Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Monteberg, Heuvelland
05-05-2011, 12:04 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 05-05-2011 om 12:04 PM door Tom.)
Bericht: #1
Monteberg, Heuvelland
Staat door Doc beschreven in een andere topic maar vond het niet misplaatst om deze wijn nogmaals hier aan bod te laten komen.

Monteberg, Pinot Noir wit West-Vlaanderen, 2003 [u]

Pinot Noir 100%, wit, directe persing. Goudgele evolutie, en putje (!) na openen (gesloten), ik zou blind gezworen hebben dat ik een rode wijn in het glas had. Zeer mineraal, hazelnoot, tikkeltje oxidatief. Iemand vernoemde bietjes. Ik vond hem tevens wat sherry-achtige impressies hebben, vooral dan het "ziltige", dat overduidelijk aanwezig was.

Deze wijn gedroeg zich evolutief in het glas, evenals de kleur die later op de avond een oranjegele schijn kreeg. Er ontstonden wat tertiaire geuren, zelfs wat geconfijte appelschienschil haalden we er uit. Florale toetsen kwamen er meer en meer uit, abricot, getoast, boterig, kramiek in de mond. Het ziltige bleef duidelijk aanwezig. Enorm complex.

The quality of a wine lies in the second half of the bottle.
22-10-2012, 09:18 PM
Bericht: #2
Monteberg, Heuvelland
filmpje over de wijnbouw in Belgie http://www.hln.be/hln/nl/3804/Belgie/vid...lgie.dhtml
02-05-2014, 11:54 AM
Bericht: #3
Monteberg, Heuvelland
Pinto Gris

Mooie aromatische wijn, voldoende zuren die het spannend houden. Best wel verrast want had niet zoveel van Belgische wijn verwacht.
23-08-2021, 03:15 PM
Bericht: #4
RE: Monteberg, Heuvelland
(02-05-2014 11:54 AM)Fre schreef:  Pinto Gris

Mooie aromatische wijn, voldoende zuren die het spannend houden. Best wel verrast want had niet zoveel van Belgische wijn verwacht.

Zeven jaar later drink ik ook de pinot gris van Monteberg. Jaargang 2019.
Wat een móoie wijn! Heerlijk aroma met vooral wit (mooi rijp) fruit en aardse toetsen (toch wel wat champignons, hoewel ik moet toegeven dat ik ze wel wat gezocht heb ;-) )
In de mond heerlijk fris en toch pinot gris- vol, deed me echt wel denken aan de PG van Trimbach, vond m zéker niet minder.
Mijn twee vrouwelijke Blush gasten lustten er wel pap van! I scored. Tongue
thank you aan Biff voor dit cadeau (dat - you know- Rolleyes niet nodig was maar wel in dank aanvaard en opgedronken ;-) )

Na de rode Hellekapelle nu ook een witte Belgische wijn waarvan ik denk mmmm dit wil ik wel bijkopen aan die prijs… Gebeurde amper of niet vroeger.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: