Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Argiano, Brunello di Montalcino, Tuscany
22-11-2012, 11:49 AM
Bericht: #9
RE: Argiano, Brunello di Montalcino, Tuscany
Brunello di Montalcino 2006

Gekarafeerd voor 12 uur. Zeer mooie neus met rood fruit, vlezige en minerale en ook kruidige toetsen. In de mond zit alles al goed in balans: mooie diepte, goede aciditeit, suave mondgevoel waarbij op het einde nog stevig wat tannines (rijpe) opsteken. Zeer goede wijn met veel potentieel - mijn andere 3 flessen blijven nog minstens 3 a 4 jaar onaangeroerd.

Vinificatie: fermentatie en maceratie gedurende 14 dagen in temperatuurgecontrolleerde inox tanks. Na de malolactische gisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden in Franse barriques gevolgd door 18 maanden in Sloveense tonnen.
(bron Licata)

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)


Berichten in deze discussie
RE: Argiano, Brunello di Montalcino, Tuscany - nco - 22-11-2012 11:49 AM

Ga naar locatie: