champagne Roederer - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Bubbelbabbels (/forum-58.html) +--- Forum: Champagne/schuimwijnen (/forum-6.html) +--- Discussie: champagne Roederer (/thread-793.html) |
champagne Roederer - Pat Leoville - 25-12-2010 11:50 AM Roederer Cristal 2002: heel mooi neus van brood, citrus, appel In de mond waaauuw. Mooie citrus, brood, elegantie, fijn,finesse en een afdronk die lang blijft hangen RE: champagne Roederer - Mt - 21-02-2012 02:16 PM Tienne begon op zondagavond met een Roederer brut premier. Ik was onder de indruk. Weinig bruts van bekende huizen die dit niveau halen! RE: champagne Roederer - Tienne - 21-02-2012 02:41 PM Vond ik beter dan de Jacquesson 734 uit onze vorige samenkomst. De Roederer was levendiger, had meer spanning. RE: champagne Roederer - Filip Ragolle - 21-02-2012 03:27 PM (21-02-2012 02:16 PM)Matten schreef: Tienne begon op zondagavond met een Roederer brut premier. Ik was onder de indruk. Weinig bruts van bekende huizen die dit niveau halen! Dit is ook mijn absolute favourite: zaterdagavond nog een flesje van gedronken. Is een beetje onze "huischampagne". RE: champagne Roederer - doc - 21-02-2012 03:46 PM (21-02-2012 03:27 PM)Filip Ragolle schreef:(21-02-2012 02:16 PM)Matten schreef: Tienne begon op zondagavond met een Roederer brut premier. Ik was onder de indruk. Weinig bruts van bekende huizen die dit niveau halen! Pas op, ik weet uw huis wonen hè RE: champagne Roederer - Filip Ragolle - 21-02-2012 04:32 PM (21-02-2012 03:46 PM)dr_magooo schreef:(21-02-2012 03:27 PM)Filip Ragolle schreef:(21-02-2012 02:16 PM)Matten schreef: Tienne begon op zondagavond met een Roederer brut premier. Ik was onder de indruk. Weinig bruts van bekende huizen die dit niveau halen! Geen probleem: breng een viske mee uit de noordzee... :-) RE: champagne Roederer - Pietn - 21-02-2012 10:36 PM (21-02-2012 04:32 PM)Filip Ragolle schreef:(21-02-2012 03:46 PM)dr_magooo schreef:(21-02-2012 03:27 PM)Filip Ragolle schreef:(21-02-2012 02:16 PM)Matten schreef: Tienne begon op zondagavond met een Roederer brut premier. Ik was onder de indruk. Weinig bruts van bekende huizen die dit niveau halen! Idd Roederer(1 van de enige vader op zoon champagne huizen bij de grote merken nog) zeer lekkere brut champagne! mijn favoriet is R de Ruinart voor met aperitief RE: champagne Roederer - Peter VdV - 12-07-2012 10:18 AM (21-02-2012 02:16 PM)Matten schreef: Tienne begon op zondagavond met een Roederer brut premier. Ik was onder de indruk. Weinig bruts van bekende huizen die dit niveau halen! Volledig mee eens. Niet de volheid van een Bollinger, maar een fantastische champagne desalnietemin. Heerlijk bij de sushi gisteren! RE: champagne Roederer - Mt - 12-07-2012 12:19 PM Tijd dat ik nog eens een mag proeven . RE: champagne Roederer - Pietn - 18-07-2012 05:32 PM Heb voor na mijn trouw nog een Cristal 2002 staan. ben benieuwd. RE: champagne Roederer - TheWineVet - 15-04-2017 03:17 PM De gewone brut premier gisteren als apero op restaurant: eigenlijk een veel te dure, steriele Champagne. Kost in de winkel snel bijna 40€ denk ik. Strak, stevig zuur, maar dus allesbehalve groots. Tuurlijk heb ik al slechter gedronken, maar ik drink vooral veeeeel betere. Ik drink ook graag eens schoon etiketten, maar in Champagne is dit zelden een meerwaarde, vind ik. RE: champagne Roederer - Dave - 16-04-2017 01:33 PM 200% akkoord ! Zelfs Bollinger bv. in vergelijking met Fallet-Prévostat (zie een oude post van mij). RE: champagne Roederer - Benz - 16-04-2017 08:33 PM (16-04-2017 01:33 PM)Dave schreef: 200% akkoord ! Zeker weten! RE: champagne Roederer - FRANCISPICCART - 02-02-2020 09:49 PM Gisteren kocht ik me een flesje Roederer Brut Premier. Bij een recent bezoek aan de website van dit huis had ik gevonden dat ze daar de mogelijkheid aanbieden om een fles van hen te identificeren. Op het rugetiket staat onderaan rechts nl. een nummer dat je kan ingeven op deze link: https://www.louis-roederer.com/fr/bottle-identification Daar leerde ik dat mijn fles in 2011 gedégorgeerd werd en dus vermoedelijk rond 2012 in de handel terecht is gekomen, dus ongeveer 7 of 8 jaar geleden. En wat leer ik daar dan weer. Wel dat de wijnhandel waar ik gisteren die fles gekocht heb zich destijds een fameuze hoeveelheid aangeschaft heeft, ofwel heel weinig champagne verkocht heeft, ofwel een oude stock opgekocht heeft. Maar wat ik ook leerde was dat deze champagne, een Brut sans Année, verdorie nog bijzonder lekker was en helemaal niet "belegen" smaakte. Bubbels waren tiptop, fraîcheur meer dan in orde en heel veel smaak. Die champagnes van Roederer horen dus toch wel bij de betere denk ik. Een BSA van Janneke of Mieke gaat het na 8 jaar niet meer nadoen vrees ik. RE: champagne Roederer - TheWineVet - 02-02-2020 10:19 PM Ik drink regelmatig deze champagne op restaurant en vind roederer toch een van de betere grote huizen. RE: champagne Roederer - vinejo - 02-02-2020 10:43 PM Tof dat je de fles kan traceren.. Die champignon kurk was ook al een aanwijzing dat het niet de meest verse fles was. Maar mss onderschatten we wel de ‘bewaarkracht’ van (zelfs gewone BSA) Champagnes. Er was ergens een richtlijntje dacht ik in de zin van “het aantal maanden of jaren sur lattes is ook de periode waarin je de wijn moet openen.Maar veelal zal dit wel zeer conservatief geschat zijn.. RE: champagne Roederer - Vinoco - 02-02-2020 11:40 PM Iedere champagne die goed is gemaakt kan je zonder problemen 10-20 of nog meer jaren bewaren en in veel gevallen wordt hij nog beter ook. Uiteraard afhankelijk van je persoonlijke smaak. De temperatuur waarin de champagne bewaard wordt is cruciaal. Hoe kouder hoe beter. Roederer is op dit moment in topvorm. Als je kijkt naar de prestige cuvees van de champagnehuizen dan zijn de laatste 3 releaaess van Roederer Cristal perfect (2008) of nearly perfect (2009 en 2012). Zo consistent op dit niveau is Roederer nog niet eerder geweest. RE: champagne Roederer - Vinoco - 07-06-2020 02:04 PM Roederer Cristal 2012: De grootheid en onderscheid bij top champagnes zit hem vooral in de mousse. Deze Cristal is zo enorm verfijnd dat de mousse in je mond als hele kleine zeepbelletjes uit elkaar spatten. Gecombineerd met de smaken van Marsepein, vers gebakken brood, citrus, kalk doet je in de zevende champagnehemel beleven. Om kippenvel van te krijgen. 98+/100 RE: champagne Roederer - wvd - 07-06-2020 06:09 PM Ooit eens gevraagd om naar de kelder van een overleden liefhebber te kijken. Daar was la een Magnum Brut Premier bij die er volgens de weduwe al zeker 10 jaar stond en dat ,as ook te zien aan het niveau. Toch aangekocht en een paar maanden opengesnokt bleek het een zeer mooie Champagne en niks te oud. |