgesproken wanneer het vlees moest komen en de wijn geopend moest worden. Dus opnieuw: aan onze tafel geen klachten (behalve mss ontelbaar veel vliegen, maar goed, je zit op den buiten, dus mij stoort dat niet echt). Bij de andere tafels ging het van kwaad naar erger. Is dat omdat de patron er niet was? Vindt de horeca geen geschikt personeel meer? Onze jonge tafelbediener liep de poten vanonder zijn gat, maar zijn vrouwelijke collega's hadden er duidelijk geen zin... of geen kaas van gegeten. Mensen kregen geen drank meer, kregen hun vlees... en dan 15 later de frietjes en de sla. Potje mayonaise werden vergeten. Bij onze buren kreeg de dame het verkeerde hoofdgerecht. Wachten tot er nieuw kwam had geen zin, want haar man kreeg ook reeds zijn hoofdgerecht. Bovendien liep de hond des huizes (een heel lief hondje trouwens) te paraderen op het terras. Ware het niet dat sommige gasten ook hun hond mee hadden. Ik bespaar u de taferelen, maar op sommige momenten leek het een dolgedraaide hondenweide. En bij dat alles leek de noodzaak om in te grijpen bij het personeel totaal afwezig. Waren ze onvriendelijk? Nee. Maar elk beetje beroepsernst leek mij te ontbreken. Echt jammer. Verder naar ons vlees. De prijs was (bijzonder) laag - 32 EURpp. Dus dan zijn mijn verwachtingen aangepast. P/K was het zeker correct. Slaatje was zeer goed, frieten bij de beste die ik ooit kreeg (beiden wel apart bij te betalen). Het vlees zelf was goed gebakken (iets te weinig gekruid), maar was ook niet meer dan gewoon ok. We worden tegenwoordig wrs te veel verwend met dry aged van allerhande rassen en dan is "terugschakelen" naar een "gewoon" stukje soms wat teleurstellend. Leg dat uit aan de mensen in Gaza. First world problems dus. Enfin, wij hebben wel genoten van er eens te zijn. Eten was zonder meer goed. Frieten geweldig. Wijnkaart ongelooflijk. Onze bediening was uitstekend. Komen we weer? Als we in de buurt zijn (zoals nu het geval was). Speciaal verplaatsen zou ik nu toch niet doen. Rest nog de Des Tours... Subliem! Snuffelneus. Vermoedelijk roken die honden dat ook. Zou veel verklaren. Een wijn zoals alleen Des Tours ze maakt (Rayas dronk ik nog niet). Heb er enorm van genoten. 120 EUR. RE: Terminus - vinejo - 10-07-2025 11:53 AM (10-07-2025 10:31 AM)BartS schreef: Deze post past mss beter bij resto's België, maar gaat wel degelijk over Terminus, dat naast een wijnhandel tevens een restaurant is dat ik afgelopen vrijdagavond bezocht. Zalig stukje proza..! ![]() |