Nieuws, artikels.
|
08-08-2017, 12:23 PM
![]() |
|||
|
|||
RE: Nieuws, artikels.
(08-08-2017 11:24 AM)fleer schreef: How cork is fighting back in closures battle; De individueel geteste kurk is ook erg duur, zoals in het artikel staat: "One drawback, though, is the cost, around €2.5 a piece, meaning only wine retailing at upwards of €100 a bottles is likely to have such a closure for the moment at least." Desondanks gebruikt Laurent Fournier ze voor het eerst in zijn Marsannay Trois Terres 2015. Hij zou ze voor alle beter wijnen gebruiken, maar ze worden maar procentueel verkocht en dus moet hij kiezen. Zijn andere kurken zijn anders ook niet mis. Ik kom nergens zo'n quasi perfecte kurken tegen als in zijn flessen. Diam lijkt mij altijd daarom een betere en bovendien goedkopere oplossing. Afgezien van TCA is er ook de O2 doorlaatbaarheid en die verschilt van kurk tot kurk. Dat is er trouwens de oorzaak van dat in een kist van 12, na 20 jaar alle flessen anders zijn, terwijl ze op het tijdstip van bottelen identiek waren. |
|||
|