Henri Marionnet - Afdrukversie +- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be) +-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html) +--- Forum: Loire (/forum-7.html) +--- Discussie: Henri Marionnet (/thread-970.html) |
Henri Marionnet - Dave - 16-02-2011 09:52 AM Ik had er een tijdje geleden iets over gelezen en gisteren kwam ik (in een Bio-winkel, of all places ;-) een paar flessen tegen van zijn "Premieres Vendanges" 2009. Dat is dus een 100% Gamay die zo natuurlijk mogelijk wordt gevinifieerd (geen hout, niet geklaard, niet gefilterd en zonder zwavel). Gisterenavond heb ik 'm dan maar ineens opengetrokken; In de neus, rijpe framboos, kersenlikeur en snoepjes (vind geen betere beschrijving), in de mond, kilo's sappig, rijp fruit, dat perfect in evenwicht wordt gehouden door knapperige zuren en alcohol-prikkeltjes in de afdronk. Niet echt complex of zo, maar wel een heel zuivere, sappige, simpelweg lekkere wijn. Beste bewijs: binnen het uur was 3/4 van de fles eraan ;-))) Rode Loire-wijnen kunnen mij meer en meer boeien !!! RE: Henri Marionnet - doc - 16-02-2011 01:40 PM Appellatie ? RE: Henri Marionnet - Dave - 16-02-2011 03:42 PM AOC Touraine Ik heb erover gelezen in een boek van James Turnbull: "De 90 mooiste wijndomeinen van de Loire". RE: Henri Marionnet - Kris - 16-02-2011 04:33 PM Ik bevestig...zeer lekker. Echte vin de soif. Toch moet ge es proberen om er meerdere dagen aan te lurken. Op dag 2 begon die wat naar chips te ruiken. RE: Henri Marionnet - Dave - 16-02-2011 04:58 PM Vin de soif; dat is de nagel op de kop !!! Ik heb met (met veel moeite) dat laatste kwartje overgelaten voor vandaag. Chips, dus ..... Ben benieuwd ;-))) RE: Henri Marionnet - Dave - 17-02-2011 09:36 AM Chips heb ik niet direct teruggevonden, wel een lichte kruidigheid in de neus (laurier) en zo mogelijk nog uitbundiger fruit in de mond. Zo ga ik toch wel een paar flessen bijhalen om deze zomer, lekker gekoeld, op het terras soldaat te maken ;-)))) |